Hát ezek a táblázatok,főleg a legalsó 
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

Hát ezek a táblázatok,főleg a legalsó 

ezek nem tablazatok hanem diak! :trollface: 
Kíváncsi vagyok, BIOS frissítéssel fognak-e menni az asztali deszkákban. Például egy MSI X79-GD45-ben... 
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Nem hiszem hogy mennének asztali gépbe szánt alaplapban. Viszont 1 EVGA SR3-ban két ilyen proci, mondjuk 4GHz-re húzva, na az már valami 

Az jól hangzik! Új Mac Pro is jó lesz! 

Ne is Mondd UP! 
Telszámom: 30/847-98-09
Ezek jobbak mint a asztali procik?
Sami Koivikko - Sapphire

Másak. Például ebből lehet többet rakni egy alaplapra. Asztalinál ez le van tiltva.
TRON addict

Ne viccelj már!
Teljesen más architektúrára épülnek. Olyan a különbség, mint a Quadro tervező VGA és a játékra szánt NVidia karik között.
Ebből bepakolsz 2-t egy duál lapra és nyomod ezerrel a számításokat, vagy szimulációt. 
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!
Nem is tudtam hogy vicceltem. Oda kell figyelnem mert még valami stend up comedy-ban kötök ki. Gondoltam már a kérdésemből leesik mindenkinek hogy nem igazán vágom ezt a témát. Szóval, milyen más architektúra? Miben más?
Sami Koivikko - Sapphire

768 GB memória
milyen felhasználási területeknél kell ennyi rendszermemónak?
Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
Pl. rendkívül hasznos lehet, ha valaki PI értékét szeretné 1 billió számjegyig kiszámolni... 

lol. elég azt 7 tizedesjegyig is, de lehetetlent is meg lehet próbálni 

Az architektúra teljesen azonos, az asztali Core i7 3xxx és a szerver Xeon E5 26xx esetében és a Quadro-k és GeForce-ok esetében is, csak a gyártók a pc-be szánt verziókban letiltanak bizonyos funkciókat, vagy kiiktatnak részegységeket. 
[ Szerkesztve ]
Rampage III Extreme-ben és X58A-OC-ben is mennek Xeonok... 
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Biztos vagy te ebben...?
Steam: edem2668 / Origin: IIEMSII
Hogy szivárognak ki ilyen diák?
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

Pénzért bárki bármit mond, mutat szivárogtat... Vagy direktbe, hogy elősegítse a marketinget...
G*ci dolog a reklám, de ezzel lehet eladni a cuccokat 
Steam: edem2668 / Origin: IIEMSII

768GB RAM Virualizacios konyezetbe siman kell, sot soksor keves az 1 TB is. Adatbazis kezelonel se jon rosszul ennyi memmoria.

lehet ezeket húzni? a 16x4ghz elég csábítóan hangzik 
A vér nem válik VAZZE!™

7 tizedes? wtf? 
A vér nem válik VAZZE!™

"diak"? trollface?
Diagram maximum!
[ Szerkesztve ]
És ennyi memória, hogy kivitelezhető egy alaplapon?

** Galaxy GIO **

Előző héten pakoltattam be egy ajánlatba 4 darab kétutas Fujitsu RX300-as szervert, X5690 procival, ahol egy darab X5690 olyan 1500dollár/eur környékén lehet. (a pontos árakat nem látom)
Ragyogóan alkalmas platformként virtualizációhoz, vSphere 5-el. Egy nem memóriaéhes applikációt futtató W2k8-nak kell adni legalább 4GB-t, ha az applikáció zabálja a memóriát akkor persze többet.
Egy ilyen 2x6 processzoros monstrum rengeteg virtuális géppel elbír, a mennyiség leginkább attól függ mennyire konzervatív az ember amikor a virtualizációs környezetben szükséges hardvererőforrásokat számolja/tervezi. Mi nagyon konzervatívak vagyunk, és azt mondjuk, hogy 1 darab fizikai processzormag elegendő 1,5 darab virtuális processzormaghoz (vCPU) tehát a 2x6 magos szerver képes futtatni annyi alkalmazást amelyek 2x6x1,5=18 darab virtuális processzormag szükséges. Ez persze nagyon erősen függ az alkalmazási területtől. A valóság pedig még sokkal kedvezőbb, mert a procikihasználtság még így is általában nagyon alacsony (10-20%)
Na mindegy a lényeg az, hogy a rengeteg virtuális gép zabálja a memóriát, szó szerint, ha egy dolog van amin nem szabad spórolni az a memória, én általában a számított minimálisan szükséges mennyiséget megduplázom, szóval egy ilyen RX300-hoz dukál a minimum 48GB, de inkább 72GB. Ha több virtuális gépet engednénk rá, akkor még több kéne.
J.
Óvakodjatok az Ofotérttől, különösen a 112-es IV Ker István úti Ofotérttől. Fujitsu Siemens E7110 szereléséhez értő embert keresek (venti csere). PÜ légyszi

mondjuk úgy, hogy telepakolsz 32gb-os modulokkal egy ilyen lapot (vontakoztassunk el attól, hogy ez a lap nem kezel ennyit)
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
Ja, hogy létezik már 1-ben 32gb-os modul
le vagyok maradva

** Galaxy GIO **

Én dense GPU klaszter építésén gondolkodom és keresem az élhető megoldásokat, és vannak nagyon brutál GPU-s alaplapok, amikbe PCI-E extenderekkel 32-64 GPU magot is bele lehet pakolni, és 3-6 GB VRAM/GPU-val számolva 192-384 GB-nál tartunk. Nem volna haszontalan, ha mondjuk a GPU-kon számolt rendszer legalább egyszer elférne RAM-ban. Ami lapokat találtam, azokkal simán ki lehet hozni, hogy több a VRAM mint a RAM, és trükközni kéne, mert egyszer sem jelenhet meg host memóriában az egész rendszer. 40 PCI-E 3.0 sáv?? Ez nagyon keményvonalas...
Ebből ha már csak 32 megmarad 2db x16-nak, esetleg kettő proci van a lapon, és még tovább van osztva egy nForce chippel (mint a TYAN egy lapján, csak PCI-E 2.0-val), akkor lenne 8 db x16 PCI-E 3.0 foglalat. (Tisztában vagyok az osztó működésével) Evvel már könnyen el lehetne érni a 64-128 GPU/host értéket, amivel elég szép számú GPU-t lehetne használni elég alacsony késleltetés mellett. És akkor már el sem kezdem, hogy 128GPU-nak mennyi RAM kéne...
A lényeg, ezekkel irgalmatlan szerveket lehet építeni.

mondjuk ebből a megközelítésből már nem is olyan áll leesős a 768 GB.
mondjuk annyit sejtettem h vannak memóriaéhes szaki programok, de azt nem gondoltam h virtu gépeknek is annyi kell. bár tény h magát a metodikát nem ismerem.

2009 nyarán, tehát több mint két éve a Samsung már működő példányt mutatott be.

Ettől a kiszivárgott szótól már a falnak tudnék futni...
Eltudom képzelni mennyire kiszivárgott.. Egy megbeszélés után eldöntötték, hogy elküldik pár újságnak... Most már valami más szót is kitalálhatnak a helyére! 

Mar az 1. szónál mosolyogtam: kiszivárgott. Jah.... ![]()
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

A virtuális gépen futó oprendszer és alkalmazások alapvetően nincsenek tisztában vele, hogy nem fizikai vason futnak hanem egy köztes, virtualizációs rétegen.(ez persze nem teljesen igaz, mert a guest operációs rendszerre installálva a VMware toolst, a virtualizációs réteg monitorozni, vezérelni tudja a guest-et- a VMware tools tisztában van vele, hogy ő csak virtuális gépen fut)
Tehát a guest oprendszer meg a rajta futó alkalmazások ugyanúgy használják a memóriát, mintha az fizikai memória lenne, nagyságrendileg ugyanannyira is van szükség, ha eltekintünk az overheadtől illetve attól, hogy a virtualizációs réteg rendelkezik ilyen olyan trükkökkel, hogy csökkentse a virtuális gépek memóriafogyasztását, illetve a virtuális gépek által korábban lefoglalt de nem használt memóriát felszabadítsa. Illetve eleve képes "okosan odaadni" a memóriát a virtuális gépeknek, így jó esetben ténylegesen annyit kapnak amit használnak is.
Egy szó mint száz, egy kétprocesszoros szerveren 12 magon (x5690) könnyen elfuthat 20+ nem túl erőforrásigényes, nem real time applikáció, azoknak meg akkor alsó hangon kell a 4x 20+ GB memória Win2k8-t feltételezve.
J.
[ Szerkesztve ]
Óvakodjatok az Ofotérttől, különösen a 112-es IV Ker István úti Ofotérttől. Fujitsu Siemens E7110 szereléséhez értő embert keresek (venti csere). PÜ légyszi

A másik pedig az, hogy egy fizikai gépen futó oprendszer esetén nem nagy probléma, ha néha swappolni kell, a gépenek általában van saját lokális merevlemeze.
A virtualizációs réteget futtató hostoknak viszont általában nincs saját merevlemeze, közös általában dedikált hálózaton keresztül elérhető tárat használnak (SAN), azt pedig nem szerencsés fölöslegesen I/O-val terhelni.
Ha maga a virtualizációs réteg fut ki a memóriából (tehát nem a rajta futó guest oprendszer) és a virtualizációs rétegnek kell swappolnia, akkor összeomlik a teljesítmény. Ezért sem szabad spórolni a memóriával.
azert a swap lesz a legutolso, amit a vmkernel csinalni fog. elotte van meg TPS, ballooning, memory compress, ill. vsphere5-ben swap to SSD is.
a cel az, hogy lehetoleg 0 memoriat kelljen adni a guest-nek
btw, ez a 768GB szep, csak birjad licenszelni..
amugy pont van nalunk par RX300 is clusterben.
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

igen, erre írtam, hogy "ilyen olyan trükkök" 
megírod privátban, hogy hol vannak a gépek és milyen alkalmazásterületről van szó?
üdv
J.
Múlthéten érkezett mintába egy ws 2 db ilyen jószág van benne csak az alaplaphoz nem találtam drivert. Pedig kíváncsi lennék, hogy mit tud
[ Szerkesztve ]
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

Hol dolgozol hogy ilyet kaptok mintaba?
A vér nem válik VAZZE!™
Lenovo bérgyártók vagyunk
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

Kíváncsi vagyok mikor lesz elérhető ilyen technika emberi áron is...