Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz szaszlaci #2153 üzenetére

    Szia!

    Tisztában vagyok a parkolással és a kikapcsolás menetével is, már régebben megcsináltam a leírás alapján a többi WD-men, de ennél az EZRX-nél sajnos ellentmondóak a tünetek, ahogy te is rávilágítottál. És épp 300s-re állítottam, nem kikapcsoltam, ahogy írod.

    1. Miért parkol le ha folyamatosan ír a torrent... ez csak akkor fordulhat elő, ha szar a beállítás. A leírásban is arról van szó, hogy bizonyos beállítások nem feltétlen működnek normálisan.
    2. Ahogy írtam, a neten épp arra találtam pár példát, amikor /D-vel működik rosszul a parkolás EZRX-en, viszont megnézve az enyémet a gyári beállítás 8s volt.
    3. Ezt tettem át 300s-re és a lassulás most épp 300s többszöröseinél fordul elő. (A gyári 8s alatt sűrűbben lassult be). Lehet tehát, hogy itt ennél a példánynál a 300s is abnormálisan működik: akkor is parkoltat néha, ha használatban van.
    Ez alapján a /D-vel megjavulhatna... csak ott vannak a 2. pontban írt ellenpéldák... azért ezt ki fogom próbálni.

    A kattogó hangot pedig a gyári 8s mellett hallottam, szinte folyamatosan amikor belassult, hosszabb ideig is. Itt 300s-nél még nem, mert még nem kaptam el belassulást, itt 20-30mp után újra normálisan megy.

    Egyébként egész biztos, hogy valami parkolási anomália. A net 25mbit, tehát 3MB/s-kel jön a cucc, a belassulásokkor visszaesik gyakorlatilag 0-ra a sebesség, majd újra felfut.
    A 8s beállítás alatti hosszabb belassulások közben mással is ránéztem: HD Tune vagy egy sima TCMD-s másolás is 0.5-2MB/s közötti sebességet mutatott. Tehát erre nem érdemes keresgélni, biztos, hogy hw-s a gond.
    Természetesen kábel és SATA port csere is megvolt már. Nem javult meg tőle.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák