Hirdetés

2015. november 28., szombat

Hozzászólások

(#1) GegeWarrior


GegeWarrior
(senior tag)

Kérdésem a következő:
Mit óhajt tenni az SE, hogy "kiűzze" a tücsköket a Xperia mini pro telefonjából?

A kérdésem tehát arra vonatkozik, hogy hallotak-e már a problémáról, miszerint apró statikus zajt hallat a telefon a jack bemenetnél.Lehet-e javítani a problémát?
(Csak mert ez tart vissza egyedül a vásárlástól)

[ Szerkesztve ]

REKVIESZKÁT IN PÁCSE!

(#2) Calyd


Calyd
(újonc)

Mikor várható hazánkban az Xperia Ray?

Hallani pletykákat, hogy az Xperia Ray-nek lesz fizikai QWERTY billentyűs változata. Van-e alapja ezeknek a híreknek, és ha igen, akkor lehet-e tudni valamilyen megjelenési dátumot?

[ Szerkesztve ]

(#3) Zozicsek


Zozicsek
(kvázi-tag)

Tudom, hogy kismillióan kérdezték, és a válasz állandó maradt, de az x10-nél is változott a helyzet, így mégiscsak álljon itt: lesz-e újabb android az x10 minire és a próra? Ha jelenleg még mindig úgy áll, hogy nem, akkor tolmácsoljátok könyörgésemet (amivel szerintem nem vagyok egyedül), hogy legyen!

[ Szerkesztve ]

"Nice to meet you, Rose. Run for your life!" - Doctor Who

(#4) Segal


Segal
(fanatikus tag)

Miért nem jelentettek még be 2 magos procis telefont?

www.nokiaprogramok.hu

(#5) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Változtatnak-e az Androidos modellek frissítési rendszerén? Leginkább az új modellekre gondolok, több frissítést kapnak és hamarabb mint eddig?

(#6) dokee78 válasza GegeWarrior (#1) üzenetére


dokee78
(PH! félisten)

+1
Ugyanis Mini Pro a kiszemeltem.

Xeon E5440★★6GB DDR2 RAM★★GW 9600GT 512 GDDR3★★Windows 10 Pro 64bit★★ TP-Link WR841N

(#7) sxxorp


sxxorp
(fanatikus tag)

Csatlakoznék az 1. hozzászólóhoz, de egy kicsit komolyabb helyzetből ,ezért nem tudok most a jövőbeli fejlesztésekre koncentrálni a kérdésemmel (pedig az 'Active' irányába tett lépések nagyon szimpatikusak!)
Egy kis múltidézés: 2007-től a legendás K750i tulajdonosa voltam, máig nagyon jó érzéssel gondolok a készülékre. Pont idén, mikor eléggé csereérett kezdett lenni, körbenéztem a piacon, és mit látok: a SE zseniális meglátásának megfelelően remek készülékeket fejlesztett a nem 'tepsi'-orientált, kompaktabb gépek kedvelőinek! Vettem is egyet, az X10 Mini Pro-t, kicsi de billentyűzetes, minden OK, teljesen elégedett voltam, elfogadtam a kisebb, abszolút érthető kompromisszumokat. A készülékem sajna eltűnt, de láttam, h pont piacra kerül a kis csöppség utódja, remek specifikációkkal - pont ez, pont így kellett volna már 2010-ben is ;)
Gondosan vizsgáltam a fórumokat, mik a visszajelzések, és 2 dologról számoltak be először: gyenge akkuidő (gondoltam, h számukra biztos 1. okostelefon - és tényleg semmi extra), és egy bizarr statikus zaj a videofelvételeken, ami viszont aggasztott...:
[link]
Nézegettem 1-2 hétig... de múlt pénteken belevágtam, bízva, a SE-ban, h majd javítják, meg annyit úgysem video-zok, és vásároltam egy SK17i-t, 2 év gyári garanciával... de hétvégén kiderült számomra, hogy a dolog sokkal súlyosabb, ez az elektrosztatikus zaj szinte állandóan ott sistereg a készülékben, ha aktívabb a telefon, képernyőt levéve is teszteltem, ugyanez az eset híváskor is. Ez nehezen tolerálható, akárcsak a több hete elhangzott mondat ismételgetése a SE részéről a maximum, ameddig eljutottunk (a magyar SE-képviselet ki merte jelenteni, hogy még nem is hallottak erről... a fenti video egyik kommentjének, és több hivatalos fórumbejegyzésnek teljesen ellentmondva): tudunk a problémáról, vizsgáljuk... Ennél többre van szükség, és gyorsan.
Kapcsolódó fórumok, ahol látható, hogy az eset nem egyedi, és ott van minden amit megtudtunk az ügy kapcsán:
[link]
[link]
Rengetegen nem is kommentelnek szokás szerint csak várják a megoldást, vagy azért mert van ilyen készülékük, vagy vásárolnának... de lassan addig húzza az időt a cég, hogy nagyon rossz ízű eset lesz, a potenciális vásárlók pedig elpártolnak....
Személyesen itt ülök egy megvásárolt Xperia Mini Pro-val, amit visszaadtam a boltnak letétbe, cserére vár, mert baromi rendesek voltak, és a k750i-t használom... de sürgősen kellene a hivatalos SE-reakció, nem húzhatom a végtelenségig. Nem szeretnék egyelőre bill. nélküli Minit sem, emiatt, mindannyian egy jól működő Mini Pro-t szeretnénk. De legalább korrekt, valós információt a döntésemhez a továbbiakról, a legtöbben attól félnek, h a SE agyonhallgatja az ügyet, és marad egy senki nem tudja hosszabb távon a készülékben milyen károkat okozó elektrostatikus jelenség, ami alaphangon is legalább nagyon zavaró. Egy hivatalos bejelentés a megoldásról (csere, javítás, stb.), megkönnyítené a problémás telefonok tulajdonosainak helyzetét, eloszlatná a kétségeket, és visszahozná a némileg megingott több éves bizalmat.
Bármiben tudok segíteni, szívesen teszem.
Köszönöm annak, aki elolvasta! Ha még érdemi választ is kapunk, az nagyon jó lenne!

(#8) sxxorp válasza Zozicsek (#3) üzenetére


sxxorp
(fanatikus tag)

Bocs ez Narxis-nak ment!
A cég okulva a korábbi kritikákból 2011-ben a frissítés mellett tett ígéretet: már bejelentették az új Xperiákra a 2.3.4-es frissítést októberre, íme: [link]

[ Szerkesztve ]

(#9) Kobor válasza sxxorp (#7) üzenetére


Kobor
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Csatlakoznék 1. , ill. 7. hozzászóláshoz, nálam is jelentkezik a zaj, de én ma telefonálásnál 2 kicsengési idő alatt is hallottam. 11W30

Még egy probléma SK17i fehér, a billentyűzet háttér világítás halovány megvilágításban is aktív, ilyenkor a fehér fénnyel megvilágított, szintén fehér billentyűzeten, alig kivehetőek a karakterek, esetleg a szoftverben lehet javítani, hogy sokkal sötétebb környezetben aktiválódjon, vagy manuálisan állítható legyen?

Köszönöm :R

RT-N56U

(#10) Lajdzsi


Lajdzsi
(tag)

+1 a tücsökraj ellen - vennék egy mini pro-t és titokban abban reménykedek, hogy 2-3 héten belül eltűnik a probléma.

(#11) DrJános


DrJános
(fanatikus tag)

Több kérdésem is lenne.

Az első, hogy a Live with Walkman megjelenése ugyebár az utolsó negyedév. Hogy tudnának-e ennél pontosabb időpontot adni és jó lenne ha meg tudhatnánk az induló árat is.

Cyber-shot telefonok gyártása van-e a tervek között?

Régi kialakítású billentyűs mobilok várhatóak-e akár zárt rendszerrel akár doriddal? (használható kijelző, jó üzemidő, nem akadós, bővíthető megoldásra gondolok.)

Az utolsó kérdésem az lenne, hogy nagyon sok telefonon nincs külön gomb a zenelejátszó használatához (szerintem ez sajnálatos) tudnának-e valamiféle headset-et csinálni amivel a zenelejátszó szabályozható lenne? (elindítás /megállítás, hangosítás és halkítás, az előző és következő zeneszám lejátszása) Bár igazából az lenne a legjobb, ha erre is lenne valami szabványos megoldás, de egyenlőre cégen belüli megoldás is jó lenne ami bármelyik telefonon működne.

Remélem ezek közül valamelyikre tudnak majd válaszolni. :D

Nektek külön köszönöm, hogy foglalkoztok a témával. :C :R

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i => S.E. Live with Walkman. Jelenleg: Z1 Compact

(#12) sxxorp válasza Calyd (#2) üzenetére


sxxorp
(fanatikus tag)

Tényleg: a SE-válaszainak megjelenésére mikor is számíthatunk?
A közeljövőre is legyen kérdés:
- miért álltak el a fizikai bill-es Ray (SK19i) piacra dobásától?
- az Active mikor jön és kb. milyen áron?
- blog korábbi bejegyzéseinek alapján a profitabilitást tekintve az idén nem hibázhat a cég - erről valami megjegyzés (hogy értékelik a jelenlegi helyzetet, profitkilátások, megmarad-e az önálló SE)?
- piaci helyzet: a Google Motorola-felvásárlása nem ingatta meg a bizalmat az Android-ökoszisztéma jövőbeli nyíltsága szempontjából? (van gyártó ,aki újra erősít saját platformján), és érdekelne, milyen meglátásuk van a Nokia-Microsoft páros közeli, és távoli esélyeiről

(azért az Xperia Mini Pro zajproblémája élvez prioritást :) - egyáltalán hol tudjuk leghatékonyabban jelezni a cégnek az ilyen problémákat, és miben tudunk segíteni?)

[ Szerkesztve ]

(#13) e-newsee válasza GegeWarrior (#1) üzenetére


e-newsee
(senior tag)
LOGOUT blog

Csatlakozom a tücsök problémához kötődő kérdésekhez. Én szintén emiatt nem vettem meg eddig.

És egy másik kérdés. Kevésbé szakmai, és zavaró, de sok embert érdekel, hogy a magyarországi piacon mikor érhető el a valóban QWERTZ billentyűzetes fekete mini pro? Több bolt is így hirdeti (köztük a T-Mobile), de valójában nem ilyeneket kapnak a vásárlók.

Asus ROG G56JK-DM156D, Zenfone2 4/32GB WW, Sharkoon Drakonia

(#14) zuzu000


zuzu000
(őstag)
LOGOUT blog

Kérdésem:
Miért nem adnak 2.3-at a 2010-es Xperiákra ?(x10-en kívűl)
Folytatás :Ha azt válaszolják,"mert a hardver nem elég erős hozzá",akkor a főzött romokon hogy mehetnek rendesen ?

Ne csalj! Ne lopj! Ne hazudj! - A Kormány nem szereti a konkurenciát BF3: AmOkk000 BF4: AmOkkSC2

(#15) TheStigKrisz


TheStigKrisz
(kvázi-tag)

Várható-e a Sony Ericsson Xperia Arc Qwerty-s kialakítással, illetve ha az nem akkor lesz-e high-end qwerty-s telefon a termékpalettában?

"Being second is to be the first of the ones who lose."- /Senna/

(#16) adrianv


adrianv
(kvázi-tag)

Terveztek egy galaxy ace árú telefont piacra dobni érintőképernyővel? (Valamit ami a mini prónál nagyobb, de neónál butább.)

Sorry for party rocking!!!

(#17) Zozicsek válasza sxxorp (#8) üzenetére


Zozicsek
(kvázi-tag)

Ez rendben is van, de ez a 2011-es xperia modellekre vonatkozik. Én a tavalyiakról beszélek, amikről ez a cikk nem tesz említést.

"Nice to meet you, Rose. Run for your life!" - Doctor Who

(#18) sxxorp válasza Zozicsek (#17) üzenetére


sxxorp
(fanatikus tag)

Írtam, h nem Neked akartam, hanem Narxisnak [link] :)

(#19) paatrick


paatrick
(kvázi-tag)

1. Az Xperia Pro készülék piacra kerülése mikorra várható? (a hírekben a cunami okozta károkat jelölték meg a csúszás okaként, ezek a gyáregységek már helyreálltak azóta?)

2. Az SE tervez-e gyári nagyobb kapacitású (2000mAh) akkumulátorokat kiadni a meglévő telefonjaihoz?

6 évig "lelkes újonc"... most már "kvázi-tag"... gyorsan lépkedek előre

(#20) Picco válasza TheStigKrisz (#15) üzenetére


Picco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

+1 kivancsiskodo high-end qwerty megoldasos telefonra.

mennyi ideig tervezik androidos telefonok frissitessel torteno ellatasat piaci megjelenesuk datumatol szamitva? miert jonnek ki ilyen lassan ezek a frissitesek?

miert nem probalkoznak akkumlator kapacitas novelessel? eleg nyilvanvalo hogy manapsag ez a legszukebb keresztmetszet az okostelefonoknal. sok uj hivet szereznenek ha 2 napig "normal" hasznalattal(3g, widget-facebook frissites, 1 ora net, 1 ora zene, 1 ora telefonalas) elmennenek.

Love doesn't show up on X-Ray...but it's there!

(#21) Timer


Timer
(fanatikus tag)

Tervezi-e a gyártó a "klasszikus" bluetooth karóráinak fejlesztését, vagy inkább a LiveView vonalra koncentrálnak?

[ Szerkesztve ]

Nokia 3210 >> Sony J7 >> SE T230 >> SE K700i >> Nokia E50 >> Nokia E52 >> SE XPERIA Mini Pro SK17i >> SE XPERIA Arc S >> Nokia Lumia 920

(#22) Schuey válasza adrianv (#16) üzenetére


Schuey
(kvázi-tag)

Ez engem is érdekelne, mivel az SE egyenlőre ezt a kategóriát teljesen kihagyta. Tényleg jó lenne egy Ace méretű normálisan használható kompakt SE telefon.

(#23) Örni76


Örni76
(kvázi-tag)

Kérdésem az lenne, hogy lesz-e az Xperia készülékekben video felvétel közbeni zoomolási lehetőség? Akár smart zoom, akár sima? Egyelőe nagyon hiányolom ezt a funkciót...

Horgolt android figura kapható: http://kepfeltoltes.hu/view/110208/Resize_of_IMG_9321_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(#24) luciferc


luciferc
(őstag)

1. Csatlakozom a Galaxy Ace-es kérdéshez. Valóban jó lenne egy ilyen kategóriájú, árú telefon.
2. Mi az oka annak, hogy a Ray csak 9,4mm vastag, míg a Neo 13mm? Ez nagyon nagy különbség, nem 1-1,5mm. Szívesen venném a Neot, mert többi mérete, a képernyője, a tudása pont megfelelő lenne, de egyszerűen vastag. A Ray meg jelentősen kisebb kijelzővel van ellátva, miközben a szélessége/magassága nem számottevően kisebb, bár a vastagsága gyakorlatilag tökéletes.
3. Az előzőhöz kapcsolódva. Számolnak azzal tervezéskor, hogy egy vastag modell hátrányt jelent, főleg a magasabb árkategóriában? Mi az oka, hogy még mindig nem a 9-11 mm az átlagos vastagság a Neo kategóriájában.
4. Hasonlóan a tömeg. 100-110 g felett nehéz egy telefon. Mikorra várható, hogy 100 g alatt lesz egy átlagos telefon?
5. Aksi. Mikorra várható, hogy vagy a telefonok fogyasztása csökken úgy, hogy ne kelljen naponta etetni, vagy mikor kerülnek nagyobb kapacitású aksik a telefonokhoz, persze tömegnövekedés nélkül. Szóval várható a következő években valami értékelhető változás aksi téren? Mert itt sok-sok-sok éve semmi de semmi fejlődés nincs.

[ Szerkesztve ]

Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

(#25) doncortio


doncortio
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy kérdésem lenne: Magyarország mennyire fontos EU-s viszonylatban a SE számára?

Isten veled Steve, nyugodj békében!

(#26) Narxis válasza sxxorp (#8) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kösz de ezt láttam már, ez egy kicsi frissítés, pl. én arra lennék kíváncsi, hogy az ice cream sandwich szintű nagy frissítéseket minden új modell megkapja-e, ha igen akkor milyen időtávlatban stb.

Most sok gyártó megígérte, hogy 18 hónapig adnak ki majd frissítést az újabb modellekre, de sajnos sokszor a gyakorlat mást mutat.

(#27) Isti2


Isti2
(fanatikus tag)

1. Mikor és milyen áron lesz elérhető az Xperia Active Magyarországon?
2. Mikor lesz végre dual simes telefonja(akár csak zárt rendszerű, nem érintős) a Sony Ericsson-nak pl. k850 tudásszint kategóriában, vagy akár okostelefonban is?

(#28) tjb007 válasza Calyd (#2) üzenetére


tjb007
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem lesz.
Valóban lett volna ilyen de törölték. Mellesleg az AT&T számára készült volna így Európába nem is jött volna.

💻 P-V: offline [http://bit.ly/SoC-kisokos]

(#29) Ricardo


Ricardo
(PH! félisten)

A kétmagos telefon érkezésének várható ideje engem is érdekel.
Ezen felül határozottan tetszik az a stratégia, miszerint nem csak a tepsikbe kerül normális hardver.
Még egy két kérdés:
1. Tervben van e a 3,7-4 ig terjedő kijelzőméretű készülékek listájának bővítése? Sokaknak ez az ideális méret. Nekem pl a ray tetszik, csak kijelző kicsi.
2. Jön még hagyományos (nem érintős) készülék? Nem tervezik a T650 -T700 utódját?
Lapos fém ház 2,4-2,6-s kijelző hagyományos SE menü...stb (E52 SonyEricsson módra).

(#30) Dunbar


Dunbar
(senior tag)

Mikor lesz WP7-es készülékük?

(#31) dz1989


dz1989
(fanatikus tag)

Miért szüntek meg a márkaszervizek? Mert nagyon jó dologvolt.

A Cybe-shop hogyhogy nincsen, mi az oka a megszünésének a mobil világban?

A nagybelsőmemória (8 vagy 16 vagy 32 vagy 64 gigabayt) miért nincs, a bővitőmemória kártya mellé?

Légy bátor mint az oroszlán, de jámbor mint a dúká. 2006: Nokia N80 358x416p+2,1"=259ppi ! Aprod -> Megunt

(#32) ManUnited


ManUnited
(fanatikus tag)

Lesz-e WP7-es SE? (nem, több rövidítést nem tudtam írni :D)

(#33) chapo


chapo
(kvázi-tag)

off:Véletlenül nem így fog kinézni az Arc utódja? :P (gyönyörű grafika :Y ):

[ Szerkesztve ]

(#34) Dunbar válasza chapo (#33) üzenetére


Dunbar
(senior tag)

:Y Bár kár lenne a rendes gombokért.

(#35) chapo válasza Dunbar (#34) üzenetére


chapo
(kvázi-tag)

Lehet, viszont cserébe tényleg gyönyörű :)

(#36) Ricardo


Ricardo
(PH! félisten)

Mik a tervek?Milyen készülékek várhatóak a jövőben? persze csak azokra gondolok amiről szabad már beszélni :U

(#37) Gameghost


Gameghost
(lelkes újonc)

1.Azt kérdezném,hogy az Xperia Pro mikor fog piacra kerülni.
2.Lessz az Xperia Active-nek nagyobb kijelzővel(3,75 inchesnél nagyobb)szerelt rokona,amelynek a képernyője szintén karcálló lesz?
3.melyik lessz az első Ice Cream Sandwich-el szerelt gép?

Battlefield P4F 4ever

(#38) Tsaby-ka


Tsaby-ka
(újonc)

Én azt szeretném megkérdezni, hogy ugyebár jön az Xperia arc-nak a frissített verziója, de az akumlátor kapacitás ugyanaz marad, s hát a sima arc sem volt fényes üzemidő terén, a frissített verzió képes lesz legalább az 1 napos aktív használat melletti üzemidőre?????
Valamint, engem is érdekelne az Xperia pro piacra kerülésének ideje.
A válaszokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Samsung R210--->SE T300--->T630--->K700--->D750--->P990--->P1--->X1--->Nokia E52--->Xperia X8?????? ki tudja melyik lesz a következő.....

(#39) Calyd


Calyd
(újonc)

Bár sosem volt még SE-om, de magamat ismerve zavarnának a menükben használt rövidítések. Biztos megszokható, de akkor is...
Nincs tervben, hogy nem rövidítéseket használnak, hanem teljesen kiírják a menüpont nevét, ami bizonyos sebességgel oda-vissza csúszna?
Szerintem jobb megoldás. Vagy legalább legyen beállítható.

[ Szerkesztve ]

(#40) DrJános válasza Timer (#21) üzenetére


DrJános
(fanatikus tag)

Ez érdekelne engem is. Főleg a bluetooth karórák esetleges fejlesztése. Szerintem rengeteg potenciál van (/lenne) még ebben a szegmensben.

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i => S.E. Live with Walkman. Jelenleg: Z1 Compact

(#41) HEKIT99


HEKIT99
(újonc)

Mikor kapunk válaszokat?

(#42) sztamos válasza HEKIT99 (#41) üzenetére


sztamos
(újonc)

Miért? -Lesznek válaszok is?

(#43) bence1204


bence1204
(kvázi-tag)

Lesz WP7-es Sony Ericsson telefon?

Z10

(#44) kofy


kofy
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Általánosságban már megkérdezték, kérdezem konkrétabban is: várható még X8-ra frissítés?

(#45) Bog válasza sztamos (#42) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezért regisztráltál? Gratulálok!

Vegas, Barcelona, Berlin, Budapest: online!

(#46) sztamos válasza Bog (#45) üzenetére


sztamos
(újonc)

Hogyis persze! -De kérdésed kissé ironikus, mint ahogy az enyém is, (mely egy burkolt sürgetés)!
Akkor most konkrétan és tisztelettel többek nevében: -Lesznek a Sony Ericsson részéről válaszok?

(#47) Bog válasza sztamos (#46) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Természetesen.

Vegas, Barcelona, Berlin, Budapest: online!

(#48) sergibrian


sergibrian
(újonc)

Hello!

Az lenne a mezei, egyszerű kérdésem, hogy a se márkabolt, se szervíz állapot megváltozhat a jövőben? Az is érdekes, hogy a honlapon a "megveszem" gombra kattintva egyrészt tavalyelőtti akciókat mutatnak, továbbá a Westendben lévő márkaboltba irányítanak. Ami ugye megszűnt.

Én nagyon szeretnék hivatalos forrásból telefont venni, mert a bolti/EU garanciás csodáktól kissé fázom...

Amúgy plusz egy kérdés: Vodás belső infó szerint a Neo-t nem fogja forgalmazni a Voda, mert nem tudtak megállapodni a gyártóval. Ez igaz, vagy várható fordulat az ügyben?

Köszönettel:

Knőbl Péter

In God We Trust. Others pay cash...

(#49) noxwill


noxwill
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kérdésem az lenne, hogy a Sony Ericsson az vallja, hogy ők akarnak lenni az első számú Androidos telefont gyártó cég. Ehhez az kell ugye hogy naprakész legyen a szoftver. Az Android ICS megjelenését követően, minden készülék megkapja majd a legújabb Android szoftververziót?

"What makes you so special? - Nothing, i'm just a kid from Brooklyn."

(#50) Sonyericsson


Sonyericsson
(újonc)

Sziasztok,

Köszönjük szépen a kérdéseiteket. Igyekszünk Nektek jövő hétre összeszedni a válaszokat.

Üdvözlettel,
Sony Ericsson

Hivatalos Sony Ericsson jelenlét a Mobilarena fórumain

Copyright © 2000-2015 PROHARDVER Informatikai Kft.