jó is...tetszik,jó választásnak tünik...
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
jó is...tetszik,jó választásnak tünik...
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
Hu ez elég jó ár a teljesítményhez! Ezaz ATi-AMD
Remélem hozzánk is ilyen áron jut el
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

4830 ha jól látom már lement 30 000 Ft alá, akkor ennek is ott a helye! 

Nekem is tetszik. Annyira nem lehet a Ft se gyenge, hogy ez ne érje meg 
Szvázi tag
Akkor ezek szerint erre fog épülni a HD 4860-as mobil verzió, mert ugyan az a specifikációja a kettőnek.
Hihetetlenül népszerű kártya lehet belőle, mint régen a Radeon 9600XT.
Kellett ebben a válságban ez a kártya az nVidiának, mint egy falat kenyér, hogy meglegyen az utlsó szög is a koporsóba.
Idén nVidiát csak a GT300 széria hozhatja egyenesbe.
[ Szerkesztve ]

Na, megvan mi lesz a következő videókártyám! Csak el tudjam adni a 3870-emet! 

És mint egyik gyártónak sem rajongója mondom azt, hogy hozza is egyenesbe magát az nVidia a GTX3xx as szériával.
Amúgy ez az ATI kártya a kezdeti 100$-os árával egyértelműen bestbuy, hiszen a több éves G92 es széria jutott el most erre az árszintre, tudásban meg beza alulmarad.
Jelent helyzetben talán kiút lenne az nVidiának ha a GTX260at le tudná nyomni vagy 20-40$-al, vagy a G92eseket kirepíteni "sokkal olcsóbban".
Persze ezt nem tudja megtenni, mert beletörne a bicskája főleg a GTX2xx-el. 
.::www.megadanceradio.hu::.

"Az információk alapján az AMD Radeon HD 4770 átlagosan 10%-os lemaradásban van a Radeon HD 4850-hez viszonyítva, de hozzávetőleg 10%-kal gyorsabb a HD 4830-nál"
Anno a 4830 nem 10%-kal volt lemaradva at 4850-től?
Betömték a hatalmas teljesítményrést. 
Kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé.

Hajrá ATI-AMD!
Ez lesz most az új népkártya, amin minden elkocog szépen!
Csak az nvidia miatt félek, hogy lemaradnak, esetleg becsődölnek, és akkor az AMD olyan árakat szab amiket akar VGA terén......

így is elég alacsony haszonkulccsal adják már az nvidia karikat tudtommal
Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

Beza jól néz ki 
Tudom, logikátlannak tűnik, de poénból azért egy kérdés: 4770x2 mikor jön? 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
..., aminek a forgalmazása az új modell bevezetésével megszűnik.
És így folytatódik a mondat! Tessék figyelmesen olvasni! Ez a kártya váltja a 4830-at, és nem a 4830 és 4850 közötti résbe érkezik!
Más: már láttam korábban az MSI hűtőjét, és nem gondoltam volna, hogy ilyesmi lesz a referencia megoldás. Nem szép, legalábbis nekem nem tetszik.
#13 Old Gray: Szerintem árcsökkenés nélkül kikopik a piacról szépen.
[ Szerkesztve ]
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

Várható, hogy a 4830 jelenlegi ára (pl. sapphire 25k, XFX 28k ...) a 4770 boltokba kerülésével még tovább csökken?
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

GDDR3-as 4770? Akkor már nevezhetnék azt 4750-nek is...
Ezt a kártyát GDDR3-mal felszerelni? Az Ati helyében én nem engedtem volna, mert ez a vásárlók megtévesztése. Aki ilyet vesz, az soha többé nem fog Ati-t választani. Néhány dollár megspórolása nem éri meg a vevő elvesztését. És nem az OEM gyártókat fogják szidni, hanem őket!
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

Ha jól emlékszem, a 3850-et is lehetett DDR2-vel kapni... annak sem volt sok értelme 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
Ez váltja a 4830-at, annál gyorsabb lesz, 4850-nél gyengébb vmivel, én átlag 6%-ot láttam egy tesztben, de majd az idő eldönti...ez a kártya viszont kevesebbet fogyaszt még a 4830-nál is, és olcsóbb előállítani az AMD-nek.
Kis gépelési hiba: "Érdemes megfigyelni, hogy a kártyán az eredeti koncepcióhoz képpest megváltozott a referenciahűtés."
szerk: #13 old gray: Azt hiszem a válasz 1értelmű nem. Az AMD valszeg már kisöpörte - vagy nagyon igyekszik ezt megtenni, lásd 800SP-s 4830- a raktárkészleteket, a nagykerek meg nem adják majd olcsóbban a kiskernek. A mai napig láthatsz 20k-s 86gt-t, vagy 3k-s 3870-et is...valaki előbb-utóbb megveszi.
szerk2: A használt piaci árát viszont csúnyán lenyomhatja, meg is teszi a 3850/3870/4830/4850 kariknak. NV oldalról nem vagyok képben 
[ Szerkesztve ]
New world...old thinking...IBM T60;)
Teszt: HEXUS.net
A tesztben néhol veri a 4850-et is. Úgy néz ki, az Ati újabb ászt adott a kezünkbe. Persze várok egy átfogóbb tesztet, mondjuk a PH-tól leginkább! 
Másik teszt: Hothardware
Itt viszont mindenhol erősebb a 4850, bár az is igaz, hogy extrém magas felbontásokon (1920 és 2560) tesztelték, míg a Hexus-on csak közepes (1280 és 1650) felbontáson.
Ebből pedig az következik, hogy aki 1024-ben vagy 1280-ban játszik (mint én), annak ez BEST BUY kártyának ígérkezik!
[ Szerkesztve ]
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!
Az összes fellelhető tesztben a 4770, sokszor a 4850-el pariban, csúnya 4830 lemaradás mellett.
Szűrőkkel néha a 9800GTX+-t is beéri, néha le is előzi azt.
Erről VGA-ról az ára miatt még 2-3 év múlva is beszélni fognak a júzerek.
AMD/ATI 
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=
Hun lehet már ilyet kapni? 
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!
Marha jó kis karesz. Abszolút best buy!
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo
Erre vártam régóta...
Már csak 1 nVidia konkurens kellene, hogy beinduljon az árverseny...

Tudom, tököndöfés lenne a 4850-nek, de jöhetne az újdonságból 1 GB DDR5 változat is 
Ebben szepen benne van %ositva minden ami erdekes (vs. 4830, vs. 4850, vs. 9800GT, vs. GTS250)
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
"ahol szokás szerint jól láthatóan jelzik a gyártók, hogy a termék milyen memórialapkákkal dolgozik"
2-es betűmérettel lesz ott a vonalkód végére rejtve, ha GDDR3-as
(...ha még DDR2-t is találnak valahol a raktárban... na az lesz a szép
)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Hát igen, beáll abba a sorba, amit anno a jóöreg radeon 9500-9600 kezdett el
olcsó, nem fogyaszt sokat, és minden elmegy rajta 
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

a jo oreg
HD 3850-emet szeretnem cserelni hamarosan, ez eleg jo alternativanak tunik 
I ♥ my Pit bull
Még egy teszt . Mondjuk szerintem ezzel a kártyával a 4850-et is kivégzi az ati, ár/értékben nem fogja megérni . Az eredeti hűtő ha "bekékül" meg is van a HIS Iceq .
Az élet kegyetlen .

Akkor megnyugodtam, hogy időben vettem az 1. 4830-am (pár napos a kicsike
) ill. a 2. is korrekt áron lesz véve, annak fényében, hogy nem várható további árcsökkenés.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
Minden kártyának, nem csak a 4850-nek
Na akkor még nagyobb tömegkártya lenne.
Egyébként nem rossz az a stratégia, amit az AMD csinál, de tényleg nem lenne jó, ha meghalna az NVIDIA, már csak azért sem, mert akkor az AMD maradna, és valószínűleg elszállnának az árakkal.
Hiszen miért ne szállnának el?
Egy hónapja sincs, hogy megvettem a 4670-et...
Tetszetős kártya, aki most akar kártyát venni, annak jobb ár/érték arányút nehéz találni.
[ Szerkesztve ]
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

Én is így vagyok vele, bár tegnap megnéztem full HD felbontásban a COD4-et az öcsém új monitorán, és simán jó ahhoz a 3850 is (45-50 fps)... mással meg nem játszom 

en pl cod5 -nyomok perpill es GRID-et, tokeletesen viszi a gameket 22es TFTn majdnem max felbontasban.
egy 5000+ x2 brisbane lesz cserelve a vgaval egyutt ( phenom (2?) re, de tokeletesen elegedett vagyok vele a mai napig 
[ Szerkesztve ]
I ♥ my Pit bull

Na ezt majd ki kell próbálnom. 

Kis gépelési hiba (, vagy tényleg van olyan kis-/nagyker, ahol annyi, amennyi...
): "A mai napig láthatsz 20k-s 86gt-t, vagy 3k-s 3870-et is...valaki előbb-utóbb megveszi."
Más: Valszeg tényleg a 4830 leváltására hivatott. Ezt mutatja a múltkori "tévedés, amit a nagy kapkodás" közepette követett el az AMD, hogy 800sp-s 4830-ak kerültek ki a piacra "véletlenül".
Sztem pár héten belül a garis 4830-akat megkapod lazán 20-22k-ért
szerk: #35 _Toka_: Oppsz, valóban
Sajnos én annál kicsit több hsz-t termelek, mint hogy mindet ellenőrizzem

[ Szerkesztve ]
New world...old thinking...IBM T60;)

hsz-t termelek
Ez tetszik!

Véleményem szerint egyébként az elsődleges "dolga" ennek a kártyának az, hogy tapasztalatokat szerezzenek a 40nm-es gyártás/termék üzemeltetés esetleges problémáiról, aztán jöhetnek a nagyobbak ugyanígy.
[ Szerkesztve ]
Ez egy nagyon népszerű videokari lesz!
GTA IV vajon elmegy a HD4770 512 MB-on, vagy kell mindenképp az 1 GB ram?

Értem én hogy ezzel megszűnik a 4830.
Csak még ha kevesebbet is fogyaszt, meg olcsóbb előállítani, akkor is kifejleszteni 1 teljesen új lapkát, ugyanarra a teljesítményre.
Számomra furcsa. De biztos megéri nekik, ha így cisnálták.
Na meg én nagyon szerettem a 4830-t, és úgy voltam hogy talán később veszek 1-t a mostani mellé.
Kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé.
A 4830 nem "kifejlesztve" lett hanem a selejtes 4850-es csipeket adták le 30-asként .
Az élet kegyetlen .

Igen csak annó tényleg azt írták ,hogy a 4850 nél 10% -al lassabb a 4830 így most azt kellett volna írni szerintem is ,hogy 5%-al gyorsabb a 4830-nál és 5%-al lassabb a 4850 nél ...
Így most úgy hangzik mintha a 4830 20% al lassabb lenne a 4850-nél...
Azért up ennek a jó kis karinak reméljük olcsó lessz.. Bár szerintem 30 felett..

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
Ez 40nm-es, a 4830 meg 55. Fogyasztásban azért kb. a 4830 szintjén mozog alapon, de terhelés alatt jóval kevesebbet eszik. Az új hűtő pedig jól vizsgázott az idle 40 fok és 3D 64 fok értékeivel, míg a 4830 azért a 80 fokot is meg-meglátogatja (ez mind a tesztek alapján). Jó csere ez az ATI részéről és biztos befutó lesz belőle azonnal. 
PH semleges
hümm-hümm... mafia2-höz vajon elég lesz 1680-on 
"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

Tudom hogy más gyártástechnológia.
Fogyasztást nem mértem, de nekem még tunningnál sem voltak gondok hőfokkal.
Csak annyit akartam mondani az 1. hozzászólásommal, hogy a százalékos hasonlítás kicsit vicces.
És hogy én sajnálom a 4830-t hogy kivonják.

jah jó öreg crt-m úgyse bír 1280-nál többet remélem cf teszt is lesz a karival mert akkor beis fizetek egyre
aztán meg még1re
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
úú de kecinagy késztetést érzek hogy lecseréljem erre a 3850-t
mondtam hogy vga tdp 100w stop, és hát most megvan a megfelelő 100w alatt XD
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
Szerintem bőven...
Egyébként nekem a tervezett verzi sokkal jobban tetszet...

azta 80W
Ez elég brutális csökkenés a 4850 zabája után.... 
áááá, azt hiszem beszerzek egyet ebből ahogy tehetem! 

Megvan a 3850-em utódja... 
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

"míg a 4830 azért a 80 fokot is meg-meglátogatja (ez mind a tesztek alapján). "
Belinkelnéd ezeket a teszteket? Mert a 4830 topikban sokkal kisebb hőm. értékeket kaptak a userek.