Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz jones965 #1101 üzenetére

    én egy elég nehezen betartható fogadalmat tettem: jó darabig saját részre nem faragok semmit, csak akkor, ha elromlik valami.
    3 passzív célgép, helyekre bepasszítva, + hűtő teszpad-es konfig.

    egyelőre, (még kb. 2 év.), a passzív hűthetőségi határok pontos belövése, koncepciók gyártása, előmarketing célból. (továbbra sem cél az eladás, lényeg, hogy elkészüljenek a hűtők, és valami kirakat szerűségben legyenek.)

    csak másnak építek majd. az első 2-3-4 db-ot nem üzleti célból, előfinanszírozással, korlátozott felelősséggel. (maximális kontroll alatt, 0 haszonkulccsal.)
    hasznom kizárólag a publikálhatóság, és önreklámra való felhasználhatóság lesz.
    nagyon szűk piac, de ahol a rózsaszín hummer is gazdára lel, ott vnnak még fanatikus kretének.

    vagy saját finanszírozással, bemutatási céllal. de nem saját felhasználásra.
    bútort többet nem tologatok.

    a mostani nagy gépemet sem fogom sosem szétszedni. az így fog elavulni, és lesz egy origó, kultikus, muzeális darab... a no. 000. :)

    ***

    ezek kicsit nagy szavaknak tűnnek. (meg nagyképűnek is néha.) az asztalra is keveset tettem le idáig. időben is kb. csak másfél év a tapasztalatom.
    de minden passzív hűtéskoncepcióval egyre többet látok. nem korlátoznak termodinamikai előtanulmányok, sem multicégek marketingoszályai. tehát viszonylag szabadon szárnyallhat a fantáziám.
    elég sokat kerestem a neten, és még hasonló megoldásokat sem nagyon találok. (a "nagyon" csak az álszerénység miatt került a mondatba, valójában semmilyet.)

    ***

    most egyéb problémák miatt inaktív vagyok, de rengeteg megvalósítandó passzív hűtés elképzelésem van.
    pár cikk itt-ott megjelent. ez azért fontos, mert nem tudni, mikor talál meg egy másik fanatikus, aki segít közösen megvalósítani pár elképzelést.
    csak hát iszonyatos anyag és munkadíja van egy csúcs konfig hűtés + háznak.
    egy 2 cpu + 2*2 gpu-s gép hardverek nélkül kb. 1.5 mft.... :((( (csak a hűtés és a ház. - mások ennyiért kocsit vesznek...) :DDD

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák