Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Omega81

Omega81
(senior tag)
LOGOUT blog

LOL. Miért, minek kapkod az NVIDIA?

(#2) munky

munky
(őstag)

Hát nem vennék GTX 260-at az biztos.

A HD 4870 jobb vétel szerintem.

Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

(#3) Tomate válasza munky (#2) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igazuk van a gyártóknak. Akkora teljesítménytöbbletet nem okoz az a plusz pár SP, hogy megérje nekik átállni...

(#4) shtml

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Öntökönszúrás?

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#5) Abu85 válasza Tomate (#3) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Megéri nekik átállni, mert az vételárak nem változnak, de mindenképp meg akarják várni amíg a régi GTX260 készletek elfogynak, mert abban már benne áll a pénz. Nyilván itt előre meg van tervezve a veszteség és azt ki kell egyensúlyozni valahogy. Akik csatlakoztak az AMD-hez partnernek (Gainward (Palit), Force3D (Inno3D)) azok megoldják a helyzetet, viszont az EVGA, BFG, XFX helyzete veszélyes, még akkor is, ha anyagi kártalanítással felel az nV feléjük. Az AMD pedig nem akar több partnert, szóval abból kell élni ami van.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#6) Calibos

Calibos
(PH! addikt)

1,5-2 év után az Nvidia van abban a helyzetben hogy akármekkora lépést tesz de egyik sem elegendő hogy utolérje az Amd-t. Szar ügy...

(#7) v.tom válasza Abu85 (#5) üzenetére

v.tom
(őstag)

Íme, egy helytálló megfogalmazás. :R

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#8) P00By válasza shtml (#4) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Akár :D

Abu85: :R

(#9) Calibos

Calibos
(PH! addikt)

Egyébként megkérdezném a Nvidiátol hogy szerintük ki akarja majd az elavult GTX 260 megvenni?!
Jönnek majd az átverések a kereskedők részéről, aki kevésbé jól informált annak majd eladják az elavult modellt a korszerűbb árán.
Na ez újabb Öngól az Nvidiától, gratulálok hozzá :C

(#10) erdoke válasza Abu85 (#5) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Kövezz meg, de ezt a részt nem értem:
"a gyorsabb D10U-102 chipet tartalmazó GeForce GTX 260 kártyákat elsősorban csak speciális, extra szolgáltatásokat tartalmazó modellek mellett alkalmaznák, amivel a magasabbra tervezett fogyasztói ár is elfogadható."
Maszírozó, akupresszúrázó (és mindenki képzelete szerint tetszőleges egyéb szolgáltatásokat kínáló) )Naomi Campbell mellé adnak majd GTX260-at, vagy mi a szösz? :)
Ha mégis azt hámozom ki belőle, amit esetleg mondani szerettél volna, akkor viszont az eszmefuttatás logikája nem stimmel, mert a "speciális, extra szolgáltatásoknak" is van költség vonzata, amit hozzáadva a nem versenyképes kártya árhoz, szintén elég nehéz lesz vonzó ajánlattal előállni. Bővebben: Ha a 4870 mondjuk 50e Ft, az új GTX260 pedig 60e, de csak 6-8 %-kal gyorsabb, hiába pakolsz mellé játékokat és száncsengőt, a játékokkal és száncsengőkkel megspékelt 4870-ekhez mérve versenyképtelen marad az ajánlat. Vagy az nVidia gyártói jobb kapcsolatokkal rendelkeznek a játék és száncsengő piacon?

Szerk: Ez nem is OFF. :Y

[ Szerkesztve ]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#11) Brae válasza Calibos (#6) üzenetére

Brae
(őstag)

Azért annyira nincs rossz helyzetben az nvidia, mint azt sokan hiszik, a diszkrét grafikus kártyák legtöbbjén még mindig nvidia gpu van, egy ilyen botlás (tulajdonképpen nem is botlás, csak arról van szó h a konkurencia termékei versenyképesebbek) még nem tesz tönkre egy ekkora céget.

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#12) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A partnerek azonban nem tudják megfelelően pozícionálni a terméket, mivel a raktárakban felhalmozott régi GeForce GTX 260 árából – a jelenleg is veszteséges forgalmazás végett – nem szívesen engednek. jelenleg is veszteséges??? akkor ha veszel nvidiát szivatod őket?! szal atit vegyetek :R

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#13) Calibos válasza Brae (#11) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Rossz helyzetben nincs, azt sem írtam hogy tönkre menne de nagyon elszámolta magát.

(#14) Tomate válasza Brae (#11) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze, hogy több az NV gpu-s kártya mivel eddig az NV-nek ment a szekér, annyit eladtak mint a huzat, és ezek még bent vannak a gépekben.

(#15) dokar válasza erdoke (#10) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te már nagyon karácsonyi hangulatban lehetsz. :D

Mellesleg az NV ismét partnereire (és a kereskedőkre) húzza a vizes lepedőt, mint anno a 10 rétegű NYÁK áttervezése esetében tette.

extra

(#16) Abu85 válasza erdoke (#10) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt a gyártók vélhetőleg márkás hűtést tartalmazó modell bevezetését tervezik ... amolyan xxx, superturboclocked, ultra top néven. Talán belefér egy kis gyári tuning is.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#17) Abu85 válasza Bluegene (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem ... mert a piaci részesedése nem csökken annyira. Ha keveset adnának el akkor kisebb részesedésük lenne ami rosszabb tárgyalási pozíciót jelentene a partnereknél és a üzleti szerződések megkötésénél.

(#18) erdoke válasza Abu85 (#16) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ezek szerint két kártyát kapunk a csomagban picivel a szingli kártya nem versenyképes ára fölött? Merthogy ezen modellek mellé (az idézett mondat szerint) még GTX260 kártyákat is mellékelnek majd. ;)

dokar,
Miért, te nem az ajándékokat csomagolod és a fát díszíted éppen? :F:))

[ Szerkesztve ]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#19) samfishR válasza shtml (#4) üzenetére

samfishR
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:DDD

(#20) Bluegene válasza Abu85 (#17) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó ezt gondoltam, de akkorse nyernek ezek szerint sokat ha eladnak egy újabbat, szal negatív haszonkulccsal dolgoznak, magyarul ők fizetnek hogy vedd meg ;]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#21) Macka

Macka
(PH! kedvence)

Gyerekek! Beszívtak az nV-nél. :DDD :DDD

Inkább foglalkozz magaddal... ;)

(#22) Abu85 válasza Bluegene (#20) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tulajdonképpen így van, de nem tud mást csinálni ... az AMD olyan árakat szabott meg a saját kártyáinak ami reálisan pozícionált értékek mellett haszonnal nem teljesíthető a GeForce GTX 200 széria számára. A versenyképesség fenntartása érdekében meg kell lépni a veszteséges forgalmazást.

(#23) Abu85 válasza erdoke (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Körülbelül erről van szó. Továbbra is a régi áron lesz forgalmazva a régi GTX 260 amíg a készletek el nem fogynak. Ezután lehet játszani az új GTX 260 árával.
Én úgy gondolom, hogy ez a menet már a HD4800-é, szvsz nem értem, miért töri magát az nV ... csoportosítsa inkább az erőforrásokat a következő összecsapásra, az sem lesz könnyebb kör, mert a G200 már lemaradt az RV770 mögött hatékonyság szempontjából, és még a DX10.1 sincs beépítve ami tuti elzabál egy 100 milla tranyót.

[ Szerkesztve ]

(#24) Bluegene válasza Abu85 (#22) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor veszek tri SLI-t

ez 200 dollárjukba fáj :)) ;)

(#25) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tehát akkor ez volt a D10U-102!!! Én meg annó azon rezegtem, hogy nehogy előhúzzon az nV egy 8800GT-t a tarsojból... :DDD :C

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#26) shteer válasza Omega81 (#1) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

versenyhelyzet? :U

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#27) kariad

kariad
(senior tag)

Most akkor mi a szösz van? :U Rosszabat jobb áron? :U Sok ajándékkal :))

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#28) he7edik.

he7edik.
(őstag)

De az NV-nél mi a pélóra várnak?
vagy ök már csak a ray tracingbe hajlandóak nagy pénzeket ölni

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#29) shtml

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

" [...] mivel a raktárakban felhalmozott régi GeForce GTX 260 árából – a jelenleg is veszteséges forgalmazás végett – nem szívesen engednek."

Nem hinném, hogy a veszteséges forgalmazás cél lenne, az inkább ok. Ezért itt nem helyes a végett szó használata, a miatt lenne jó.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#30) joshua7 válasza erdoke (#10) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Rengeteg sznob van, akik akkor is azt fogják venni (és veszik is) ha lassabb, de drágább.

Semper Fi

(#31) bossvico

bossvico
(senior tag)

Kicsit örülök, megérdemelte az AMD, noha még nv karim van, akkor is.

Én egy utat látok, az árcsökkentés. A csűrés csavarással még jobban lejáratják magukat.
Balekokból szerintem egyre kevesebb van. Kár arra építeni.

„Attól, hogy templomba jársz, még nem leszel keresztény. Mint attól sem leszel Hamburger, hogyha eljársz a Mc Donald’s-ba.” (Keith Green)

(#32) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

legalább valami pici plusszt odaraknának a neve mellé. vagy mittomén. ez megint arra jó, hogy megkeverik az embereket... okés, a bentragadt cuccok egy részét is ki lehet dobni, merthát láttam a tesztekben, hogy a gtx260as mekkora egy jó kártya, osztán megveszi az előzőt... de a nem vérpistikéknél ez kavarodást/kivárást okoz.

másik részről viszont ez a lépés azt is jelentheti, hogy fejlődik a kihozatali ráta, szóval már a gtx260akban se kell lekapcsolni egy egységet... ez gondolom giga ramot meg minden mást jelent... superclocked meg atomklokked nem hinném, h nagyon lehet, ugyanis ahogy kivettem, ez a darab már megegyezik a nagytestvérrel órajelek kivételével... ld 8800gts512 SSCk finom órajelnövelései. szóval ez sem megoldás...

azt hiszem most épp nem lennék a BFG/XFX/EVGA helyében...

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#33) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Most mindenki megszeppenve néz, oda az nvidia, jajj mi lesz most?!
Csak trükkökkel lehetnek megint "gazdaságosak"!
Hogy sajnálom őket, hiszen pár hónapja a csapból is ők folytak...mi volt ez idő alatt az ATI-nál?Radeon 9800pro/xt óta nem nagyon volt jövedelmező fogásuk....túlélték nem?
Ne mondja nekem senki, hogy az nVidiának most ennyire meg annyira rossz mert nem hiszem el!
Ha meg ez alatt a "pár év alatt" nem szedték meg magukat annyira, hogy ezt túléljék akkor a vezetőségbe nagy gondok vannak! :W

Én csak egy dolognak örülök!30-40 ezer forintért lehet 1 magos csúcskártyát venni, 2 éve ennyiért csak középkategória volt!Persze manapság olcsóbb a szilícium, biztos találtak még kiaknázatlan homok mezőket :DDD Vagy a mérnökök nem kapnak fizetést....

Kellett ez a helyzet nekünk, felhasználóknak! :R :R
Köszönjük Emese! :DDD

.::www.megadanceradio.hu::.

(#34) helkis válasza proci985 (#32) üzenetére

helkis
(PH! addikt)

"legalább valami pici plusszt odaraknának a neve mellé. vagy mittomén"

vagy egyszerüen lehetne a neve: PR4860+ ;)

(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

(#35) leviske válasza joshua7 (#30) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De az ilyen sznobokra nem lehet építeni... amúgyis a HD4870X2 a legdrágább, tehát ez sem lehet szempont. :DDD

(#33) Devid_81: Egyértelmű fölényre csak a 7-es széria után tettek szert... Sőt...inkább a 8-as széria után.

A gond pedig az, hogy teljesen más a helyzet... a VGA piac lassan fordulóponthoz érkezik, ahol már nem lesz elég magamellé állítani a játékfejlesztőket.

Egyelőre X86-os fejlesztésük nincs, ezért egyelőre a Larrabee féle architektura ellen nem tudnak versenyre kelni. Az R600 féle felépítés ellen pedig nagyon össze kéne szedniük magukat... A G80-at, mint architekturát, el kéne dobni...

A GT200 és az eddig beharangozott utódai pedig nem arról tanuskodnak, hogy a közeljövőben váltani akarnának.

Arról nem is beszélve, hogy hiába mennek le a GT200al 40nm-re 2009-ben, adigra az ATi kihozza a 800-as családot és egyelőre nem tudni, hogy csak 40nm-es 700-asokról lesz-e szó, vagy egy teljesen új GPU sorozatról.

Akármelyik is legyen, a GT200 40nm-en valószinűleg kevés lesz (bár erősítenek rajta), ahoz pedig még mindíg túl nagy lesz, hogy X2-t kiadhassanak belőle...

(#32) proci985: Lehet, hogy félreértelek, de tudtommal az "új"GTX260 már 55nm-en fog készülni... gondolom ezért a magasabb órajel és a 55nm-es GTX280-asok hiányában erre fel a kevesebb lekapcsolt egység száma.

Amúgy mostanság egyre inkább úgy érzem, hogy az nV a kavarodásra játszik. Ha senki sem tudja, hogy ki, kiellen, honnan, hova, akkor kevesebben tudják tisztán megállapítani a helyzetüket. :)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#36) CPT.Pirk válasza Devid_81 (#33) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Kellett ez a helyzet nekünk, felhasználóknak!" - Akkor te örülsz annak, hogy eléggé hátráltatva volt a játékok grafikai fejlesztése?
Egy dolog, hogy olcsón kapni faja kártyákat, de milyen grafikánál tartanánk, ha nem lett volna annyira erőltetve a régi Dx9, csak hogy jól menjen a GF karikon?

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#37) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Remélem ez a húzás is az önpusztításhoz vezet! Elegem van már, hogy kismillió+1 különböző kártyát adnak ugyanolyan néven.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#38) joshua7 válasza leviske (#35) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Nvidiá-nál sokkal nagyobb a létszám.. :) Pl. Nvews.

[ Szerkesztve ]

Semper Fi

(#39) rootkiller

rootkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Röviden, tömören: Megnyalták! :DD :DD

(#40) G4ga

G4ga
(senior tag)
LOGOUT blog

igazából sose szeretek belefojni az nV vs Ati vitába, de most örömömet fejezném ki!

ide vezett a nV üzletpolizikája! ujból és újból adták ki a kártyákat! szvsz nevetséges volt a 7600GT óta megjelent 8600GT majd a a 8800GTS bevonása és a 9600Gt bevezetése!
mókás hejzetbe kerültek, eddig megtudták gyözni a usert, hogy vegye meg az újat mert sokkal jobb, holott tudtuk hogy csak egy picit jobb!
Végre a gyártók is belátták, hogy nincs erre igény! Remélem Ati-éknál nem ülnek rá a két 4800 széria kártyáinak sikerére és fejlesztenek tovább! nyomják lejebb és lejebb az árakat! megmarad az egézséges verseny a piacon, és nem lesz ijj erös az egyik fél!

Battleforge IGN: LFGGaga, Steam ID : G4ga !!!Battleforge Pontok Eladó!!!

(#41) P.e.t.ya.

P.e.t.ya.
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó látni az nVidiát vergődni...remélem sokáig tart ez így. Hajrá ATI :C

(#42) GIJoe

GIJoe
(fanatikus tag)

a 4850 X2 lesz majd a csemege...

(#43) Calibos

Calibos
(PH! addikt)

és lassan de biztosan az Intel is beszáll a komolyabb szintű VGA bizniszbe, valaki elfog tűnni a Vga-piacról de az biztos hogy nem az Intel lesz.
Nvidia: pénz van
Amd: pénz ugyan nincs de van GPU/CPU gyártás.

Nvidia/Amd fúzió vs Intel

(#44) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Érdekes helyzet van kibontakozóban.

Mindkát gyártó ígéri, hogy a NextGen már Native kétGPU-s lessz. Nos ezt ATI-nál el is tudom képzelni, nade nV-nél... Persze az, hogy az elnevezések követik a GTX-vonalat, nem jelenti, hogy az Architektúra is marad. Amiatt is kételkedek ebben, hogy nV elismerte, hogy a G80-nál elérte a zsákutca végét, ergó nincs tovább.
Ebből ugye egyenesen következik az architektúra-váltás a zöldeknél. Reménykedni se lehet, hogy maradnak ennél a megoldásnál.
A native 2magos GPU-ra tett ígéretek alapján én azt mondanám, hogy nV átáll arra, amivel ATI most tarol. Vagyis a kisméretű chipek gyártására.

Csak így van értelme.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#45) dokar válasza TESCO-Zsömle (#44) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én is hasonlóképpen gondolom :K

extra

(#46) bigdigit

bigdigit
(őstag)

ahogy elnézem ezt a tesztet az nv helyében én sem aggódnék ;]

(#47) djsunny

djsunny
(fanatikus tag)

Érdekes lépések ezek az nVidia részéről az utóbbi időkben. Én egy számítástechnikai kiskerben dolgozom és amióta vannak a 4-es szériás ATI-k azóta inkább ATI kártyát javasolok a Gamer Usereknek. Viszont valami miatt a 0-25.000Ft-os kategóriában az nVidiát szeretik jobban a vevők. Például inkább a 9600GT-t vásárolják nálam mint a HD3870-et. Ezt csak érdekességként osztottam meg veletek ;) .

(#48) Macka válasza Calibos (#43) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

És ahogy az Intel birtokolja a CPU piac nagy részét.. Lesznek itt durva dolgok.

Inkább foglalkozz magaddal... ;)

(#49) sh4d0w válasza bigdigit (#46) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Milyen következtetést vonsz le a tesztek eredményeiből?

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#50) Bluegene válasza bigdigit (#46) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jó a stalkerben kicsit jobb az nv és?

nem ez a gond, a gond hogy drága előállítani a gtx-eket, és nincs hasznuk ha eladják, bezzeg az ati, ott terem a lóvé ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.