Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) X Factor

X Factor
(PH! addikt)

Prémium kategóriás tn? :F

(L) Atiradeonika (L)

(#2) SteeWe válasza X Factor (#1) üzenetére

SteeWe
(fanatikus tag)

Pont ez jutott először eszembe nekem is...

(#3) dy_nmq válasza SteeWe (#2) üzenetére

dy_nmq
(fanatikus tag)

nekem is.... :(((

mod: De ettől függetlenült tetszik a vékony káva és a letisztult design - rühellem a zongoralakkot.

[ Szerkesztve ]

http://dy217.cgsociety.org/gallery/

(#4) adm válasza X Factor (#1) üzenetére

adm
(őstag)

dupla áron.

pecs2100.hu

(#5) Psych0 válasza dy_nmq (#3) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

Még nekem is, meg az, hogy mindent, aminél számít a szín békával reklámoznak...

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#6) Abu85 válasza X Factor (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A nagy moncsi inkább a mérete miatt prémium kategóriás. Mert hát ára az van. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) xuldar

xuldar
(őstag)

Jaj, ne már! A házigazdák között is dívik a "képponttávolság" kifejezés? Legyen már inkább pixelméret. Indirekt értelemben a távolság is jó, de elég hülyén nézne ki, ha tényleg ilyen messze lennének egymástól a pixelek.
A másik meg a prémium TN. A TN-es Ferrari után itt a profi TN-paneles NEC. Vicc!

[ Szerkesztve ]

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#8) lezso6 válasza Abu85 (#6) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tehát az ára prémium kategóriás... :U

xuldar:
A képponttávolság nagyon nem elhanyagolható: ha túl nagy, akkor szemcsés lesz a kép.

[ Szerkesztve ]

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#9) xuldar válasza lezso6 (#8) üzenetére

xuldar
(őstag)

A CRT-nél még volt is valami értelme a képponttávolság kifejezésnek, mert 21"-on a 640x480 tényleg szét volt húzva meg interlace-elve, de a TFT-nél fix pixelek vannak, és mind megy kisebb felbontáson is (kivéve persze az 1:1 módokat, de ott sem erről van szó).

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#10) PpenoO

PpenoO
(fanatikus tag)

upsz, majdnem...

[ Szerkesztve ]

http://www.nextlevelshit.atw.hu/

(#11) X Factor válasza Abu85 (#6) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

20k-val drágábban már olyan dell-hez is hozzá lehet jutni mint ami nekem van és azért a 2 monitor között elég nagy minőségbeli különbség van, ergo csak túl van árazva.

(L) Atiradeonika (L)

(#12) dudika10

dudika10
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez hogy van? Ugyan az a család, a 19-es PVA a 24-es meg TN paneles? :F

Úgy emlékszem hogy valahol úgy olvastam hogy mindkettő PVA paneles, és a kisebbik ára ha jól emlékszem 379 dollár volt.

Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

(#13) bteebi válasza SteeWe (#2) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Dettó :(. Ekkora parasztvakítást :(((. A PH! nem búvárújság, úgyhogy szerintem felesleges a ködösítés ;).

Te is fiam, Bluetooth?

(#14) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

engem is TN bánt. végigfutottam a hírt, hogy kiszúrjam a paneltípust. ha tn, akkor nem is olvasok bele mélyebben.20" wide-nál már megvan a hibája, nemhogy még nagyobbnál. kár, pedig jól néz ki.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#15) Iscariah

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A ma megjelenő TN panelek azért már sokkal jobbak és fejlettebbek mint régen. Attól még hogy TN nem jelenti azt hogy szar.

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#16) ngabor2 válasza Iscariah (#15) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

lehet, hogy jobb, mint a régebbi tn, de elég nehezen tudnám elhinni, hogy van olyan jó, mint egy pva, vagy ips.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#17) Ijk válasza Iscariah (#15) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Nem szar a TN, sőt sokmindenre kiválóan használható. Csak azért megy a zúgolódás, mert eddig monitornál a prémium kategória legalább egy PVA paneles volt.
De megmondom őszintén már nem izgat annyira, hogy ontják kifelé a gyártók a legkülönfélébb külsőkben rejlő TN panelokat, ugyanis aki pva-t akar az még most is megveheti a páréves samsung, dell, stb. modelleket, amelyek mai napig kiváló monitorok.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#18) X Factor válasza Ijk (#17) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Újat is vehet már 140k-ért. Másik, volt nekem 22 colos tn-em. Szerettem mert újdonság volt nagy volt wide volt nagy felbontással, öröm volt rajta dvd-zni meg wow-ozni, DE most h. megvan a dell látom a különbségeket, pl a monitort nézve a méretéből kifolyólag az oldal sávok mindig eltérő szinűek voltak a valósághoz képest, ergó torzultak.

(L) Atiradeonika (L)

(#19) Abu85 válasza lezso6 (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem teljesen ... az NEC MultiSync EA szériába tartozó termékek az NEC többi termékcsaládjához képest prémiumkategóriás készülékek. Hivatalosan legalábbis ide szánja őket a gyártó ... az, hogy csinálnak a konkurensek jobb terméket teljesen független a kategóriai ajánlástól.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#20) Abu85 válasza xuldar (#7) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Közös belső megegyezés alapján hívjuk képponttávolságnak, mert a CRT-nél is ezt használtuk. Javaslatodra azonban újratárgyaljuk a dolgokat. Köszi az észrevételt. :)

(#21) ddekany válasza Abu85 (#20) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

És a monitor rovatot meg nevezzétek át "tft"-ről "lcd"-re, mert miattatok nevelődtem én is félre. :) Mellékesen tényleg úgy lenne helyes...

(#22) xuldar válasza ddekany (#21) üzenetére

xuldar
(őstag)

Hát, az lcd folyadékkristályos kijelzőt jelent, mint ami a kvarcórán van. A tft meg vékony filmpanelt. Biztos, hogy az lcd a helyes? :)

(#23) Scalpel válasza xuldar (#22) üzenetére

Scalpel
(senior tag)

Igen, biztos.
Thin Film Transistor
Ez csak a folyadékkristály vezérlési technológiájának neve.

(#24) HavocS válasza xuldar (#22) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jaja, TFT-LCD a helyes megnevezés...

Finally S-PVA!

(#25) old_artist válasza HavocS (#24) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

szvsz is pontosabban LCD-TFT a helyes megnevezés!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#26) dezz válasza ddekany (#21) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem baj, majd az OLED-es hírek is oda lesznek sorolva - az is úgy is TFT-s. :DDD
(Már az AM-OLED, de minden nagyobb kijelző olyan lesz.)

(#22) xuldar: Nem mondod... ;)
(A marketing csodákra képes... :D )

(#15) Iscariah: A TN(+film), xVA, IPS, stb. magát a fizikai megvalósítást jelölik, ami egyben a folyadékkristály molekulák elforgatásának irányát és módját is magában foglalja, ami felelős az optikai tulajdonságokért. Egyes paramétereket lehet javítani, de a lényegükből fakadó korlátokat nem tudják átlépni.

A TN-nél a +film egyébként nem a TFT réteget jelenti, hanem egy fény-szóró fóliát, mert anélkül még vakítóbb lenne. (A xVA és IPS rendszerű panelek viszont eleve szórt fényt adnak, ezért szélesebbek a szögeik, és papírszerűbb a képük.)

Ha már szóba került a kvarcóra: nos azon is TN display van, csak nem aktív mátrixos, ill. semmilyen mátrixos, hanem x szegmenses.

(#27) Cerebellum

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Alapvetően semmi bajom a TN-ekkel, én is megelégedéssel használok egy ilyen paneles monitort. Na de hogy prémiumkategóriának hívni... ez elég szar marketingduma.

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#28) Teaway

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Hát igen...a 24 collost szeretném PVA-s panellel, és akkor helyreállna a világbéke!

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#29) Integra válasza Teaway (#28) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

van nekik, én már utána jártam anno.
185e+áfa.... :DDD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.