Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#2801) hagel válasza *iguana* (#2800) üzenetére

hagel
(fanatikus tag)

Hmmmm.. Nekem ilyen gondom még nem akadt.

A logikátlan töltögetés-törölgetés bizony ellenben szokott hülyeségeket hozni másnak.
Főleg, ha a gép régen mentett adatokat akar frissíteni - ami már nem létezik.

Ez nem géphiba, hanem átgondolatlan kezelés.

(#2802) vtechun válasza *iguana* (#2800) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azoknal a wifit kikapcsolni lehetetlen :DD

(#2803) botarobi válasza hagel (#2801) üzenetére

botarobi
(lelkes újonc)

Átgondolatlan kezeléssel a Pentagon hardvereit is be lehet hülyíteni...ezt nem az N8,hanem a BB védelmében mondom! :)

Fortis Pilot Professional Chronograph, Blackberry 9900

(#2804) icezozo válasza Saint_ (#2796) üzenetére

icezozo
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:D

http://playbook.blog.hu BlackBerry PIN: icezozo@gmail.com Playbook 16 GB OS 2.0.0.7971

(#2805) Saint_ válasza icezozo (#2804) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

legszebb BB :-) a 9900 után...

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#2806) hagel válasza botarobi (#2803) üzenetére

hagel
(fanatikus tag)

Hát, igen!

Az univerzum leggyakoribb eleme a hülyeség, nem a hidrogén.

:DDD

(#2807) asound válasza Saint_ (#2805) üzenetére

asound
(őstag)

Ebben egyetértünk, és ha jól emlékszem az enyém made in Hungary.

Mondjuk a billentyűzet kicsit mozog rajta oldalra, neked is?

Az élet négy magnál kezdődik.

(#2808) Saint_ válasza asound (#2807) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

igen, minimálisan mozog a bill. made in mexico.

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#2809) RZozo

RZozo
(tag)

Tisztelt BB tulajok!
Kérném egy kicsit a segítségetek. Néhány napja vásároltam egy BB 8900-at. USB-n PC-re kötve töltöttem volna rá médiafájlokat a benne lévő microSD kártyájára. Azonban valamilyen oknál fogva a PC nem ismeri fel az USB-n kötött telefont adathordozóként.
Blackberry Desktop Magnager 6-os magyar nyelvű verzió PC-re feltelepítésre került, a készüléket látja, a benne lévő microSD kártyát viszont nem.
Lehetséges, hogy valami beállítást nem végeztem el hozzá?

(#2810) asound válasza RZozo (#2809) üzenetére

asound
(őstag)

Beállítások-Memóriánál nézd meg hogy a Mass Storage mód támogatása be van-e kapcsolva.

(#2811) RZozo válasza asound (#2810) üzenetére

RZozo
(tag)

Mass Storage mód támogatása be van kapcsolva. Kicsit macerás a kártyát állandóan ki-be rakni kártyaolvasóba tenni, ha valamit másolnék rá.
De valahogy csak a készülék memóriája látszik, ami 32MB, arra gond nélkül lehet másolni.

(#2812) asound válasza RZozo (#2811) üzenetére

asound
(őstag)

A többi beállítást is nézted? Nekem alapból ment a mass storage, nem emlékszem hogy bármit kellett volna állítgatni. :(

(#2813) zedii válasza fgth (#2798) üzenetére

zedii
(fanatikus tag)

köszi. aznap még szenvedtem vele egy pár kört, végül felment a 7.1 de kínkeserve. ráadásul lehet ,h sokadik ideges kör miatt nem figyeltem, mindenesetre nem lett multi language, így nincs magyar nyelv csak angol, de egyenlőre hagytam így.

Amit írtál BBSak az micsoda és mit csinál és mennyire hivatalos? Köszi az infót! :R

(#2814) zedii válasza lezerpiramis (#2792) üzenetére

zedii
(fanatikus tag)

köszi, ezt persze nem egyszer próbáltam, de nem hozott semmi pozitív eredményt. sajnos megszakadt a szoftverfrissítés és ez hazavágta a rendszert. :(((

[ Szerkesztve ]

(#2815) G@ß! válasza luy78 (#2757) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

Mióta van viber BB-re? :)

i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

(#2816) botarobi válasza G@ß! (#2815) üzenetére

botarobi
(lelkes újonc)

Durván egy hónapja,most jött ki egy frissítés hozzá,de telefonálásra még mindig nem alkalmas. :(

[ Szerkesztve ]

Fortis Pilot Professional Chronograph, Blackberry 9900

(#2817) RZozo válasza asound (#2812) üzenetére

RZozo
(tag)

Úgy néz ki, hogy reménytelen. :( Már mindent megpróbáltam és semmi. Nem látja a PC a kártyát. Másik kártyával már próbáltam. Talán még megpróbálom egy másik oprendszerrel holnap, hátha...

(#2818) hardi50 válasza *iguana* (#2800) üzenetére

hardi50
(újonc)

Én sem hinném hogy a BB nehézkesebb vagy rosszabb lenne a Nokiától...Mind2őnek meg van az előnye és hátránya... :N

gg

(#2819) asound válasza RZozo (#2817) üzenetére

asound
(őstag)

Üdv!

Mekkora az a kártya?

Nekem így van beállítva (OS5):
Tömörítés: Engedélyezve
Külső memória támogatása: Be
Mass storage mód támogatása: Be
Mass Storage mód engedélyezése csatlakoztatott állapotban: Nem

Ha rádugom a PC kábellel, felugrik a BB Desktop Manager és miután beírom a jelszavam amit a telóra állítottam be már megy a dolog, DM-ben és intézőben egyaránt. Ha van másik gép érdemes még ott kipróbálni.

MOD
hardi50 Én bírtam annak idején a Symbiant, még most is elviselném de a BB rendszer gördülékenyebb és BIS-hez hasonló megoldás Symbianra nincs. :(

[ Szerkesztve ]

(#2820) lezerpiramis válasza zedii (#2813) üzenetére

lezerpiramis
(senior tag)

Én speciel mindig angol nyelven használom, több gyorsparancs működik így.

(#2821) Vivec

Vivec
(lelkes újonc)

Hali!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy, ha PC-vel megnézem a BB-ből kivett mem.kártyát, akkor a Blackberry/system mappa miért tök üres nekem? Nem kellene ott lennie néhány fájlnak? Összesen egy üres Media mappa van benne. Az "info.mkf" fájlt keresem, aminek itt kellene lennie, de tök üres nekem ez a mappa, ez nektek is így van?

(#2822) asound válasza Vivec (#2821) üzenetére

asound
(őstag)

Nekem még System mappa sincs. :)

(#2823) Vivec válasza asound (#2822) üzenetére

Vivec
(lelkes újonc)

Rejtett a mappa, nem lehet, hogy csak azért nem látod?

(#2824) asound válasza Vivec (#2823) üzenetére

asound
(őstag)

Lecsekkoltam, ezek vannak benne:

appdata
media
Media Sync
info.mkf

(#2825) dellfanboy válasza RZozo (#2817) üzenetére

dellfanboy
(kvázi-tag)

ha esetleg megoldódna a problémád tedd közzé mert én is evvel szívok.
mikor megvettem a telot mukodott minden flottul aztán vmi miatt nem..
nekem 8 gb-os karim és nem látom ha összedugom a kettőt...

(#2826) Vivec válasza asound (#2824) üzenetére

Vivec
(lelkes újonc)

Hmm, neked is ott van. Köszönöm, hogy megnézted, ez nagy segítség!

Hogy nézted amúgy PC-n, vagy magán a készüléken? Akkor csak, hogy biztos legyen amit néztél, az a "SD kártya/Blackberry/System" tartalma, ugye?

Neked amúgy be van kapcsolva a Media Card encryption?
(valahol az "options-> (esetleg Media Card) -> Security Options > Encryption":
Encryption: Enable,
Media Card résznél "Encryption Mode" vagy "Mode field": Security Pass vagy Device key.)

Azért érdekel, mert én már próbáltam mindenhogy. Ha neked nincs bekapcsolva és mégis létezik ez a fájl, akkor egyszerűen nem értem, hogy nekem miért nincs ott. Vajon mikor hozza létre a készülék?

(#2827) asound válasza Vivec (#2826) üzenetére

asound
(őstag)

Kártyaolvasóba raktam bele.

Milyen OS-t használsz? Nem emlékszem hogy nekem lennének ilyen beállításaim- :F

(#2828) G@ß! válasza botarobi (#2816) üzenetére

G@ß!
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi :R

i9000 + CM9 nightly 04.22 + Devil 0.72

(#2829) Revoltek

Revoltek
(kvázi-tag)

Sziasztok! Az érdekelne, hogy BB 9800-t hogyan tudnék magyarosítani, valamint, hogyan lehetne megoldani, meghackelni azt, hogy ne csak wifi-ve menjen az app world specilis internet előfizetés nélkül is.
Köszi! :R

HIROSIMA '45 CSERNOBIL '86 WINDOWS '95! HTC Sensation

(#2830) Vivec válasza asound (#2827) üzenetére

Vivec
(lelkes újonc)

Hát azt most nem tudom megnézni, hogy pontosan milyen, de szerintem ez a legtöbb telefonon megvan, nézd csak meg, nálad is kell lennie. (legfeljebb nem pont ott, ahol írtam)

(#2831) asound válasza Vivec (#2830) üzenetére

asound
(őstag)

Beállítások-névjegyben nézd meg mert nem biztos minden OS oda pakolja.

MOD
Encryption nincs bekapcsolva nálam.

[ Szerkesztve ]

(#2832) Vivec válasza asound (#2831) üzenetére

Vivec
(lelkes újonc)

köszi! Szóval nincs bekapcsolva, alaphelyzetben van, mégis létezik neked ez a fájl. Nem tudom, nálam miért hiányzik.

Ez az első mondat nem világos, mit nézzek meg a beállítások-névjegyben?

(#2833) asound válasza Vivec (#2832) üzenetére

asound
(őstag)

Az OS verziót. Az enyém pl. v5.0.0.1067.

Mire való amúgy ez a fájl, neten nem sokat találtam róla.

(#2834) zedii válasza lezerpiramis (#2820) üzenetére

zedii
(fanatikus tag)

remek. feleségemet viszont most próbáltam átcsábítani a BB-re egyenlőre sajnos szarul startolt. Mivel teljesen idegen számára a BB a magyar nyelv könnyítene a dolgán azt gondolom. pláne ,h első okos telefonja :-)

(#2835) RZozo válasza asound (#2819) üzenetére

RZozo
(tag)

1 és 2 GB-os kártyával próbáltam. (Vennék hozzá nagyobbat is, de addig nem merek, amíg nem rendeződik ez.)
A beállítások közül eltérően csak a Mass Storage mód engedélyezése csatlakoztatott állapotban: Figyelmeztetés szerepelt nálam, de átállítottam NEM-re, így majd még este megnézem Win7 után egy XP-s gépen is. Most Mh-en nem tudom kipróbálni a Desktop Software-t. Ha jól láttam, akkor már leszedhető a 7-es verzió is.

(#2825) dellfanboy
Beszámolok a fejleményekről.

Azért egy kicsit bosszantó, mert eddig akármelyik telefonom USB-n rádugtam PC-re, látta a rajta lévő adatokat. Nem tudom, hogy nincs-e véletlenül a telefonban beállítva egy biztonsági opció, amit nem vettem észre.

[ Szerkesztve ]

(#2836) asound válasza RZozo (#2835) üzenetére

asound
(őstag)

Titkosítás nincs bekapcsolva?

Beállítások-Biztonság-Titkosítás

(#2837) ivcsu

ivcsu
(újonc)

Sziasztok!

Sajnos tegnap valami gubanc tortent . frissitettem desktop managerel a bb 9900 boldom es elveszett rola a magyar nyelv csak english(us) van es raadasul a app wolrd bol is kilep.(magyat t-mobile-os a telefon) Mi tevo legyek?

Koszonom elore is!

Ivan

(#2838) *iguana* válasza ivcsu (#2837) üzenetére

*iguana*
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Desktop-ban látod a nyelveket?

(#2839) RZozo válasza asound (#2836) üzenetére

RZozo
(tag)

Nincs bekapcsolva a titkosítás.

(#2840) fgth válasza ivcsu (#2837) üzenetére

fgth
(tag)
LOGOUT blog

erdekes?
amennyiben van Bis a kartyadon es ugy frissited Desktop Softverrel ,akkor alapbol azt a nyelvet tolti ra a BB-re amilyen nemzetisegu a szolgaltatod kartyaja illetve a BB vendora.
/ a magyar t-mobile forgalmazo azonositoja a 171
alt+shift+H bill kombinacio ami a kijelzon megjeleniti /
utana lehetoseged van letolteni mas nyelvet a Desktop Softver segitsegevel.

AppWorldbol BIS nelkul kilephet ;)

e-mailt írj azt gyorsabban látom: fgth@mailbox.hu -Blackberry -Hybrid firmware BlackBerrykre: http://driphter.com/download/cat/73/

(#2841) Vivec válasza asound (#2833) üzenetére

Vivec
(lelkes újonc)

Most nincs nálam a teló, de nem hinném, hogy az OS verziónak nagy jelentősége van, főleg, hogy végül nálad is meglett ez a menüpont. Amúgy, ha a kártyán lévő adatok titkosítva vannak, akkor a kártya kivételekor semmilyen eszközzel nem tudod az állományokat megnyitni. Ez a fájl tartalmazza (persze kódolva) a titkosítási kulcsot amivel a teló is megtudja nyitni az állományokat. Ha valaki használja a titkosítást érdemes ezt a fájlt is backupolni. (mert ha a telód reseteled és ez a fájl is elveszik, akkor semmivel sem fogod tudni megnyitni az állományaidat). Persze ez csak akkor érdekes, ha használod is a titkosítást.

Amit én nem értek, hogy titkosítástól függetlenül, miért nem jelenik meg nekem ez a fájl, amikor úgy olvasom, hogy mindenki másnak igen :F

(#2842) fgth válasza zedii (#2813) üzenetére

fgth
(tag)
LOGOUT blog

Amit írtál BBSak az micsoda és mit csinál és mennyire hivatalos? Köszi az infót!

Frissiteni lehet vele a BB-t
ha elszall error 503al akkor ezzel lehet a legonnyebben visszarakni az OS-t a BB-re
illetve gyorsabban lehet vele firmwaret frissiteni es alkalmas .jad es .cod fajlok feltoltesere meg a Desktop Softver ezt nem tudja./ csak az .alx fajlt /
es meg Backup

e-mailt írj azt gyorsabban látom: fgth@mailbox.hu -Blackberry -Hybrid firmware BlackBerrykre: http://driphter.com/download/cat/73/

(#2843) zedii válasza fgth (#2842) üzenetére

zedii
(fanatikus tag)

köszönöm. igazából az érdekelne még ,h garancia elveszik ha így buherálom a készüléket? :F

(#2844) ivcsu

ivcsu
(újonc)

A magyar nyelv problemat sikerult a loaderrel kikuszobolni de az app world megnyitasa utan ez fogad: there is an issue with blackberry app world.blackberry app world must now close.
Ez mit takar pontosan?

(#2845) ivcsu válasza ivcsu (#2844) üzenetére

ivcsu
(újonc)

Megoldva minden :))))

(#2846) fgth válasza ivcsu (#2845) üzenetére

fgth
(tag)
LOGOUT blog

:D

(#2847) RZozo válasza dellfanboy (#2825) üzenetére

RZozo
(tag)

Megoldódott a probléma, de valami teljesen logikátlan megoldása lett.
Sokadszori próbálkozás után, minden mindegy alapon bekapcsoltam a titkosítást, majd jelszó beállítása után USB-n csatlakoztattam a PC-hez. És végre látta a PC a médiakártyát! :)
Hozzáteszem, hogy a memória beállításoknál kikapcsoltam a Mass storage mód-ot. Ezek szerint ez sem kellett hozzá neki.

(#2848) hagel válasza RZozo (#2847) üzenetére

hagel
(fanatikus tag)

Jézus szűz mária! Ezt marhára sikerült megbonyolítaniuk! :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.