Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • silmatauki

    őstag

    válasz parkasz #11769 üzenetére

    Ezek a fájlok kellenek (Hogy ne kelljen darabonként összevadászgatni, összepakoltam az egészet, belül sorszámozva (1. az elsőként telepítendő stb.) ide: https://dl.dropboxusercontent.com/u/81986513/808hack.zip. Csomagold ki bárhova az e:-n vagy f:-en.):

    1, Nokia Belle FP2 Hack final.sis a http://forum.symbian-developers.net/symbian3-modding/hack-fp2-devices-without-flash-using-safemanager-!!/ post aljáról

    2, romPatcherPlus_3.1_FP2.sisx az http://forum.symbian-developers.net/symbian3-modding/rompatcher-v3-1-for-belle-fp2/?/ alján

    3, X-Plore hivatalos verzió: http://www.lonelycatgames.com/?app=xplore&page=download&platform=symbian&version=1_60

    4, ez az RPM fájl: http://www49.zippyshare.com/v/20194504/file.html (jani05 rakta fel ( http://mobilarena.hu/tema/re_nokia_808_pureview_kameras_beta/hsz_11761-11761.html ); igazándiból ugyanaz, mint az összes másik, Belle / Belle FP1 / Belle FP2-kompatibilisként hirdetett c2z4bin_THUMB_Belle*.rmp)

    5, ez a RAR (egy db TXT van benne, az új & finomhangolt kamera-paraméterekkel): http://data.hu/get/7625549/Desktop.rar (koboldozat rakta ki, ld. http://mobilarena.hu/tema/re_nokia_808_pureview_kameras_beta/hsz_11685-11685.html ) . Ebből csomagold ki a Private.rar-t és azt rakd majd a telóra.

    Ezeket mind másold a desktop computeredről a 808 E:-jére bárhova. Install:

    1, indítsd el a Nokia Belle FP2 Hack final.sis-t a Nokia beépített filekezelőjével. Amikor a végén elindul, és (egy kék képernyőn) kiír egy csomó kínai szöveget, az utána jövő 3 kérdésre mind válaszolj No-t.

    2, Amikor elindult, menj az Other > File Mgr-be (bal alul az ikon, majd felül-középen). Ez azért kell, mert a Nokia beépített filekezelője nem éri el a "c:\resource" könyvtárat, csak a kevésbé restriktáltak. Menj ebbe a c:\resource-be.

    3, a c:\resource-ban Options (jobb lent) és create dir. Add meg a megerősítő kódot + írd be az új dir neveként, "swicertstore" (ha az ott nem létezett. Ha igen, akkor ugrás a köv. pontra.). Ugyanezt ismételd meg belépve ebbe a most létrehozott dirbe; ott "dat" legyen az új dirnév.

    4, navigálj át a Nokia Belle FP2 Hack final.sis lefutása során létrejött E:/FP2hack/ könyvtárba. A benne levő updatedswicertstore.dat fájlra állj rá, és Options > Copy.

    5, menj vissza az előbb létrehozott c:\resource\swicertstore\dat\ könyvtárba, és Options > Insert.

    6, installáld a romPatcherPlus_3.1_FP2.sisx-et. Az install végén Cancel-t nyomj, amikor megkérdezi, hogy "Deny..." (ui. ha OK-t nyomsz, akkor boot során nem fog elindulni. Ez a http://www.smartnews.hu/2012/10/belle-fp2-hack/ alatti leírásban hibásan "No"-ként szerepel.)

    7, indítsd el explicit (a programok legalján) a 6-ban felrakott ROMPatcher-t és tapints az ott szereplő mindkét elem (installserver és open4all) mellett bal oldalt levő kék nyíl­-ikonokra, hogy zölddé váljanak. Ezeket NEM kell automata boot-töltésűvé tenni, azaz nem kell most még az Options-t megérinteni.

    8, most installáld az X-Plore-t. Az most már, hála a futó, patchelt installserver-nek, dátumvisszaállítás nélkül is installálható lesz.

    9, indítsd el az X-Plore-t és válaszd ki (sima egyszeres tap) a c:\patches-t. Nyomj Menu > Edit > Move-t (bal alul van a főmenü).

    10, érintsd meg az "E:"-t, hogy a c:\patches dir, benne a két fájllal, telejsen átkerüljön az e: meghajtóra.

    11, másolás után ugyanitt az X-Plore-ban navigálj a c2z4bin_THUMB_Belle.rmp fájlra, és Edit > Move-val másold át az előző pontban létrehozott e:\patches dirbe

    12, indítsd el a ROMPatcher+-t, és a 7. pontban vázolt módon aktiváld ("zöldítsd") az ott most láthatóvá vált "c2z4bin_THUMB_Belle"-t. Fontos, hogy – szemben a másik 2 patch-csel – erre kell nyomni Options-t, és azon belül "Add to auto"-t.

    13, X-Plore-ban navigálj a Private.rar fájlra. Tapints rá, hogy belépj a tartalmába, de ne válassz ki benne semmit – a kurzor maradjon legfelül, a fájl nevén. Menu > File > Extract to; amikor kiírja, hogy "Copy marked to:" és visszarak a normál fájlnézetre, tapints a C:-re, hogy a c: root directoryjába csomagolj ki.

    14, most már mehet a teljes reboot.

    15, betöltés után a Camera már látni fogja a hackelt paramétereket a Creative / Kreatív fülön.

    A telepített programok közül, amennyiben a feature-jeit (pl. autostartos progok listájának editálása stb.) nem akarod használni, nyugodtan törölheted az 1. pont során feltelepített progot – az most már nem fog kelleni, mert a runtime jogosultságkezelést a ROMPatcher+ intézi.

Új hozzászólás Aktív témák