Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) fLeSs válasza Franklin (#48) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

azért mérünk SP1-gyel, mert SP2-vel egy csomó játékkal csak a szívás van.
próbáltam már áttérni SP2-re.

szerk: vagy csak engem utál az SP2. :D

(#52) Allien válasza Sztanik (#50) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Viszont, amíg szűrőkkel nem esik 30 fps alá, addig tök hülyeség szűrők nélkül játszani. Ez olyan, mint anno volt az FX széria. Hiába verte agyon az Ati kártyákat szűrők nélkül pl. az 5700 is, ha éppen a bekapcsolt lényeggel belehalt. Tőlem lehet 5milliocsilliobillio fps is szűrők nélkül, ha bekapcsolva ezeket nem produkál max 5-t!;) Éppen ezrét vettem anno 9600 XT-t. :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#53) cain69 válasza fLeSs (#51) üzenetére

cain69
(őstag)

mérjétek meg mindkettőhöz. :D milyen játékokkal szivtatok sp2 alatt?

a fogyasztást mivel mértétek?
a veszteséggel kapcsolatos 20%os magyarázás nekem kicsit ködös... ha konnektorba dugható teljesitménymérővel mértétek (ami a legegyszerűbb megoldás), akkor az annyi, amennyit a műszer mutat, és felesleges a tápra fogni bármit is, a műszer által mutatott értéket felveszi a gép, és a villanyszámla fizetése szempontjából édesmindegy, hogy a táp eszi-e meg, vagy a videokártya. :F ha a kari teljesitményigényét akartátok volna igy kimérni, akkor megérteném az ezirányú fejtegetés, de külön felhivtátok a figyelmet, hogy ebben az értékben benne van a proci, alaplap, stb. valaki monjon má valamit, me ez igy számomra ködös... :DDD

[Szerkesztve]

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#54) rudi válasza Sztanik (#50) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem meg nem futottunk CPU limitbe, ugyanis ugyanezekkel a tesztprogramokkal egy X1900 XT sokkal magasabb eredményeket produkál. Egyszerűen arról van szó, hogy ezek a kártyák teljesítményben meglehetősen közel állnak egymáshoz. Szűrőkkel azért esik vissza annyira az eredmény, mert egyszerűen kevés hozzá a memóriasávszélesség.

Az SLI és szóló kártya viszonya borzasztóan nehezen értelmezhető, ugyanis az SLI pontos, hardveres és szoftveres megvalósításáról nincs információnk.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#55) rudi válasza cain69 (#53) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha hiszed, hanem a VGA tesztben pont a VGA-k fogyasztására voltunk/vagyunk kíváncsiak ;) Sajnos ehhez jobb módszer a tesztben szereplőnél nincs, vagyis csak azt tudjuk megmérni, hogy mint fogyaszt ugyanaz a rendszer két különböző VGA-val. Ebből nem lehet pontosan megmondani mennyit eszik a VGA, de nagyjából képet kapunk a kártyák fogyasztási viszonyáról.

A 80 %-ot azért kell hangsúlyozni, mert az a táp, és nem a VGA specialása. Ha veszel egy nagyobb hatásfokú tápot, akkor a VGA-tól függetlenül fog kevesebbet fogyasztani a rendszer. Ha esetleg PFC nélküli tápod van, az akár 50-60 % körüli hatásfokkal is dolgozhat. Tényleg meg kell fizetned mindenképpen a fogyasztást, de egy VGA teszt szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy a tép vagy a VGA miatt.

(#56) rudi válasza Allien (#52) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért az átlag 30 fps nagyon gyér ám, különösen az újabb játékokban! Nyakadba esik pár ellenfél (pártízezer újabb vertex és pártíz MB textúra meg egy rakat PS számolás a fények/árnyékok miatt) és máris 10-15 fps-nél vagy és a szaggatás után már csak a ''meg tetszett dögleni, tessék újra próbálkozni'' feliratot látod. Ezt a 30 fps elég dumát a PR-esek és a VGA tesztelők találták ki (akik kedvezni akarnak a PR eseknek), de nem sokat játszanak.

(#57) Csiborbogár

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Ismét bebizonyosodott az, hogy a 7600GT az új ász a piacon, a maga kiemelkedően jó ár/érték arányával :))
Hihetetlen, mennyire jó konstrukció ez a kari. :R

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#58) erdey_a

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

Súgja meg nekem valaki, hogy milyen AGP-s választék van ma 6800-on felül?
A 7xxx szériából létezik AGP-s?

Neszkvik kakaópor // Fuji Finepix s5600 --- Kezdetben az ember a maga képére formálta szerszámait, így keletkezett például a bunkó.

(#59) rudi válasza erdey_a (#58) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Fehér holló szintjén van 7800 GS, de az is csak 16 futószalagos, nem olyan sokkal gyorsabb mint a 6800 Ultra.

(#60) erdey_a válasza rudi (#59) üzenetére

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

És ATI fronton mi a helyzet? Ott sincs már középkat kártya AGP-ben?

Neszkvik kakaópor // Fuji Finepix s5600 --- Kezdetben az ember a maga képére formálta szerszámait, így keletkezett például a bunkó.

(#61) cravo

cravo
(újonc)

Sziasztok,

Még soha nem szóltam hozzá a dolgokhoz, de azt hiszem most elvesztem a szüzességem... :) Annyit tennék hozzá a cikkhez, hogy mostanában NFSMW-vel játszom, eddig egy 6600GT-m volt. Nemrég upgradeltem még egyre így most SLI-ben mennek. A cikk szerint semmi különbség ebben a játékban, ez azonban egy nagy hülyeség... Nagyon nagy a különbség, eddig 1024-ben szaggatott most pedig 1280-ban magasabb részletességú beállításokkal is álomszépen megy. Lehet nem kapcsolták be az SLI-t? ;)

Cravo

(#62) rudi válasza erdey_a (#60) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem nem, ez nem az a topic!

(#63) rudi válasza cravo (#61) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez érdekes, nálunk eddig egyik SLI sem segített be NFS:MW-ben. Milyen driver verziót használsz? A szokásos automkatikus felismerés, és SLI mód bepipálása mellett beállítottál még egyebet is?

(#64) b@ndi

b@ndi
(kvázi-tag)

Üdv!

Lehet, hogy egy kicsit lemaradtam a VGA kártyák figyelésében, de nem teljesen értem, hogy az ATI x1600 xt hogyan hozza ki a 12 pixel feldolgozó egységet 4 pixel pipeline mellett.Ez azt jelentené, hogy 4x3-as felosztása lenne?

P.S. Tudom, hogy naponta csak egy hülyét lehet kérdezni, de nekem ez ma az első :D

Az áram alatt lévö alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása... (dc++)

(#65) erdey_a válasza rudi (#62) üzenetére

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

Jólvan, jólvan ;)

Csak eszembe jutott a dolog. Látván ezeket a tesztben is szereplő kártyákat, elcsábultam, hogy talán nyugdíjazni kéne a 6600-asomat.
De mivel ez mind pécéíekszpresszes, lapot is kéne cserélni az meg nekem nem buli. :O

Ha százalékosítani kéne (és a 6600 nonGT a 100%) akkor mennyivel jobb a 7600GT?

(#66) rudi válasza b@ndi (#64) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, lemaradtál. Az ATI X1000 architektúrájában már nincsenek hagyományos értelemben vett futószalagok. Van egy halom pixel számoló és mellettük egy halom textúrázó, és ezeket vezérli egy Ultra-therding karmester.

(#67) cain69 válasza rudi (#55) üzenetére

cain69
(őstag)

köszönöm a választ.
olyat nem lehet csinálni, hogy keszeditek a karit és bekapcsoljátok a gépet, és azt méritek? jó, nem bootol, meg visit, meg nyávog, hogy nincsen videokártya benne, de a vinyók felpörögnek, öndiagnosztika left, a proci és a memória áram alatt vannak, stb., szóval az egész nagyban hasonlit egy boot utáni stacioner állapotra, amikor nem dolgoznak a gépen, hanem csak úgy van magában bekapcsolva.
nem, nem vagyok rgb ;) , csak érdeklődök.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#68) Sztanik válasza rudi (#54) üzenetére

Sztanik
(tag)

A DOOM 3-nál 90 képkocka körül jártatok a 7900GTX és X1900XT teszteknél.
Itt szintén elértétek a 87-88-at, egy picit gyengébb procival.
Idézet tőled.

''Doom 3-ban a 7900 GT lemarad az X1800 XT-től, viszont a 7900 GTX ver mindenkit. A 7900 GT tuningos eredményéből talán az következhetne, hogy processzorlimitbe ütköztünk, de a VGA memóriasávszélesség-limitje valószínűbb. ''

Számomra a mostani teszt azt sugallja. Csak CPU limit lessz az !
Quake 4-nél a 7600GT szerintem szintén elérte a limitet.
Half Life 2-nél szintén, Tán még a Far Cry-nál is 100 körül lehet a limit.

Vannak akik nagyobb felbontású TFT-n játszanak, és nem biztos, hogy azon
a felbontáson be tudják kapcsolni a szűrőket maradéktalanul.
Ezért tartom fontosnak, hogy élesen látszódjanak a kártyák közti teljesítménybeli különbségek, mind szűrőkkel, és nélkül. Ettől függetlenül király a teszt. :R

Robi

(#69) Allien válasza rudi (#56) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Csakhogy én NEM ''átlagot'' írtam, hanem ''minimumot''!:DDD Tehát, ez alá NEM eshet, mert az halálos lehet.:B Én is tudom, BF2-ben van hozzá szerencsém. Főleg az a baj, hogy csak mezei Venice-m van, és nem egy dualcore magos procim, mert játék közben be akartam kapcsolni a Fraps progi videofelvételt. No, az hazavágott rendessen. Hiába volt mondjuk 60 fps felett a frissités, amikor bekapcsoltam, leesett 15-25 körülre. Hát, eléggé megnehezítette a célzásomat, mint snipa.;) Pedig volt, hogy egy nem mozgó másik snipára céloztam volna, de szinte esélytelen volt. No, még szerencse, hogy nem mozgott, és kb fél perc után sikerült a fejére céloznom is! ;] De ez külön téma.

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#70) KőkorSzaki válasza rudi (#55) üzenetére

KőkorSzaki
(tag)

Nagyon baba a teszt.
A PFC és az 50 vs. 80% hatásfok összekapcsolása viszont ebben a formában nem működik. Tehát ne várja senki, hogy a hatásfok és a mért fogyasztás a PFC miatt csökkenhet (sőt egy hangyapukival nő a plusz alkatrészek miatt). Nyilván it's somewhat irrelevant (lásd aláírásod), mivel ma már itthon nem adnak el PFC nélküli tápot, de a tápcserét csak ezért erőltetni nem kell.

[Szerkesztve]

(#71) rudi válasza cain69 (#67) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sajna ezzel max a rendszer többi részének terheletlen teljesítménye állapítható meg, az pedig nem sokkal több a semminél. Az Xbitlabs csinál spéci VGA fogyasztásmérést [link], de ma már komoly teljesítményt felvehetnek a VGA-k az alaplapról PCI Expressen (max 70 wattots), szóval a kiegészítő tápcsatin sem lehet sok okosságot lemérni (már ha van egyáltalán ilyen csatlakozó a kártyán).

(#72) rudi válasza Sztanik (#68) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

És az szerinted miért van, hogy Doom 3-ban, nagyobb felbontáson a 7900 GTX, húzott 7900 GT és X1900 XTX, de még majdnem az X1900 XT is ismét ugyanolyan sebességet hozott? Szűrőkkel és nagyobb felbontáson már 92 fps környéke helyett 67 fps lenne a CPU limitje?

Mindemellett biztos az is, hogy ahogyan az UT2004, úgy idővel a mostani, elavulóban lévő játékok is idővel CPU limitbe futnak, mert a VGA-k (egyelőre még) gyorsabban fejlődnek mint a CPU-k. Mostanában készül egy teszt, ami ezt a kérdést feszegeti.

Akik nagyobb natív felbontású TFTn játszanak (mint pl én), azoknak is melegen ajánlom a kisebb felbontást. Játékban egyáltalán nem fogják érezni az átalakításból adódó pontatlanságokat, ráadásul 1024-ben szűrőkkel jobb vizuális minőséget lehet kihozni mint 1280-ban szűrők nélkül.

(#73) rudi válasza Allien (#69) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ó, elnézéts, tényleg minimumot írtál, és akkor nagyjából egy véleményen vagyunk :) NFS:MW-ben pl a 30-as minimumhoz olyan 60-as átlag kell vagy még masabb, Oblivion esetében meg sem merem tippelni :D

(#74) rudi válasza KőkorSzaki (#70) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A PFC nélküli táp feltételezi a régebbi felépítést is, aminél biza inkább 50 % mint 80 % a hatásfok. Persze az kétségtelen, hogy ma már többnyire PFC-s tápokat lehet csak venni, de egy Codegen vagy Mercury esetében így sem lesz túl magas a hatásfok.

(#75) b@ndi válasza rudi (#66) üzenetére

b@ndi
(kvázi-tag)

:R köszönöm

Az áram alatt lévö alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása... (dc++)

(#76) Sztanik válasza rudi (#72) üzenetére

Sztanik
(tag)

Hát ez jó kérdés.
Jó lenne látni, egy 7800GT vagy X1900 XT mit tud 1280*1024-ben szűrők nélkül
a DOOM 3-ban.

Robi

(#77) Allien válasza rudi (#73) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Oblivion, az jó! Amikor először feltelepítettem, akkor kis naívan felraktam max beállításra. Szegény x800 GTO-m megfeküdt azonnal tőle, a fraps 1, azaz egy fps-t irogatott ki.:DDD Gondolom azért, mert mínuszba nem tudott átfordulni! :C

(#78) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

Jó kis teszt volt,na! Atiék nagyon harmatosan adták elő... Nem fér kétség hozzá: ezt a kategóriát toronymagasan az nVidia uralja:C!

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#79) bjo

bjo
(újonc)

Jóámberek, segíccsátek! Új gép vásárláshoz gyűjtöm a tudást /és a pénzt/ :))

Grafikai munkára fogom használni, photoshop-corel-quark, (szinte) semmi játék-film, bámulni a meglévő 2 db SyncMaster 770P maradna, ja, és csak 1 db tuning-felelős agysejtem van. A régi gép: AMD 64 2800+, GA-K8NS lap, 2 Gb noname RAM/400. Egy MSI Radeon 9600/128Mb kártya van benne, ennek 1 analóg és 1 digitális kimenetére vannak dugva a monitorok, és persze nem egyforma a két kép, meg döcög is, fagyogat is...

...a VGA-ra mi lenne jó megoldás? Egy nagy kártya? Két kicsi? Segítene rajtam az SLI vagy a Crossfire? (Izzé porrá összezavarodtam már, gerjedek és rezonálok a hárombetűs rövidítésektől, úgyhogy segíccsátek lécci!)

Hogy be tudjátok lőni: az új gép valahol a C2D E6300 és az X2 4400 környékén lesz, nagyon remélem, hogy ezzel nem gerjesztek tömegverekedést a két tábor hívei közt.

kösz előre is, üdv bjo

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.