Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó is...tetszik,jó választásnak tünik...

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#2) FRENK1988 válasza LackoMester (#1) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hu ez elég jó ár a teljesítményhez! Ezaz ATi-AMD :) Remélem hozzánk is ilyen áron jut el

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#3) Champipi válasza FRENK1988 (#2) üzenetére

Champipi
(fanatikus tag)

4830 ha jól látom már lement 30 000 Ft alá, akkor ennek is ott a helye! :K

(#4) schwanz

schwanz
(kvázi-tag)

Nekem is tetszik. Annyira nem lehet a Ft se gyenge, hogy ez ne érje meg :B

Szvázi tag

(#5) jasohn

jasohn
(tag)
LOGOUT blog

Akkor ezek szerint erre fog épülni a HD 4860-as mobil verzió, mert ugyan az a specifikációja a kettőnek.
Hihetetlenül népszerű kártya lehet belőle, mint régen a Radeon 9600XT. :C
Kellett ebben a válságban ez a kártya az nVidiának, mint egy falat kenyér, hogy meglegyen az utlsó szög is a koporsóba. ;]
Idén nVidiát csak a GT300 széria hozhatja egyenesbe.

[ Szerkesztve ]

(#6) S. Szabi

S. Szabi
(fanatikus tag)

Na, megvan mi lesz a következő videókártyám! Csak el tudjam adni a 3870-emet! :)

(#7) Devid_81 válasza jasohn (#5) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

És mint egyik gyártónak sem rajongója mondom azt, hogy hozza is egyenesbe magát az nVidia a GTX3xx as szériával.
Amúgy ez az ATI kártya a kezdeti 100$-os árával egyértelműen bestbuy, hiszen a több éves G92 es széria jutott el most erre az árszintre, tudásban meg beza alulmarad.
Jelent helyzetben talán kiút lenne az nVidiának ha a GTX260at le tudná nyomni vagy 20-40$-al, vagy a G92eseket kirepíteni "sokkal olcsóbban".
Persze ezt nem tudja megtenni, mert beletörne a bicskája főleg a GTX2xx-el. :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#8) Bahama

Bahama
(kvázi-tag)

"Az információk alapján az AMD Radeon HD 4770 átlagosan 10%-os lemaradásban van a Radeon HD 4850-hez viszonyítva, de hozzávetőleg 10%-kal gyorsabb a HD 4830-nál"

Anno a 4830 nem 10%-kal volt lemaradva at 4850-től?
Betömték a hatalmas teljesítményrést. :))

Kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé.

(#9) fanti

fanti
(senior tag)

Hajrá ATI-AMD!

Ez lesz most az új népkártya, amin minden elkocog szépen!

Csak az nvidia miatt félek, hogy lemaradnak, esetleg becsődölnek, és akkor az AMD olyan árakat szab amiket akar VGA terén......

(#10) kovsol válasza Devid_81 (#7) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

így is elég alacsony haszonkulccsal adják már az nvidia karikat tudtommal

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#11) madgie

madgie
(VIP)

Beza jól néz ki :)

Tudom, logikátlannak tűnik, de poénból azért egy kérdés: 4770x2 mikor jön? :D

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#12) Yutani válasza Bahama (#8) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

..., aminek a forgalmazása az új modell bevezetésével megszűnik.

És így folytatódik a mondat! Tessék figyelmesen olvasni! Ez a kártya váltja a 4830-at, és nem a 4830 és 4850 közötti résbe érkezik!

Más: már láttam korábban az MSI hűtőjét, és nem gondoltam volna, hogy ilyesmi lesz a referencia megoldás. Nem szép, legalábbis nekem nem tetszik.

#13 Old Gray: Szerintem árcsökkenés nélkül kikopik a piacról szépen.

[ Szerkesztve ]

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#13) old gray

old gray
(PH! addikt)

Várható, hogy a 4830 jelenlegi ára (pl. sapphire 25k, XFX 28k ...) a 4770 boltokba kerülésével még tovább csökken?

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#14) Joci10

Joci10
(senior tag)

GDDR3-as 4770? Akkor már nevezhetnék azt 4750-nek is...

(#15) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt a kártyát GDDR3-mal felszerelni? Az Ati helyében én nem engedtem volna, mert ez a vásárlók megtévesztése. Aki ilyet vesz, az soha többé nem fog Ati-t választani. Néhány dollár megspórolása nem éri meg a vevő elvesztését. És nem az OEM gyártókat fogják szidni, hanem őket!

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#16) madgie válasza Depression (#15) üzenetére

madgie
(VIP)

Ha jól emlékszem, a 3850-et is lehetett DDR2-vel kapni... annak sem volt sok értelme :(

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#17) Chaser válasza Bahama (#8) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez váltja a 4830-at, annál gyorsabb lesz, 4850-nél gyengébb vmivel, én átlag 6%-ot láttam egy tesztben, de majd az idő eldönti...ez a kártya viszont kevesebbet fogyaszt még a 4830-nál is, és olcsóbb előállítani az AMD-nek.

Kis gépelési hiba: "Érdemes megfigyelni, hogy a kártyán az eredeti koncepcióhoz képpest megváltozott a referenciahűtés."

szerk: #13 old gray: Azt hiszem a válasz 1értelmű nem. Az AMD valszeg már kisöpörte - vagy nagyon igyekszik ezt megtenni, lásd 800SP-s 4830- a raktárkészleteket, a nagykerek meg nem adják majd olcsóbban a kiskernek. A mai napig láthatsz 20k-s 86gt-t, vagy 3k-s 3870-et is...valaki előbb-utóbb megveszi.

szerk2: A használt piaci árát viszont csúnyán lenyomhatja, meg is teszi a 3850/3870/4830/4850 kariknak. NV oldalról nem vagyok képben :B

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#18) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Teszt: HEXUS.net

A tesztben néhol veri a 4850-et is. Úgy néz ki, az Ati újabb ászt adott a kezünkbe. Persze várok egy átfogóbb tesztet, mondjuk a PH-tól leginkább! ;)

Másik teszt: Hothardware

Itt viszont mindenhol erősebb a 4850, bár az is igaz, hogy extrém magas felbontásokon (1920 és 2560) tesztelték, míg a Hexus-on csak közepes (1280 és 1650) felbontáson.

Ebből pedig az következik, hogy aki 1024-ben vagy 1280-ban játszik (mint én), annak ez BEST BUY kártyának ígérkezik!

[ Szerkesztve ]

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#19) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az összes fellelhető tesztben a 4770, sokszor a 4850-el pariban, csúnya 4830 lemaradás mellett.

Szűrőkkel néha a 9800GTX+-t is beéri, néha le is előzi azt. :C

Erről VGA-ról az ára miatt még 2-3 év múlva is beszélni fognak a júzerek.

AMD/ATI :R

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#20) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hun lehet már ilyet kapni? :D

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#21) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Marha jó kis karesz. Abszolút best buy!

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#22) aquark

aquark
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Erre vártam régóta...

Már csak 1 nVidia konkurens kellene, hogy beinduljon az árverseny...

(#23) madgie válasza Yutani (#18) üzenetére

madgie
(VIP)

Tudom, tököndöfés lenne a 4850-nek, de jöhetne az újdonságból 1 GB DDR5 változat is :)

(#24) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link]

Ebben szepen benne van %ositva minden ami erdekes (vs. 4830, vs. 4850, vs. 9800GT, vs. GTS250)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#25) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"ahol szokás szerint jól láthatóan jelzik a gyártók, hogy a termék milyen memórialapkákkal dolgozik"

2-es betűmérettel lesz ott a vonalkód végére rejtve, ha GDDR3-as ;]
(...ha még DDR2-t is találnak valahol a raktárban... na az lesz a szép :DDD )

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#26) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát igen, beáll abba a sorba, amit anno a jóöreg radeon 9500-9600 kezdett el:) olcsó, nem fogyaszt sokat, és minden elmegy rajta :K

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#27) TheSilencer

TheSilencer
(PH! addikt)

a jo oreg :D HD 3850-emet szeretnem cserelni hamarosan, ez eleg jo alternativanak tunik :U

I ♥ my Pit bull

(#28) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még egy teszt . Mondjuk szerintem ezzel a kártyával a 4850-et is kivégzi az ati, ár/értékben nem fogja megérni . Az eredeti hűtő ha "bekékül" meg is van a HIS Iceq .

Az élet kegyetlen .

(#29) old gray válasza Chaser (#17) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Akkor megnyugodtam, hogy időben vettem az 1. 4830-am (pár napos a kicsike:D) ill. a 2. is korrekt áron lesz véve, annak fényében, hogy nem várható további árcsökkenés.

:R

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#30) BR4D válasza madgie (#23) üzenetére

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Minden kártyának, nem csak a 4850-nek :DDD
Na akkor még nagyobb tömegkártya lenne. :) Egyébként nem rossz az a stratégia, amit az AMD csinál, de tényleg nem lenne jó, ha meghalna az NVIDIA, már csak azért sem, mert akkor az AMD maradna, és valószínűleg elszállnának az árakkal. :) Hiszen miért ne szállnának el?

(#31) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy hónapja sincs, hogy megvettem a 4670-et... :U Tetszetős kártya, aki most akar kártyát venni, annak jobb ár/érték arányút nehéz találni.

[ Szerkesztve ]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#32) madgie válasza TheSilencer (#27) üzenetére

madgie
(VIP)

Én is így vagyok vele, bár tegnap megnéztem full HD felbontásban a COD4-et az öcsém új monitorán, és simán jó ahhoz a 3850 is (45-50 fps)... mással meg nem játszom :)

(#33) TheSilencer válasza madgie (#32) üzenetére

TheSilencer
(PH! addikt)

en pl cod5 -nyomok perpill es GRID-et, tokeletesen viszi a gameket 22es TFTn majdnem max felbontasban.
egy 5000+ x2 brisbane lesz cserelve a vgaval egyutt ( phenom (2?) re, de tokeletesen elegedett vagyok vele a mai napig ;)

[ Szerkesztve ]

I ♥ my Pit bull

(#34) banderasz77

banderasz77
(PH! addikt)

Na ezt majd ki kell próbálnom. :K

(#35) _Toka_ válasza Chaser (#17) üzenetére

_Toka_
(őstag)

Kis gépelési hiba (, vagy tényleg van olyan kis-/nagyker, ahol annyi, amennyi... ;] ): "A mai napig láthatsz 20k-s 86gt-t, vagy 3k-s 3870-et is...valaki előbb-utóbb megveszi."

Más: Valszeg tényleg a 4830 leváltására hivatott. Ezt mutatja a múltkori "tévedés, amit a nagy kapkodás" közepette követett el az AMD, hogy 800sp-s 4830-ak kerültek ki a piacra "véletlenül".

(#36) Chaser válasza old gray (#29) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem pár héten belül a garis 4830-akat megkapod lazán 20-22k-ért:)

szerk: #35 _Toka_: Oppsz, valóban :B Sajnos én annál kicsit több hsz-t termelek, mint hogy mindet ellenőrizzem :B :R

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#37) _Toka_ válasza Chaser (#36) üzenetére

_Toka_
(őstag)

hsz-t termelek
Ez tetszik! :D :R

Véleményem szerint egyébként az elsődleges "dolga" ennek a kártyának az, hogy tapasztalatokat szerezzenek a 40nm-es gyártás/termék üzemeltetés esetleges problémáiról, aztán jöhetnek a nagyobbak ugyanígy.

[ Szerkesztve ]

(#38) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Ez egy nagyon népszerű videokari lesz!

GTA IV vajon elmegy a HD4770 512 MB-on, vagy kell mindenképp az 1 GB ram?

(#39) Bahama

Bahama
(kvázi-tag)

Értem én hogy ezzel megszűnik a 4830.
Csak még ha kevesebbet is fogyaszt, meg olcsóbb előállítani, akkor is kifejleszteni 1 teljesen új lapkát, ugyanarra a teljesítményre.
Számomra furcsa. De biztos megéri nekik, ha így cisnálták.
Na meg én nagyon szerettem a 4830-t, és úgy voltam hogy talán később veszek 1-t a mostani mellé.

Kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé.

(#40) lsc válasza Bahama (#39) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 4830 nem "kifejlesztve" lett hanem a selejtes 4850-es csipeket adták le 30-asként .

Az élet kegyetlen .

(#41) Kicsimix válasza Yutani (#12) üzenetére

Kicsimix
(fanatikus tag)

Igen csak annó tényleg azt írták ,hogy a 4850 nél 10% -al lassabb a 4830 így most azt kellett volna írni szerintem is ,hogy 5%-al gyorsabb a 4830-nál és 5%-al lassabb a 4850 nél ...
Így most úgy hangzik mintha a 4830 20% al lassabb lenne a 4850-nél...

Azért up ennek a jó kis karinak reméljük olcsó lessz.. Bár szerintem 30 felett..

:)

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#42) stevve válasza Bahama (#39) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez 40nm-es, a 4830 meg 55. Fogyasztásban azért kb. a 4830 szintjén mozog alapon, de terhelés alatt jóval kevesebbet eszik. Az új hűtő pedig jól vizsgázott az idle 40 fok és 3D 64 fok értékeivel, míg a 4830 azért a 80 fokot is meg-meglátogatja (ez mind a tesztek alapján). Jó csere ez az ATI részéről és biztos befutó lesz belőle azonnal. :C

PH semleges

(#43) Muton

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

hümm-hümm... mafia2-höz vajon elég lesz 1680-on :U

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#44) Bahama válasza stevve (#42) üzenetére

Bahama
(kvázi-tag)

Tudom hogy más gyártástechnológia.
Fogyasztást nem mértem, de nekem még tunningnál sem voltak gondok hőfokkal.
Csak annyit akartam mondani az 1. hozzászólásommal, hogy a százalékos hasonlítás kicsit vicces.
És hogy én sajnálom a 4830-t hogy kivonják.

(#45) bolvar

bolvar
(fanatikus tag)

jah jó öreg crt-m úgyse bír 1280-nál többet remélem cf teszt is lesz a karival mert akkor beis fizetek egyre:)aztán meg még1re:D

A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)

(#46) Sanyix

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

úú de kecinagy késztetést érzek hogy lecseréljem erre a 3850-t :) mondtam hogy vga tdp 100w stop, és hát most megvan a megfelelő 100w alatt XD

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#47) Dr. Romano válasza Muton (#43) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem bőven...

Egyébként nekem a tervezett verzi sokkal jobban tetszet...

(#48) end09

end09
(kvázi-tag)

azta 80W :D Ez elég brutális csökkenés a 4850 zabája után.... :R

áááá, azt hiszem beszerzek egyet ebből ahogy tehetem! :C

(#49) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Megvan a 3850-em utódja... :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#50) old gray válasza stevve (#42) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

"míg a 4830 azért a 80 fokot is meg-meglátogatja (ez mind a tesztek alapján). "

Belinkelnéd ezeket a teszteket? Mert a 4830 topikban sokkal kisebb hőm. értékeket kaptak a userek. :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.