Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) rviktor25

rviktor25
(tag)

Remélem ez nem fog olyan csúszást elszenvedni, mint a Bulldozer :U
Már várom az eredményeit, csak félek, h csalódás lesz megint.

Chiwasuu!!!

(#2) kleinguru

kleinguru
(senior tag)

Régebben volt róla hír, hogy lesz 5 modulos bullupdate, akkor az most elmarad, kimarad?

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#3) Löncsi

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Nem értem az ábrát..

Mi a különség a "+","D" és a "nem-D" variánsok között ? És mi az a Discrete-Graphics pl. az E2-3200 APU esetén?

A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

(#4) Taragas válasza kleinguru (#2) üzenetére

Taragas
(kvázi-tag)

Még semmit sem lehet tudni, de egy biztos. Asztali frontra az lesz az utolsó sima CPUja az AMDnek, utána már csak APUk jönnek. Az hogy lesz e 10 magos csoda, az kérdéses, és egyre jobban rajzolódik ki a NEM válasz, mert az AMD mostanában elég rendesen megvariálta az útirányát.

(#5) Abu85 válasza Löncsi (#3) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem a Discrete Graphics részt elírták. A gyártói pdf-ekben elég sok ilyen hiba szokott lenni. Ezt nem nézi át senki.
A + az azt jelenti, hogy HD 6450 vagy nagyobb VGA-t rakhatsz mellé. Ekkor lesz a rendszer platform.
A D az az IGP-t jelöli a Trinity esetében. Desktop azaz asztali IGP. A Brazos esetében azért nincs D mert nem csak Desktop termék lesz.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6) clippy

clippy
(kvázi-tag)

A "A10-5700-as és A10-5800-as" vajon mennyi magot takar? nem ezek lesznek a "10" magos megoldások? :F

(#7) Abu85 válasza clippy (#6) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem ezek négy magosok lesznek, vagy másképp fogalmazva két modulosok. Az A10 az egy jelzés, hogy ez az A széria legerősebb konfigurációja.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#8) Chepany

Chepany
(fanatikus tag)

Akkor az új Bullok nem FM2-be fognak menni, hanem AM3+ -ba? Jól értelmeztem?

Az igazi játék-klasszikusok a 90-es években születtek!

(#9) rviktor25 válasza Chepany (#8) üzenetére

rviktor25
(tag)

Azért amit a DonanimHaber infot szerezz, azt általában nem érdemes életbiztositásnak venni :P

Chiwasuu!!!

(#10) jim_raynor70 válasza clippy (#6) üzenetére

jim_raynor70
(fanatikus tag)

Ha az A10-bol kovetkeztetsz erre, akkor biztosan nem. Az A8-3850, 3870 sem 8 magos.

(#5) Abu85: "A gyártói pdf-ekben elég sok ilyen hiba szokott lenni. Ezt nem nézi át senki."

Es ez eleg szomoru teny, mert mi mas adhatna pontosabb informaciot, mint a gyartoi leiras?...

[ Szerkesztve ]

(#11) Chepany

Chepany
(fanatikus tag)

(#9) rviktor25

Annyi útitervet, feltevéseket meg mindenfélét olvastam kolléga, hogy már nem tudom mi hogy van!!! :))

[ Szerkesztve ]

(#12) rviktor25 válasza Chepany (#11) üzenetére

rviktor25
(tag)

Én meg inkább mindig kivárom a végét, mielőtt túlzott nagy spekulációkba mennék/hinnék nekik, aztán a végén kiderülne, h az egész egy nagy f*xság volt :DDD

Chiwasuu!!!

(#13) Male válasza jim_raynor70 (#10) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezeket nem a külvilágnak szánják (hivatalosan), ezért nem fontos az ilyesmi... de az is benne lehet, hogy direkt vannak hibák bennük (ne derüljön már ki minden belőle, lehessen rajta rágódni, stb.).

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#14) martonx válasza rviktor25 (#1) üzenetére

martonx
(senior tag)

szerintem meg máris csúsznak. Tavaszra volt beharangozva az új bulldozer, meg trinity. Ehhez képest trinity nyárra, bulldozer őszre csúszott.
Trinity-re vártam volna, de akkor mégiscsak egy új i3-ast fogok venni, ha az hamarabb megjelenik.

HOPPÁ!

(#15) clippy

clippy
(kvázi-tag)

Akkor eljön az az idő amikor nem azt nézzük mennyi magos hanem mennyi IGP van benne? :Y

(#16) Srodney válasza Chepany (#8) üzenetére

Srodney
(senior tag)

hát ideje lenne már jól értelmezni hogy az uccsó még simpla proci am3+ és abba jön a piledriver,az fm1-fm2 pedig az apu ami pedig egyenlőre a jövőkép.ez lesz.

15: hát eddig sem azt kellett volna nézni mennyi magos,hanem azt hogy mire van szükséged,mi a fontosabb?fogyasztás,teljesítmény,ár-és megtalálni a legjobb arányt.tudatos vásárlás nem pedig vérpestáskodás....

[ Szerkesztve ]

(#17) lee56 válasza clippy (#15) üzenetére

lee56
(senior tag)

Poontosan előbb-utóbb eljő, és ez az amitől retteg az intel is :DDD

No Comment

(#18) Davs

Davs
(lelkes újonc)

Biztos jo lesz a Trinity, de orulok, hogy nem kezdtem el varni ra es egy honapja beujitottam egy notebookot :D

(#19) rviktor25 válasza lee56 (#17) üzenetére

rviktor25
(tag)

Mint az intel-es témában is leirtam, annyira nem féltem őket. Van ott tőke egy-két baklövéshez is, hosszútávon meg mindig jó cuccokat csinálnak :DDD (már csak driver-irókat kéne venni :) )

Chiwasuu!!!

(#20) O_L_I

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Az FX6120 (és társai) lesz már az új stepping?
Azokról lehet valamit tudni?

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#21) goodboy007 válasza O_L_I (#20) üzenetére

goodboy007
(tag)

Na igen, ősszel még nagy ímmel-ámmal volt róla szó, hogy jön majd pl a B3-as FX-8170 is, aminek a B2-sekhez képest sokkal jobb lesz a fogyasztása és a teljesítmény is nő, aztán azóta kuss van.

[ Szerkesztve ]

There is a thin line between what is good and what is evil.

(#22) atti_2010 válasza Abu85 (#7) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Arról nincs hír hogy milyen VGA-kal lehet a dual grafics-ot beizzítani, vagyis a 7670 lesz a legnagyobb?

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#23) jozsef m. válasza goodboy007 (#21) üzenetére

jozsef m.
(fanatikus tag)

C0 lett volna !
Egyébként a TechPower ezt is írja:

The current product lineup will remain unchanged in the first quarter of 2012. Then in the second quarter, AMD will launch a few more socket AM3+ FX-8000, FX-6000, and FX-4000 series eight, six, and four-core processors; along with the much talked about "Trinity" accelerated processing unit.

AMD 2012 CPU Roadmap Unveils FX-X300 and A10 Series

(#24) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hm. Az A10-58-asok "HD7660"-asát hova kell kb elképzelni teljesítményben? A HD5750 sok, így tippre?

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#25) Apika

Apika
(PH! addikt)

Teljes fronton "támad" az AMD... :K

(#26) HaRdCoRe^mp4 válasza clippy (#15) üzenetére

HaRdCoRe^mp4
(kvázi-tag)

Bizony-bizony, és alig várom! :D

Telszámom: 30/847-98-09

(#27) FireKeeper válasza leviske (#24) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez engem is érdekelne. ha a mostani HD4850-em teljesítményszintjét megugorja, vagy kicsit túl is szárnyalja, nem is veszek mellé dVGA-t.

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#28) TGWH

TGWH
(fanatikus tag)

Hogy nem tudnának még most valamit virítani az A8-asok helyett... na mindegy... majd nyáron... akárhogy variálom, sehogy sem jók ezek a tervek, mindig rosszkor hoznak ki rossz sorozatot...

(#29) FireKeeper válasza TGWH (#28) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nyilván nekik sem jó a csúszás, szerintem valamilyen gyártástechnológiai gondok voltak még a trinity-vel, azért nem jött össze a régebben pletykált tavaszi start.

-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

(#30) rviktor25 válasza FireKeeper (#29) üzenetére

rviktor25
(tag)

S miközben az AMD csak áll,
az Intel már kilométerekre jár,
de talán jön még jön a Trinity-Ivy pár.

Elnézést, ezt muszáj volt :D

Chiwasuu!!!

(#31) FireKeeper válasza rviktor25 (#30) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

költőnek kéne menned :DDD :N

[ Szerkesztve ]

(#32) dezz válasza Abu85 (#5) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már csak azért is fura ott az az E2-3200-as rész, mert az IGP-jének a hivatalos neve HD 6370D.

(#9) rviktor25: Ez a táblázat teljesen beleillik abba, amit már hónapok óta tudni...

(#10) jim_raynor70: Azért nem kell belehalni 1-1 könnyen kiszúrható hibába. (Különben sem publikus, mint már írták.)

(#11) Chepany: Vigyázz, sok lesz neked ez! :))

(#14) martonx: Mikor ígérték tavaszra a nem-APU Piledrivert?

(#23) jozsef m.: Még jöhet... Ebből a táblázatból nem derül ki, hogy jön-e vagy sem...

(#30) rviktor25: Pfff, tényleg fontos volt? Miért is áll csak az AMD? Inkább csak másik úton halad, mint az Intel... :(((

[ Szerkesztve ]

(#33) T_Stark válasza leviske (#24) üzenetére

T_Stark
(senior tag)

Szerintem sok, valahol olvastam hogy a Trinity kb 30%-kal lesz jobb GPU teljesítményben a Llano-nál (ha jól emlékszem), márpedig ha ez igaz, akkor nemhogy az 5750-et de még a 6670 -et sem hozza, jó ha az 5670 szintjén lesz.

(#34) rviktor25 válasza dezz (#32) üzenetére

rviktor25
(tag)

a HD7970-ről is úgy volt egészen a megjelenéséig, h XDR2 memóriája lesz, azt mégis GDDR5-öt kapott. pedig nem is csak donahim barátainktól jött az info.

Chiwasuu!!!

(#35) Chepany válasza Srodney (#16) üzenetére

Chepany
(fanatikus tag)

Na így már érthető!!! :R

(#32) dezz Viccelni tetszik! :P

[ Szerkesztve ]

(#36) dezz válasza T_Stark (#33) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

+50%. (De az 5750-t szerintem sem éri utól.)

(#34) rviktor25: Nem! Csak felmerült, hogy esetleg XDR2 lesz, vagy lesz olyan változat is. Amúgy könnyen lehet, hogy terveztek olyan változatot is, de a többletköltség miatt inkább nem vetették még be.

[ Szerkesztve ]

(#37) T_Stark válasza dezz (#36) üzenetére

T_Stark
(senior tag)

50% volt? Lehet, valamiért 30-ra emlékeztem. De ha 50, még akkor is valamivel a HD6670 alatt lesz, 5750-től meg jócskán lemarad.

(#38) bmollszeptim

bmollszeptim
(fanatikus tag)

eléggé zavaros úti terv,de majd meglátjuk.

üdv.

(#39) atti_2010 válasza rviktor25 (#34) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Hivatalos infó nem volt róla hogy XDR2 -vel jön, így nincs is miről beszélni.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#40) jim_raynor70 válasza T_Stark (#37) üzenetére

jim_raynor70
(fanatikus tag)

:K 50%.
[link], [link], [link]
Ha nem is eri el az 5750-es szintjet, mindenkepp erdekes lehet az miatt, amit mar felvetettek: egy 7670-es kaliberu diszkret kartyaval parositva, ami tegyuk fel, alacsony fogyasztas mellett hozzacsap +100%-ot teljesitmenyben, ahogyan a Llanonal is megesett. Ez mar talan meguti azt a mercet.

(#32) dezz: nem mernek ra merget venni, hogy a gyartok arra szamitanak, csak nem publikus korokben fog ez az informacio terjedni...

(#41) jozsef m. válasza Apika (#25) üzenetére

jozsef m.
(fanatikus tag)

Inkább a mobil szegmens ahol kezdeményező, az asztaliban csak felzárkózásról beszélhetünk egyenlőre.

(#42) T-bag válasza T_Stark (#37) üzenetére

T-bag
(kvázi-tag)

A Trinity A8 nem üti meg a turks pro-t vagyis a 6670-et de az A10 még képes lehet rá.

[link]

(#43) Pítőr

Pítőr
(tag)

Arról kellene valami infó, hogy mivel fog dual graphicsba működni a trinity! Mert az mindegy az én szemszögemből nézve, hogy a 6670-nél +-10%-al jobb/rosszabb, számomra az a fontos, hogy mivel tud dualba menni! Ha most kb. egy 6670 teljesítményét tudja, és eddig úgy működött a dual, hogy a llano számolta az 1. képkockát, a 2-3-4-et a gpu, akkor itt most hogy lesz, a trinity számolja az 1. képkockát, a gpu a 2.-at, aztán így tovább... Miért nem lehet a legnagyobb vliw5-ös gpu-val összepárosítani a 6850-el, vagy ne akarjak sokat, legyen a 5770-6770 páros, és ott is elég lenne, ha minden 3. képkockát a trinity számolná (mert akkora a teljesítménye), így behozható lenne a 6850 is dualba egy 5770-6770 kombóval! Vagy ehhez új drivert kellene írni? Vagy az is lehet, hogy mint a llanonál itt is két részre osztották a procikat, és azért lesz megint a 6670 a csúcs dual kártya, hogy a leggyengébb A6-os is ki tudja szolgálni-> A6-8-10->6670=7670,6570=7570; A4->6450-75?0
Bár egy ilyennek örülnék: A10-8->5770=6770; A6->6670=7670,6570=7570; A4->6450-75?0

Szrk.: Bár mivel a mobil szegmens az első, és ott fontos a fogyasztás, így valószínű, hogy marad a 6670-7670 a csúcs dual kártya!?

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r

(#44) Male válasza FireKeeper (#27) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

4850-nek a mem. sávszélessége 64GB/s volt... itt talán a fele meglesz, de ebből eszik a proci is, szóval nem hinném, hogy lehet hozni egy 4850 szintjét, hiába a fejlesztések.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#45) Zeratul válasza martonx (#14) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Mobil platform elsődleges az AMDnél, az asztali csak utána jön ha felfut a termelés és nincsenek gyártási gondok mint Llanonál.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#46) atti_2010 válasza Zeratul (#45) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Szerintem az utolsó asztali CPU-kat láthatjuk úgyhogy valójában már mindegy mit tudnak.

(#47) Kotomicuki válasza Male (#44) üzenetére

Kotomicuki
(kvázi-tag)

Azaz:
- vagy 4-5-6 csatornás alaplapok, 100-200k HUF-ért és további +50-100k az APU-hoz a többletlábakért
- vagy megy a RAM is az "integrációba", ekkor az APU lesz 100-200k között (ez tűnik "egyszerűbbnek", legalábbis a pénztárcámnak)
HA érdemi teljesítménynövekedést vár el az APU-tól a T. fogyasztó a közeljövőben.

Nem lehetne mégis a PCI-E busz késleltetésén faragni (vagy egy jobb paraméterekkel rendelkezővel leváltani) - maradni a CPU-GPU párosnál és külön-külön etetni RAM-l őket, takarékossági okokból? Esetleg az x86/Win korhoz igazítása mellett? Mert az utóbbiak volnának az igazán nyerő lépések.

Armand's such a fool. He says the place has "culture", but have You seen so much as one Gucci bag? No. None! I want civilization and I want it now! ("Lora")

(#48) kleinguru válasza atti_2010 (#46) üzenetére

kleinguru
(senior tag)

Nekem még nem mind1, azért még szeretnék egy picit jobbat (+50%:D) a mostaninál!

[ Szerkesztve ]

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#49) TGWH válasza atti_2010 (#46) üzenetére

TGWH
(fanatikus tag)

Ennyire azért nem kell félni. Asztali pc-kben nem lesz olyan erős. Az ati meg az nvidia is meg kell éljen v.miből... A játékbiznisz is még erős. Nem fognak egyik évről a másikra eltűnni a mostani asztali pc-k...

(#50) Angel1981 válasza Abu85 (#7) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Mintha valahol azt olvastam volna, hogy azoknak 130W-os TDP-jük lesz.
Meg tudod erősíteni?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.