Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz Vesztor87 #66800 üzenetére

    Érdekes szempontok, de lehet máshogy is nézni, én is Szegeden lakom, de a legutolsó koszos borsodi faluban is pont ennyit keresnék, mint itt, pont annyit kellene a munkámmal foglalkoznom mint itt, és pont ugyanúgy nem lenne főnököm, ami megmondja, hogy mikor mit csináljak, mint itt. És ahonnan én nézem, ennek pont semmi köze a végzettségemhez. Bérletem nincs, mert autóval járok, enni jellemzően étteremben eszek havi 24-25 napot, de ez se igazán számít, lehetne ott is, itt is, máshol is.

    És kizárt dolog, hogy ez csak nálam működik. A legnagyobb baj az emberekkel az, hogy hagyják, mások mondják meg nekik, hogy a munkájuk mennyit ér. Persze emellé még betársul az is, hogy muszáj munkát vállalnia, mert nincsenek tartalékai, a munkahelyváltás meg körülményes, bizonytalan, ezért inkább azt csinálja ami tuti. Szóval a korábban emlegetett önmenedzslést tanítani, vagy tanulni kellene sokaknak, végzettségtől függetlenül.

    Még egy egyszerű példa, novemberben a húgomat kiköltöztettem Angliába, ahhoz képest, hogy neki itthon milyen lehetőségei vannak, a legjobb, amit tehetett, hogy kiment. Most egy burger kingben nyomja, még betanul, napi 5-6-7 órákat dolgozik, a nettó órabére 6.7 gbp, havonta összejön neki 1000gbp, ebből 300 a külön szoba nettel, rezsivel, mindennel, a kaja megvan 200-ból, maradi 500 fontja havonta, ami itt testvérek között is 2 kiló, évi laza 2 milla, ha utazgat is. Ráadásul ha 10 évig kint melózik, jogosult lesz angol nyugdíja, ami most 400 font körül lenne havonta. Neki jó kimenni, én viszont számolgattam, nekem nem érné meg, mivel a dolgom és ebből a pénzem itt is megvan, viszont itt a magam ura vagyok, odakint nem biztos, hogy elsőre sikerülne belenyúlni olyasmibe, ami pénzt hoz, és a megélhetés lényegesen többe kerül, egy bérelt ház úgy indul, hogy 1000 font havonta, a kaja nem olcsóbb, az autózás sem. Összességében jobban járok, ha itt maradok. Változhat a jövőben, már keresem a megoldást, de perpill nincs értelme menni.

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák