Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • regvoltrossz

    tag

    Sziasztok!
    Emlékeim szerint itt már volt olyan egészen a peres eljárásig vitte a T-home-al.
    Kis segítség kellene, mert eléggé érdekesen alakulnak a dolgok.
    Történet röviden: 2012. Május 8-án úgy távoztam a T-Home szolgáltatásból, hogy minden adósságommal leszámoltam, az addig interneteléréshez használt modememet annak minden kiegészítőjével együtt maradéktalanul leadtam stb. Ezekről természetesen az ügyfélszolgálaton igazoló papírokat is kaptam. Ennek ellenére egy hónappal később kaptam egy levelet bizonyos áprilisi és májusi díjról, valamint visszakapcsolási díjról,(kb 17ezerről) amit nem értettem, és persze jeleztem a szegedi ügyfélszolgálatnak, ám ott olyan választ kaptam, hogy ezzel nem kell foglalkoznom, mert valószinüleg csak a számlázás tárgyi tévedéséről van szó amit hamarosan javítanak. Több levél nem is jött, úgyhogy meg is nyugodtam.
    Ennek ellenére októberben már egy ügyvédi felszólítást kaptam arra vonatkozólag, hogy fizessek be 18538 forintot, vagy különben végrehajtás indul ellenem, aminek teljes költségét rám hárítják. Azonnal panaszlevelet írtam a T-home-nak (2012.10.03-án) amiben részleteztem egy csomó mindent, de főleg a következőket:
    -2012 áprilisában már régen ki volt kapcsolva az internet szolgáltatásom. Már február eleje óta folyamatosan jártam a leszerelt és becsomagolt kábelmodememmel együtt a T-Home szegedi ügyfélszolgálatait azzal kapcsolatban, hogy a szolgáltatásomat fel szeretném mondani, mivel egész egyszerűen nem tudom kifizetni a rendkívül magasnak számító (9980ft-os egy db internet-előfizetésre vonatkozó!) díjat, ami emiatt akkor már egy év alatt többször is kikapcsolásra került és nem szerettem volna adósságaimat tovább halmozni. A szegedi ügyfélszolgálatok munkatársai azonban -tartozásra hivatkozva- nem voltak hajlandóak erre,(mármint a modemet átvenni és a szolgáltatásomat megszüntetni) mint ahogy arra sem, hogy az internet-kapcsolat megtartásának érdekében az akkorinál kedvezőbb lehetőséget ajánljanak fel, ami miatt már tavaly nyár vége folyamatosan jártam az ügyfélszolgálatokat. (Hűségidőm már nem volt nyár óta, úgyhogy máig sem értem miért szarakodtak, igaz a havidíjat azt bezzeg mindíg küldték..)
    - Május 8-án végre lehetőségem nyílt a teljes tartozásom rendezésére, ezért akkor már végre be is vették a modemet, elszámoltunk minden tartozással amiről igazolást is kaptam és ezzel a jogviszony kettőnk között megszünt!
    A kiküldött számlán szerepel az áprilisi teljes díj amit a fentiek alapján(már nem volt szolgáltatásom, ráadásul mindennel leszámoltunk) vitatok, és ennek alapján nem ismerek el. Szerepel rajta továbbá a kábelnet előfizetés teljes díja május 15-ig, ami szintén nagyon érdekes, hiszen, már 8-án leadtam a modemet, így aztán abszolúte nem tartom jogosnak, Valamint szerepel rajta egy bizonyos visszakapcsolási díj ami aztán az extremitás teteje, hiszen mivel a modemet leadtam, a szolgáltatásomat felmondtam és azt meg is szüntették, így nem is volt már mit visszakapcsolni!!
    - Személyes számlabefizetés díja is szerepel a számlán, amit szintén nem értek. Az, hogy személyesen befizettem a teljes adósságomat azért büntetést(számlabefizetési díjat) számolnak fel??
    - A T-home belső szabályzata szerint a szolgáltatás szüneteltetésének időtartamára fizetendő díj maximum havi 2130 ft (ÁSZF 4.Melléklet!) Ennek ellenére minden esetben a teljes (9880ft-os) díj került kiszámlázásra már korábban is, ám május 8-án inkább befizettem mindent, csak hogy szabaduljak végre tőlükl! Május hónapra sem jogos tehát csak legfeljebb ennek a 2130 ft-nak a 8 napra vonatkozó arányos része. Szerintem! (Úgy meg, hogy 15-ig teljes díj+hatezres visszakapcsolási díj az már egyáltalán nem jogos!)
    - Mivel szerződésemet éppen az anyagi nehézségeim miatt mondtam fel a kiszámlázott díjat még ha jogosnak tartanám, akkor sem tudnám befizetni.

    Mindezeket részletesen, de nagyon udvariasan elnézést kérve stb. megírtam, kértem, hogy nézzék át a rendszerüket, számolják újra amit számoltak, levelezzük le ezt az egészet. Amennyiben tényleg fennáll valamennyi tartozásom azt elismerem, de mivel már nem volt mit visszakapcsolni így azt a díjat nem, április havi díjat szintrén nem, hiszen az összes adósságomat rendeztem amikor leadtam a modemet stb. Mindez október 3-án éjjel 1óra 33-kor történt. Kaptam tőlük először automatikus választ majd fél nap mulva egy üzenetet, hogy elolvasták, továbbították. Tehát 30 napon belül semmilyen más választ a panaszomra nem kaptam sem e-mail-ben, sem hagyományos levélben sem sehogy!
    Aztán ma este meg amikor hazaértem volt egy levél a postaládában valami Creditexpress nevű cégtől. Életemben nem hallottam róluk, kíváncsian nyitottam fel a levelet és akkor jött a döbbenet. ők egy pénzbehajtó cég és azt írják, hogy november 8-ig (!!!) fizessek be 21731ft-ot, vagy különben felkeresnek személyesen. Valamint ajánlottak egy honlapcímet, hogy keressem fel. Nos azon a honlapon semmi nincs csak egy beviteli mező amibe ha beírod a csekken szereplő összeget, akkor kiírja, hogy ha nem fizeted be határidőig (tehát nálam holnaputánig) akkor a számlához a következőket fogják hozzácsapni:
    -Személyes felkeresxés: 26838 Ft
    -Ügyvédi Munkadíj: 33353 Ft
    -Közjegyzői díj: 38517 Ft
    -Peres illeték 43000 Ft
    -Végrehajtási illeték: 48000 Ft
    -Végrehajtási költség: 75000 Ft
    Jelzálogbejegyzés: 82593 Ft.

    Hát beszarok komolyan mondom! Ebben a fórumban visszakeresve már többször leírtam, hogy az elmúlt másfél év alatt kiknél jártam, hogyan próbáltam megszabadulni ettől a cégtől, hogyan próbáltam fizethetőbb összeget kiharcolni stb. És amikor végre sikerül tőlük megszabadulni akkor még ők követelnek plusz összegeket, mint pl. újra a teljes áprilisi díj, meg még egy félhavi díj, mag még visszakapcsolási, szolgáltatás-felmondási, meg mittudoménmilyen díjak. A panaszlevelemre nem válaszolnak, Sőt még meg is fenyegetnek, hogy többszázezer lesz ez két nap mulva.. :Y
    Egyébként több mint 16 éven keresztül voltam a cégnek illetve jogelődjeinek (Matáv stb) valamilyen módon ügyfele. Az utolsó két-három év szörnyű volt, és amikor végre volt más lehetőség ebben az utcában is (Invitel) elsők között léptem be hozzájuk. Tőlük 3ezerért kapok szélessávú netet, aminek díja már fél év alatt kétszer is csökkent, de akkor felajánlottak mobilnetet, meg minden egyebet (nem tukmálták, nem tették kötelezővé!) Az ügyfélszolgálatukon kedvesek aranyosak és segítőkészek. Végre fizethető a havidíj is és amikor egyszer késtem, akkor sem csesztettek vagy valami, hanem megnyugtattak, hogy semmi gond előfordul bárkivel. Úgyhogy talán érthető, hogy ezek után a Matáv mammuthoz már akkor se mennék vissza ha fegyverrel kényszerítenének!

    Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

Új hozzászólás Aktív témák