Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothmaxy182

    őstag

    Nah, srácok, köszönöm a segítségeket!
    A vasárnapom szabad volt, így nekiveselkedtem (eddig csak esténként tudtam vele foglalkozni max egy órát). Szüleimnél töltöttem a vasárnapot, és az ő Win 7-es gépükön ment minden, mint a karikacsapás. Előtte se az én Win10-es, se az anyós Win7-es gépén nem tudtam összehozni a bootloader nyitást. Fogalmam sincs miért nem sikerült korábban, vasárnap meg egyből, pedig ugyanazt csináltam. Na mindegy. Bootloader nyitás után először csak root-olni akartam a telefont, hogy a factory reset után leszedhessem azt a sok felesleges Motorolás appot, ami csak a helyet foglalja. Aztán vérszemet kaptam, gondoltam ha már idáig eljutottam, akkor megpróbálkozom egy új OP-rendszerrel.
    Úgyhogy simán felment rá a twrp, onnantól meg már gyerekjáték volt a Lineage OS 14.1-et, meg a Gapps-t felrakni rá. Úgyhogy siker, legalább már ezt is kipróbáltam.

    Egyelőre olyan a telefon, mintha kicserélték volna, márcsak azért is, mert teljesen magyar lett. Eddig ugye angol volt, ami édesapámnak azért okozott némi problémát.
    Persze még egy darab appot sem raktam fel rá, arra már nem volt időm. Majd akkor leszek kíváncsi rá, amikor már újra beköltözött rá apám. Bár amennyire lassú volt már az utóbbi időben és amilyen gyorsan merült az akksi (valami app folyton beragadhatott, mert fél nap alatt lemerült) annál csak jobb lehet.
    Tetszik ez a Lineage OS is, letisztult, semmi csicsa, semmi felesleges app. Így talán még némi tárhely is marad a telefonon, mert a régi rendszerrel folyton hibaüzeneteket dobált a telefon, hogy betelt a 8 gigás tárhely.
    És most frissebb Android van így a több mint 5 éves Motorolán (7.1), mint az én másfél éves Xiaomimon (7.0). :D

    Nah, szóval egyelőre nagyon pörgős a rendszer, kicsit talán sikerült meghosszabítani ennek a remek kis telefonnak az életét. Ez volt az én első okostelefonom, így még ma is közel áll a szívemhez. Kb két éve örökölte meg apám, azóta ő használja.
    Mégegyszer köszi a segítséget nektek!

    [ Szerkesztve ]

    Minden szavam magánvélemény!

Új hozzászólás Aktív témák