Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gabe8719

    senior tag

    válasz aero. #4335 üzenetére

    Akksi kalibrálás:

    1. Ha van recovery-d, akkor nincs szükség harmadik alkalmazásra, ha nincs, akkor rántsd le a marketről a battery calibration-t, vagy az akku kalibrálás-t (az utóbbi talán magyar fejlesztés eredménye). Annyit csinál mindkettő, hogy miután megkapta a root jogot, törli a batterystats.bin-t, amit aztán nulláról újraír a rendszer.

    2. Bekapcsolt állapotban tedd fel töltőre a telót, várd meg, amíg kiírja, hogy feltöltve. Töltőről le, teló kikapcs. Akksi ki, várj 10 másodpercet, akksi be.

    3. Ne kapcsold be, tedd fel töltőre. Ha pirosra váltott a led, várj amíg zöld lesz, ha nem, várj 4-5 percet. Töltőről le.

    4. Kapcsold be, várj amíg teljesen feláll a rendszer, majd kikapcs. Akksi ki, 10 mp, akksi be.

    5. Ne kapcsold be, csak töltőre tedd fel, majd várj körülbelül 30 percet (stage 3, csepptöltés), majd ha letelt, miközben töltőn van, kapcsold be, indítsd el a letöltött kalibráló alkalmazást, és add ki a parancsot a kalibrálásra (vagy bootolj be recovery-be és wipe-old a battery stats-ot). Ha a művelet sikeres, leveheted a töltőről, innentől a maximum értékkel számol a rendszer.

    6. A minimumot nem feltétlen szükséges beállítani, de be lehet: várd meg, hogy lemerüljön annyira, hogy kikapcsol. Ne tedd fel töltőre, csak próbáld újra bekapcsolni addig, amíg egyszer csak sikerül. Ha ez után is kikapcsol magától és már csak tiltakozóan villog a led az újabb bekapcsolási kísérletre, töltőre fel, bekapcs, és lehet hagyni nyugodtan felállni a rendszert.

Új hozzászólás Aktív témák