Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balázs1986

    addikt

    válasz jooker82 #1837 üzenetére

    "Szia!

    Persze, elmagyarázom szívesen :)
    Amit tudok, azt fel is teszem a saját oldalamra, hogy minél kevesebbet kelljen regisztrálnod.
    Még az elején: mindenképp szükség van egy microSD kártyára. Valamint, archiváld szgépre, sim-re, vagy valahova a névjegyeket + mindent amit a telefonban tárolsz, mert első moddingolt szoftver felrakásakor ezek elvesznek.

    ClockWorkMod letöltése Optimus 2x-re

    Ha ez lejött, ki kell csomagolni a zip fájl tartalmát valahova.
    A telefonon a Beállítások / Alkalmazások / Fejlesztés menüben az USB hibakeresési mód legyen bepipálva, majd az adatkábellel gépre kell kötni. A Windows találni fog egy új hardvert, Win7 magától telepítette a driver-t, mást nem próbáltam.
    Ezután a kicsomagolt cuccban meg kell keresni az install-clockworkmod-windows.bat fájlt, és elindítani. Ez magától lefut, majd az ablak bezárul. Innentől ki lehet kapcsolni a telefonon az USB hibakeresés módot.

    Most le kell tölteni a módosított ROM-ot. Ehhez regisztrálnod kell ide (természetesen ingyenes). Ha megvan a reg, és beléptél, itt egy direkt link a fájlhoz: Modaco custom firmware FR15.
    Ha lejött, fel kell másolni a microSD kártya főkönyvtárába.
    OC Kernel 1.4 <- ezt is le kell tölteni, majd felmásolni a microSD-re.

    Ha ezekkel megvagy, ki kell kapcsolni a telefont, majd úgy bekapcsolni, hogy a "Hangerő le"+Bekapcsolás gombokat nyomva tartod addig, amíg meg nem jelenik egy apró "ANDROID" felirat (az SD kártya legyen benne). Ezután bejön egy narancssárga menü, amiben a hangerő gombokkal tudsz lépkedni, és a bekapcs gombbal okézni. Rá kell menned a "wipe data / factory reset" menüre, és okézni. Majd a "wipe cache partition" menüre is ugyanígy.
    Ezután az "install zip from sdcard" menübe kell menni, ott pedig "choose zip from sdcard", majd kiválasztani az FR15-update....valami.zip fájlt. Ha jól emlékszem rákérdez hogy biztosan akarod-e, értelemszerűen "Yes"-re kell ballagni. Le fog futni az install, 1-2 percbe beletelik, de lemegy. Majd "go back" a főmenübe, és "reboot the phone". Ha újraindult, elsőre sokáig tölt, de jó lesz. Ezzel már fent is van a módosított szoftver.
    Viszont, még egy kis optimalizálás: Ugyanígy kikapcs, hangerő le + bekapcs, majd egyből "install zip from SDcard, ott OC_kernel_1.4.zip kiválaszt, telepít. Megint restart, és elvileg kész is.

    Hosszadalmasnak tűnik, megpróbáltam nagyon lépésről-lépésre írni. De ha majd csinálod, látni fogod hogy tényleg csak 3-4 perc az egész.
    Sok sikert :)"

    Remélem, kb érthető lesz a dolog mindenkinek :)

Új hozzászólás Aktív témák