Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na már vártam eme tesztet! Köszönjük, olvasom is!:)

(#2) Hebry

Hebry
(senior tag)

Jó teszt, bár ezt már megszoktuk... :DDD :DDD :DDD
De tényleg jól átláthtóvá vált a rendszer, és segít dönteni. Köszönöm. :R :R :R

(#3) Armando_19

Armando_19
(PH! addikt)

Nagyot ütnek a Core2-k.
így hogy már lehet Q6600-at kapni 60K alatt, eléggé Best Buy szaga van a konvertálós,kódoslós stb stb nagy prociteljesítményt igénylő alkalmazást futtató userek között.

(#4) Kriza

Kriza
(őstag)

1. oldal: ''a jelenlegi (2006. augusztus 14.) árlistákon''

Háát, most már 2007 van. ;] Kérem javítani. :R

[Szerkesztve]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#5) orbano

orbano
(PH! félisten)

A konklúzió 2-ik bekezdését szerintem bármelyik tesztbe bele lehetne írni, egy kicsit ráadásul rövidebben is: átlagfelhasználóknak nem érdemes csúcskategóriás processzort venni. Bár igaz hogy így a cikk is kurtább lenne :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#6) Kriza

Kriza
(őstag)

Az E6750 miért nem lett ajánlott, vagy legalább tetszett minősítésű? Igen jó árban van, és rendesen odab@sz a teljesítménye.

mod.: ja, látom az x-et a típusszámban. :B OK :R

[Szerkesztve]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#7) szabozeee válasza Kriza (#6) üzenetére

szabozeee
(fanatikus tag)

Bent van az is: E6x50-be beletartozik. :)

Zeee

(#8) craine12

craine12
(fanatikus tag)

Titokban számítottam rá, amekkor elégedetlenség volt az ''alsóház'' tesztjéből kimaradó processzorokkal kapcsolatban... Úgyhogy most karácsonyig mindenkinek betömték a száját :D

Megyek is olvasni, bár nekem sajna csak a mainstream kategória jut(ott).

No woman. No cry. No kidding.

(#9) Fáraó

Fáraó
(őstag)

Grat a jó teszthez! :R

Teljesen megerősítette döntésemet:érdemes volt múlt héten megvennem az E6850-t az elkövetkezendő évekre.

VIGYORRRGAZMUS.....

(#10) R.P.

R.P.
(fanatikus tag)

Nagyon jó a teszt de azért megnézhették volna az árakat. A 6000+ pl. már 37000-ért kapható kiskerben, én is annyiért vettem.

Olvassátok! http://footer.hu - kulturális magazin

(#11) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Grat! :R

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#12) craine12

craine12
(fanatikus tag)

Na, végeztem vele. Tényleg alapos, jó teszt lett, mint várható is volt. Két megjegyzés:

elvégre ez az első 3 GHz-es, Core architektúrára épülő processzor, mindez ráadásul négy maggal - az elején az volt, a négymagos később jött ki, mint az E6850-es, tehát az az első, vagy pedig a szórendet át kellene variálni az első négymagos 3GHz-es processzorra

Az egyetlen játék a Quake 4 volt eddig, amelyről tudtuk, hogy támogatja a többprocesszoros működést, ám mint most kiderült, a Test Drive Unlimitednek is tetszik ez a felállás... - emlékeim szerint a Lost Planet is ilyen, kiváncsi lennék az gyorsul-e a plusz két magtól (mondjuk ha 8800GTX/Ultra SLI lenne mellé ;] ) valamennyit.

No woman. No cry. No kidding.

(#13) just

just
(fanatikus tag)

grat. végre egy teszt amiben a két gyártó ''csúcsprocesszorai'' lettek összehasonlítva, nem pedig az h mi mennyibe kerül. :)

Two things what i hate. People that can't count...

(#14) Johnny Cage

Johnny Cage
(PH! addikt)

Az E6300-ban tudtommal csak 2mb L2 cache van.

(#15) Michell

Michell
(lelkes újonc)

Üdv !

Két megjegyzés szerveralkalmazásokhoz - én olyasmivel foglalkozom :

1. Számomra nem meglepő az AMD processzorok szereplése - amit én láttam ezügyben, ott majdhogynem a magszám és MHz alapján el lehetett helyezni a K8 és C2D processzorok teljesítményét.
2. Az FSB eltérés viszont nem volt elhanyagolható (Xeon 51xx -ek egymás közt).

Mindez adatbázis kezelésben.

(#16) Ribi válasza R.P. (#10) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

6420 is van 37-ert, de annyi ár ahany bolt. Ezen kar problemazni.

(#17) Tuco Ramirez válasza Johnny Cage (#14) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Jók az új Intel E6x50-es procik, de annyira azért nem, hogy a procicsere mellé még egy alaplapcserét is bevállaljon az, akinek régebbi Core2-je van. :( Persze elvakult fanatikusok mindig voltak/vannak/lesznek. ;]

[Szerkesztve]

SC2 ID: Peter 1714

(#18) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egész jól állja a sarat a 6000+ a vele egy árkategóriában lévő C2D procikkal.

Azt viszont továbbra sem értem hogy miért nem valami AMD chipsetes lapban tesztelik az AMD procikat. :U

Szvsz a fogyasztásos teszt akkor lenne fair, ha a C2D is egy nForce-os lapban csücsülne.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#19) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

Jelenleg 9*333MHz-re(3GHz) van tuningolva az E4300-asom Gigabyte 965PDS3 lapban.

A lapom elméletileg nem tudja az 1333MHz FSB-t (rev 2.0-ás)

Mi történik akkor szerintetek, ha egy ilyen 333MHz FSB-s procit rakok bele?

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#20) fasyrt válasza horvathkrisz (#19) üzenetére

fasyrt
(őstag)

Szerintem ha megnézed a Giga honlapját, akkor rá fogsz jönni.

(#21) lee56 válasza Oliverda (#18) üzenetére

lee56
(senior tag)

1etértek.

No Comment

(#22) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szép, alapos teszt.

szegény amd már csak 1 helyen verhetetlen, az pedig a memóriakezelés, de ott nagyon.

''– az AMD most nem tud mit lépni, a Phenom megjelenéséig kénytelen elviselni ezt a helyzetet''

én attól tartok, hogy majd utána is...

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#23) just válasza horvathkrisz (#19) üzenetére

just
(fanatikus tag)

F10-es bios-al már tudja az 1333mhz-es fsb-t.

Two things what i hate. People that can't count...

(#24) horvathkrisz válasza just (#23) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

sztem te valamit nagyon benéztél... :F

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#25) Mr Bond 007 válasza szab.tam (#22) üzenetére

Mr Bond 007
(tag)

Ott se sokáig. A köv generációs intelekbe már be lesz építve a memória vezérő. ;)

(#26) szab.tam válasza Mr Bond 007 (#25) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen, ezzel pótolni fogják ezt a hiányosságukat! :)

[Szerkesztve]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#27) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Helyes, jövőre beújítok egy Q6600-at... :U
Amúgy király teszt lett, gratula. :R

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#28) Oliverda válasza Mr Bond 007 (#25) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Odébb van az még...

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#29) horvathkrisz válasza Oliverda (#28) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

hovébb?

(#30) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a teszt alaposságát, és korrektségét az is jellemzi, hogy az állandó tesztfikázók, kötekedők is valamiért kussolnak.... vagy csak kint vannak még a strandon? :U

(#31) Oliverda válasza horvathkrisz (#29) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Még legalább 1 év.

(#32) edgR

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

ez velos volt, le a kalappal :R

unsurpassed. unprecedented. unrivaled. - az alvas fiata1337

(#33) masterful87

masterful87
(fanatikus tag)

Nagyon szép teszt! :R
Mostmár én is befogom a számat, mint E6750-re kíváncsi olvasó. :D

Gyönyörű E6750 tuning!
TDU rulez!

Felvetettétek a gondolatot, hogy tuninggal az E6320/E6420 jobb választás lehet mint az E6x50 sorozat... ezt mindig olyan nehezen nyelem le: én azt látom, hogy csak pár ezerrel kerül többe, egy új steppinges javított architektúrájú proci, lásd E6320 vs E6550/E6750. És ezért fáj a szívem többet kiadni rá, de megteszem!

Ezért is fogok az E6750 mellett dönteni... új stepping=kevesebb fogyasztás=kevesebb hő, javított architektúra, jobb tuningolhatóság, és már alapon is elég erős.
P35-ös alaplapba lesz.... 1066-os A-Data EE-nel... sztem a tuning se kizárt alacsony szorzó ide vagy oda. Számomra, aki nem vette meg a gépét még a P965-ös időkben, ez egy tökéletes választás, türelem... :))

[Szerkesztve]

''A házasság olyan, mint a koporsó és a gyerekek a szegek.''

(#34) mandark94

mandark94
(újonc)

Asus p5b deluxe hivatalos oldalon támogatja az 1333-as fsb-t. De akkor biztosan belemenne egy e6750? :) Ezeket néztem ki mostanság.

(#35) dregpeter

dregpeter
(tag)

Sziasztok, vettem egy intel cd2 procit E6550 est( dobozos verzo), az problémám, hogy a hütön rajta van a paszta összekéne tenni az alaplappal, de a hütön szabályos 3 csikban van a paszta, melyek közt 2-3 miliméter hely van. Ez igy normális? mert Én ugy tudom hgy a pasztának egyenletesen kéne rajta lennie, mert külömben rossz lesz a hőátads és kiég minden. Kérdésem a következő, hogyan folytasam?

Az élet mndig olyan, amit nem mindig lehet szeretni, de egyet mindenki szeret MEGKÖNYEBBÜLNI

(#36) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Nagyon jó kis teszt volt ez. Kár , hogy az FX nem voltak jelen.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#37) fLeSs válasza dregpeter (#35) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Úgy, hogy tedd rá a procira. :D A paszta majd szétoszlik a nyomás alatt. Az Intelnél nem hülyék dolgoznak.

(#38) AtHoS válasza fLeSs (#37) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Miért? Ha hülyék dolgoznának akkor nem kenődne szét?

A rágógumi már szerencsére kezd eltűnni a hűtők talpáról. Na azt melyik idióta találhatta ki költségcsökkentés címén :F

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#39) tupacamaru

tupacamaru
(PH! addikt)

Gratulálok én is a teszthez, most nagyon jókor jött. Ha minden igaz ősszel gépújítás lesz és segíteni fog a döntésben. THX. :R :C

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#40) norbertember

norbertember
(újonc)

Hi

Unokatesóm vett egy E6750-et és hozzá Asus Silent Square processzor hűtőt.
Szerintetek az lehetséges, hogy a BIOS jól írja ki hogy hány fokos a hőmérsékelete? Ugyanis csak 14 fokot ír.

(#41) waverider válasza fLeSs (#37) üzenetére

waverider
(senior tag)

úgy-úgy. Intel inside (in mind) :C

mindenkinek vannak hibái.
nekem az Oblivion az. :DDD
nagyon szeretem ezt a játékot, szinte megunhatatlan a kiegészítőkkel.
:R éppen ezért ismételt köszönet, hogy minden ilyen tesztben viszontlátni :R
jó ezeket a számokat ennek a játéknak a fényében látni.
nálam biztos fontos tényező lesz a vásárlásnál...

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#42) xT4ken válasza norbertember (#40) üzenetére

xT4ken
(kvázi-tag)

Szibériába biztos normális. ;] Amugy meg elég egyértelmű, hogy a processorok szobahőmérséklet felett vannak pár másodperc alatt. Bios update a tippem.

(#43) Achill3uS válasza norbertember (#40) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

lattam en mar bios-bol -99 fokot is léghütéssel :D amin látszik, hogy ennyire szélsőséges érték, mint a 14 fok is, értelem szerüen nem valós..

jo a teszt, tetszett, hogy bevettétek a nagyágyu quad-okat is.. :)

[Szerkesztve]

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#44) dregpeter

dregpeter
(tag)

Sziasztok, összeraktam egy gépet, alaplap Gigabyte GA-P35-DS3 proci E6550 , chieftec 450 W os táp, feltettem a proci gyári hütőjét bekapcsolom a gépet, de nem akar elindulni a hütője, megmozdul de nem indul, MI LEHET AZ OKA?

Az élet mndig olyan, amit nem mindig lehet szeretni, de egyet mindenki szeret MEGKÖNYEBBÜLNI

(#45) kneedeep válasza dregpeter (#44) üzenetére

kneedeep
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A Gigabyte egyedi cpu cooler vezérlése, majd el fog indúlni, ha kicsit melegszik a procc:) :R

[Szerkesztve]

(#46) norbertember válasza xT4ken (#42) üzenetére

norbertember
(újonc)

Pedig egy új Asus P5KC-t vett, már biost kéne frissíteni?

(#47) FragStaR

FragStaR
(fanatikus tag)

Mikorra várhatóak új chipkészeletek/procik a jövőben? Nem akarok venni p35 + e6850 t úgy h 2 hónap múlva jön valami sokkal ütősebb.. Akkor inkább várok ^^

(#48) Drizzt válasza fLeSs (#37) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hello. A tuningot stock hűtővel néztétek? Egyelőre nálam 3.2Ghz a max. stabil alapfeszen, 3.3 már nem volt stabil, bár lehet a Kingmax ramok miatt. Azoknak mennyi fesz kell az 1066-hoz vajon? Mert 2.1V-n nem jó már az Orthos, ha 4:5-ben van a ram, s 1000Mhz-en kéne így mennie. Nem tudom, hogy a ramom miatt, vagy a proci maitt nem tudok alapfeszen 3.2 felé többel menni.

(#49) masterful87 válasza FragStaR (#47) üzenetére

masterful87
(fanatikus tag)

Azután meg várhatsz még fél évet, hogy mérséklődjenek az árak. :DDD

Aszem X38 október, Penryn meg talán már szeptemberben bemutatkozik?! :F

''A házasság olyan, mint a koporsó és a gyerekek a szegek.''

(#50) Drizzt válasza norbertember (#46) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem ezeknek a hőmérsékletét kb. semmi nem írja ki jól. Terheletlenül 2.4Ghz-re vesz most vissza nálam, s 29 fokot ír ki, megterhelve játékkal, meg ilyesmivel 37 fokot 3.2G-n.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.