Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz TCr #45473 üzenetére

    Köszi! Akkor az auto jelenetválasztás csak a HDR-t fogja kezelni. ( nem mintha mindennapos lenne hogy azt nézek, de jó ha van.)
    A többi mód sem egyforma, kicsit módosítanak rajtuk ( főleg a kikapcsolt részeken amik nem állíthatóak)

    Junior19: szerintem kicsit félreértesz :)
    Ez a fentebb említett kapcsolás nem a képbeállítással függ össze, ez csak a jelenetválasztás, nevezhetnék akárhogy, a HDR-en kívül a többi csak több opció egyéni beállításokhoz igazán. ( azaz nem olyan képjavító alkalmazásról beszélek ami miatt nem kapcsol be valami, teljesen más táma ez) Ezt csak megkérdeztem függetlenül a kép beállításától.

    Amit szerintem félreértesz, hogy ezt írtam:
    "Az előző hozzászólásodhoz pedig az nem jó, ha a kontraszton állítgatsz."

    Aztán pedig azt írod:
    "be kell állítani a sötétrészek fényerő szintjét, a kontraszttal pedig a fehér szintet. "

    Valószínűleg úgy érted hogy én mindig állítgatom a kontrasztot és a többit.
    Ez nem így van, a tv még új és most szeretném belőni azt ami majd kelleni fog és utána úgy marad. Tehát nem állítgatom mindig, henem egyszer be akarom állítani a megfelelő szintre, de ehhez tesztelgetnem kell.
    Valamit kell állítani rajta hiszen nem valószínű hogy az lesz a jó ahogy a gyárból kijött. :) Ha kalibrálja valaki a tv-t akkor is állít a kontraszton amíg nem lesz meg a jó megoldás.

    Ahogy írod, 2 féle beállítást csinálok majd, egyet nappalra egyet estére ( az egyik az egyéni a másik a normál lesz), én főként sötétben tv-zek. De kb egy köztes megoldás lesz majd hogy ne kelljen sokat állítgatni. Teljesen világosban max háttérnek megy a tv.

    A képjavító és egyéb funkciókat én mindig ki szoktam szinte kapcsolni minden tv-n, nem nagyon szeretem. ( ezt írtam fentebb már)
    Amit itt viszont sajnos talán használnom kell az a "részl. kontraszt kiemelő", de mivel ez nem auto kontraszt és látok folyamatosan ugráló-változó képet, szerintem ez a local dimming beállításához van. ( persze lehet hogy tévedek) Szemre ezzel kicsit javul a minőség, de ahogy írtad ez valószínűleg nem a helyes irányba viszi a képet, csak szebbnek tűnik. De mindenképpen kell ahhoz hogy én jobbnak lássam. Nem baj ha nem kalibrált tv-m lesz, én a nekem leginkább tetszőt keresem :)
    Már nem vagyok messze tőle azt hiszem.

    Ami igazán hátravan hogy a kontraszt-fényerő és sötét részek fényerejét hogyan lőjem be normálisan. Az ami a tesztábrák szerint jónalk tűnik az a filmeknél már nem annyira tetszik, kicsit több kontraszt és fényerő, valamint kevesebb sötét részek fényerő kell ahhoz hogy maga a kép is tettszen nekem :) Ebben kell valami köztes megoldás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák