Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kár, hogy a fogyasztás nem csökkent. Furcsa, hogy miért nem... hőtermelésre mindenesetre kiváncsi leszek és főleg a tuningra!
Nekem a Q9450 a legszimpibb, szerintem az lesz a pajtásom majd.:)

(#2) FehérHolló

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eléggé alacsony számok vannak a típusnál a százas helyiértéken. :)

Ember embernek farkasa.

(#3) venember83 válasza Keldor papa (#1) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerinted ha nem csokkent a fogyasztas, akkor a hotermelessel mi a helyzet?

Segitek: gondolkodj ;)

re#4 Ha ugyanannyi energiat vesz fel, akkor ugyanannyi energiat <hot> is kell leadjon. Max az lehet, h jobban hutheto, mert nagyobb a kupak/alaposabbak pasztazasnal/jobb hovezeto pasztat hasznalnak procinal, stb stb. Szerintem.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#4) Keldor papa válasza venember83 (#3) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tudom, de 1-2 korai tesztelő azt mondja sokkal hűvösebbek, mint a 65nm-es társaik... 45nm miatt lehet, hogy azonos fogyasztásnál kevésbé melegszik... majd kiderűl.

(#5) tlac válasza Keldor papa (#1) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nekem az E8400 tetszik ;)
jól lesz az a 9-es szorzó

(#6) Füge007 válasza venember83 (#3) üzenetére

Füge007
(senior tag)

Ezek a CPU-k fognak menni mondjuk egy Abip IP35 Pro lapban? Vagy majd cserélhetek ismét alaplapot. Régen kihúztam egy darabig, de mostanra nagyon felgyorsult a fejlődés :(

Az árak korrektnek tünnek, és gondolom gyorsan emberi áron lesznek majd a boltokban.

Füge

(#7) Keldor papa válasza Füge007 (#6) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Minden P35 lapban mennek majd az új procik. Max csak új BIOS kell...

(#8) 7600GT válasza Füge007 (#6) üzenetére

7600GT
(senior tag)

A te alaplapod támogatja az új procikat, hiszen már a p35-ös északi híd van benne.

Szerk.: Lassú voltam :B

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#9) Füge007 válasza 7600GT (#8) üzenetére

Füge007
(senior tag)

Köszönöm, gondoltam, de megerősítésre vártam :R

Füge

(#10) CséZé

CséZé
(őstag)
LOGOUT blog

Hm, nekem fincsi lesz az E8200 is :C

(#11) Muton válasza Füge007 (#6) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

azért szerintem manapság elég sokáig bírják a lapok mindkét oldalon :U

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#12) r-chee

r-chee
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezek a Yorkfield procik valódi 4 magosak lesznek, vagy 2*Core2 ???

Origin (BF3) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog első bejegyzés >> BFBC2 játékoslista, multiplayer és egyéb infók *** Szebb jövőt!

(#13) Keldor papa válasza r-chee (#12) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

2×2

(#14) r-chee válasza Keldor papa (#13) üzenetére

r-chee
(senior tag)
LOGOUT blog

Jólvanna :) . Miért nem csinálnak már valódi 4 magos procikat... Lefogadom, üzleti fogás az oka.

Origin (BF3) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog első bejegyzés >> BFBC2 játékoslista, multiplayer és egyéb infók *** Szebb jövőt!

(#15) Keldor papa válasza r-chee (#14) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Intel szerint 65nm-en lehetetlen lenne, AMD is azért bénázott. 45nm-en nemtudom...

(#16) Grobby

Grobby
(tag)

A legújabb extrém melletti 2007. nov csak elírás vajon?

Tualatin 1200 MHz gép (FSB 250MHz- ig, szorzó 16- ig állítható! ) by apronet :)

(#17) 7600GT válasza r-chee (#14) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Nagyon komplex dolog egy natív 4 magos procit csinálni.
Lásd mennyit szívott az AMD a Barcelonával ill. szív még mindig, mert nagyon sok a selejt.
Nem olyan rég vmelyik AMD felyes megjegyezte, hogy nekik is először 2x2-t kellett volna csinálniuk.

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#18) venember83 válasza Grobby (#16) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem hiszem, intel bemutatja mit tud, lep AMD elott, nem is piac vagy nyereseg miatt, csakugy, h lassa anagykozonseg ki viseli a nadragot.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#19) Honszu válasza venember83 (#3) üzenetére

Honszu
(újonc)

A 2 dolog nem egyenes arányos. ;)

(#20) Bon3ss

Bon3ss
(MODERÁTOR)

Elég kemény tempót diktál az Intel, elnézve ezeke az árakat, ha valóban ezen az áron fogja őket árulni - amit miért ne tenne -, akkor ismét elég kemény fejtörőt adott fel az AMD részére.

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#21) shabbarulez válasza Keldor papa (#15) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Nem lehetetlen, csak méretéből adódóan nem lenne gazdaságos. 45nm-en ez már kevésbé lesz gond, ezért a core2 utód Nehalem már natív 4 magos lesz. Természetesen abból is lesz 2x4 magos kialakítású. Visszatér a több szálúság is, így a 8 magos 16 szálas lesz egyben. Múlt héten az IDF-en demózták a procit működés közben, tömeggyártásba majd egy 1 múlva kerül, addig a Penrynnel bőven ellesz az Intel.

(#22) Cerebellum válasza venember83 (#3) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

A fogyasztás papíron nem csökkent. A gyakorlat megint más. Két azonos processzor különböző steppingel már máshogy fogyaszt, sőt, azonos steppingű, de különböző fpo-jú processzor is máshogy fogyaszt, szerintem várjuk meg, amíg Achilleus bácsi és Overlocker bácsi letesztelik az új cuccokat.

#2: Fehér Holló, csak nem arra gondolsz, hogy ez még csak a kezdet? ;]

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#23) venember83 válasza Cerebellum (#22) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

En csak papiros adatokrol beszelhetek egyelore ;)

(#24) t72killer válasza shabbarulez (#21) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, az intel nagyon el van most kényeztetve, gyakorlatilag 2 évig be van biztosítva a technológiai fölénye - lévén, ha nagyon meg lenne szorítva, tavaszra akár kidobhatná a piacra a nehalemet. (architektúra kész, 45nm-re már most állnak át...)

Nem tudom, hogy lesz-e valódi teljesítménynövekedés pl mobilszegmensben a frekik semmit nem változtak, egy-két példány cache méretét növelték - csakhát az sacc/kb mint halottnak a pofon...

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#25) Dare2Live válasza t72killer (#24) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"lévén, ha nagyon meg lenne szorítva, tavaszra akár kidobhatná a piacra a nehalemet." :Y :F

kijött egy nagyjábol müködő tape out. Arra conroenal még jó 1év volt mire conroe készlett pedig akkor Intel nagy szarban volt.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#26) Def26

Def26
(PH! kedvence)

Nem vagyok nagy angolos, ezért kérdezem, hogy az alant lévő linken arról írnak, hogy a 965 chipsetes alaplap fogdaja majd a penryn procikat?

Link

Origin:attila4go

(#27) t72killer válasza Dare2Live (#25) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nézd, a tavasz még fél év, sztem ha összekapnák magukat a fiúk, kidobnák. Ld pl a barcelona esetét: épphogycsak csordogált belőlök pár bemutatópéldány idén tavasszal, és ki is dobták, amint lehetett, mert az intel keze benne vt az AMD gatyájában.

Amúgy kb 1 év múlva kb ilyen, szorításmentes piacra is elkezdik a nehalem tömeggyártását a tervek szerint.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#28) venember83 válasza Def26 (#26) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Persze, h mukodni fog, max 1 BIOS-update kell.

(#29) Lipton válasza Keldor papa (#1) üzenetére

Lipton
(senior tag)

4 mega helyett 6 mega L2 cache van benne, az a pár milló plusz tranzisztor is fogyaszt és fűt.

(#30) Sárpac válasza Lipton (#29) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

500milla helyett több mint 800 ezért a fogyasztás azonos maradt!

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#31) VaniliásRönk válasza t72killer (#27) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az AMD-nek akkor már voltak működö példányai, az Intelnek még nincsenek...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#32) hunnylander válasza VaniliásRönk (#31) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Az Intelnek már van működő Nehalem példánya, demózta az IDF-en.

www.HunnyF1.com

(#33) VaniliásRönk válasza hunnylander (#32) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Akkor egyre nagyobb szarban van az AMD...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#34) Gyuri27 válasza VaniliásRönk (#31) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Halakan súgom meg mindenkinek, hogy ez szép és jó. De az a helyzet, hogy az intel agyonüti a p35-t az x38-l (a végső döfést pedig a x48 /fsb 1600 fogja megadni, mert azt nyilatkozták ha az amd szorít tornázzák az fsb-t fölfele). Tehát jó dolog az olcsóé procit játék csak sok lapot lehet cserélni hirtelen. Addig az amd kijön egy új lappal amibe az am2, am2+, am3 is menni fog (pcie2.0, és még az am3 is támogatja majd a ddr2-t). Nos ez a terv.
Egy biztos addig ne fikázzuk a natív 4 magot amig nincs normális felhozatal és teszt. mert könnyen lehehet olyan picsázás lesz belőle, hogy az intelnek így marad a szája :o

hunnylander: lol a demó és a sorozatgyártás nem ugyanaz.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#35) VaniliásRönk válasza Gyuri27 (#34) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ez eddig is így volt, AMD alá 15k-ért van tuninglap, de az E2140 alá megveszik a 30k-s lapokat, hogy szénné tudják húzni őket, az sem számít hogy az E széria azonos órajelen már nem tudja lenyomni az X2-ket, a lényeg hogy "überfáin tyúningkórkettőt" kapnak 16k-ért...

(#36) Traxx

Traxx
(őstag)

Nekem igencsak tetszenek ezek az új procik :) A 8200 pont jó lenne nekem...nov. végén-dec. elején akartam eredetileg gépet venni, de ha valóban 163 dolcsi közelében lesz a hazai ár, akkor kivárom a mostanival konfiggal azt az 1-2 hónapot.

Amúgy a cache az vajon 2*3 mega, vagy 1*6? És ez mennyivel jelentene többet, mint a mostani 6000-es széria 4 megája?

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#37) Cerebellum válasza Gyuri27 (#34) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

1., Kiemelném a lényeget: ne fikázzunk, amíg nincs felhozatal. Nehogymár a végén belemenjünk egy Yorkfield vs Phenom vitába, mikor még egyik sincs a kezünkben. Sokan vitatkoznak olyanról, amiről semmilyen valós információjuk nincs, és nem is lehet.

2., A lapcsere lesz a fájó pont az Intelnél, mert pl egy erős yorkfield alá még a 333-as fsb ddr3-mal is kevés lesz, kéne az az 1600-as fsb. Nem tudjuk egyelőre, tehát újfent első pont, várjuk meg, míg itt a PH-n is lesz teszt.

(#38) Cerebellum válasza Traxx (#36) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Nem lesz 163 dollár, inkább a 160 euró a reális. A cache tudomásom szerint 1*6 lesz a két magnak, ahogyan most az 1*4. Hogy ez mennyivel jelent többet... a teve tudja, nagyon-nagyon alkalmazásfüggő. Valahol semmit, valahol meg rengeteget.

(#39) Gyuri27 válasza Cerebellum (#37) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nem fikáztam semmit. De pont ez a lényeg a 965 (mióta megfizethető), p35, x38(x48) nagyon gyors csere. Másfél év alatt 3 lap. Ezt egy átlag user nem engedheti meg magának.
Mikor a tegnap vásárolt intel konfigja 1hét alatt avul és értéktelenedik el. De persze mint mindig ez csak az én véleményem.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#40) Traxx válasza Cerebellum (#38) üzenetére

Traxx
(őstag)

200-as dolcsival 32600...ejróval meg 42 rugó kb...ez azért szívfájdító volna, ha igaz volna :O Így meg lehet, hogy mégse éri meg várni?

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#41) venember83 válasza Traxx (#40) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Min csodalkozol? H bevezeteskor nem hiperolcso tomegtermek? Elszoktatok a jol bevalt es regota alkalmazott intel-strategiatol ;) C2d jott olcson, de csak azert, mert ugye elegge sz@rban volt az intel, de mar nincs, ennek oromere itt vannak az uj dragasagok, pont mint anno P4-el PIII-al, stb stb.

(#42) Dare2Live válasza t72killer (#27) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

első tape out és kész proci közt eddig mind AMD, mind Intelnél jó 1év difi volt.
Azhogy mi csordogál meg mi nem egy más kérdés az első tape outot ahol arra büszkék, hogy bebootolt az oprendszer és a demoztatják cinebechtöl elkezdve mindenel a CPUt közt meg van egy "pöppnyi" difi.

IDFen pedig első tape out volt kint.

Amugy igen de eredetileg is ez volt tervben. 2008Q4

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#43) Traxx válasza venember83 (#41) üzenetére

Traxx
(őstag)

Jól van na, csak sajnáltatom magam :DDD Azt azért sejtettem eddig is, hogy újonnan minden drága. De ha dolcsiban adja meg az árat az intel, akkor itthon jó lenne, ha ezt nem írnák át euróra...vagy írják, de adják ócsóért a 6000-es szériát :K

(#44) pisti válasza Honszu (#19) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Rdekes, akkor milyen arányban is állnak egymással?
A felhasznált energia mivé alakul némi elektromágneses zajon és nagyon nagy részt hőn kívül?

(#45) FehérHolló válasza Dare2Live (#42) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha az oprendszer fut rajta, az már elég sokat jelent.

t72killer: Valószínűleg ki fogja használni a plusz cachet. Mobil szegmens nem arról híres, hogy a számokkal kell villogni.

pisti: Csak azt mondta, hogy nem egyenes arányosság van, bár a P*t=Q+W (ahol W elhanyagolható) alapján erősen úgy tűnik, hogy nincs igaza a kollégának. :)
(Direkt nem írogatok integrálos randa képleteket, ne kössetek bele pls. :D)

venember83 (#46): Hol végzett/tanult az illető? :)

Ember embernek farkasa.

(#46) venember83 válasza pisti (#44) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hehe, valahol majdnem elkezdtem vitazni jozan paraszti eszemmel 1 villamosmernokkel, aki azt allitotta, h a felvett energiabol szamitasi teljesitmeny (is) lesz :C :W De visszafogtam magam :)) Felreertesek elkerulese vegett: tudom, h nem kizarolag ho lesz a felvett arambol, de nagyon nagy reszben csak az, tobbi, ahogy Feher Hollo irta, elhanyagolhato.

re#45: fogalmam sincs, de most erzek magamban kedvet es lelkesedest, h kikeressem a topikot ;]

(#47) masterful87 válasza Traxx (#40) üzenetére

masterful87
(fanatikus tag)

Szerintem nem kell itt parázni, az olyan 40 ezer alatt fog debütálni kicsivel.
166$*200Ft*1,2 = 39 840Ft

Csak két példa:
Core2Duo Q6600, 266$ = 266$*200Ft*1,2 = 63 840Ft
ATI/AMD HD2900Pro, 249$ = 249$*200Ft*1,2 = 59 760Ft

Hogy miért 1,2 a szorzó, mert csak! :D
Copyright by Masterful. :DD

''A házasság olyan, mint a koporsó és a gyerekek a szegek.''

(#48) ddekany válasza Gyuri27 (#39) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"De pont ez a lényeg a 965 (mióta megfizethető), p35, x38(x48) nagyon gyors csere. Másfél év alatt 3 lap. Ezt egy átlag user nem engedheti meg magának."

Már mit nem? Átlag usernek az sem gond, ha hetente jelentik meg új lap, mert úgyis csak néhány évente vesz az ember új gépet, annyi idő után meg úgyis minden ami a gépházon belül volt megy a szemétbe (kivéve esetleg zsír hangkártya meg effélék). OK, annyi van, hogy ha garancia idő után elfüstöl vmi, akkor nehéz kompatibiliset találni...

(#49) bagyulajuve

bagyulajuve
(őstag)

ezek így elsőre nem tűnnek túl vészes áraknak

Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

(#50) Honszu válasza pisti (#44) üzenetére

Honszu
(újonc)

A hőleadás sok mindentől függ. A szerkezet kialakításán. Az anyag tulajdonságain stb. Pusztán a fogyasztásból ki indulni, hogy meghatározzuk a hőtermelést butaság.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.