Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wrathchild

    tag

    Üdv!
    TV vásárlás előtt állok (még mindig...), szeretnék 4K-ra váltani a jelenlegi FullHD-ról (de kicsit tartok a sok pozitív mellett esetleges negatív következményeitől), az illetékes topic-okat olvasgatom (OLED, LCD), azonban hamar kiderült, hogy alapvető kérdésekben sincs meg a tudásom, ami most felszínre került és ezért van néhány kérdésem.
    Kemény kutató munkával talán megtalálnám a válaszok nagy részét, de megköszönném, ha egy helyen kapnék válaszokat! Lehet, nem mind e topicban keresendő…J
    Eszközök:
    Sony 55w809C FHD TV, Denon AVR-x3600h házi-mozi erősítő, Sony UBP-x700 Bluray lejátszó +ehhez csatlakoztatva 2TB USB 3.0 külső merevlemezről 1080p filmek/720p sorozatok.
    Fogyasztás a TV vásárlás után:
    javarészt 1080p filmek, 4K/UHD filmek, UPC kábel TV médiabox, Netflix UHD/4K, 720p sorozatok!!
    Kérdéseim:
    1:
    FullHD anyag felkonvertálása szép képet ad a mai 4K TV-ken, ez oké.
    De van-e jobb választás a TV technológiák között 720p anyagok lejátszásához?
    Asszony sorozatai: Született feleségek, Szívek szállodája, 24 borzasztó minőségű a saját Sony FullHD (w809) után egy Sony csúcs LCD-n (XH9505) kipróbálva (bár állítgatásokra nem volt módom).
    OLED talán jobb erre, vagy vannak beállítási lehetőségek, vagy 720p így is úgy is kuka a 4K TV-ken?
    2:
    úgy tudom, az erősítő és a TV is rendelkezik képi felskálázó technológiával:
    szükséges-e mindkettőt igénybe venni? nem problémás-e, hogy mindkét eszköz a „maga módján” skáláz. Ajánlott ezt kikapcsolni valamelyik eszközön? (TV-n nem tudom, lehet-e vagy automatikus?)
    3:
    abban a hitben éltem, hogy ha letöltök egy x csatorna hanggal rendelkező anyagot (pl. 5.1), de én azt pl. csak a TV hangszórón keresztül hallgatom, akkor 2.0-ban szól. Ez ok.
    De mostanában rendszeresen előfordul, hogy Dolby Atmos TrueHD vagy DD+ hanggal rendelkező film letöltése után a külső merevlemezről Bluray lejátszón keresztüli lejátszásnál audio hibát ír ki a rendszer és nem játszik le hangot.
    Nem elég csak az x264 – x265 kiterjesztésre figyelni a film kiválasztásánál???? Mi lehet a hiba?
    4:
    sok-sokezer ft-ért lehet venni HDMI kábeleket (2.1-eseket főleg) a minél jobb képminőség érdekében.
    Az USB-vel a Bluray lejátszóhoz csatlakoztatott külső merevlemezről történő lejátszás akkor egy ódivatú módszer és majd UHD tartalmak esetén felejtős?
    Maga az USB 3.0 kábel ebben az esetben minőség szempontjából hátrány???
    Mi a kép- és hangminőség szempontjából a legmegfelelőbb módszer lemezes UHD film és Netflix Stream-en kívül a 4K/UHD anyagok (letöltött) megtekintésére?

    KÖSZÖNÖM MINDENKINEK, AKI VALAMELYIK KÉRDÉSEMRE VÁLASZOLT!!!!!!!

Új hozzászólás Aktív témák