LOL. Miért, minek kapkod az NVIDIA?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
munky
(őstag)
Hát nem vennék GTX 260-at az biztos.
A HD 4870 jobb vétel szerintem.
Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress
Igazuk van a gyártóknak. Akkora teljesítménytöbbletet nem okoz az a plusz pár SP, hogy megérje nekik átállni...
Öntökönszúrás?
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
Megéri nekik átállni, mert az vételárak nem változnak, de mindenképp meg akarják várni amíg a régi GTX260 készletek elfogynak, mert abban már benne áll a pénz. Nyilván itt előre meg van tervezve a veszteség és azt ki kell egyensúlyozni valahogy. Akik csatlakoztak az AMD-hez partnernek (Gainward (Palit), Force3D (Inno3D)) azok megoldják a helyzetet, viszont az EVGA, BFG, XFX helyzete veszélyes, még akkor is, ha anyagi kártalanítással felel az nV feléjük. Az AMD pedig nem akar több partnert, szóval abból kell élni ami van.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Calibos
(PH! addikt)
1,5-2 év után az Nvidia van abban a helyzetben hogy akármekkora lépést tesz de egyik sem elegendő hogy utolérje az Amd-t. Szar ügy...

v.tom
(őstag)
Íme, egy helytálló megfogalmazás. 
EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

P00By
(PH! nagyúr)
Akár 
Abu85: 

Calibos
(PH! addikt)
Egyébként megkérdezném a Nvidiátol hogy szerintük ki akarja majd az elavult GTX 260 megvenni?!
Jönnek majd az átverések a kereskedők részéről, aki kevésbé jól informált annak majd eladják az elavult modellt a korszerűbb árán.
Na ez újabb Öngól az Nvidiától, gratulálok hozzá 
Kövezz meg, de ezt a részt nem értem:
"a gyorsabb D10U-102 chipet tartalmazó GeForce GTX 260 kártyákat elsősorban csak speciális, extra szolgáltatásokat tartalmazó modellek mellett alkalmaznák, amivel a magasabbra tervezett fogyasztói ár is elfogadható."
Maszírozó, akupresszúrázó (és mindenki képzelete szerint tetszőleges egyéb szolgáltatásokat kínáló) )Naomi Campbell mellé adnak majd GTX260-at, vagy mi a szösz? 
Ha mégis azt hámozom ki belőle, amit esetleg mondani szerettél volna, akkor viszont az eszmefuttatás logikája nem stimmel, mert a "speciális, extra szolgáltatásoknak" is van költség vonzata, amit hozzáadva a nem versenyképes kártya árhoz, szintén elég nehéz lesz vonzó ajánlattal előállni. Bővebben: Ha a 4870 mondjuk 50e Ft, az új GTX260 pedig 60e, de csak 6-8 %-kal gyorsabb, hiába pakolsz mellé játékokat és száncsengőt, a játékokkal és száncsengőkkel megspékelt 4870-ekhez mérve versenyképtelen marad az ajánlat. Vagy az nVidia gyártói jobb kapcsolatokkal rendelkeznek a játék és száncsengő piacon?
Szerk: Ez nem is OFF. 
[ Szerkesztve ]
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

Brae
(őstag)
Azért annyira nincs rossz helyzetben az nvidia, mint azt sokan hiszik, a diszkrét grafikus kártyák legtöbbjén még mindig nvidia gpu van, egy ilyen botlás (tulajdonképpen nem is botlás, csak arról van szó h a konkurencia termékei versenyképesebbek) még nem tesz tönkre egy ekkora céget.
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe
A partnerek azonban nem tudják megfelelően pozícionálni a terméket, mivel a raktárakban felhalmozott régi GeForce GTX 260 árából – a jelenleg is veszteséges forgalmazás végett – nem szívesen engednek. jelenleg is veszteséges??? akkor ha veszel nvidiát szivatod őket?! szal atit vegyetek 
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

Calibos
(PH! addikt)
Rossz helyzetben nincs, azt sem írtam hogy tönkre menne de nagyon elszámolta magát.
Persze, hogy több az NV gpu-s kártya mivel eddig az NV-nek ment a szekér, annyit eladtak mint a huzat, és ezek még bent vannak a gépekben.
Te már nagyon karácsonyi hangulatban lehetsz.
Mellesleg az NV ismét partnereire (és a kereskedőkre) húzza a vizes lepedőt, mint anno a 10 rétegű NYÁK áttervezése esetében tette.
extra
Itt a gyártók vélhetőleg márkás hűtést tartalmazó modell bevezetését tervezik ... amolyan xxx, superturboclocked, ultra top néven. Talán belefér egy kis gyári tuning is.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Nem ... mert a piaci részesedése nem csökken annyira. Ha keveset adnának el akkor kisebb részesedésük lenne ami rosszabb tárgyalási pozíciót jelentene a partnereknél és a üzleti szerződések megkötésénél.
Ezek szerint két kártyát kapunk a csomagban picivel a szingli kártya nem versenyképes ára fölött? Merthogy ezen modellek mellé (az idézett mondat szerint) még GTX260 kártyákat is mellékelnek majd. 
dokar,
Miért, te nem az ajándékokat csomagolod és a fát díszíted éppen? 

[ Szerkesztve ]
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

jó ezt gondoltam, de akkorse nyernek ezek szerint sokat ha eladnak egy újabbat, szal negatív haszonkulccsal dolgoznak, magyarul ők fizetnek hogy vedd meg ![;]](/dl/s/v1.gif)
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

Macka
(PH! kedvence)
Gyerekek! Beszívtak az nV-nél.

Inkább foglalkozz magaddal... ;)
Tulajdonképpen így van, de nem tud mást csinálni ... az AMD olyan árakat szabott meg a saját kártyáinak ami reálisan pozícionált értékek mellett haszonnal nem teljesíthető a GeForce GTX 200 széria számára. A versenyképesség fenntartása érdekében meg kell lépni a veszteséges forgalmazást.
Körülbelül erről van szó. Továbbra is a régi áron lesz forgalmazva a régi GTX 260 amíg a készletek el nem fogynak. Ezután lehet játszani az új GTX 260 árával.
Én úgy gondolom, hogy ez a menet már a HD4800-é, szvsz nem értem, miért töri magát az nV ... csoportosítsa inkább az erőforrásokat a következő összecsapásra, az sem lesz könnyebb kör, mert a G200 már lemaradt az RV770 mögött hatékonyság szempontjából, és még a DX10.1 sincs beépítve ami tuti elzabál egy 100 milla tranyót.
[ Szerkesztve ]
akkor veszek tri SLI-t
ez 200 dollárjukba fáj

Tehát akkor ez volt a D10U-102!!! Én meg annó azon rezegtem, hogy nehogy előhúzzon az nV egy 8800GT-t a tarsojból...

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
versenyhelyzet? 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

kariad
(senior tag)
Most akkor mi a szösz van?
Rosszabat jobb áron?
Sok ajándékkal 
Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

he7edik.
(őstag)
De az NV-nél mi a pélóra várnak?
vagy ök már csak a ray tracingbe hajlandóak nagy pénzeket ölni
Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.
" [...] mivel a raktárakban felhalmozott régi GeForce GTX 260 árából – a jelenleg is veszteséges forgalmazás végett – nem szívesen engednek."
Nem hinném, hogy a veszteséges forgalmazás cél lenne, az inkább ok. Ezért itt nem helyes a végett szó használata, a miatt lenne jó.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

joshua7
(PH! kedvence)
Rengeteg sznob van, akik akkor is azt fogják venni (és veszik is) ha lassabb, de drágább.
Semper Fi

bossvico
(senior tag)
Kicsit örülök, megérdemelte az AMD, noha még nv karim van, akkor is.
Én egy utat látok, az árcsökkentés. A csűrés csavarással még jobban lejáratják magukat.
Balekokból szerintem egyre kevesebb van. Kár arra építeni.
„Attól, hogy templomba jársz, még nem leszel keresztény. Mint attól sem leszel Hamburger, hogyha eljársz a Mc Donald’s-ba.” (Keith Green)
legalább valami pici plusszt odaraknának a neve mellé. vagy mittomén. ez megint arra jó, hogy megkeverik az embereket... okés, a bentragadt cuccok egy részét is ki lehet dobni, merthát láttam a tesztekben, hogy a gtx260as mekkora egy jó kártya, osztán megveszi az előzőt... de a nem vérpistikéknél ez kavarodást/kivárást okoz.
másik részről viszont ez a lépés azt is jelentheti, hogy fejlődik a kihozatali ráta, szóval már a gtx260akban se kell lekapcsolni egy egységet... ez gondolom giga ramot meg minden mást jelent... superclocked meg atomklokked nem hinném, h nagyon lehet, ugyanis ahogy kivettem, ez a darab már megegyezik a nagytestvérrel órajelek kivételével... ld 8800gts512 SSCk finom órajelnövelései. szóval ez sem megoldás...
azt hiszem most épp nem lennék a BFG/XFX/EVGA helyében...
[ Szerkesztve ]
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

Devid_81
(PH! kedvence)
Most mindenki megszeppenve néz, oda az nvidia, jajj mi lesz most?!
Csak trükkökkel lehetnek megint "gazdaságosak"!
Hogy sajnálom őket, hiszen pár hónapja a csapból is ők folytak...mi volt ez idő alatt az ATI-nál?Radeon 9800pro/xt óta nem nagyon volt jövedelmező fogásuk....túlélték nem?
Ne mondja nekem senki, hogy az nVidiának most ennyire meg annyira rossz mert nem hiszem el!
Ha meg ez alatt a "pár év alatt" nem szedték meg magukat annyira, hogy ezt túléljék akkor a vezetőségbe nagy gondok vannak! 
Én csak egy dolognak örülök!30-40 ezer forintért lehet 1 magos csúcskártyát venni, 2 éve ennyiért csak középkategória volt!Persze manapság olcsóbb a szilícium, biztos találtak még kiaknázatlan homok mezőket
Vagy a mérnökök nem kapnak fizetést....
Kellett ez a helyzet nekünk, felhasználóknak!
Köszönjük Emese! 
.::www.megadanceradio.hu::.

helkis
(PH! addikt)
"legalább valami pici plusszt odaraknának a neve mellé. vagy mittomén"
vagy egyszerüen lehetne a neve: PR4860+ 
(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''
De az ilyen sznobokra nem lehet építeni... amúgyis a HD4870X2 a legdrágább, tehát ez sem lehet szempont. 
(#33) Devid_81: Egyértelmű fölényre csak a 7-es széria után tettek szert... Sőt...inkább a 8-as széria után.
A gond pedig az, hogy teljesen más a helyzet... a VGA piac lassan fordulóponthoz érkezik, ahol már nem lesz elég magamellé állítani a játékfejlesztőket.
Egyelőre X86-os fejlesztésük nincs, ezért egyelőre a Larrabee féle architektura ellen nem tudnak versenyre kelni. Az R600 féle felépítés ellen pedig nagyon össze kéne szedniük magukat... A G80-at, mint architekturát, el kéne dobni...
A GT200 és az eddig beharangozott utódai pedig nem arról tanuskodnak, hogy a közeljövőben váltani akarnának.
Arról nem is beszélve, hogy hiába mennek le a GT200al 40nm-re 2009-ben, adigra az ATi kihozza a 800-as családot és egyelőre nem tudni, hogy csak 40nm-es 700-asokról lesz-e szó, vagy egy teljesen új GPU sorozatról.
Akármelyik is legyen, a GT200 40nm-en valószinűleg kevés lesz (bár erősítenek rajta), ahoz pedig még mindíg túl nagy lesz, hogy X2-t kiadhassanak belőle...
(#32) proci985: Lehet, hogy félreértelek, de tudtommal az "új"GTX260 már 55nm-en fog készülni... gondolom ezért a magasabb órajel és a 55nm-es GTX280-asok hiányában erre fel a kevesebb lekapcsolt egység száma.
Amúgy mostanság egyre inkább úgy érzem, hogy az nV a kavarodásra játszik. Ha senki sem tudja, hogy ki, kiellen, honnan, hova, akkor kevesebben tudják tisztán megállapítani a helyzetüket. 
[ Szerkesztve ]
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
"Kellett ez a helyzet nekünk, felhasználóknak!" - Akkor te örülsz annak, hogy eléggé hátráltatva volt a játékok grafikai fejlesztése?
Egy dolog, hogy olcsón kapni faja kártyákat, de milyen grafikánál tartanánk, ha nem lett volna annyira erőltetve a régi Dx9, csak hogy jól menjen a GF karikon?
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys
Remélem ez a húzás is az önpusztításhoz vezet! Elegem van már, hogy kismillió+1 különböző kártyát adnak ugyanolyan néven.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

joshua7
(PH! kedvence)
Nvidiá-nál sokkal nagyobb a létszám..
Pl. Nvews.
[ Szerkesztve ]
Semper Fi
Röviden, tömören: Megnyalták!

igazából sose szeretek belefojni az nV vs Ati vitába, de most örömömet fejezném ki!
ide vezett a nV üzletpolizikája! ujból és újból adták ki a kártyákat! szvsz nevetséges volt a 7600GT óta megjelent 8600GT majd a a 8800GTS bevonása és a 9600Gt bevezetése!
mókás hejzetbe kerültek, eddig megtudták gyözni a usert, hogy vegye meg az újat mert sokkal jobb, holott tudtuk hogy csak egy picit jobb!
Végre a gyártók is belátták, hogy nincs erre igény! Remélem Ati-éknál nem ülnek rá a két 4800 széria kártyáinak sikerére és fejlesztenek tovább! nyomják lejebb és lejebb az árakat! megmarad az egézséges verseny a piacon, és nem lesz ijj erös az egyik fél!
Battleforge IGN: LFGGaga, Steam ID : G4ga !!!Battleforge Pontok Eladó!!!
Jó látni az nVidiát vergődni...remélem sokáig tart ez így. Hajrá ATI 

Calibos
(PH! addikt)
és lassan de biztosan az Intel is beszáll a komolyabb szintű VGA bizniszbe, valaki elfog tűnni a Vga-piacról de az biztos hogy nem az Intel lesz.
Nvidia: pénz van
Amd: pénz ugyan nincs de van GPU/CPU gyártás.
Nvidia/Amd fúzió vs Intel
Érdekes helyzet van kibontakozóban.
Mindkát gyártó ígéri, hogy a NextGen már Native kétGPU-s lessz. Nos ezt ATI-nál el is tudom képzelni, nade nV-nél... Persze az, hogy az elnevezések követik a GTX-vonalat, nem jelenti, hogy az Architektúra is marad. Amiatt is kételkedek ebben, hogy nV elismerte, hogy a G80-nál elérte a zsákutca végét, ergó nincs tovább.
Ebből ugye egyenesen következik az architektúra-váltás a zöldeknél. Reménykedni se lehet, hogy maradnak ennél a megoldásnál.
A native 2magos GPU-ra tett ígéretek alapján én azt mondanám, hogy nV átáll arra, amivel ATI most tarol. Vagyis a kisméretű chipek gyártására.
Csak így van értelme.
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
én is hasonlóképpen gondolom 
extra

bigdigit
(őstag)
ahogy elnézem ezt a tesztet az nv helyében én sem aggódnék ![;]](/dl/s/v1.gif)

djsunny
(fanatikus tag)
Érdekes lépések ezek az nVidia részéről az utóbbi időkben. Én egy számítástechnikai kiskerben dolgozom és amióta vannak a 4-es szériás ATI-k azóta inkább ATI kártyát javasolok a Gamer Usereknek. Viszont valami miatt a 0-25.000Ft-os kategóriában az nVidiát szeretik jobban a vevők. Például inkább a 9600GT-t vásárolják nálam mint a HD3870-et. Ezt csak érdekességként osztottam meg veletek
.

Macka
(PH! kedvence)
És ahogy az Intel birtokolja a CPU piac nagy részét.. Lesznek itt durva dolgok.
Inkább foglalkozz magaddal... ;)
Milyen következtetést vonsz le a tesztek eredményeiből?
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core
jó a stalkerben kicsit jobb az nv és?
nem ez a gond, a gond hogy drága előállítani a gtx-eket, és nincs hasznuk ha eladják, bezzeg az ati, ott terem a lóvé