Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Guruka

Guruka
(senior tag)

Ilyen procim sem lesz egy darabig. :)

www.pcgear.hu

(#2) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jókora teszt. Csak egy elírás/elszámolás a fogyasztásnál: ''üresjáratban több mint 80'' 152 - 83 = 69... terhelve van a több mint 80 :)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#3) erdoke válasza Guruka (#1) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

4,2 GHz-en stabilan futnak jobbfajta léghűtéssel, tehát csípőből nem érdemes temetni. Egy 930 nem annyira rossz vétel, azt is tudod 266 MHz-es FSB-vel hajtani. ;)
A 920-ban akár 50% tuningpotenciál is rejtőzik (max. vízhűtés, de általában elég egy 5e Ft-os AC Freezer Pro), ami nem mondható el az X2 3800+-ról, ami ráadásul drágább is. Szóval szigorúan ár/teljesítmény viszonyt tekintve versenyképesek ezek a Merom megjelenéséig.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#4) g@bo válasza erdoke (#3) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

egy amd-ben sem volt alapból 50%-os tuningpotenciál.
szépek ezek a presslerek, de tuning nélkül játékok alatt a legkisebb modell nem egy titán.

(#5) centrum

centrum
(lelkes újonc)

Valyon ez a 2*2 Mb L2 mennyivel drágítja meg az előállítási költségét a procinak?
Bejön ez a kissebb csíkszélességen?

(#6) Savanya válasza erdoke (#3) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

Végre nem csak az A64 :R / bár nekem most 3800+ X2-m van ,de semmivel sem gyorsabb 2400-on hajtva mint a p840D-m volt/

(#7) Male válasza centrum (#5) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A magméret kisebb lett így is, szóval igen.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#8) g@bo válasza Savanya (#6) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

840d ára van annyi mint a 3800+ x2. sőt drágább, a 940 ( 2x ropival több ). szóval...

(#9) rudi válasza centrum (#5) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A két mag különválasztása az, ami gazdaságosabbá teszi a Preslert. Nem kell költségesen nagyobb lapkát gyártani, hanem egymás mellé pakolnak két mezei 6xx-et és már készen is a kétmagos CPU. Talán az Intel rájött arra, hogy ma már - játékot kivéve - nem nagyon kell a még erősebb egyetlen mag, de gyakran jól jön két kisebb teljesítményű.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#10) fLeSs válasza g@bo (#8) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

lehet itthon kapni 9xx-et?

(#11) g@bo válasza fLeSs (#10) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

lehetett, compexpressben volt pár darab, már csak foglalásban.. az árlistán még rajtavan, várnak.

(#12) wh_sentinel

wh_sentinel
(tag)

Ha valaki ''TUTI'' infot tud a Mo.-i piaci bevezetésről .. ne kíméljen....

''Úgy hallottam/szerintem'' típusú versenyzők kíméljenek

Abit Aw8 Max-3rd eye, Intel P4 650 3.4/2mb/800 Prescott, 2Gb Kingston RAM, MSI 7800GTX DOT, Hiper 525w

(#13) rudi válasza fLeSs (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lehet. 920 árban a 820 környékén van 930 meg a 830 szintjén; lásd Hazai pálya. A nagyobbakat még nem láttam.

(#14) killahdrums válasza fLeSs (#10) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Az ''Idegeneknél'' van 68K bruttóért 920, 14K-val drágább mint a 820... Nem ''fair''. :(

USA-ban kb. ugyanaz az ára a két procinak.

There is no God, just Technology...

(#15) LeslieG Jr.

LeslieG Jr.
(őstag)

Nagyon jó lett a cikk. :R Azért az nem semmi az AMD-től hogy gyárt egy high-tech kétmagos procit és egy új P4 hyper szuper proci is csak elvétve tudja befogni. Le a kalappal az AMD elött. Én ezért tértem át AMD-re jó néhány éve. :DD Meg szimpibb is volt minden oldaról számomra.

Nekem a cikkben ez a mondtat nagyon tetszet : ''Természetesen a Pentium EE 955-öt is lehet húzni, de sok szerencsét kívánunk az illetőnek hozzá...'' :D

''Bizony az életben sokat kell tanulni, s nem lehet elbliccelni egyetlen leckét sem. Ha egyszer nem tanultad meg, eléd kerül még egyszer, s ha akkor sem, hát újra meg újra, amíg mindent meg nem tanultál.''

(#16) centrum válasza rudi (#9) üzenetére

centrum
(lelkes újonc)

Kőszönöm a választ.
Igazából azért kérdeztem, mert kiváncsi voltam vajon az AMD vagy az Intel tud e többet keresni a procikon.

(#17) g@bo válasza killahdrums (#14) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

a nagykerben +3000 a difi a 820 és a 920 között.
legalábbis az árlista szerint, elvileg volt nekik raktáron.
a kiskerek pediglen meglovagolják, hogy ujdonság, és kaszálnak... ez fair. ;)

(#18) lúzer válasza Guruka (#1) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem nem is kéne ;]

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#19) killahdrums válasza g@bo (#17) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Privi ment... :)

There is no God, just Technology...

(#20) arpi6k válasza wh_sentinel (#12) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

Lord. Bruttó 60k. Most hoztam magamnak 1et. Elvileg még van nekik. 920as természetesen...

[Szerkesztve]

Intel & ATI

(#21) Petya25

Petya25
(őstag)

Eléggé átfogóra sikerült a cikk, de nekem nem igazán jött le, hogy miért került be a húzott 3800+ proci. Ennyi erővel a ''930''-at is meg lehetett volna rántani 267-es FSB-re és igen érdekes lett volna az eredmény 4 gigán különsebb melegedés nélkül.

Rudi: Azért az nem éppen fedi a valóságot hogy 2db 6-os procit tettek egymás mellé. Tranzisztorszám, csíkszélesség?

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#22) rudi válasza Petya25 (#21) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az új 600-asokba is ez a mag megy majd, tudtommal különösebb átszámozás nélkül.

(#23) daa-raa válasza Male (#2) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Akkor nézzük hogyan is szól ez eredetileg:

''...az új Pentiumok sem túlságosan villanyszámla-kímélő processzorok, üresjáratban több mint 80, terhelve pedig kb. 50 %-kal fogyasztott többet a Pentium processzoros rendszer, mint az Athlon 64 X2-es.''

Ha utánaszámolsz kiderül, hogy nincs itt semmi hiba:

83*1.8=149,4

Elfelejtetted figyelembe venni, hogy %-osan van megadva a különbség... :P (Annyi pontatlanság van mindössze benne, hogy valójában 83,13% a többletfogyasztása a Preslernek idle. Ez viszont simán kerekítés kérdése.)

Egyébként lehet tévedek, de mintha már a Q3 motorban is lett volna SMP opció.

Si vis pacem, para bellum.

(#24) Sanya

Sanya
(PH! kedvence)

már a 4. oldalon hibát találtam:

nem írtátok ki, hogy melyik everest verzióval dolgoztatok, ugyanis a jelenleg letölthető 30 napos program verziószáma 2.50, de Fiery-től megkaptam a 2.6x-es beta-t, amiben már egy átdolgozott memória olvasás-írás-másolás-késleltetés teszt van, és a jövőben teljesen más eredményeket fognak produkálni ugyanezek a hardverek a következő kiadásra kerülő everest verzióval, és nem lesz követhető, hogy hogyan jöttek ki ezek az eredmények (meg amúgyis olvasható az everest teszteknél, hogy a különböző everest tesztek egymással nem, összevethetők )

de ezektől eltekintve szép és gyors kis cikk :)

[Szerkesztve]

(#25) Arhel

Arhel
(senior tag)

Nem rossz, nem rossz.. de, ha valaki játszik is néha-néha, akkor még mindig AMD! A fogyasztás meg egyszerűen brutális :Y képzeljük el ezt a csúcsrendszert: 975X lap, egy EE955 procival és egy X1900XTX :Y :DDD

(#26) fLeSs válasza Arhel (#25) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Rudi ''elképzelte'' ezt a rendszert azzal a különbséggel, hogy Crossfire X1900 van benne... :DDD

(#27) fLeSs válasza Sanya (#24) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

bétákkal nem tesztelünk.

(#28) Brae válasza daa-raa (#23) üzenetére

Brae
(őstag)

Bezony a Q3-ban is van többprocesszoros támogatás, csak a bekapcsolása mindig fagyást eredményez, bár én csak egy dual p3 gépen próbáltam :B :)

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#29) ^Bundi^

^Bundi^
(őstag)

Ezután a felbontást 1600x1200-ra állítottuk, és a tesztet újra lefuttattuk a két legerősebb processzoron. Az eredmény: a különbség szinte teljesen szertefoszlott.

ezzel kötekednék...miért nem a 4800+ al hasonlítottátok össze meg a 3800+@2570 en?..azok joval erősebbek.:)
fx-60 vs 4800 vs felhúzott 3800 vs PEE 955 várható? :)

Nos Omnes Una Manet

(#30) Scream007

Scream007
(őstag)

jók ezek a procik, ezekre talán már megérné cserélnem, de áruk valszeg sokáig fenn lesz.
De remélhetőleg a 6xx árát lenyomják :R

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#31) Adi

Adi
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerencsére a teljesítmény az éremnek csak az egyik oldala, a másik oldalon ott van az ár, és a jelek szerint a Presler magos processzorok semmivel sem lesznek drágábbak a Smithfield magos CPU-knál, így egyértelmű, hogy már csak az újabb magot érdemes megvenni.

Lehet a megtakarított pénzt a villanyszámlára, vagy házi atomerőmű beszerzésére fordítani! :DDD

Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

(#32) dpek válasza Brae (#28) üzenetére

dpek
(kvázi-tag)

Én most vettem 820D-t egy 3000+ amd után.
Kellemes csalódás. pörög mint állat és a digitalizálás is jobban megy mint előtte.
A melegedésről csak annyit hogy saját vízhűtéssel, húzva 3500-ra fullon terhelve nem megy 40 fok fölé és a leghangosabb ventillátor a tápban lévő 12-es 1000-es fordulaton.

MEgéri a a legkisebb 2 magos P4.
Nekem nem volt 90 rugóm X2-re de mindenképp 2 magost akartam mivel már elegem volt az 3000+ belassulásából egyszerre több progi esetén.

ezt húzni is lehet olcsó is és 2 magos. és nem egy kazán.

A 820-920 mindenképp jó választás egy szimpla magos amd-vel szemben.
de még egy szimpla p4-el szemben is.

82-es 123 300D 6-700E km, 92-es 1.6i 8V vectra 300E km

(#33) Veriakilis válasza rudi (#13) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

Szia Rudi!

Írhatnátok egy cikket a 9XX sorozat 'virtualization technology'-ról egy cikket.
Kevés infó érhető el róla.
Ha jól értem, akkor két op. rendszert lehet futtatni a két külön magon.
Kell hozzá két vinyó, egy Linux, és egy XP, vagy két XP?
Hogy lehet ezt kipróbálni?
Vagy még nincs hozzá szoftver?

Veriakilis

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#34) Sanya válasza fLeSs (#27) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

senki nem kért benneteket arra, hogy beta verziójú programokkal teszteljetek, hanem annyit kértem, hogy a verziószámot írjátok ki, mert a következő everest verzióban már egészen másképp alakulhatnak a memória írás-olvasás teszteredmények.

magyarul: ha kijön a következő verzió az everestből, akkor a tesztjeid már nem lesznek jók. írd már ki rá, hogy 2.50 ver. (ami szerintem alap lenne egy komoly tesztben, és minden hivatalos munkában megkívánják a munkában használt mérőprogramok verziószámát.)

(#35) sTERNI

sTERNI
(fanatikus tag)

:Y A 0.065 mikron nagyon pici ám :)

[Szerkesztve]

www.theskynet.org - Hungary alliance

(#36) TeeJay válasza sTERNI (#35) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

lesz az még fele olyan is pár év múlva. :D

amgúy AMD-t fogok venni az fix.
bár még lehet érdemes megvárni a DDR2 támogatású procikat :B

[Szerkesztve]

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#37) fLeSs válasza Sanya (#34) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nyilván azért írtam azt, hogy nem tesztelünk béta progikkal, mert ebből számodra elvileg egyértelművé kéne váljon, hogy mi a verziószám.

alap lenne egy komoly tesztben

igaz is, az összes többi progi grafikonján ott áll a verziószám, csak PONT az everestnél nincs ott. :D :C

(#38) PetX

PetX
(fanatikus tag)

A verziószámozásban igazad van a 2.5-ben 5400 körül kapok egy 3200+-al (alapon), míg a 2.6 bétával 6400-6700 körüli értékeket.

A cikk sztem jó, mint mindig. ;)

C2D E8400, Gigabyte EP45-UD3R, Sapphire Radeon HD6950 2GB, 2x2GB 1066MHz, 64GB SSD+500GB+500GB+250GB(linuxnak:), SAMSUNG SH-S223F DVD-RW. + RAZER-Logitech-Gigabyte-SAMSUNG-BMW FAN xD

(#39) gerlaip

gerlaip
(őstag)

''Egy korszak alkonya''

Hál' Istennek. Már várom az új technológiájú Core processzort. Ha jó lesz, visszatérek az Intelhez...

cybervakond

(#40) faster válasza gerlaip (#39) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Mikorra várhatóak az új, asztali gépekbe szánt procik?

(#41) Ste válasza sTERNI (#35) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Legalább van mihez hasonlítani :)
Picim :D

True Success is Blonde

(#42) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

vaze ezt nemide akartam :DDD ok semmi

[Szerkesztve]

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#43) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

jee 2x ment el :U

[Szerkesztve]

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#44) erdoke válasza faster (#40) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Q3-tól

(#45) erdoke válasza PetX (#38) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az elég érdekes, mert 200 MHz-es alapórajelen (dual DDR 400) 6400 az elméleti maximum. Ha a lap csal egy kicsit, és 202 MHz-en tolja, akkor se kaphatnál 6500 fölötti eredményt. :F

(#46) g@bo válasza dpek (#32) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

x2 3800+ se lenne drága, ha nem raknának rá egyesek extrém hasznot, nekem a 920-hoz képest +9000 ft volt a 3800+, és játékok alatt ütősebb.
amúgy korrekt a 820/920 is.

(#47) Male válasza daa-raa (#23) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Áhhhh... tényleg... :B mondjuk egy % jel sokat segítet volna a 80 után... gondolni kell az olyan figyelmetlenekre is, mint pl én :)

(#48) Brae válasza dpek (#32) üzenetére

Brae
(őstag)

Ezt miért nekem írtad :F
Amúgy örülök az új procidnak :)

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#49) dpek válasza Brae (#48) üzenetére

dpek
(kvázi-tag)

Kösz.
Bocs nem neked akartam írni hanem csak úgy.
A 9-et még kinyögtem volna, de nálam 17 lett volna a különbség.
Amúgy most is AMD párti vagyok csak mindenképp 2 magost akartam és ez volt a legkedvezőbb, a másik 2 ok ami miatt belevágtam a 820-ba hogy abszolut nem játszok tehát nincs hátrány, a másik meg vízzel hűtöm és szintén nem zavart hőfok.
Viszont digitalizálok videót szerkesztek meg minden és gondoltam most kipróbálom a 820-at.
Idáig nem csalódtam.
A következő valószínű X2 lesz, nálam a fő szempont az ár volt.

[Szerkesztve]

82-es 123 300D 6-700E km, 92-es 1.6i 8V vectra 300E km

(#50) Sanya válasza fLeSs (#37) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

látom logika power.

tegyük fel:
''a'' konfig everest 2.50 tesztje: 5000mb/sec olvasási sebesség
''a'' konfig everest 2.xx(köv hivatalos) tesztje 8000mb/sec olvasási sebesség.

ha majd akkor nézui valaki a cikketha kijön a következő verzió, nem fogja tudni, melyik everesttel mértétek azt az eredményt, mert az user tudja, és elolvasta azt, amit te lehet nem: az everest különböző verziói által mért eredmények jelentősen eltérhetnek egymástól, ugyanis folyamatosan fejlesztik a mérőmechanizmust, hogy a lehető legpontosabb eredményt kapják.

amúgy tudom mi az a verziószám, és én el tudok fogadni egy építő jellegű tanácsot, veled ellentétben. sose mondtam, hogy beta progival teszteljetek, vagy hogy mindegyik ugyanazzal a verzióval készült, biztos ugyanazzal a verzióval néztétek, csak a VERZIÓSZÁMOT írjátok már ki légyszíves.
viszont, ha nehezedre esik megtenni, akkor ne írd oda, hogy 2.50. köszi, hogy végigolvastad.

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.