Hirdetés

Aktív témák

  • zack

    nagyúr

    válasz HUTCHDB #3322 üzenetére

    Mondd azt, hogy neked szubjektíven ez tetszik, és semmi más. De hülyébbnél hülyébb érveket, azért hogy bizonygasd ez a legjobb, teljesen felesleges felhoznod. :U

    "rossz összehasonlítási alap egy kb 30%-al kisebb iphone kijelző"

    Jah. Baromi rossz. :U Magyarázd már el nekem, hogy mi köze a méretnek a technológiához? :U Ha az iPhone IPS kijelzője 3x akkora lenne, akkor is színhelyes lenne, és nem sávosodna.

    "szerintem vegyél a kezedbe most egy i4(s)-et, (néhány hetes amoled használat után) tedd egymás mellé, majd mond azt, hogy nem lényeg a fekete.
    nekem igen"

    Köszi a tippet. Nem kell a kezembe venni semmit sem ha IPS-t akarok nézni, mivel egy 27"-es IPS monitor az asztali gépem megjelenítője amit legalább napi 10h nézek. Maradjunk annyiban, hogy az erős feketének is megvan a maga hátránya, de ebbe most nem menjünk bele. Főleg addig ne, amig nem látod, hogy a SAMOLED+ sávosodik. :U Neked a fekete a fontos. Megértem. De ettől még látványban sok sebből vérzik a technológia, és itt nem feltétlen a tartósságra utalok.
    Még mielőtt félreértenél. Én is ezt nézem nap mint nap, én is szeretem a GS2-öt, minőségi darab, minőségi kijelzővel. De tisztában vagyok avval, hogy van jobb és minőségibb kijelző látványban. Lehet túl jó a szemem, és neked kevésbé jó, de ettől még, hogy nem veszel észre dolgokat, attól még a hiányosságok ott vannak a szemed előtt, csak nem érzékeled.
    Ez pont olyan mint a füles (IEM) kérdés. Van akinek jó a telefonhoz csomagolt és az a csúcs számára. Én meg egy drágább telefon árát költöttem fülesre, mert az amit a gyáriak tudnak az valami óborzalom, és tudom mi a különbség hangban egy 5k füles, és egy 70k füles között.

    "felhívnám még a figyelmedet a betekintési szögre is. itt is javaslok egy tesztet."

    Kezdjük azzal, hogy ez egy 4,3" kijelző. Milyen betekintési szögről beszélsz? :U Te szoktad oldalról nézni a kijelződet? Mert én nem. Én általában szemből nézek minden megjelenítőt. A betekintési szög általában akkor fontos, ha van előtted egy nagy megjelenítő, amit közelről nézel, vagy sanszos, hogy egyszerre többen is néztek (tv). A másik, hogy mennyire változik a színhelyesség / torzulás ahogy nő a betekintési szög. Ez egy monitornál, főleg egy nagyobb monitornál fontos. Nem azért mert oldalról nézed, hanem mert nem tudod fizikálisan pont középről nézni mert akkora a kijelző. Ebben az IPS verhetetlen.
    Telefonnál ezek egyikének sincs jelentősége. Szóval tök jó a nagy betekintési szög, amiben a Samoled Plus a maga 180 fokával vezet. IPS 176 fok, LCD 160 fok, Nova 170 fok.
    Hiába a különbségek, ezek egyikét se fogod észrevenni gyakorlatban, mert ezek telefonok.
    Pusztán a marketingesek élezik ki a versenyt, és a tesztelők hasonlítgatják, mert valami alapján fel kell állítani a rangsort melyik a jobb, még ha az gyakorlatban nem is mutatkozik meg.

    "egyébként a fogyasztása is jobb egy olednek"

    Ennek mi köze a látványhoz, és a feltárt hiányosságokhoz? :U
    Egyébként pedig így igaz, de ezt nem vitatta senki.

    "csak jelzem, hogy most nem super amoled-es készüléked van, hanem super amoled plus-os, mely hála istennek megszabadult a pent matrixtól"

    Egy fokkal jobb is lett mint a SAMOLED aminek szerintem mindenki örül. De én a szememnek hiszek, és felőlem lehet SAMOLED +++ is, ha sávosodik pl. egy háttérkép ahogy egyik szinből megy át a másikba, akkor sávosodik. Kevésbé látható, nem zavaró, de sávosodik.

    Ezektől függetlenül elfogadom, és szeretem a GS2-öt a kijelzőjével együtt.
    Csak tisztában kell lenni a dolgokkal, és nem biztos hogy a túlzott elfogultság az objektivitáshoz vezető legjobb út. :)

    [ Szerkesztve ]

    Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Aktív témák