Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zka67

    őstag

    válasz Gulyopapa #1953 üzenetére

    Nézd, biztos van olyan ember, aki látja a különbséget a 720p és az 1080p között, mint a hangfalak esetében is vannak vájtfülűek. Én nem tartozom ezek közé, nekem is HD Ready a tévém és tökéletesen megfelel. Van monitorom, full hd-s, de én nem látok különbséget. Nekem tökéletesen elég, ha látszanak külön-külön a hajszálak, az azokon levő koszra meg már nem vagyok kíváncsi.

    Az 1080p@50Hz meg megint egy olyan dolog, hogy tök jó, de minek? A szem 24 képnél többet már úgysem tud feldolgozni (lásd mozi). Ezért van az összes film 24 (egész pontosan 23.976) képkocka/mp-ben. Itt már komolyan zavaró lenne az interlaced mód, ezért használják a progresszív módot (24 teljes kép/mp), mint a mozikban.

    Visszatérve a kamerádra és a WD TV Live-ra: A WD doksijában 1080p@24Hz-et ír, mint lejátszható formátum. A kamerád viszont 1080p@25Hz-et tud. Azért nem mondtam a múltkor ezt a formátumot, mert fogalmam sincs, hogy le tudja-e játszani szaggatásmentesen vagy nem, mert ilyen film egyszerűen nincs, amivel ki lehetne próbálni.

    De a kamerád tud 720p-t is, az is tökéletesen megfelel neked a tévédhez, hiszen az sem tud többet megjeleníteni. A 720p-s felvételhez nagyjából fele annyi tárhely kell mint az 1080-hoz.

Új hozzászólás Aktív témák