Van igény a folytatásra is, sokszor azt tapasztalom, hogy van egy régi megoldás, amit egy adott problémára használni szoktam, és olyan mélyen beivódott az agyamba, hogy nem is gondolkodok másik úton. Viszont ilyen kis trükkökkel az ember nagyban meg tudja könnyíteni az életét. ( Ezt a cikket el is rakom, ha valaki kérdez, már csak linkelni kell
)
Szóval röviden. Köszönjük a cikket

Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Lars
(senior tag)

Z86
(őstag)
Egész jó bevezető, várom a folytatást. 
...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

Srodney
(senior tag)
várom én is a folytatást de hozzáteszem az a rész lesz számomra a legérdekesebb amikor a bootolási idő csökkentéséről és a feleslegesen futó alprogramok kikapcsolásárol lesz szó 

HyP3b0y
(senior tag)
WIN+tabot is beleraktam volna, legyen min ámulni a népnek 
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
Jogos, kifelejtettem. 
myPhone tesztek a Logout oldalamon, kattints át! :) - Xbox Live gamertag: papaiprUK

Straw
(senior tag)
A Blackbird-ös hátteret el tudod nekem küldeni, vagy tudsz egy linket adni ahol megtalálom?
Atom jó kép.
"Tehát a Nokia szintjét várom el a HTC-től." by andersen32

Zotya84
(tag)
A CTRL+Tab az excel melyik verziójától működik? Csak mert volt szerencsém így hirtelen kipróbálni XP+2003, és W7+2007 kombókon, de egyiken sem működik... 
A Blackbirdös képet én is kérem! 
[ Szerkesztve ]
WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''
Mea culpa, hülyeséget írtam, de már javítom is.
Szerk: Innen mentettem le a képet. 
[ Szerkesztve ]
myPhone tesztek a Logout oldalamon, kattints át! :) - Xbox Live gamertag: papaiprUK

KvardAlien
(tag)
Köszönöm a tippeket ezeket nem is tudtam! 

Megbízhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=KvardAlien&submit=

Straw
(senior tag)
THX!
"Tehát a Nokia szintjét várom el a HTC-től." by andersen32

janos1988
(őstag)
Engem az erdekelne, hogy ha egy alkalmazasbol tobb ablak is nyitva van (intezo, ff, stb.), hogy tudom az osszes ablakot egyszerre kis meretuve tenni, vagy epp teljes meretuve valtani ikon allapotbol?!
A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

Lars
(senior tag)
" Windows gomb + M - az Asztal megjelenítés az ablakok kis méretűvé tételével.
Windows gomb + Shift + M - Az előbbi kombinációval elrejtett ablakok visszahozása. "

woland_y2k
(PH! nagyúr)
Tálca, jobb sarok "Show desktop" gombra kattints.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt." l www.betateam.hu l
win + +/- zoom is jol jon neha. nagyon neha.
marakujás kőbányai
Szerintem a legjobb bill. ombó : win+L zárolja a gépet! munkahelyen/iskolában vagy bárhol, ha be vagyunk jelentkezve, jól tud jönni
szerintem akinek a munkahelyén vannak vicces kollégák + internet azok tudnának mesélni mi mindent tudunk megelőzni a gép zárolásával.
figyelmeztetés szőkéknek: ha nincs a profilodnak belépési jelszava, akkor felesleges funkció!

janos1988
(őstag)
De en ugy ertem, hogy csak az adott ablakokra legyen ervenyes. Tehat pl. 4 Intezo ablak van nyitva es lent a rogzitett kis ikonra kattintva (?) eloterbe hozza oket, vagy leteszi a talcara, hogy ne kelljen egyesevel kattintgatni. (mert ha csak egerrel rakantittok a kis elokepeket mutatja) Nem tudom ez igy mennyire ertheto.
[ Szerkesztve ]
A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

GrandeP
(PH! addikt)
Hát itt télleg az alapokról beszéltetek...
Azthittem h szolgáltatás letiltások, (amiből egyébként rengeteget le lehet), gyorsabb leállításhoz a várakozási idő csökkentése meg hasonlók lesznek... tehát tippek-trükkök! 
Lassan haladok, de sosem hátrafelé.
gányolás is lehetne a cime akkor
marakujás kőbányai
TROLL ON
"minimális vizualitás – maximális teljesítmény, vagy ennek ellentettje"
Ennek az ellentettje a maximális vizualitás, de egyből kivágnám a Win7-tet az ablakon ha ez annyira megenné a gépem, hogy ehhez minimális teljesítmény párosuljon.
![;]](/dl/s/v1.gif)
TROLL OFF
Egyébként jó cikk, várom a folytatást 
░▒▓GM▓▒░ - You don't get what you deserve. You get what you get.

GrandeP
(PH! addikt)
Azért mert te nem értesz hozzá, attól az még nem gányolás.... 
Nekem nem kell indexelés,bitlocker, fax, ics, parental control, ssdp, program kompatibilitás, probléma jelentés, táblaszámítógép bevitel támogatás, upnp állomás, biztonsági mentés, cardspace, távoli asztal stb..stb...
És máris csak 400 mega körül fogyasztja a ramot az alap win7.... és télleg csak a haszontalan dolgok vannak letiltva... sőt ha mégis kellene, akkor manuálisra állítod és nem letiltod, ekkor ha szükséged van rá, felajánlja h elindítja...
Ezek az oroszok már csak ilyenek...
Ha nincs rá szükségem, akkor ne foglala le a gépet teljesen feleslegesen, nálam ez egy tipp, egy trükk, nem pedig az h beállítjuk a képernyő felbontást, meg rídí búússszttto, ami valljuk be, nem igazán gyorsít, mintsem inkább lassít...
De persze kinek mi?! Én csak írtam h meglepődtem, h annyira az alapoknál kezdtétek, h azthittem valami elsős számtekórán vagyok, jó h nem már parancsikont az asztalra is taglaljátok... 
[ Szerkesztve ]
Nekem 1,6GB memóriát így is elfogyaszt.
ÉS?
és szinte minden ki van kapcsolva annál a menüpontnál, amire te gondolsz.
Viszont nem nézegetem a szabad memóriát meg ilyesmit. engem az érdekel, hogy működjön.

GrandeP
(PH! addikt)
Ha kevés lenne akkor néznéd... 
akkor se nézném, mert bosszantana. És olyan mélységekbe nem látunk bele, hogy mire is foglalja le azt a 40%-ot a gép.
amúgy nem hiszem hogy a mai korban ahol egy két ezresért van a memória, hogy soknak számítana ez a 4giga ami ebben a 4 éves gépben van... lowEND 

Alchemist
(senior tag)
A kisebb memória használat és kevesebb futó szolgáltatás jelentheti azt is, hogy valamivel csökken a proci cache újratöltés mértéke és kissé gyorsabb lesz a gép... persze kérdés, hogy mennyivel.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
"Azért mert te nem értesz hozzá, attól az még nem gányolás.... "
rangasd csak a pofonfat
marakujás kőbányai

Lars
(senior tag)
Na így már érthető a probléma, viszont így nem tudok megoldást rá 
Mondjuk felmerül, hogy minek van nyitva annyi intéződ, te hát biztos szükség van rá, nem viccből nyitogatod őket.
Talán ha adatmozgatáshoz használod őket, célszerűbb valami két paneles programot használni ( total commander, ingyenesnek unreal commander ) hátha praktikusabb.
A személyes kedvencem:
Q-Dir
░▒▓GM▓▒░ - You don't get what you deserve. You get what you get.

woland_y2k
(PH! nagyúr)
lol
Inkább vegyél a gépedbe még 2GB memóriát és akkor nem kell gányolnod a rendszerben. Még jó, hogy nem arról szól a cikk és a jövőbeni cikkekben sem fog ilyen szerepelni, hogy mit tiltsunk le az oprendszerből.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt." l www.betateam.hu l

kerelo
(senior tag)
Jó cikk.reméljük lesz folytatás is
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

GrandeP
(PH! addikt)
Oké, akkor ez gányolás.

[ Szerkesztve ]

Mittu88
(senior tag)
Az milyen billentyű kombinációtól van, hogy a böngészőben az egér görgőzésre nagyítja-kicsinyíti a weboldalt és minden hivatkozásra kattintáskor új ablakban nyitja meg a "cuccot"? Vagy ez valami hiba, hogy előjön néha? Kiba..... Zavaró, és eddig csak reboottal tudtam orvosolni.
Mindkettő elvileg a Ctrl billentyű nyomva tartásának hatása.

HyP3b0y
(senior tag)
Illetve ha finoman akarsz nagyítani, akkor a num pad +/--a is megfelelő erre miközben lenyomod a CTRL-t 
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

woland_y2k
(PH! nagyúr)
Nézd, két dolog lehetséges:
1.: Értesz hozzá, tudod, hogy melyik szolgáltatás mit csinál, ergo segítség nélkül le tudod tiltani ami neked nem kell.
2.: Nem értesz hozzá, fogalmad sincs, hogy mit tiltasz le, ergo gányolsz.
Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy egy szaklap ne abban adjon tanácsot az 1bites usereknek (mert ezek a cikkek inkább nekik szólnak), hogy mit és hogyan tilthatnak le, mert látatlanba nem lehet megmondani, hogy kinek mire van szüksége.
Na ja nekem 8 GB-al semmi gondom nincs....
► BMW 1M Coming Soon ◄ ►BMW Clubs Meeting 2012 Hungary 2012. 06. 09-17 Velence ◄

GrandeP
(PH! addikt)
Mondom, túl tárgyaltuk...

Alchemist
(senior tag)
Vannak olyan szaklapok, amelyek elmagyarázzák, hogy pontosan mit is csinálnak az egyes szolgáltatások és hogy ezekre mikor van szükség.
Innentől a user felelőssége, hogy mit buherál... a magam részéről például az indexelést ki szoktam gyomlálni, más keresőt (Copernic) használok.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

Mittu88
(senior tag)
Köszi szépen a válaszokat, nem tartom lenyomva a ctrl-t, de ezekszerint az ragad be.
Ezt az ablakrázós radírozást nem ismertem... 
Híven, becsülettel, vitézül! "Menni kell, ha nehéz maradni, egy helyben ülve nem lehet haladni!"

asdfhun
(újonc)
Sose fogom megerteni, hogy a gyorsabb boot es a gyorsabb kikapcs irant miert sirnak az emberek. A hibernalasrol nem hallottak talan? Havonta egyszer allitom le a windows-t windowsupdate utan (amikor is ujrainditas szukseges), azon kivul csak hibernalom.
[ Szerkesztve ]

GrandeP
(PH! addikt)
Mert akkor egyrészt fogyaszt áramat, még ha csak 2-5 w ról is van szó, másrészt pedig attól még az új dolgok, amikhez újraindítás kell, nem "élesednek", pl újratelepítés, stb...

woland_y2k
(PH! nagyúr)
Hibernáláskor nem fogyaszt áramot, akár a tápot is kiveheted a gépből. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Alchemist
(senior tag)
A hibernálás nem fogyaszt áramot, de 4 vagy több giga visszatöltése azért némi időbe telik... és gyakrabban fordul elő a "valami nem megy rendesen" helyzet, mint hidegindításkor.

HyP3b0y
(senior tag)
Most próbáltam ki a sleep helyett a hibernálást, azt kapod ahogy hagytad, mint sleep után, de startup ugyanolyan gyors nekem(sőt talán így gyorsabb, mert nem kell mindent újratöltögetnie, bejelentkeznie)
Ez mind igaz, de a készenléti állapot azért kis mennyiségű fogyasztással jár.
Másfél éve nem volt kikapcsolva a gépem, mindig csak hibernáltam vagy alvó módba raktam (attól függően, hogy mennyi ideig lesz "kikapcsolt" állapotban).
Egy hétvégét nekem simán kibír alvó módban a gép, így ha pénteken melóhelyen lelövöm és hétfőn bekapcsolom akkor ugyanott vagyok. 
Hasznos kis cikk, bár nekem újat nem hordozott de ettől függetlenül kellenek az ilyenek.
Csak így tovább!
Már fejből tolom a PH! linkek koordinátáját. Bökkenő csak akkor van, ha változik a felbontás. XD

Akybron
(fanatikus tag)
Szép dolog a hibernálás, csak van egy usb-s hordoható hdd-m (kvázi 250 gigás pendrive) amit napi szinten hurcolok a munkahelyre, és haza. Erre dolgozom. Ha hibernált állapotban lehúzom, az érdekes filerendszer malőröket tud okozni, ha esetleg meg volt nyitva valami file róla.
Hibernálásnak az lenne a lényege, hogy úgy hagyom a gépet ahogy van, minden nyitott vacakkal, és ott folytatom, ahol abba hagytam. De a winyó miatt állandóan be kell zárogatni az összes progit ami a winyót használja, akkor +2 klikk leállítani a gépet, és nincs probléma.
[ Szerkesztve ]
vajon megadóztatják a postát is, mert a bevételük alapját képző levelek nagyrésze a jogvédett tartalmak hallgatása közben íródott, így a levelek a jogvédett tartalmak által keltett hangulat kalózmásolatai. (Psych0)
Érdekes, nekem ilyen problémám sose volt... :S
Már fejből tolom a PH! linkek koordinátáját. Bökkenő csak akkor van, ha változik a felbontás. XD