Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • meszeske

    tag

    Kedves Mindenki !

    Szeretném a véleményeteket kérni a következő problémával kapcsolatban.
    Adott egy SONY KD55XF7596 típusú 1.5 hónapos készülék.
    2 napja a képernyőn vízszintes elmosódott foltok jelentek meg. Mint amikor egy autó fényezését meghúzza valami. Olyan 2-3-6-7-cm vízszintes 2-3-mm széles nem élesen körülhatárolható vonalak kb. 30 centis sávban a képernyő felső 1/3 részében . Nagyon halvány és fekete képernyőn nem láttam. A tv adás és bármely menüben illetve a youtube felületen is látható volt. Kikapcsoltam a tv-t aztán kb. 30 másodperc múlva újra vissza de nem tűnt el. Többet nem foglalkoztam vele mert siettünk itthonról de első felindulásomból hívtam a szerviz ügyfél-szolgálatot ahol előjegyeztek és közölték hogy majd kiközvetít a megfelelő szerelőhöz. aki keresni fog.
    Miután hazaértünk és bekapcsoltam a készüléket már nyoma sem volt a hibának.Ezt követőn miközben ténykedtünk itthon és közben ment egy Tv shopos adás, a benne szereplő állandó hirdetési szöveg szellemképet csinált a képernyőben. Minden felületen nagyon nagyon halványan szinte sejtelmesen látszott percekig a felirat. Azután kikapcsoltam és kíváncsiságból kb. 3-4 perc múlva újra be, de semmi nyoma a dolognak. Azóta figyelgetem de a kép briliáns semmi hiba. Megnéztem vagy 10-12 4K kisfilmet is de álomszép a képe.Talán máskor is volt ilyen de mivel nem figyeltem ennyire a tv működését nem vettük észre.
    Lehet hogy az először tapasztalt vízszintes foltosodás is szellemkép lett volna...?
    A szerelő még nem hívott de ezek után lehet hogy hülyének néz mert a tv már nem produkálja a hibát.
    Kérdésem az lenne hogy mennyire jellemző ez a jelenség a készülékre? Tapasztaltál már esetleg hasonlót? Vagy másoktól hallottál ilyen hibajelenségről ha ez egyáltalán hiba....

    Várom válaszotokat !

    És bocsi ha kicsit hosszú voltam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák