Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomy Yayo

    senior tag

    Úgy gondoltam, közzéteszem legutóbbi akkuidő-statisztikám azok számára akik emiatt ódzkodnának a 8.1-től, vagy tértek vissza 8.0-ra:

    Battery Screenshot

    8.0-val nem tudom összehasonlítani, de szerintem ez így egész jó, főleg hogy egyáltalán nem spóroltam vele, használtam ahogy szoktam (részletesen lentebb). A legutóbbi frissítéssel sokat javult, azelőtt nekem is jóval gyengébb volt. Még a frissítés után sem rögtön lett ilyen jó, de HR-t nem csináltam. A trükk, hogy csináltam egy teljes lemerülést (hagytam, hogy annyira lecsökkenjen a töltöttség, hogy magától kikapcsoljon). Ezután bedugtam tölteni, felnyomtam 100-ra, és megtáltosodott, számomra erősen érezhető volt a javulás. Ennek a 100-nak a felhasználási statisztikája látható fenti linken. Ebben az időszakban saccra volt:

    - legalább 8-10 órán át wi-fin, amúgy folyamatosan LTE-n+BP-Szfvár között ingázom, itt váltogat EDGE-től LTE-ig minden között
    - wi-fin 1-2 alkalmazás frissítése
    - gmail, naptár, stb. 30 percenkénti szinkronizációja
    - ~2 óra zenehallgatás
    - ~1 óra könyvolvasás (folyamatos képernyőébrenlét)
    - RSS hírolvasás, böngészés (nem mértem az időtartamot, de biztos nem 5-10 perc :) )
    - minimális fényképezés, szerkesztés
    - kevés játék
    - ~1 óra telefonálás, moderált viber használat (amúgy se szoktam sokat)

    Repülőmódban egyáltalán nem volt, quiet hours nincs beállítva, éjszaka így is csak 6-7%-ot merül, pedig akkor is megy a félóránkénti szinkronizálás ugye. A screenshot mint látható este fél tízkor készült. Mivel pont reggel-este a buszon használom a legtöbbet, így inkább nem vártam tovább a screenshottal, bedugtam, pedig lazán kibírta volna, míg másnap beérek melóba, ha nem használom aktívan. Hiába mutat 6 óra hátrelévőt, de messze alákalkulál, mivel épp erősen használtam, és még be se kapcsolt a battery saver. Plusz, mint mondtam 6-7%-ot eszik este, tehát reggel még mindig 15% körül indultam volna neki, azzal meg lazán kihúzza az 1-1,5 órás utazást.

    Egy szó mint száz, szerintem érdemes belekóstolni a 8.1-be, az akku ne akadályozzon meg senkit.

    [ Szerkesztve ]

    Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo

Új hozzászólás Aktív témák