Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog (1)

    válasz Tonyk #18005 üzenetére

    Nem bash hiba, hanem hogy amikor az FFp elindulna, akkor az első sorában meghívja az FFp-s sh-t (#!/ffp/bin/sh), ez viszont nem tud elindulni, mert a függőségeit nem a /ffp/lib mappából tölti be, hanem a /lib mappából (mert ezt találja első libeket tartalmazó mappának). Ez utóbbi pedig a rendszeré, s itt kevesebb/más függőségek vannak. Így nem tud elindulni rendesen az FFp, s ezért nem indul el az összes futtatható szkripted a /ffp/start mappában.

    A barmalej féle bash csomag viszont statikusan a /ffp/lib alatt keresi a függőségeit (ezt lehet elérni az említett RPATH változóval fordítás közben). Így Ő minden további nélkül tud működni.

    És a csattanó az egészben az, hogy az FFp indítója lenne felelős az LD_LIBRARY_PATH változó állításáért, ami pont arra hivatott, hogy az függőségeket a változóban deklarált útvonalakon keresse először. :)

    És ez a jelenség azért viszonylag újkeletű, mivel az FFp is frissül néha. S mivel nemrég telepítettél szűzen FFp-t, így egy frissebb verzió került fel, ami rendelkezik sajnos ezzel a problémával. De már jeleztük a jelenséget Mijzelfnek (Ő csinálta és azóta is karbantartja az FFp-t ZyXEL NASokra). Remélhetőleg hamarosan javítva lesz majd és nem lesz szükség a kézi beavatkozásra friss telepítésnél...

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák