Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yooha

    aktív tag

    Sziasztok!

    Hétfőn megyek az új gépemért, amiben többek között lesz egy új SATA vinyó, a Windowsnak, meg egyebeknek. A régi gépemből megtartok egy PATA-s Samsung vinyót, viszont az adataim nagy része egy kisebb PATA-s vinyón van amitől megválok, de előtte az adatokat át akarom pakolni az új SATA-s vinyóra. A kérdés, ezt hogyan tehetem meg a leghatékonyabban:
    1. Van a windowsnak valami ''fájlok és beállítások átvitele varázsló''-ja, ezzel. Ez esetben hogy kötöm össze a két gépet?
    2. Az új gépben, (mint ahogy a mostaniban is) van egy rack vinyó (a Samsung), ebbe a rackbe beteszem a kis rendszervinyót, és az új vinyóra átmásolok mindent ami kell, és kész.
    2a. Mivel ezesetben két rendszervinyó is lenne a gépben (az új SATA-n az új windows, plusz a kis vinyón a régi windows), meg kell mondanom a BIOS-nak hogy a kis vinyót hagyja békén, és a SATA-ról boot-oljon.
    2b. A kis vinyót a rack-kel nem rakom be, bebootol a SATA-ról és utána teszem be a rack-et.
    +1: Igaz a legenda, miszerint ha egy SATA és egy PATA vinyó van a gépben és a SATA-n van a windows, akkor arról nem bootol be?
    Köszi a válaszokat előre is!

    Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.

Új hozzászólás Aktív témák