Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Sziasztok! Két nappal ezelőtt vettem egy Samsung S5230-ast. Igazából nagyon jól elvoltam a monokróm (1101, 1112) Nokiákkal, telefonáláson kívül nem nagyon használom másra a telefont. Jött ez a Pannon beszámításos akció, nekem meg hiányzott egy FM rádió, ezért megvettem 5400 forintért, hűséghosszabbítással (ár-10e-2,5K kedvezmény). Másik kiszemelt a 6303 volt, ugye gyártót nem kell írnom. Ismerkedtem a kis Samuval, 40 évesen meglett az első érintőkijelzős telóm, de úgy voltam vele, ha nem tudom megszokni, nekiadom a lányomnak. Elég hamar ráállt a kezem, de sajnos nem tartott sokáig a boldogság, egyszer csak nem lehetett bekapcsolni a telefont, a pin kódot bekérte, aztán nem ment tovább. Visszavittem a boltba, és mivel 3 napon belül vagyok, cserélték volna, de nem volt másik ilyen készülék. Mivel megorroltam a Samsungra, ráfizettem 7 ezer forintot, és elhoztam a másik kinézettet, a Nokia 6303-ast. Vártam valami nagy különbséget, hogy ez igen, majd a Nokia. Nokia párti voltam, világéletemben. Azonban furcsa volt a Nokia a Samu után, először is elég halk volt a csörgése. Aztán a rádiója...huh, alig talált pár adót, a füles minősége meg.. hogy mondjam, számomra a 300 ft-os kínai piacos füles minőségét idézte. Na és halk is volt, gyakorlatilag hozta azt a szintet, ami a számomra elvárt minimum alatt van. Csak monoban szólt. Az előlap oldalánál szépen látni lehet a telefon belsejét, akkora rés van. Kezdtem bánni a cserét. Nokián szoftvert frissítettem, nem lett semmi változás. Rádió továbbra is monoként szólt. Ma el akartam adni a Nokiát (Kolléga megvette volna), de előtte azért a pannonnál megmutattam. Végén sikerült rábírni az eladónak sztereó működésre, gyári alapra kellett állítani mindent, utána ment sztereóban. (Azthittem szoftverfrissítés alapra tesz mindent). Ott volt a Pannonnál egy jóbarátom, erősen Nokia párti (Még). Előfizetést akart hosszabbítani. Megbeszéltem vele, vegyen egy Samu S5230-ast, aztán cseréljünk, nem érdekel a külömbözet, úgyis elvesztem, ha eladom. Úgyhogy lett újra egy S5230-asom. Beletettem itthon a memóriakártyámat, nekiálltam zenét és rádiót hallgatni. Van összehasonlítási alapom, és azt kell mondanom, nagyon nagy a különbség. Nem akarom leszólni a Nokiát, mert ugye a fülesen sok múlik, de gyári fülessel ég és föld a különbség. Sokkal szebben szól a Samsung, már-már azt mondanám, hogy közelíti a valamikori w300-as hangzását, a basszus hiányzik egy kicsit. Ahol a Nokia 1 (komolyan) FM adót talált, ott a Samsung behozott vagy 20-at. Sokkal hangosabban csörög, összerakottabnak tűnik, jól használható az érintőkijelző, logikus. Hogy utáltam régen a Samsungot a menüje miatt. Vannak profilok, sőt kitettem a kijelzőre ilyen widget (vagy mineve) formájában. Mint mondtam, elsősorban zenetelefont kerestem, csak sajnos a Pannon választéka elég szegényes. (Árban ennyiért w302 lett volna, ami ugye Sagem, és nincs is készleten).
    Kellemes csalódás ez a kis Samsung, így, hogy egy napon használtam a híres 6300 utódjával, azt kell mondanom, hogy nekem jobban tetszik. Remélem ezzel nem lesz semmi gondom. Engem a kamera nem érdekel, abban a Nokia biztos jobb (AF). Amire nekem kell, telefonálásra, és zene (Elsősorban rádió) hallgatásra azt hiszem jobban megfelel. Eladó srác nagyon rendes, szerinte a Samu készenlétben is többet bír, ez is jól jön, hozzá vagyok szokva hogy hetente (kéthetente :B ) töltök. Szóval két nap alatt volt 3 új telefonom. Ezt csináljátok utánam. :)

    Szeretnék azért kérdezni, azoktól akik használják ezt a típust. Mivel az egész eleje szinte a kijelzőből áll, amit ugye tapogat az ember, nem kell hozzá valami védőfólia? Mennyire karcolódik? Bár azt is elhiszem, hogy mivel tapogatásra készült, erősebb anyagból van. Az eladó srác ilyen párszáz forintos "zoknit" javasolt, vettem is. Szerinte ebben nem karcolódik, tokban viszont jobban, mert ott csúszkálhat. Szerinte fóliázni nem érdemes, úgyis lejön. Igaza lehet, de azért szeretném megkérdezni, mi a "hosszútávú" tapasztalat. :)

Új hozzászólás Aktív témák