Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • erdoke

    titán

    válasz Cthulhu Dawn #15 üzenetére

    A ketózist a glükagon magas (vagyis az inzulin alacsony) szintje határozza meg. Mivel a marhahús hasonló szintre emeli az inzulint, mint a teljes kiőrlésű lisztből készült dolgok, nem tartom valószínűnek, hogy folyamatos ketózisban lennének. Túl magas hozzá a fehérje bevitel és alacsony a zsír. Ez utóbbi a glükoneogenezist is maxra tudja járatni.
    Egyébként bizonyos sejtek-szövetek, mint pl. a vese medulla, a vörösvértestek, stb. kizárólag glükózt tudnak hasznosítani, az agyunk pedig – jelenlegi tudásunk szerint – úgy 70 %-ig képes kiváltani glükózt (pontosabban a tejsavat) ketontestekre. Tehát a glükoneogenezisnek futnia kell egy zéró COH diétán, ehhez (illetve a citrátkör üzemeléséhez) extra aminosavakra, illetve a zsír metabolizmus származékaira van szükség. Amivel nincs is baj, csak érdemes vele tisztában lenni.

    (#16) nemlehet
    Ha a zeró COH részével nincs probléma, akkor azon vitatkozhatunk, hogy mi hiányzik a diétából. Nem feltétlenül kamu, ugyanis az oxidatív stressz meglehetősen alacsony, ha a táplálkozásban az oxidatív ágensek nagyon nagy részét kizárjuk. Márpedig ezek főleg a növényi tápanyagokkal kerülnek a szervezetbe, a nem túl stresszes, természetközeli környezetben éldegélő állatok szépen megszűrik nekünk a mérgeket. Nem véletlenül vannak tele a növények antioxidánsokkal, nyilván nem a mi két szép szemünkért pakolják bele a különféle részeikbe, hanem az ott található oxidánsok es egyéb agresszív cuccok (pl. a fruktóz) ellen.
    Nem sok információ van a szakirodalomban azzal kapcsolatban, hogy mennyiben különbözik a vitamin és ásványi anyag szükségletünk egy ilyen, valóban szélsőségesnek tűnő diétán. Ezért kapásból nem tudom azt mondani, hogy lehetetlen a sokkal alacsonyabb igény.

    [ Szerkesztve ]

    A legjobb aláírás a héten

Új hozzászólás Aktív témák