csak árcsökkentéssel lehet azt túlélni,amit az nvidia szeretne...ha bejön,megmaradnak..
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Notebookok, tabletek » [Re:] Jövőre 299 dollárért is árulhatnak Tegra 3-as tableteketHozzászólások

eXodus
(őstag)
A hiba ott van h jövőre jön a kisebb csíkszélességű, gyorsabb, kevesebbet fogyasztó konkurencia is.
______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))
A hiba inkább ott van, hogy 400 forintos dollár árfolyamnál ez nekünk az álom kategória marad.

Tikakukac
(őstag)
Most nézegettem miket kéne rendelni ebayről. Árfolyam meglesése után kicsit elfehéredtem, hát tényleg válogatni kell mi éri meg és mi nem 
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

eXodus
(őstag)
Ez másfajta hiba. De fel a fejjel, lesz ez még rosszabb is. 
______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

WayneGace
(fanatikus tag)
400? Ez valamilyen ultra pesszimista hozzászólás vagy komolyan gondolod?
Kö
Te már 400-ba váltod?
Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

amargo
(PH! addikt)
Eddig ezen az úton haladtunk. De 300-ig simán elmehet. A 400 tényleg erős lenne..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

jozsi
(tag)
Kicsit többet vártam a 3-as Tegrától, de h az iphone is elpicsázza, pffff. Na de majd a több magos alkalmazások
Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

hpeter10
(kvázi-tag)
nah jah 
n"V
..még egy jó darabig nekünk teljesen mindegy lesz, hogy hány usd vagy euró lenne akármi is, amíg ilyen szar a forintunk...
Nem is olyan régen még 187 ft/usd-s árfolyamon rendeltem Kínából. Mára ezek a megrendelések is redukálódtak..
Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

Sir Ny
(lelkes újonc)
„Ez lényegében tudatos koncepcióbeli eltérés, hiszen a vállalat már elkészítette a PhysX motor androidos verzióját, mely nem képes GPU-s gyorsítás használatára, így a számítások sebessége a processzormagok számától, és azok összesített erejétől függ.”
Jól értem ez azt jelenti, hogy nem engedik a konkurens chipeken normálisan futni a játékokat? Ez szabályos amúgy?

jozsi
(tag)
Persze, ahogy az asztali vga szegmensben is az
Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

jozsi
(tag)
Persze, ahogy az asztali vga szegmensben is az

1: GL-Benchmark Datenbank; - akkor ezt most kineztek egy tablazatbol es ugy hasonlitottak ossze a tobbivel (amiket le is mertek)? 
alba gu brath
Jelenleg 1/3 az esély a magyar államcsődre, lehet van benne valami. 
Egyébként jöjjenek csak az olcsó 4 magos kicsi SOC-k.
[ Szerkesztve ]
A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

MongolZ
(fanatikus tag)
Évekkel előtte meg volt 320 is... a világ változik.

Pete55555
(senior tag)
"pár negyedéven belül"
Ez lehet akár 1,5 év is. Addigra meg már majdhogynem elavult lesz a Tegra3...
Ericsson GA628 - Alcatel One Touch Easy - Motorola V2288 - Siemens C35 - Siemens A50 - Samsung A800 - Motorola E398 - Motorola E550 - Samsung U800 - Samsung Galaxy S
Meddig akarnak még próbálkozni ezzel a Tegra dologgal? A piacot nem az érdekli, hogy hányszáz FPS-el fut egy adott videó, meg hogy dobálóznak a számokkal, hogy jövőre még gyorsabb lesz, hanem hogy használható legyen a cucc. És pont ezt nem tudják megcsinálni. FAIL.
Eladó ASUS GT520 Silent 1GB GDDR3 full passzív! http://href.hu/x/huks

B1T3
(őstag)
Kicsit többet vártam a Tegrától. Az sem mellékes, hogy emellett a fejlesztések tervezett ütemét sem tudják tartani.
Blogom: http://adf.ly/6G3XH
"The Way It's Meant To Be Played"
Egyre kevésbé szimpatikus nekem amit csinálnak. Ilyenkor nem tud a körmükre nézni valami bizottság?
A lepényhal megy előre, a remény hal meg utoljára.

arty
(senior tag)
a vásárlóknak kéne. fél évig nem venni tegrát/nvidiát, egyből észhez térnének.
de a vásárló buta, önmaga ellensége 
Szerintem a Tegra2 is tökéletesen használható 
Kifejtenéd, hogy miben nem használható a Tegra?
The world outside can burn in flames.

devast
(őstag)
Video nezes
amlogic-om tenyleg tud 1080p-t nem csak papiron.
Fan of 2nd order harmonics since 2010

smkb
(senior tag)
"Jól értem ez azt jelenti, hogy nem engedik a konkurens chipeken normálisan futni a játékokat? Ez szabályos amúgy?"
A Market úgysem engedi letölteni olyan készülékre ami nem kompatibilis. Ha valamit úgy írnak meg, hogy csak AMD platformon fut, akkor azon fut. Ha meg azt fizetik meg a játékfejlesztőnek, hogy physixel menjen, akkor azzal megy.
Ha úgy írok meg egy programot, hogy kizárólag Mali-400 gpu-n fut, akkor úgy írom meg, senkinek semmi köze hozzá.
Ilyen alapon akkor szabálytalan az is, hogy az AMD VGA driverei csak az AMD VGA-k hoz jók, az NVidiáé meg csak NV-khez 
MKV-t nem viszi el, de 1080p-s AVI hibátlan BSPlayerrel.

stratova
(őstag)
Media Player Classic - Home Cinema-val sem bírja már az MKV-t?
Itt van belőle portable, ha kedved támadna megnézni. 
KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!
Az aktuális galaxy S2 is elviszi a 1080p-s mkv-t (exynos procival). Hihetetlen, hogy meglódult a mobil GPU fejlődés, tabletet én már csak olyat veszek majd, ami simán viszi a 3DfullHD cuccokat+van megfelelő csatija (displayport 1.2), és kivált egy teljesértékű notit (dokkolható asztali gépnél, futnak rajta az x86-os progik).
Talán majd az AMD virít valami szépet jövőre...
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
Igen. A Tegra 3-at a gyártó mérheti, mert még nincs kint az a Lenovo tablet, amelyről az eredmények jöttek. Mivel a benchmark ugyanaz, így mindegy, hogy a gyártó közli az eredményt, vagy teszt szintjén mérik. A gyártó nem fog hazudni, mert egyszer megjelenik a termék, és utána magyarázkodni kellene, hogy miért kozmetikázták az eredményt.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
"és kivált egy teljesértékű notit"
Ilyen aligha lesz.. a tablet nem notebook helyett van.

devast
(őstag)
[link]
Az hogy avi mkv vagy ogg, tökmindegy.
Nem a formátumtól függ. A Tegra 2 dekódolómotorja nagyjából 20 Mbps-ig működik jól. A Tegra 3-nál már mehet a 40 Mbps is. Ez kb. az élmezőny az aktuális ARM-os tabletprocesszoroknál, 50-60 Mbps-nál a következő generáció sem tud majd többet, nincs is erre túl nagy szükség, már a 40 Mbps is elég jó. Ha meg nagyon kell a nafta, akkor ott az AMD Z-01, vagy az érkező Z-03 a 100 Mbps-os paraméterrel.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

stratova
(őstag)
A fogyasztást elnézve gondolom már csak Samara fog eljutni a 40 nm-es Tegra 3 és társai által diktált 2-3 W-os TDP hez (cserébe erősebb GPU-t és X86-os magokat adva).
Arról még semmi hír, hogy 28 nm-en vagy 40-en készül majd?
Vajon Z-01/Z-03-at már megtudják úgy zabolázni, hogy tablet méretben ne kelljen neki aktív hűtés? C-50 9 W-jánál nyilván szükséges volt még.

mikej95
(tag)
Szerintem a hiba nem a beachmark-ban van, mindinkább az nVida-ban! A S.T.A.L.K.E.R SoC minden és a CS(Clear Sky warezpistikéknek) első veziójának, nameg a Crysis 2 dx11 patch szétbarmolásával is már eleget ártottak!
Be kéne látni, hogy bebuktak vele, x@r lett!
-

decibel
(fanatikus tag)
Abszolút nem vagy tisztában a tényekkel és a tegra üzleti hatásával. Na ez a FAIL.
"you are a monkey poo-poo"
Ez attól függ, hogy milyen fogyasztási adatot nézünk. Az átlag fogyasztásban van az ARM előnye. A megszokott TDP fogyasztási osztályok esetében a Tegra 3 is 4,6 watt, a Tegra 2 meg 3,5. Ehhez képest a Z670-es Atom is jó a 3 wattos osztályával, de átlagos terhelésnél 2-2,5 wattot fogyaszt, míg az ARM-os SoC-ok 1-2 watt között.
Ez a fogyasztás dolog a honnan közelíted kérdése. TDP osztály szerint például a Z-03 is 4,5 watt, ami papíron jobb, mint a Tegra 3, de átlag fogyasztásra az AMD 2 wattot mond, ami rosszabb.
Aztán nem beszéltünk az idle fogyasztásról, ahol szintén nagy az eltérés. Elég komplikált ezen a területen a TDP osztály szerint nézni a lapkák fogyasztását.
[ Szerkesztve ]
Hú, most aztán jól megcáfoltál.

Pete55555
(senior tag)
Eladnám a vesémet egy ilyenért 
[ Szerkesztve ]
Ericsson GA628 - Alcatel One Touch Easy - Motorola V2288 - Siemens C35 - Siemens A50 - Samsung A800 - Motorola E398 - Motorola E550 - Samsung U800 - Samsung Galaxy S

stratova
(őstag)
Persze jobb részletesen ismerni a fogyasztási értékeket, de több híján a TDP-ből voltam kénytelen kiindulni, mivel Tegra 3 részletes fogyasztási adatait (W) nem ismerem csak várható fejlődését az elődhöz képest.
Ha minden igaz AMD Hondo:
TDP: <4,5 W
App: ~2 W
720p: 2,1 W
Wifi/web: 1,6 W
+ Hudson MT2: ~1 W (bár ehhez kicsit megnyirbálták)
Javítsatok ki ha tévednék, de Nvidia nem csak tabletre és High-end mobiltelefonokra összpontosít a Tegrával, lásd. Audi/Cevy (bár engem már a teljes mértékben grafikus sebességmérőtől is a hideg ráz).
[ Szerkesztve ]

smkb
(senior tag)
Mit is kellett volna megcáfolnia? Mi volt a tényeken alapuló állításod? 

lujó55
(őstag)
Látom beidult a 40. hozzászólás környékén törvényszerűen megjelenő személyeskedés 
Szerintem meg bárki bármit csinál, nem marketing kell és félrepofázás, hanem teljesítmény-arányos árazás. Ma már senki nem hülye. Bármit el lehet adni, ha reális az ár, mert mindenre van igény. 
[ Szerkesztve ]
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

x_o_n
(PH! addikt)
mindenesetre 300usd barátinak tünik.
:igényes festés vállalok referenciákkal:::::Diablo 3: Guest Pass -t keresek!!:::
Eddig egy mkv sem ment el, és mindegyik avi, amit próbáltam. Mkv-ból a 720p sem megy akadásmentesen. 720p-s mkvnek magasabb a bitsűrűsége, mint az 1080p-s avi-nak?

devast
(őstag)
az avi, mkv , ogg stb az csak egy konténer. Mint egy doboz. Olyan audio/video stream-eket raksz bele amilyent akarsz. A tegra2 high profile h264/avc 1080p-ket nem viszi. A h264/avc 1080p videók 99,99%-a ilyen. Ennél érthetőbben nem tudom elmondani 
Értem ezt.
Viszont annyi a különbség, hogy mkv-t még nem tudtam rávenni a gépet, hogy hardveresn dekódolja, ellenben avit tud. Mkv-t csak szoftveresen akarja, akárhány videolejátszóval próbáltam.
Igazából én voltm a hülye, hogy zt eddig nem írtam 

devast
(őstag)
Ez a következő miatt van: A tegra2-ben nincs neon támogatás. Szinte az összes lejátszó a marketen neon-t használ a hardveres dekódoláshoz... Magyarul az az eset állt elő, hogy a lejátszók amik ismerik az mkv konténert, és ki tudják belőle olvasni az audio/video/felirat strem-eket, nem tudnak hardveresen dekódolni tegra2-őn.
ps: tegra3-ban ezek mind javítva lettek elvileg
Tud neon-t, és high profile 1080p-t is.
[ Szerkesztve ]

decibel
(fanatikus tag)
Erőltesd meg magad és keresd ki a negyedéves jelentésekből az idevágó részeket, ha cáfolatra vágysz. Én nem teszem meg helyetted.
"you are a monkey poo-poo"
TDP osztályt nem szokás ezen a piacon megadni. Az AMD is csak azért adja meg, mert a PC-n szokás, de ahogy látod a valós adatokat lényegtelen információ, mert a Z670 jobb ebben a tekintetben a Tegra 2-nél is, de aztán amikor az átlagos fogyasztásra kerül sor a megadott számok értelmetlenné vállnak.
Összpontosítás szempontjából a tablet és a high-end telefon az első, de a Tegra persze eladható máshova is.
A legutóbbi negyedévben 45 millió dollár veszteséget termelt a CPB üzletág. A bevételek viszont szépen nőnek. Majdnem négyszeresére nőtt az üzletág az előző évhez képest. Valszeg idén már nem, de 2012-ben lehet, hogy eljön az első nyereséges negyedév. Ha más nem, akkor a Windows 8 előnybe hozhatja az NV-t. Sokat számít, hogy évek óta írnak grafikus drivert a WDDM felületre. Ennek sokan nem tulajdonítanak jelentőséget, de az új Atommal rá lehet jönni, hogy nagyon nem könnyű ezt kezelni. Ugye fél éve kész a hardver, de hitelesített grafikus driver nincs.
[ Szerkesztve ]