Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) B4nd1t4

B4nd1t4
(tag)

Ez így leírva nem egy nagy durranás, élőben látni talán kicsit jobb lesz...
Mindensetre a PCI-ex slotom már viszket egy új grafikártya után... :)

Alamuszi Nyuszi nagyot ugrik... :)

(#2) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hmmm, ha majd elérhető ára lesz, akkor a 4830-ast Evergreennel váltom :)

várjuk szept. 10-ét :))

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#3) keytar

keytar
(tag)
LOGOUT blog

aztaaa.... nemsemmi... :)

www.keytar.hu - improve yourself

(#4) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ejha... a bumpos képek elég szépen néznek ki az eredetihez képest... hm... várom a szeptember10-et...

a hdao pedig annyira szerintem nem szép, amennyire megterhelő... (számomra nem olyan látványos a különbség)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) BR4D válasza mephi666 (#4) üzenetére

BR4D
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én szerintem azért elég szép, de úgy van ahogy mondod, nem annyira, amennyire terhel. :(
Mindegy, még biztos vannak hátra fejlesztések, maaajd ha kész lesz.

(#6) Stiky

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

"kipróbálják a Wolfensteint, igaz csak DirectX 9 módban." - Ennek volt aztán értelme. :DDD

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#7) Termigáßor válasza mephi666 (#4) üzenetére

Termigáßor
(tag)

Először én nem is láttam a különbséget hdao-val és anélkül készült shotok között. Csak úgy láttam meg végül, hogy a teljes méretű képek között váltogattam oda vissza.
Hát nagyon durván fogalmazva, kb. annyi mint a drop shadow a photoshopban. (és legalább annyira buta megközelítés) Sok helyen oda is árnyékot tesz ahova nem kellene. Szerintem felemás megoldás, csiszolni kell még rajta. Az erőforrás igénye meg egyenesen elfogadhatatlan.

Sajnos ebben az állapotában nem lehet vele kiváltani a shadow map-okat.

shield(gun) only...

(#8) Misi 007

Misi 007
(senior tag)

Remélem elérhető áron lesznek úgyis le szerettem volna már cserélni a 3850-em!

(#9) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Athlon II X2 250 :D Nem is a legerősebbel tolták, ez dicséretes. Ha valóban szépen teljesít, alacsony lesz a fogyasztása, a hőmérséklete és az ára az új sorozat jó lehet. Várjuk a szemptembert. :)

PH semleges

(#10) FRENK1988 válasza Stiky (#6) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor a Wolfeinstein DX9-es gém lesz?
Amúgy jó kis rendszer lesz. Csak lenne már Szept 10 ;]

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#11) Ottoka

Ottoka
(őstag)

Nem sok idő van már, reméljük nem csúsznak. Kérdés mire fogják használni? Félek egy elkapkodott változat érkezik, csak hogy ők legyenek az elsők, közben az nvidia jövő év elejére mikor már a játékok is támogatják, egy kiforrottabb kártyával jelentkezik majd. Egyértelmű meg kell várni az nvidia kártyáit, és utánna nem lesz kétséges a választás.

Mezőhegyes

(#12) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Rövidlátó vagyok, de azért hinni fogok a szememnek. :DDD

Bár így a leírtak alapján eddig nem egy húdenagy dolog. Látni kellene inkább.

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#13) BalaNce87 válasza BR4D (#5) üzenetére

BalaNce87
(PH! addikt)

így igaz... minek kell ez nekünk ha csak annyi az eredménye, hogy kompromisszumokat kell kötni a felbontás vagy a részletesség területén emiatt.

(#14) westlake válasza stevve (#9) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

az ott csak egy matrica, nem pedig egy cpu-z screen egy mini lcd kijelzon ;] :P

#10: biztos lesz benne dx9, dx10 es dx11-es mod..

I'm out.

(#15) Abu85 válasza Ottoka (#11) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az NV a CUDA-ra koncentrál. A független szabványok mögé nem állhatnak be, mert az öngyilkosság számukra. Most a között kell a zöldeknek választaniuk, hogy lábon, vagy fejbe lövik magukat. Ha utóbbit válasszák, akkor a GPU piacot feladják, és az anyagi erőforrásokat is teljesen átcsoportosítják, ha csak a lábat választják, akkor maradnak küzdeni, de közel sem biztos, hogy megéri pénzt ölni a szegmensbe, mert platform nélkül hatalmas hátrányban vannak.

FRENK1988: Nem azt valszeg félreértette a forrás. OpenGL gama lesz. Ellenben a tesszellátor támogatás lehetséges, hiszen az AMD-nek van ilyen OGL kiterjesztése.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#16) bartucc válasza Abu85 (#15) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezek szerint akkor most eléggé el van maradva az Nvidia, és egy jó ideig el is lesz. Platform? (cpu+gpu+chipkészlet?)

Látványosak a fejlesztések, de az árnyékolás sztem nem ér meg 3-4szeres teljesítménycsökkenést.

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#17) Ottoka válasza Abu85 (#15) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Én fejbe lőném magam. :)
Jelenleg két db 280gtx megy sli-be, szal én várok míg megjelennek az új kártyák, nem rohanok majd radeonért. De ha jobb lesz nem kétséges, amd kari kerül a gépbe.

Mezőhegyes

(#18) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát azthiszem erre várunk jó páran,szeptember 10.-én vajon lesz-e nagy durranás(1x 11.-én már volt-tudom nemvicces-bocs)....csórikáim az nVidia-nál,pihaaa :DDD
egyébként érdekes semmivel sem tud az nVidia válszolni(mármint DX11 karival)-ez nagy gáz :U

[ Szerkesztve ]

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#19) FRENK1988 válasza Abu85 (#15) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi Abu a felhomályosítást

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#20) westlake válasza LackoMester (#18) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

varjuk ki a veget... hol van meg 10-e? ;)

I'm out.

(#21) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Hmmm ez fincsi lesz csak jöjjön!

.::www.megadanceradio.hu::.

(#22) h_mate

h_mate
(tag)

na igen. úgy tervezem h dx11 lapkát szerzek be, de ha csilliárdokba fog kerülni akkor lehet h nem lesz sok belőle..

Suhognak a Fuck.

(#23) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdemes a HD4830-at GTX260-ra cserélnem? :U :))

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#24) h_mate

h_mate
(tag)

akit zavar a kevs fps annak annyit tok mondani, h már full hd-hoz is kevés az egy mai gpu itt meg 2560*1600 ban nyomták a teszteket, de az is lehet h "több magos"

Suhognak a Fuck.

(#25) h_mate válasza PH-User (#23) üzenetére

h_mate
(tag)

a mai játékok tekintetében a válasz igen de dx11-hez az is kevés szóval én várnék a cserével

Suhognak a Fuck.

(#26) vehement69

vehement69
(senior tag)

valaki meg tudja nekem mondani, hogy az nVidia mégis mi a f@szt csinált az elmúlt időszakban? mert a CUDA az kevés.. Lényegében totál első helyből már-már behozhatatlan lemaradást sikerült összehozniuk, mert leszarták a DX10-et és egy feleslegesen túlbonyolított monstrum szar öszvér megoldással álltak elő-évekkel ezelőtt, és még mindig ezt nyomatják.. miért? van valami köv. gen-es fejlesztésük? ha meg nincs, akkor mire várnak? vagy mi van? :D ááááááááááá :D valaki homályosítson fel!

nem mintha érdekelne úgy általában már a játékok világa, inkább maguk a piacon meghúzódó folyamatok..

I am cancer in your bones

(#27) Enton

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az első szériát az evergreen-ből biztos kihagyon.
Majd ha kijöttek a NV-s bajtársak is dx11-re és lesz választék bőven, és mondjuk már jópár játék is megköveteli, na majd akor talán váltok.
Ha nem is AMD-re de NV-re biztos. ;]

Family Guy Online - Closed Beta

(#28) orbano válasza Termigáßor (#7) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

enél csak erősforrásigényesebb megközelítések vannak. lehetne számolni radiosityvel is, de az még odébb van. és ha ennek elfogadhatatlan az erőforrásigénye, akkor annak milyen? :D
egyébként normális sceneknél nagyon látszik a különbség. olyan ez is, mint a HDR volt anno. mindenki fújolt, hogy fölösleges, de igazából a normális élethű megjelenítéshez kell. pont akkor jó, ha észre sem veszed.

A vér nem válik VAZZE!™

(#29) LackoMester válasza westlake (#20) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát valamit már ideje lenne villantani...bár az is igaz,h.csöndes tóban lakik a béka :DDD

[ Szerkesztve ]

(#30) GuB3Ra válasza PH-User (#23) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

Inkább 1gb-os 4870-re cserélném a helyedben.

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#31) rybank válasza orbano (#28) üzenetére

rybank
(senior tag)

, de nem arra gondolsz, hogy egy halom szar alkalmazva van, és észre sem veszem, máskülönben meg nem si tudom mit akarunk, a valóságot hűen a monitoron?, engem annyira nem izgat

"sokat kívántok, holott édeskevés fér belétek"

(#32) sniper elite

sniper elite
(senior tag)

Na jönnek már az infok, remélem szeptember végére betudok szerezni kettő darabot CFben, azt nem tudom vastagabb-e ez a fajta kari mint a 4870x2! Nem lenne jó ha nem férne el kettő egymás mellett pcie16x foglalatokban! :(

[ Szerkesztve ]

(#33) Bounti válasza Ottoka (#11) üzenetére

Bounti
(kvázi-tag)

Ha elolvasod amit itt a PH-n írtak a tesszelációról, akkor meglátod, hogy az AMD-ATI már évek óta fejleszti- csiszolgatja. Az NV ebben az eljárásban még "új" -nak számít. Nem akarom lehurrogni az NV-t mert tőlük is láttunk már csodát, és könnyen előfordulhat, hogy ha ráfeküdnek a témára ők is előrukkolnak majd valami jóval. Egyenlőre azonban az A-A vezet a technológiában, és ez nem csak arra jó, hogy azt mondhassák: Mi csináltuk meg először...

Arra is jó, hogy amint kijönnek az új kártyák, és a hozzá illő játékok, alkalmazások rengeteg tapasztalatot és viszajelzést fognak kapni. Ez méginkább arra sarkalja majd őket, hogy javítsák a technológiát. Az NV viszont nem kap efféle viszajelzéseket, kvázi hátránnyal indulnak.

Aki pedíg azt mondja, hogy minek a technológia, ha nincs ami kihasználja, annak figyelmébe ajánlom a P4 világrajövetelét. Semmi nem indokolta, hogy leváltsák a Tualatin-t, aztán ahogy kiforrta magát az új technológia, meg is jelentek szép számmal az azt kihasználó programok. Szerintem tehát mindegy, hogy az új technológia, vagy az azt kihasználó szoftver jelenik meg előbb, az a lényeg, hogy a fejlődés nem reked meg, mindíg kitalálnak valami újjat. És ez így van rendjén. :K

Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!

(#34) nesa válasza Bounti (#33) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

A Tualatin a P4 utan jott :D

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#35) Digitalis válasza Enton (#27) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Pontosan. A tapasztalat nekem is azt diktálta, hogy ne sz@rozzak, most vegyek egy 4890-et. Várjam meg a szokásos vérfrissítést, és utána mikor kikristályosodott mi az ábra (mik a tények és mi a marketing) lehet majd DX11-ben gondolkodni. Akkor talán érdemes lesz a 2. 3. DX11 generációból válogatni, vagy már esetleg egy friss, ropogós ráncfelvarrott DX11.1-be benevezni... Talán lesz addigra arra érdemes DX11-s játék, hogy egyáltalán megérje...

(#36) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Legyen már szeptember 10, régen eladtam már a 4870-et pont ezek miatt. :K

(#37) orbano válasza rybank (#31) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

akkor olvass képregényt, vagy játssz C64-en, és ne írogass VGA kártyákkal foglalkozó topikokba ;)

A vér nem válik VAZZE!™

(#38) TESCO-Zsömle válasza nesa (#34) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És mégse váltotta ki! :DDD

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#39) Bounti válasza nesa (#34) üzenetére

Bounti
(kvázi-tag)

Na ne má... :D

Az még P3-volt...

[ Szerkesztve ]

Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!

(#40) orbano válasza Bounti (#33) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

azért nem mindegy. az új technológiát kihasználó programok nem jelenhetnek meg előbb, mert nincs min futniuk. a sok fanyalgónak meg el kéne már ismernie, hogy a programozást a technológia vezérli. ha megnézzük, hogy egy komoly renderfarm, vagy egy még komolyabb szuperszámítógép mire képes, láthatjuk, hogy a real-time renderelés, és az egy gépbe sűríthető számítási kapacitás mennyire el van amradva. nem is beszélve egy-két olyan területről, amire egy mostani szupergép sem elég...

A vér nem válik VAZZE!™

(#41) h_mate válasza Digitalis (#35) üzenetére

h_mate
(tag)

Ez is jó taktika! Sőt! ma már 50k körül kapni 4890-et az evergreen meg ki tudja mennyibe fog kerülni.És h meg fogja-e érni..Illetve i7 óta tudjuk ha nincs konkurencia akkor az árak sem csökkennek.

Suhognak a Fuck.

(#42) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hú ha, máris itt van? Akkor már egy hónap sincsen hátra, tök király. Remélem nem lesz elszállva árazásilag, és akkor majd elgondolkodom egy jófajtán belőle. De majd meglássuk, hogy mennyi sok újdonságot, meg teljesítménynövekedést mutat fel az új széria. Viszont mindenképpen jól hangzik eddig a dolog. Reszkess NV. :D

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#43) Bounti válasza orbano (#40) üzenetére

Bounti
(kvázi-tag)

De ha fordítva nézed, azért kell az új technológia, mert az újabbnál újabb programok egyre erőforrásigényesebbek. Nem is ez a lényeg. Mint írtam fentebb, a lényeg a fejlődés (mindegy, hogy hardver vagy szoftver) de nem mindegy, hogy ki mikor kezdi alkalmazni, már csak a tapasztalatok végett sem. A bevételről, és a "mi már megcsináltuk" -ról nem is beszélve.

A tualatinnal kapcsolatban:

-Valóban a P4 hamarabb jött, én tévedtem :B , de a lényeg itt is az, hogy a technológia fejlődik.

[ Szerkesztve ]

(#44) Borgi válasza nesa (#34) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

véletlen nem a p3-ak közt volt a tualatin?

Resistance is Futile!!

(#45) LackoMester válasza sniper elite (#32) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem nyomod COD4-et MP-ben ,találkoztam ezzel a névvel jópárszor (Elit,VES,BitFarm szerókon)? :F

(#46) sniper elite válasza LackoMester (#45) üzenetére

sniper elite
(senior tag)

Cod5ben játszok most ezzel a névvel multiban ! 4-el már kb fél éve nem játszottam!

(#47) TESCO-Zsömle válasza Borgi (#44) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

The Pentium 4 brand refers to Intel's line of single-core mainstream desktop and laptop central processing units (CPUs) introduced on November 20, 2000

The third revision, Tualatin (80530), was a trial for Intel's new 0.13 µm process. Pentium III Tualatins were released during 2001 until early 2002 at speeds of 1.0, 1.13, 1.2, 1.26, 1.33 and 1.4 GHz.

(Wikipedia)

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#48) X@b3e válasza GuB3Ra (#30) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Én arra inkább nem, mert az lassabb lesz a 260-tól ;)

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#49) 1010

1010
(őstag)
LOGOUT blog

a mac ben is szivesen látnék ilyet

(#50) Digitalis válasza h_mate (#41) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

NV 6800GT-rő váltottam 4890-re. Ez az ATI karesz éppen most érett meg arra, hogy szinte kompromisszumok nélkül élvezhetem az aktuell csúcs gamékat. 45k-ért, áll a padlón. ;) Úgy érzem, jól jártam, nem hagytam ki közte semmit. (DX 11 tesszalátor meg egyelőre bekaphatja, meg egyébként is szerintem egy rendkívül irritáló kifejezés) ;]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.