Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) fateless

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megdöbbentő egy gép, de sajnálnék ennyi pénzt kiadni érte. Egy év múlva viszont már jól hangzik...

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#2) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egészen bejön de mocskosul drága. :Y

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#3) Rover623 válasza fateless (#1) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Full HD...13"-on...vakuljon a paraszt...a szó szoros és átvitt értelmében is...;]
:W
Most mit szórakoznak, technológiailag lehetséges háromszor ekkora felbontású LCD-t is gyártani, minimum QHD-t követelek a laptopokba...!!! :K

primus inter pares

(#4) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon lenyűgöző de azért pár kép lehetett volna nagyítható

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#5) Misi1979 válasza Napfénysüti (#2) üzenetére

Misi1979
(senior tag)
LOGOUT blog

ha itthon is 2k dollár lenne, akkor nem lenne drága.. ennyit simán megér egy ilyen masina. csak félek, ebből lesz vagy 700e huf..

A kismókusok kenyérre is kenhetik..

(#6) .mf válasza Rover623 (#3) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

A FullHD csak opció, alapból 1600×900. Vagy talán már az is baj, hogy van választási lehetőség? :U

---

Szép kis gép, de valami alacsonyabb fogyasztású procival (még hosszabb üzemidővel) még jobb lenne, főleg ha már ekkora méretű.

(#7) akom válasza Rover623 (#3) üzenetére

akom
(senior tag)

És ha valaki otthon LCD tv re köti és úgy használja ?

(#8) dabadab válasza akom (#7) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"És ha valaki otthon LCD tv re köti és úgy használja ?"

Akkor teljesen mindegy, hogy milyen a beépített panel felbontása.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#9) Harlek válasza fateless (#1) üzenetére

Harlek
(tag)

Egy év múlva még mindig baromi drága lesz. :)

(#10) keytar

keytar
(tag)
LOGOUT blog

mindig is a Sony volt a legjobb. és ez így is fog maradni :)

www.keytar.hu - improve yourself

(#11) HXY

HXY
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a 168 DPI nagyon durva! :Y

Még a ThinkPad T61p-nek is "csak" 147 volt a DPI-je...

(#12) Rover623 válasza .mf (#6) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

10 Olvas.
20 Értelmez.
30 Ha nem megy, GOTO 10

primus inter pares

(#13) _Blank_

_Blank_
(senior tag)

az ok hogy RAID0, de 2x64-es egység mire nem elég...?
4db ssd nem túl haszontalan helykihasználtság szempontjából? az optika már így is túl sok helyet vesz el egy ekkora gépben.

(#14) qw3r

qw3r
(újonc)

szerintemm ok hogy4, de raid0-nal ha egyik is meghal... :)

(bar tuti lesz benne raid1 is egyebkent beletettek volna 1db 256-os ssd-t es kesz :-)

qw3r

(#15) Napfénysüti válasza keytar (#10) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#16) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez már nevezem innovációnak!

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#17) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Kár, hogy mire ideér majd a duplája lesz az ára.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#18) yakuza.tora válasza keytar (#10) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Még szerencse, hogy a lényeget összefoglaltad nekünk! :DDD

Azt még mindig nem sikerült kitalálnom, hogy minek is a 4db SSD? :U

Alléz Olympique de Marseille!

(#19) Metalfan válasza yakuza.tora (#18) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Biztos nem az archiváláshoz és az adatbiztonsághoz kell, ha RAID0-ban vannak :U

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#20) .mf válasza Rover623 (#12) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Látom ez nálad annyiban módosult, hogy
1 ha a beszólásodra visszaszólnak,
2 és nincs frappáns válaszod
3 akkor GOTO személyeskedős-bunkózás mód
:U

(#21) mv

mv
(fanatikus tag)

Ezt a 4db SSD-t nem teljesen értem. Beletehettek volna mondjuk egy 160GB-os Intel X25-M -et. Mondjuk annak nem lenne reklámértéke. :U

Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.

(#22) azbest válasza Rover623 (#3) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a mai oprendszerekben már talán lehet állítani a dpi-t... nem fix pixelben megadott méretek vannak... miért is baj, hogy nem darabos a betűk széle? :U

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#23) sparc válasza Rover623 (#3) üzenetére

sparc
(tag)

Nem értem mi a bajod azzal, hogy ekkora a felbontása a panelnek.

(#24) &rew

&rew
(őstag)

mindenhol raid0-t olvasok, de nem lehet h inkabb raid5? csak nem engednek mar meg adatvesztest egy ilyen aru notebook-nal ha mar tobb ssd van a gepben.

sajnos az h a marketingesek szerint kb hatszor gyorsabb egy 5400-as hdd-nel, az semmit nem jelent, ebbol nem derul ki h milyen szervezesu.

[ Szerkesztve ]

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#25) DeltaPower válasza Rover623 (#3) üzenetére

DeltaPower
(őstag)

egyetértek, fölösleges 13 colba full hd-t zsúfolni. ahhoz kb 20 col kell.

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#26) Integra válasza keytar (#10) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ez simán megér egy buksi símogatást, bravo.

(#27) negyedes válasza sparc (#23) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Csak annyi, hogy 13" panelnek ertelmetlen a FHD.....

powerd by mango, no more droid

(#28) newtom

newtom
(újonc)

Hollandiában az "olcsóbbik" változat 1899 EUR-ért szerepel egy online shopban.
Sajnos mire Európába érnek az újdonságok, továbbra is fennáll az USD->EUR 1:1 árfolyam, ha a hírekben dollárban látjuk az ajánlott árat...

(#29) Rover623 válasza .mf (#20) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Látom, neked meg könnyebb visszaszólni, mint rendesen olvasni, értelmezni...
Semmiféle opcióról nincs szó. Két különböző teljesítményű és felszereltségű laptopról van szó. A gyengébbik 1600x900-as LCD-vel jön, az erősebbik pedig full HD-vel.
Ezen az alapon minden opció...:W

primus inter pares

(#30) Napfénysüti válasza sparc (#23) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk hogy megvakulsz mire egy dokumentumot elolvasol? :U

(#31) Rover623 válasza azbest (#22) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hagyjuk...:DD
Amiről te beszélsz, az egy ideális állapot...ahhoz, hogy ez működjön, az egész oprendszernek és az összes futó alkalmazásnak teljes mértékben alkalmazkodnia kell a változó betűmérethez...:(
A valóság nem ez...az alkalmazások jó része le se sz*rja (vagy inkább mégis) az oprendszer beállításait...fix ablakméretek, fix gombok, stb.
Lehet hogy a Linux-os ablakkezelők tutira rendben vannak, és az oda fejlesztők egytől-egyig betartják a játékszabályokat (amit kétlek), de a Microsoft környezet ebből a szempontból egyenesen horror...:DDD

primus inter pares

(#32) Integra válasza Rover623 (#31) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ja, szerkesszen már az ember 13-as full hd felbontáson word-ben...
lol
ezt hívom pistikemarketingnek. :)

[ Szerkesztve ]

(#33) .mf válasza Rover623 (#29) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Tévedsz. A még meg nem jelent szériából egyelőre két konfigurációt mutatnak itt be "egyelőre két előre definiált konfigurációról lehet tudni"). Utána viszont rendelheted más opciókkal is.
Pl. ez itt az elődje, a 13.3"-es Z -- amint látod, radiobutton-okkal választható opciókkal..

(#34) sparc válasza Napfénysüti (#30) üzenetére

sparc
(tag)

Miért kéne megvakulni?
Hallotatok már a dpi-ről? Attól hogy a windowsban 1920*1080 a felbontás, be lehet állítani úgy hogy akkora legyen minden mint mondjuk 1280*800ban.
Csak sokkal tisztább lesz a kép mivel kisebbek a képpontok.
Nekem eddig teljesen jól működött ez.

[ Szerkesztve ]

(#35) Napfénysüti válasza sparc (#34) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgy szerintem akkor már elveszti az értelmét az egész felbontásos dolog. Nem mellesleg ez a gyakorlatban Win alatt nem mindig működik így... :(
A kisebb felbontással amúgy nem rossz a gép de szerintem ekkora kijelzőre totál fölösleges a full HD. Aki ezzel tervezni akar annak gyanítom úgyis van egy PVA vagy IPS paneles nagy monitorja. :K

(#36) 8nemesis8

8nemesis8
(PH! addikt)

Fasza kis gép.Butaság szerintem akkora monitorhoz fullHD illetve ha esetleg játszani akar valaki vele, akkor is sokkal jobban jár kisebb felbontáson natívba, így nem hiszem hogy nagyon lehetne vele játszani. Árcédula meg durva. Bár ennyire mobil gépnek megérik az árát, mert van teljesítménye szépen.

(#37) csaabz

csaabz
(senior tag)

13,1" hihetetlenul kicsi...mar szinte a hasznalhatatlan kategoria...

World of Tanks - Forza 4

(#38) 8nemesis8 válasza csaabz (#37) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Nem azzal van a baj, hanem a felbontással. A 13"egyáltalán nem kicsi és teljesen használható is.

(#39) .mf válasza csaabz (#37) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

"13.3" felett böhöm nagy... már szinte nem-mobil ál-laptop-kategória..."

Javítva. Avagy ízlések és pofonok; kinek pap, kinek paplan, stb. :U Apám 15"-ese és húgom 14.1"-ese is irdatlan nagy tepsi a 12.1" és 11.1" szubnotijaimhoz képest. Számomra ezek a kis gépek is kiválóan használhatóak (sőt, szerintem kompaktságuk miatt laptop eredeti céljára, azaz mobilitást figyelembe véve jobban is), ez a hsz. is egy 11.1"-es laptopon született. S képzeld, még vannak ennél is kisebb szubnotik, netbookok, MID-ek, UMPC-k (bár arrafelé már tényleg a használhatóság, kényelem rovására megy a mobilitás).

(#40) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó gép,de ebbe nagyon sokba kerül az ,hogy Sony!

Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

(#41) csaabz válasza 8nemesis8 (#38) üzenetére

csaabz
(senior tag)

Nekem 14"os volt. 20as wide monitor utan eleg nagy visszalepes volt. :)
Vissza is valtottam pc-re 22"os monitorral... :D :D

Mint kiderult, az hogy 1680as, 1920as felbontasokon nyomhatom a jatekokat, sokkal jobb dolog mint a mobilitas :D

[ Szerkesztve ]

World of Tanks - Forza 4

(#42) 8nemesis8 válasza csaabz (#41) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

13mas akkor sem kicsit. Nekem van laptopom 15,4"os meg 24"os monitorom, szóval tudom miről beszélsz és hogy én is miről beszélek :D

(#43) aronocs

aronocs
(tag)

Én valahogy nem tudok azonosulni ezekkel a VAIO gépekkel. Eddig kettő volt a kezemben, legutóbb egy újabb, drága, BluRay-es masina, minden földi jóval. Használhatóság, 'érzés' szempotjából viszont a közelébe sem jött a ThinkPad-emnek. Gondoltam, biztos savanyú a szőlő, de nem, hosszabb használat után sem tudtam vele megbarátkozni.

Örülök, hogy nem tetszik, mert ha tetszene, megvenném, pedig nem tetszik.

Aut inveniam viam aut faciam.

(#44) 8nemesis8 válasza aronocs (#43) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

A VAIO kicsit olyan, mint az apple, indokolatlanul magas ár. Nem rossz, meg minőségben jött az átlagnál, de ekkora különbséget nem ér meg szerintem. Most nem erről a modellről beszélek, hanem úgy ámblokk.

(#45) domi007

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Naggyon durva...de meg mindig 3 centi folotti a vastagsaga... :(

DOMy

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#46) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tele van felesleges cuccokkal jó drágán,aki ezt megveszi meg is érdemli

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#47) gardener válasza csaabz (#37) üzenetére

gardener
(őstag)

Én is ezt gondoltam. Asszony 13,3" használ. Egész meglehet szokni...
Ha meg épp kell, akkor rádugsz egy 24" kijelzőt.

(#48) hcl válasza _Blank_ (#13) üzenetére

hcl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bőven elég, ha nem a laptop az egyetlen gépe az embernek, és képes rendet tartani maga körül. Egyik laptopomban sincs nagyobb.
Sajnos ennél a VAIO-nál nagyobb proci és RAM sem :D

Galériám : http://kilatas.webuda.com/ ------ Vennék hibás LCD monitorokat ------ Ha privátot írsz, és én válaszolok, vedd már a fáradtságot, hogy visszaírj...

(#49) Maestrohun válasza Rover623 (#29) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

A cikkből idézem: "Persze a kisebbik választható megjelenítőnek sincs szégyenkeznivalója a maga 1600x900 pixeljével. " Ezt te hogy értelmezed? Mi választható? A gép válaszható? Vagy a kijelző. Eddigi magyar ismereteim azt engedik feltételezni, hogy a megjelenítő válaszható, vagy elírták a cikk ezen részét. De valszeg ez nyitott kérdés marad. :) Én személy szerint kételkedem benne, hogy ne lehessen kijelzőt választani.

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#50) Maestrohun válasza csaabz (#37) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

12" lapim van, teljesen használható az eredeti 1024*768 felbontáson. Igaz, nem is 80 cm-ről kell bámulni, hanem közelebbről.

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.