Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Arrow

    tag

    Sziasztok,
    Felmerült egy kis gondom egy A820-al. A sajátom tökeletesen működik, ezen felbuzdulva rendeltem egyet ami a fenyőfa alá került ajándékként. (Ez 2013. októberi rendelés, november elején érkezett meg. Ezt az esetleges hardver változások miatt írom..) Ezzel a telefonnal vannak gondok.

    Hibajelenség:
    1-2 nap működés után (nem releváns, volt hogy egy nap kétszer is..) bejövő hívást alig lehet rajta fogadni, hol kicsörög és nem rezeg, hol fordítva, csak rezeg, de nem csörög ki, és a képernyőt nagyon sokára kapcsolja csak be. Ilyenkor felvéve, majd a beszélgetést befejezve nem adja vissza a képernyőt, az sötét marad, "letenni" nem lehet, a hívó által szakítható csak meg a beszélgetés. Ilyenkor nem reagál utána a telefon semmire, bekapcs gomb hosszas nyomására sem (próbaképp ebben az állapotában felhívva sokági csend, majd foglalt jelzés), csak akksi ki-be metódussal kelthető újra életre. Ilyenkor, aksis reset után, hiába van bejelölve a rezgés, nem rezeg, ahhoz a regzést előbb ki, majd újra be kell kapcsolni.

    Meteos módszerrel lett átpartícionálva, és 2 SIM-el van használva (most teszteli a gazdája 1 SIM-el.) ritkán, leginkább soha nincs kikapcsolva, csak éjjelente töltőre kerül (nem tudom mennyire fontos részlet, de én is így használom, 7-10 naponta szoktam újraindítani az enyémet, amikor lecsökkent a szabad memória mérete)

    Alapsáv: A820.V14, 2013/02/05 18:26

    Kernel: 3.4.5.
    buildslave@linuxws11 #1
    Wed Sep 25 13:49:43 CST 2013

    Build szám: Lenovo A820_S138_130419

    Egyéni build verzió: CP4.2-v2-by-Cappa72-patched

    (ezeket a saját A820-ból írtam most, de teljesen ugyanaz van telepítve a két telefonra)

    CWM mentés (DATA) megvolt a belakott rendszeren (~1GB), aztán Factory reset, majd újra felraktam a fentiek szerinti rendszert, majd cwm-el vissza a mentett anyagokat. A hiba nem egészen 48 óra alatt ismét előkerült, a factory reset nem oldotta meg.

    Az első kérdésem, hogy esetleg találkozott-e valaki már hasonlóval, pláne tudna-e rá kapásból megoldást.

    A másik, itt az én A820-am ami biztos hogy hardver szempontjából rendben van, erre (nyilván előbb a saját dolgaimat lementeném cwm-ben) a kehes telefon DATA partícióját cwm-el rátehetem-e? Nem vágok-e tönkre imei-t vagy bármi mást? Arra gondoltam megcserélem a két telefont tesztelni, ha az én A820-ammal, rajta a kehes A820 DATA partíciójával nincs anomália, de nálam a kehes A820-on az én app-jaimmal és egy sim-el is bejön a hiba, akkor hardver eredetű kell legyen a probléma, és akkor megy vissza garanciába. Ha viszont a hiba költözik a DATA mentéssel, akkor valamelyik app kell hogy okozza. (~90%-ban ugyanazok az app-ok vannak fent egyébként)
    Elvileg holnap este kerül vissza hozzám a telefon, akkor állnék neki a cserélgetésnek. (ha szabad ezt így megtenni)

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák