Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

azt csiripelik a verebek, hogy lesz Olympus makró is. nincs bővebb infó, csak annyi, hogy "lesz". :)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#2) FEDman válasza Parci (#1) üzenetére

FEDman
(őstag)

Nagyon belehúztak a fiúk. :))

(#3) Messer22 válasza Parci (#1) üzenetére

Messer22
(senior tag)

HI

van értelme szétszabdalni a micro fórumot? :F

Messer Eladó EVF GF1/GF2 gépekhez

(#4) pilóta válasza Messer22 (#3) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Ez egy gyorsteszt topicja, nincs szétszabdalva semmi...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#5) Parci válasza Messer22 (#3) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nem fog megtörténni, ez a topik a konkrét anyag topikja, azzal kapcsolatban célszerű beszélgetni, például a tesztképekről.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#6) vgergo

vgergo
(fanatikus tag)

Ezen a képen be van állítva valamilyen effekt? Olyan HDR-s érzésem van ezzel a képpel.

[ Szerkesztve ]

http://db.tt/RcvuahpV

(#7) Messer22 válasza Parci (#5) üzenetére

Messer22
(senior tag)

Ok :)

Jó dolog, hogy végre ungarisül is van cikk :))
Meg leginkább az élménybeszámolóból tudom leszűrni, hogy mennyire jók a változtatások.
várom a teljes tesztet :DD

(#8) MLaca válasza vgergo (#6) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

igen, ez a drámai színtónussal készült (nemtom most a pontos nevét)

http://mlzphoto.blog.hu/

(#9) madgie válasza vgergo (#6) üzenetére

madgie
(VIP)

Be hát, az általam mélyen utált Dramatic Tone, vagy mifene. Évek óta azon fáradozik az igényesebb HDR-t készítő fotós-brigád, hogy ne ilyen plasztik-fantasztik moslékkal hányják tele a netet az emberkék HDR címszó alatt, erre itt gyárilag hasonló borzalmat köp ki egy fényképező (ami még részlettelen, csomósra zajszűrt is).

szerk: helyesbítek: tone mapping, nem HDR.

[ Szerkesztve ]

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#10) FEDman válasza MLaca (#8) üzenetére

FEDman
(őstag)

Dramatic Tone, ez madgie kedvenc effektje! :DDD

(#11) TayRol

TayRol
(PH! addikt)

gyonyoru az a 12-es obi. es a tobbi se kutya.

Suzuki - Way of Life

(#12) Ijk válasza madgie (#9) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Igen, kb. ez amit mostanában szokás HDR képnek nevezni, olyan hatású képek mint a tengerparti bazárokban kapható festmények.
Én is próbálkoztam egy időben HDR-el, ilyen eredménnyel, ha nem is túl jó kép, de valahogy én így képzelem el ezt a HDR dolgot.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#13) madgie válasza Ijk (#12) üzenetére

madgie
(VIP)

Beza, egy Tone Mapping akkor jó, ha nem középre rántják az összes tónust, kifakítva feketét és besötétítve a szürkét. Meg ugye ne is legyen halo az éleknél, ilyesmi.

A mostani gépvázaknál abszolút nem is értem ezt a Dramatic-izét, régen még a mondjuk a D70-nel jól alá/fölé kellett lőni, hogy meglegyen a kellő dinamikátfogás a Tone Mappinghoz, a mostani gépvázaknál rosszabb esetben kettőt lősz, de általában elég egy szem jól exponált (jobbra húzott, de nem kiégett hisztogramú) RAW, utólag a feldolgozásnál abból majdnem mindig kinyerhető a kívánt infó.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#14) FEDman válasza MLaca (#8) üzenetére

FEDman
(őstag)

Az a metrós kép nem rossz..

Iso320 f/2 1/60s, ez jól mutatja hogy igazából ezt a két fényerős fixet (12, 45) kéne valahogy kiköhögni és ha ez megvan akkor már szinte nem is olyan létkérdés az új szezor. :)

(#15) MLaca válasza FEDman (#14) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

a gépben kikapcsoltam mindennemű zajszűrést (zajcsökkentés és zajszűrés kikapcsolva)

[ Szerkesztve ]

(#16) FEDman válasza MLaca (#15) üzenetére

FEDman
(őstag)

Nem az E-P3-ra akartam ezzel utalni, hanem hogy ezekkel a fix obikkal már simán el lehet lenni akár egy E-P1 vagy akár G1-el is mert ilyen fényerő mellett nagyon ritka az hogy ne legyen elég egy iso800 például. :)

(#17) MLaca válasza FEDman (#16) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

jajó. a 12/2 ára nagyon zúzós, amolyan panaleica árfekvéses. szerencsére a 45/1.8 ócó - nincs is fémből :(

(#18) pisti válasza TayRol (#11) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Csak azt nem tudom mi kerül majd rajta 800$-ba, vagy itthon inkább 800 eurónak megfelelő forintba... Lehet színaranyból csinálják...
Egyébként nagyon kéne, de az ár az horror.

Az EP-3 meg végre olyan amilyennek már az elsőnek is lennie kellett volna. Gyors fókusz, fókusz segédfény, beépített vaku, nagyfelbontású hátsó kijelző, accessory port (igaz ez már van a kettesben is), és ahogy elnézegettem egy másik oldalon előzetes teszt összehasonlító képeit, jóval kevesebb sötétzajt produkál az érzékelő, bár magas iso-nál nem igazán láttam javulást.

(#19) TayRol válasza pisti (#18) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

naja, de megint nem mi vagyunk a celorszag elsodlegesen. amugy tenyleg kene.

Suzuki - Way of Life

(#20) FEDman válasza MLaca (#17) üzenetére

FEDman
(őstag)

Sőt ez az új 12/2 még a PL 25/1,4-nél is drágább. :(
Mentségére legyen mondva, hogy legalább építésben is visszaköszön kicsit az ára, nem úgy a műanyag PanaLeicáknál.

A 45/1,8 már a képeken is nagyon látszik, hogy műanyag. De legalább így van esélyem kiköhögni egy ilyenre valót. :DDD

(#21) MLaca

MLaca
(HÁZIGAZDA)

(amúgy érdekességként kerestem dpreview-s embert a rendezvényen, de nem véltem felfedezni őket) :)

(#22) madgie válasza pisti (#18) üzenetére

madgie
(VIP)

Nekem nem tetszik, hogy az E-P3-mon már nem süllyesztett a módválasztó tárcsa. Tudom, a vaku miatt kényszerű lépés volt :(

(#23) TayRol

TayRol
(PH! addikt)

a 2. oldal 2 képén bőrtokban van a gép?

Suzuki - Way of Life

(#24) MLaca válasza TayRol (#23) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

igen.

(#25) TayRol válasza MLaca (#24) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

nagyon tetszik.

alapbol jar hozza vagy opcio?

[ Szerkesztve ]

Suzuki - Way of Life

(#26) pisti válasza madgie (#22) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Én úgy vagyok vele, hogy ez legyen a legnagyobb baja.
A másik baja, hogy drága (meg az obik is), talán enyhül majd az idő múlásával... :)

[ Szerkesztve ]

(#27) DopeBob válasza pisti (#18) üzenetére

DopeBob
(őstag)

800 euró? :Y

Pedig nagyon tetszik :O

MZ/X

(#28) FEDman válasza madgie (#22) üzenetére

FEDman
(őstag)

Nekem is ezerszer jobban tetszett a régi kialakítás.
De végül is valamit valamiért..
Igazából én azt bánom, hogy nem egy EVF túrta ki a helyéről azt a tárcsát. :)

(#29) madgie válasza FEDman (#28) üzenetére

madgie
(VIP)

No igen, ott a pont. Pont jó volna oda a bal sarokba :)

(#30) Messer22 válasza madgie (#29) üzenetére

Messer22
(senior tag)

HI
Majd a következő generációnál lesz :))
de akkor meg mást hagynak ki :)

[ Szerkesztve ]

(#31) MLaca válasza FEDman (#28) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

eleinte én is úgy voltam, hogy kell a beépített evf, de gondolj bele: ha kihoznak egy új, pl. 5 mp felbontásút, akkor egyszerűbb egy új külső evf-t venni és azt rádugni, mint lecsapni a gép sarkát :)

(#32) madgie válasza MLaca (#31) üzenetére

madgie
(VIP)

Ne legyünk naivak, azt az 5 MP felbontásút majd más csatival adják, ami csak az E-P4-hez lesz jó :DDD

(#33) MLaca válasza madgie (#32) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

"The new port was necessary due to higher data throuput demand. The brand new 5 MP EVF is only compatible with the E-P4" - így? :D

(#34) madgie válasza MLaca (#33) üzenetére

madgie
(VIP)

Szó szerint :))

(#35) FEDman

FEDman
(őstag)

Hát, a Sony-nál már rebesgetik a 3Mp-es EVF-eket. :)
Elgondolkoztam én is már ezen és szerintem olyan szinten biztos nem lesz kompatibilitási gond, mint amire madgie gondol, de..
Felmerül bennem a kérdés hogy egy E-P2 mekkora falbontású keresőképet gyárt? Gondolom semmivel se nagyobbat, mint ami a VF-2 kiszolgálásához kell. Azaz nem biztos hogy egy régebbi váz maradéktalanul ki tudják majd használni az újabb EVF nagyobb felbontását.

Persze esetleg firmware frissítéssel lehet hogy orvosolható. Bár a dupla felbontású élőkép előállításához lehet komolyabb processzor is kéne az meg ugye utólag már problémásabb. :)

(#36) area_51

area_51
(senior tag)
LOGOUT blog

Úgy látom képminőség téren Olympuséknál még mindig nem történt előrelépés. Ilyen zajos képeket már alsó-közép kategóriában sem látni.

A hülyék mindig biztosak az igazukban, míg az okosak tele vannak kételyekkel. - "iPhone 3G-m volt, de eladtam és vettem egy Nokia 7110et :) " by ScottiMarci

(#37) CYBERIA válasza Ijk (#12) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Nekem bejön.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#38) Parci válasza area_51 (#36) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ez azért nem igaz. másrészt, az egész m43 egyelőre alsó-középkategória.

(#39) PRO-peller

PRO-peller
(fanatikus tag)

Most megint mit kezd az ember a féléves E-PL2-jével? Egyre viccesebb ez a felgyorsulás. :W

(#40) Ijk válasza PRO-peller (#39) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Használja tovább, ugyanolyan képeket csinál az ep-3 után is mint most.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#41) Rubbi válasza PRO-peller (#39) üzenetére

Rubbi
(őstag)

Ebben mi a vicces? Jönnek az újabb generációs PEN-ek. Szerintem ez tök normális. Szvsz egy E-PL2 még nem lesz rosszabb.

[ Szerkesztve ]

(#42) pisti válasza Rubbi (#41) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Nem szvsz, hanem ténylegesen nem lesz rosszabb semmivel sem.

Ha nem fejlesztenének, akkor meg nem lenne mire cserélni mire odajut, akkor meg az lenne a baj.

(#43) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem egy kicsit zajosak a képek... :S

~ Arcana ~

(#44) Rubbi válasza Vikthor (#43) üzenetére

Rubbi
(őstag)

A képek kikapcsolt zajszűréssel készültek.

(#45) kerelo

kerelo
(senior tag)

nagyon jó gép.szivesen elfogadnám

Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"

(#46) PRO-peller válasza Rubbi (#41) üzenetére

PRO-peller
(fanatikus tag)

Az újítás tempója a vicces nem pedig az E-P3 (+E-PL3, +E-PM1). Karácsonyra itt az E-P4. Nehogy megint ráfogd, h szaroztam a m43-at. Köszi. Jó az avatarod.

(#47) polika

polika
(senior tag)

Hát elég gagyi képeket csinál. A zajt nem említeném, de a [link] képen a 2 csaj haja katasztrófa...0 mikro-kontraszt, azt írtátok nincs zajszűrés, akkor az érzékelő ette meg a részleteket.

Igaz a digi gépeknek az ilyen téma nem nyerő ha a részletek 2-3 pixel tartományba esnek akkor nyekk (tipikusan a fű a természetképeken egy zöld massza) bizonyos távolságtól.

(#48) Parci válasza polika (#47) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ha ezen a képen nincs zajszűrés, én faguriga vagyok. úgy néz ki, mint egy tipikus kompakt képe. e-pl1-et használok, az lényegesen jobb ennél, és nem hiszem, hogy az olympus visszafelé fejlesztett volna. valami nem stimmelt. várjuk meg a bolti példányokat.

(#49) pisti válasza polika (#47) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Az a kép tényleg vacak, de mondjuk nem a gép által produkált olyan-amilyen HDR effektezett képen kéne a legapróbb részleteket vizslatni. Jól láthatóan szétrombolja azokat ez az effekt...
Egyébként nemtom te hogy nézed, de én nem csak két csajt látok a képen. :))

(#50) pisti válasza PRO-peller (#46) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Miért olyan nagy probléma ez? Talán befektetésnek vetted a gépet vagy mi a csuda? ;]
Legalább gyorsan esik az áruk is és hamarosan sokkal szolidabb áron lehet hozzájutni az újabb (nem a legújabb darabokhoz).

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.