Prémium kategóriás tn? 
(L) Atiradeonika (L)

Prémium kategóriás tn? 
(L) Atiradeonika (L)

Pont ez jutott először eszembe nekem is...

nekem is.... 
mod: De ettől függetlenült tetszik a vékony káva és a letisztult design - rühellem a zongoralakkot.
[ Szerkesztve ]
http://dy217.cgsociety.org/gallery/

dupla áron.
pecs2100.hu
Még nekem is, meg az, hogy mindent, aminél számít a szín békával reklámoznak...
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
A nagy moncsi inkább a mérete miatt prémium kategóriás. Mert hát ára az van. 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Jaj, ne már! A házigazdák között is dívik a "képponttávolság" kifejezés? Legyen már inkább pixelméret. Indirekt értelemben a távolság is jó, de elég hülyén nézne ki, ha tényleg ilyen messze lennének egymástól a pixelek.
A másik meg a prémium TN. A TN-es Ferrari után itt a profi TN-paneles NEC. Vicc!
[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
Tehát az ára prémium kategóriás... 
xuldar:
A képponttávolság nagyon nem elhanyagolható: ha túl nagy, akkor szemcsés lesz a kép.
[ Szerkesztve ]
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

A CRT-nél még volt is valami értelme a képponttávolság kifejezésnek, mert 21"-on a 640x480 tényleg szét volt húzva meg interlace-elve, de a TFT-nél fix pixelek vannak, és mind megy kisebb felbontáson is (kivéve persze az 1:1 módokat, de ott sem erről van szó).
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

upsz, majdnem...
[ Szerkesztve ]
http://www.nextlevelshit.atw.hu/

20k-val drágábban már olyan dell-hez is hozzá lehet jutni mint ami nekem van és azért a 2 monitor között elég nagy minőségbeli különbség van, ergo csak túl van árazva.
(L) Atiradeonika (L)
Ez hogy van? Ugyan az a család, a 19-es PVA a 24-es meg TN paneles? 
Úgy emlékszem hogy valahol úgy olvastam hogy mindkettő PVA paneles, és a kisebbik ára ha jól emlékszem 379 dollár volt.
Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

Dettó
. Ekkora parasztvakítást
. A PH! nem búvárújság, úgyhogy szerintem felesleges a ködösítés
.
Te is fiam, Bluetooth?
engem is TN bánt. végigfutottam a hírt, hogy kiszúrjam a paneltípust. ha tn, akkor nem is olvasok bele mélyebben.20" wide-nál már megvan a hibája, nemhogy még nagyobbnál. kár, pedig jól néz ki.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto
A ma megjelenő TN panelek azért már sokkal jobbak és fejlettebbek mint régen. Attól még hogy TN nem jelenti azt hogy szar.
REAL EYES REALIZE REAL LIES.
lehet, hogy jobb, mint a régebbi tn, de elég nehezen tudnám elhinni, hogy van olyan jó, mint egy pva, vagy ips.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

Nem szar a TN, sőt sokmindenre kiválóan használható. Csak azért megy a zúgolódás, mert eddig monitornál a prémium kategória legalább egy PVA paneles volt.
De megmondom őszintén már nem izgat annyira, hogy ontják kifelé a gyártók a legkülönfélébb külsőkben rejlő TN panelokat, ugyanis aki pva-t akar az még most is megveheti a páréves samsung, dell, stb. modelleket, amelyek mai napig kiváló monitorok.
Beginning is easy - Continuing is hard.

Újat is vehet már 140k-ért. Másik, volt nekem 22 colos tn-em. Szerettem mert újdonság volt nagy volt wide volt nagy felbontással, öröm volt rajta dvd-zni meg wow-ozni, DE most h. megvan a dell látom a különbségeket, pl a monitort nézve a méretéből kifolyólag az oldal sávok mindig eltérő szinűek voltak a valósághoz képest, ergó torzultak.
(L) Atiradeonika (L)
Nem teljesen ... az NEC MultiSync EA szériába tartozó termékek az NEC többi termékcsaládjához képest prémiumkategóriás készülékek. Hivatalosan legalábbis ide szánja őket a gyártó ... az, hogy csinálnak a konkurensek jobb terméket teljesen független a kategóriai ajánlástól.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Közös belső megegyezés alapján hívjuk képponttávolságnak, mert a CRT-nél is ezt használtuk. Javaslatodra azonban újratárgyaljuk a dolgokat. Köszi az észrevételt. 

És a monitor rovatot meg nevezzétek át "tft"-ről "lcd"-re, mert miattatok nevelődtem én is félre.
Mellékesen tényleg úgy lenne helyes...

Hát, az lcd folyadékkristályos kijelzőt jelent, mint ami a kvarcórán van. A tft meg vékony filmpanelt. Biztos, hogy az lcd a helyes? 

Igen, biztos.
Thin Film Transistor
Ez csak a folyadékkristály vezérlési technológiájának neve.
Jaja, TFT-LCD a helyes megnevezés...
Finally S-PVA!

szvsz is pontosabban LCD-TFT a helyes megnevezés!
Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu
Nem baj, majd az OLED-es hírek is oda lesznek sorolva - az is úgy is TFT-s. 
(Már az AM-OLED, de minden nagyobb kijelző olyan lesz.)
(#22) xuldar: Nem mondod... 
(A marketing csodákra képes...
)
(#15) Iscariah: A TN(+film), xVA, IPS, stb. magát a fizikai megvalósítást jelölik, ami egyben a folyadékkristály molekulák elforgatásának irányát és módját is magában foglalja, ami felelős az optikai tulajdonságokért. Egyes paramétereket lehet javítani, de a lényegükből fakadó korlátokat nem tudják átlépni.
A TN-nél a +film egyébként nem a TFT réteget jelenti, hanem egy fény-szóró fóliát, mert anélkül még vakítóbb lenne. (A xVA és IPS rendszerű panelek viszont eleve szórt fényt adnak, ezért szélesebbek a szögeik, és papírszerűbb a képük.)
Ha már szóba került a kvarcóra: nos azon is TN display van, csak nem aktív mátrixos, ill. semmilyen mátrixos, hanem x szegmenses.
Alapvetően semmi bajom a TN-ekkel, én is megelégedéssel használok egy ilyen paneles monitort. Na de hogy prémiumkategóriának hívni... ez elég szar marketingduma.
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu
Hát igen...a 24 collost szeretném PVA-s panellel, és akkor helyreállna a világbéke!
► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄