Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) MZperX75

MZperX75
(őstag)

Hát ezek a táblázatok,főleg a legalsó :W

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#2) Z0mbi válasza MZperX75 (#1) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

ezek nem tablazatok hanem diak! :trollface: :D

(#3) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Must have :)

TRON addict

(#4) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok, BIOS frissítéssel fognak-e menni az asztali deszkákban. Például egy MSI X79-GD45-ben... :U

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#5) Janus27

Janus27
(újonc)

Nem hiszem hogy mennének asztali gépbe szánt alaplapban. Viszont 1 EVGA SR3-ban két ilyen proci, mondjuk 4GHz-re húzva, na az már valami :)

(#6) kiiso válasza Janus27 (#5) üzenetére

kiiso
(kvázi-tag)

:K Az jól hangzik! Új Mac Pro is jó lesz! :Y

(#7) HaRdCoRe^mp4 válasza Janus27 (#5) üzenetére

HaRdCoRe^mp4
(kvázi-tag)

Ne is Mondd UP! :R

Telszámom: 30/847-98-09

(#8) capulet75

capulet75
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezek jobbak mint a asztali procik?

Sami Koivikko - Sapphire

(#9) radi8tor1 válasza capulet75 (#8) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Másak. Például ebből lehet többet rakni egy alaplapra. Asztalinál ez le van tiltva.

TRON addict

(#10) lujó55 válasza capulet75 (#8) üzenetére

lujó55
(őstag)

Ne viccelj már!
Teljesen más architektúrára épülnek. Olyan a különbség, mint a Quadro tervező VGA és a játékra szánt NVidia karik között.
Ebből bepakolsz 2-t egy duál lapra és nyomod ezerrel a számításokat, vagy szimulációt. :DDD

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#11) capulet75 válasza lujó55 (#10) üzenetére

capulet75
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem is tudtam hogy vicceltem. Oda kell figyelnem mert még valami stend up comedy-ban kötök ki. Gondoltam már a kérdésemből leesik mindenkinek hogy nem igazán vágom ezt a témát. Szóval, milyen más architektúra? Miben más?

Sami Koivikko - Sapphire

(#12) tombar

tombar
(fanatikus tag)

768 GB memória :Y :Y :Y milyen felhasználási területeknél kell ennyi rendszermemónak?

Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!

(#13) akosf válasza tombar (#12) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pl. rendkívül hasznos lehet, ha valaki PI értékét szeretné 1 billió számjegyig kiszámolni... :U

(#14) tombar válasza akosf (#13) üzenetére

tombar
(fanatikus tag)

lol. elég azt 7 tizedesjegyig is, de lehetetlent is meg lehet próbálni :D:D:D

(#15) hugo chávez válasza lujó55 (#10) üzenetére

hugo chávez
(fanatikus tag)

Az architektúra teljesen azonos, az asztali Core i7 3xxx és a szerver Xeon E5 26xx esetében és a Quadro-k és GeForce-ok esetében is, csak a gyártók a pc-be szánt verziókban letiltanak bizonyos funkciókat, vagy kiiktatnak részegységeket. :)

[ Szerkesztve ]

(#16) 04ahgy válasza Janus27 (#5) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rampage III Extreme-ben és X58A-OC-ben is mennek Xeonok... :U

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#17) Edem05 válasza Janus27 (#5) üzenetére

Edem05
(fanatikus tag)

Biztos vagy te ebben...?

Steam: edem2668 / Origin: IIEMSII

(#18) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

Hogy szivárognak ki ilyen diák?

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#19) Edem05 válasza Psych0 (#18) üzenetére

Edem05
(fanatikus tag)

Pénzért bárki bármit mond, mutat szivárogtat... Vagy direktbe, hogy elősegítse a marketinget...
G*ci dolog a reklám, de ezzel lehet eladni a cuccokat :D

Steam: edem2668 / Origin: IIEMSII

(#20) kvarc válasza tombar (#12) üzenetére

kvarc
(lelkes újonc)

768GB RAM Virualizacios konyezetbe siman kell, sot soksor keves az 1 TB is. Adatbazis kezelonel se jon rosszul ennyi memmoria.

(#21) orbano válasza Janus27 (#5) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

lehet ezeket húzni? a 16x4ghz elég csábítóan hangzik :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#22) orbano válasza tombar (#14) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

7 tizedes? wtf? :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#23) MZperX75 válasza Z0mbi (#2) üzenetére

MZperX75
(őstag)

"diak"? trollface?

Diagram maximum!

[ Szerkesztve ]

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#24) daniele válasza tombar (#12) üzenetére

daniele
(tag)
LOGOUT blog

És ennyi memória, hogy kivitelezhető egy alaplapon? :Y :U

** Galaxy GIO **

(#25) joysefke válasza tombar (#12) üzenetére

joysefke
(senior tag)

Előző héten pakoltattam be egy ajánlatba 4 darab kétutas Fujitsu RX300-as szervert, X5690 procival, ahol egy darab X5690 olyan 1500dollár/eur környékén lehet. (a pontos árakat nem látom)

Ragyogóan alkalmas platformként virtualizációhoz, vSphere 5-el. Egy nem memóriaéhes applikációt futtató W2k8-nak kell adni legalább 4GB-t, ha az applikáció zabálja a memóriát akkor persze többet.

Egy ilyen 2x6 processzoros monstrum rengeteg virtuális géppel elbír, a mennyiség leginkább attól függ mennyire konzervatív az ember amikor a virtualizációs környezetben szükséges hardvererőforrásokat számolja/tervezi. Mi nagyon konzervatívak vagyunk, és azt mondjuk, hogy 1 darab fizikai processzormag elegendő 1,5 darab virtuális processzormaghoz (vCPU) tehát a 2x6 magos szerver képes futtatni annyi alkalmazást amelyek 2x6x1,5=18 darab virtuális processzormag szükséges. Ez persze nagyon erősen függ az alkalmazási területtől. A valóság pedig még sokkal kedvezőbb, mert a procikihasználtság még így is általában nagyon alacsony (10-20%)

Na mindegy a lényeg az, hogy a rengeteg virtuális gép zabálja a memóriát, szó szerint, ha egy dolog van amin nem szabad spórolni az a memória, én általában a számított minimálisan szükséges mennyiséget megduplázom, szóval egy ilyen RX300-hoz dukál a minimum 48GB, de inkább 72GB. Ha több virtuális gépet engednénk rá, akkor még több kéne.

J.

Óvakodjatok az Ofotérttől, különösen a 112-es IV Ker István úti Ofotérttől. Fujitsu Siemens E7110 szereléséhez értő embert keresek (venti csere). PÜ légyszi

(#26) orbano válasza daniele (#24) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mondjuk úgy, hogy telepakolsz 32gb-os modulokkal egy ilyen lapot (vontakoztassunk el attól, hogy ez a lap nem kezel ennyit)

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#27) daniele válasza orbano (#26) üzenetére

daniele
(tag)
LOGOUT blog

Ja, hogy létezik már 1-ben 32gb-os modul :DDD le vagyok maradva :( :))

** Galaxy GIO **

(#28) Meteorhead

Meteorhead
(újonc)

Én dense GPU klaszter építésén gondolkodom és keresem az élhető megoldásokat, és vannak nagyon brutál GPU-s alaplapok, amikbe PCI-E extenderekkel 32-64 GPU magot is bele lehet pakolni, és 3-6 GB VRAM/GPU-val számolva 192-384 GB-nál tartunk. Nem volna haszontalan, ha mondjuk a GPU-kon számolt rendszer legalább egyszer elférne RAM-ban. Ami lapokat találtam, azokkal simán ki lehet hozni, hogy több a VRAM mint a RAM, és trükközni kéne, mert egyszer sem jelenhet meg host memóriában az egész rendszer. 40 PCI-E 3.0 sáv?? Ez nagyon keményvonalas...

Ebből ha már csak 32 megmarad 2db x16-nak, esetleg kettő proci van a lapon, és még tovább van osztva egy nForce chippel (mint a TYAN egy lapján, csak PCI-E 2.0-val), akkor lenne 8 db x16 PCI-E 3.0 foglalat. (Tisztában vagyok az osztó működésével) Evvel már könnyen el lehetne érni a 64-128 GPU/host értéket, amivel elég szép számú GPU-t lehetne használni elég alacsony késleltetés mellett. És akkor már el sem kezdem, hogy 128GPU-nak mennyi RAM kéne...

A lényeg, ezekkel irgalmatlan szerveket lehet építeni.

(#29) tombar válasza joysefke (#25) üzenetére

tombar
(fanatikus tag)

mondjuk ebből a megközelítésből már nem is olyan áll leesős a 768 GB.
mondjuk annyit sejtettem h vannak memóriaéhes szaki programok, de azt nem gondoltam h virtu gépeknek is annyi kell. bár tény h magát a metodikát nem ismerem.

(#30) nyerek01 válasza daniele (#27) üzenetére

nyerek01
(újonc)

2009 nyarán, tehát több mint két éve a Samsung már működő példányt mutatott be.

(#31) fesii

fesii
(kvázi-tag)

Ettől a kiszivárgott szótól már a falnak tudnék futni...
Eltudom képzelni mennyire kiszivárgott.. Egy megbeszélés után eldöntötték, hogy elküldik pár újságnak... Most már valami más szót is kitalálhatnak a helyére! :W

(#32) gyuri844

gyuri844
(tag)

up neki csak az ára lesz borsos :)

(#33) RpPRO

RpPRO
(őstag)

Mar az 1. szónál mosolyogtam: kiszivárgott. Jah....

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#34) joysefke válasza tombar (#29) üzenetére

joysefke
(senior tag)

A virtuális gépen futó oprendszer és alkalmazások alapvetően nincsenek tisztában vele, hogy nem fizikai vason futnak hanem egy köztes, virtualizációs rétegen.(ez persze nem teljesen igaz, mert a guest operációs rendszerre installálva a VMware toolst, a virtualizációs réteg monitorozni, vezérelni tudja a guest-et- a VMware tools tisztában van vele, hogy ő csak virtuális gépen fut)

Tehát a guest oprendszer meg a rajta futó alkalmazások ugyanúgy használják a memóriát, mintha az fizikai memória lenne, nagyságrendileg ugyanannyira is van szükség, ha eltekintünk az overheadtől illetve attól, hogy a virtualizációs réteg rendelkezik ilyen olyan trükkökkel, hogy csökkentse a virtuális gépek memóriafogyasztását, illetve a virtuális gépek által korábban lefoglalt de nem használt memóriát felszabadítsa. Illetve eleve képes "okosan odaadni" a memóriát a virtuális gépeknek, így jó esetben ténylegesen annyit kapnak amit használnak is.

Egy szó mint száz, egy kétprocesszoros szerveren 12 magon (x5690) könnyen elfuthat 20+ nem túl erőforrásigényes, nem real time applikáció, azoknak meg akkor alsó hangon kell a 4x 20+ GB memória Win2k8-t feltételezve.

J.

[ Szerkesztve ]

Óvakodjatok az Ofotérttől, különösen a 112-es IV Ker István úti Ofotérttől. Fujitsu Siemens E7110 szereléséhez értő embert keresek (venti csere). PÜ légyszi

(#35) joysefke válasza joysefke (#34) üzenetére

joysefke
(senior tag)

A másik pedig az, hogy egy fizikai gépen futó oprendszer esetén nem nagy probléma, ha néha swappolni kell, a gépenek általában van saját lokális merevlemeze.

A virtualizációs réteget futtató hostoknak viszont általában nincs saját merevlemeze, közös általában dedikált hálózaton keresztül elérhető tárat használnak (SAN), azt pedig nem szerencsés fölöslegesen I/O-val terhelni.

Ha maga a virtualizációs réteg fut ki a memóriából (tehát nem a rajta futó guest oprendszer) és a virtualizációs rétegnek kell swappolnia, akkor összeomlik a teljesítmény. Ezért sem szabad spórolni a memóriával.

(#36) Konflikt válasza joysefke (#35) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azert a swap lesz a legutolso, amit a vmkernel csinalni fog. elotte van meg TPS, ballooning, memory compress, ill. vsphere5-ben swap to SSD is.
a cel az, hogy lehetoleg 0 memoriat kelljen adni a guest-nek:)
btw, ez a 768GB szep, csak birjad licenszelni..
amugy pont van nalunk par RX300 is clusterben.

[ Szerkesztve ]

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#37) joysefke válasza Konflikt (#36) üzenetére

joysefke
(senior tag)

igen, erre írtam, hogy "ilyen olyan trükkök" :)

megírod privátban, hogy hol vannak a gépek és milyen alkalmazásterületről van szó?

üdv
J.

(#38) sonar

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Múlthéten érkezett mintába egy ws 2 db ilyen jószág van benne csak az alaplaphoz nem találtam drivert. Pedig kíváncsi lennék, hogy mit tud

[ Szerkesztve ]

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

(#39) orbano válasza sonar (#38) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Hol dolgozol hogy ilyet kaptok mintaba?

A vér nem válik VAZZE!™

(#40) sonar válasza orbano (#39) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Lenovo bérgyártók vagyunk

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

(#41) gyuri844

gyuri844
(tag)

Kíváncsi vagyok mikor lesz elérhető ilyen technika emberi áron is...

(#42) orbano válasza gyuri844 (#41) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

amikor embereknek is szükségük lesz rá :)

A vér nem válik VAZZE!™

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.