Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Srodney

Srodney
(senior tag)

csak árcsökkentéssel lehet azt túlélni,amit az nvidia szeretne...ha bejön,megmaradnak..

(#2) eXodus

eXodus
(őstag)

A hiba ott van h jövőre jön a kisebb csíkszélességű, gyorsabb, kevesebbet fogyasztó konkurencia is.

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#3) Khelben válasza eXodus (#2) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

A hiba inkább ott van, hogy 400 forintos dollár árfolyamnál ez nekünk az álom kategória marad.

(#4) Tikakukac válasza Khelben (#3) üzenetére

Tikakukac
(őstag)

Most nézegettem miket kéne rendelni ebayről. Árfolyam meglesése után kicsit elfehéredtem, hát tényleg válogatni kell mi éri meg és mi nem :(((

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

(#5) eXodus válasza Khelben (#3) üzenetére

eXodus
(őstag)

Ez másfajta hiba. De fel a fejjel, lesz ez még rosszabb is. :P

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#6) WayneGace válasza Khelben (#3) üzenetére

WayneGace
(fanatikus tag)

400? Ez valamilyen ultra pesszimista hozzászólás vagy komolyan gondolod?

(#7) akom

akom
(senior tag)

Jövőre 299Ft lehet egy dollár....

(#8) adamssss válasza Khelben (#3) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Te már 400-ba váltod?

Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

(#9) amargo válasza WayneGace (#6) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Eddig ezen az úton haladtunk. De 300-ig simán elmehet. A 400 tényleg erős lenne..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#10) jozsi

jozsi
(tag)

Kicsit többet vártam a 3-as Tegrától, de h az iphone is elpicsázza, pffff. Na de majd a több magos alkalmazások:D

Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

(#11) hpeter10 válasza jozsi (#10) üzenetére

hpeter10
(kvázi-tag)

nah jah :D

n"V

(#12) Geller_1972

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

..még egy jó darabig nekünk teljesen mindegy lesz, hogy hány usd vagy euró lenne akármi is, amíg ilyen szar a forintunk... :((( Nem is olyan régen még 187 ft/usd-s árfolyamon rendeltem Kínából. Mára ezek a megrendelések is redukálódtak..

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#13) Sir Ny

Sir Ny
(lelkes újonc)

„Ez lényegében tudatos koncepcióbeli eltérés, hiszen a vállalat már elkészítette a PhysX motor androidos verzióját, mely nem képes GPU-s gyorsítás használatára, így a számítások sebessége a processzormagok számától, és azok összesített erejétől függ.”

Jól értem ez azt jelenti, hogy nem engedik a konkurens chipeken normálisan futni a játékokat? Ez szabályos amúgy?

(#14) jozsi válasza Sir Ny (#13) üzenetére

jozsi
(tag)

Persze, ahogy az asztali vga szegmensben is az:DDD

Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

(#15) jozsi válasza Sir Ny (#13) üzenetére

jozsi
(tag)

Persze, ahogy az asztali vga szegmensben is az:DDD

(#16) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

1: GL-Benchmark Datenbank; - akkor ezt most kineztek egy tablazatbol es ugy hasonlitottak ossze a tobbivel (amiket le is mertek)? :D

alba gu brath

(#17) Löncsi válasza WayneGace (#6) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Jelenleg 1/3 az esély a magyar államcsődre, lehet van benne valami. :U

Egyébként jöjjenek csak az olcsó 4 magos kicsi SOC-k.

[ Szerkesztve ]

A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

(#18) MongolZ válasza Geller_1972 (#12) üzenetére

MongolZ
(fanatikus tag)

Évekkel előtte meg volt 320 is... a világ változik.

(#19) Pete55555

Pete55555
(senior tag)

"pár negyedéven belül"
Ez lehet akár 1,5 év is. Addigra meg már majdhogynem elavult lesz a Tegra3...

Ericsson GA628 - Alcatel One Touch Easy - Motorola V2288 - Siemens C35 - Siemens A50 - Samsung A800 - Motorola E398 - Motorola E550 - Samsung U800 - Samsung Galaxy S

(#20) Jhonny06

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Meddig akarnak még próbálkozni ezzel a Tegra dologgal? A piacot nem az érdekli, hogy hányszáz FPS-el fut egy adott videó, meg hogy dobálóznak a számokkal, hogy jövőre még gyorsabb lesz, hanem hogy használható legyen a cucc. És pont ezt nem tudják megcsinálni. FAIL.

Eladó ASUS GT520 Silent 1GB GDDR3 full passzív! http://href.hu/x/huks

(#21) B1T3

B1T3
(őstag)

Kicsit többet vártam a Tegrától. Az sem mellékes, hogy emellett a fejlesztések tervezett ütemét sem tudják tartani.

Blogom: http://adf.ly/6G3XH

(#22) kolosanyi válasza jozsi (#15) üzenetére

kolosanyi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"The Way It's Meant To Be Played"
Egyre kevésbé szimpatikus nekem amit csinálnak. Ilyenkor nem tud a körmükre nézni valami bizottság?

A lepényhal megy előre, a remény hal meg utoljára.

(#23) arty válasza kolosanyi (#22) üzenetére

arty
(senior tag)

a vásárlóknak kéne. fél évig nem venni tegrát/nvidiát, egyből észhez térnének.

de a vásárló buta, önmaga ellensége :)

(#24) baluka26 válasza Jhonny06 (#20) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem a Tegra2 is tökéletesen használható :)

Kifejtenéd, hogy miben nem használható a Tegra?

The world outside can burn in flames.

(#25) devast válasza baluka26 (#24) üzenetére

devast
(őstag)

Video nezes :) amlogic-om tenyleg tud 1080p-t nem csak papiron.

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#26) smkb válasza Sir Ny (#13) üzenetére

smkb
(senior tag)

"Jól értem ez azt jelenti, hogy nem engedik a konkurens chipeken normálisan futni a játékokat? Ez szabályos amúgy?"

A Market úgysem engedi letölteni olyan készülékre ami nem kompatibilis. Ha valamit úgy írnak meg, hogy csak AMD platformon fut, akkor azon fut. Ha meg azt fizetik meg a játékfejlesztőnek, hogy physixel menjen, akkor azzal megy.

Ha úgy írok meg egy programot, hogy kizárólag Mali-400 gpu-n fut, akkor úgy írom meg, senkinek semmi köze hozzá.

Ilyen alapon akkor szabálytalan az is, hogy az AMD VGA driverei csak az AMD VGA-k hoz jók, az NVidiáé meg csak NV-khez :)

(#27) baluka26 válasza devast (#25) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

MKV-t nem viszi el, de 1080p-s AVI hibátlan BSPlayerrel.

(#28) stratova válasza baluka26 (#27) üzenetére

stratova
(őstag)

Media Player Classic - Home Cinema-val sem bírja már az MKV-t?
Itt van belőle portable, ha kedved támadna megnézni. :R

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#29) t72killer válasza baluka26 (#27) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az aktuális galaxy S2 is elviszi a 1080p-s mkv-t (exynos procival). Hihetetlen, hogy meglódult a mobil GPU fejlődés, tabletet én már csak olyat veszek majd, ami simán viszi a 3DfullHD cuccokat+van megfelelő csatija (displayport 1.2), és kivált egy teljesértékű notit (dokkolható asztali gépnél, futnak rajta az x86-os progik).

Talán majd az AMD virít valami szépet jövőre...

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#30) Abu85 válasza Solten (#16) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen. A Tegra 3-at a gyártó mérheti, mert még nincs kint az a Lenovo tablet, amelyről az eredmények jöttek. Mivel a benchmark ugyanaz, így mindegy, hogy a gyártó közli az eredményt, vagy teszt szintjén mérik. A gyártó nem fog hazudni, mert egyszer megjelenik a termék, és utána magyarázkodni kellene, hogy miért kozmetikázták az eredményt.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#31) Jhonny06 válasza t72killer (#29) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"és kivált egy teljesértékű notit"

Ilyen aligha lesz.. a tablet nem notebook helyett van.

(#32) devast válasza baluka26 (#27) üzenetére

devast
(őstag)

[link]
Az hogy avi mkv vagy ogg, tökmindegy.

(#33) Abu85 válasza baluka26 (#27) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem a formátumtól függ. A Tegra 2 dekódolómotorja nagyjából 20 Mbps-ig működik jól. A Tegra 3-nál már mehet a 40 Mbps is. Ez kb. az élmezőny az aktuális ARM-os tabletprocesszoroknál, 50-60 Mbps-nál a következő generáció sem tud majd többet, nincs is erre túl nagy szükség, már a 40 Mbps is elég jó. Ha meg nagyon kell a nafta, akkor ott az AMD Z-01, vagy az érkező Z-03 a 100 Mbps-os paraméterrel.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#34) stratova válasza Abu85 (#33) üzenetére

stratova
(őstag)

A fogyasztást elnézve gondolom már csak Samara fog eljutni a 40 nm-es Tegra 3 és társai által diktált 2-3 W-os TDP hez (cserébe erősebb GPU-t és X86-os magokat adva).
Arról még semmi hír, hogy 28 nm-en vagy 40-en készül majd?
Vajon Z-01/Z-03-at már megtudják úgy zabolázni, hogy tablet méretben ne kelljen neki aktív hűtés? C-50 9 W-jánál nyilván szükséges volt még.

(#35) mikej95

mikej95
(tag)

Szerintem a hiba nem a beachmark-ban van, mindinkább az nVida-ban! A S.T.A.L.K.E.R SoC minden és a CS(Clear Sky warezpistikéknek) első veziójának, nameg a Crysis 2 dx11 patch szétbarmolásával is már eleget ártottak!
Be kéne látni, hogy bebuktak vele, x@r lett!

-

(#36) decibel válasza Jhonny06 (#20) üzenetére

decibel
(fanatikus tag)

Abszolút nem vagy tisztában a tényekkel és a tegra üzleti hatásával. Na ez a FAIL.

"you are a monkey poo-poo"

(#37) Abu85 válasza stratova (#34) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez attól függ, hogy milyen fogyasztási adatot nézünk. Az átlag fogyasztásban van az ARM előnye. A megszokott TDP fogyasztási osztályok esetében a Tegra 3 is 4,6 watt, a Tegra 2 meg 3,5. Ehhez képest a Z670-es Atom is jó a 3 wattos osztályával, de átlagos terhelésnél 2-2,5 wattot fogyaszt, míg az ARM-os SoC-ok 1-2 watt között.
Ez a fogyasztás dolog a honnan közelíted kérdése. TDP osztály szerint például a Z-03 is 4,5 watt, ami papíron jobb, mint a Tegra 3, de átlag fogyasztásra az AMD 2 wattot mond, ami rosszabb.
Aztán nem beszéltünk az idle fogyasztásról, ahol szintén nagy az eltérés. Elég komplikált ezen a területen a TDP osztály szerint nézni a lapkák fogyasztását.

[ Szerkesztve ]

(#38) Jhonny06 válasza decibel (#36) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hú, most aztán jól megcáfoltál.

(#39) Pete55555 válasza t72killer (#29) üzenetére

Pete55555
(senior tag)

Eladnám a vesémet egy ilyenért :DDD

[ Szerkesztve ]

Ericsson GA628 - Alcatel One Touch Easy - Motorola V2288 - Siemens C35 - Siemens A50 - Samsung A800 - Motorola E398 - Motorola E550 - Samsung U800 - Samsung Galaxy S

(#40) stratova válasza Abu85 (#37) üzenetére

stratova
(őstag)

Persze jobb részletesen ismerni a fogyasztási értékeket, de több híján a TDP-ből voltam kénytelen kiindulni, mivel Tegra 3 részletes fogyasztási adatait (W) nem ismerem csak várható fejlődését az elődhöz képest.
Ha minden igaz AMD Hondo:
TDP: <4,5 W
App: ~2 W
720p: 2,1 W
Wifi/web: 1,6 W
+ Hudson MT2: ~1 W (bár ehhez kicsit megnyirbálták)

Javítsatok ki ha tévednék, de Nvidia nem csak tabletre és High-end mobiltelefonokra összpontosít a Tegrával, lásd. Audi/Cevy (bár engem már a teljes mértékben grafikus sebességmérőtől is a hideg ráz).

[ Szerkesztve ]

(#41) smkb válasza Jhonny06 (#38) üzenetére

smkb
(senior tag)

Mit is kellett volna megcáfolnia? Mi volt a tényeken alapuló állításod? :)

(#42) lujó55

lujó55
(őstag)

Látom beidult a 40. hozzászólás környékén törvényszerűen megjelenő személyeskedés :DDD
Szerintem meg bárki bármit csinál, nem marketing kell és félrepofázás, hanem teljesítmény-arányos árazás. Ma már senki nem hülye. Bármit el lehet adni, ha reális az ár, mert mindenre van igény. :((

[ Szerkesztve ]

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#43) x_o_n

x_o_n
(PH! addikt)

mindenesetre 300usd barátinak tünik.

:igényes festés vállalok referenciákkal:::::Diablo 3: Guest Pass -t keresek!!:::

(#44) baluka26 válasza Abu85 (#33) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eddig egy mkv sem ment el, és mindegyik avi, amit próbáltam. Mkv-ból a 720p sem megy akadásmentesen. 720p-s mkvnek magasabb a bitsűrűsége, mint az 1080p-s avi-nak?

(#45) devast válasza baluka26 (#44) üzenetére

devast
(őstag)

az avi, mkv , ogg stb az csak egy konténer. Mint egy doboz. Olyan audio/video stream-eket raksz bele amilyent akarsz. A tegra2 high profile h264/avc 1080p-ket nem viszi. A h264/avc 1080p videók 99,99%-a ilyen. Ennél érthetőbben nem tudom elmondani :)

(#46) baluka26 válasza devast (#45) üzenetére

baluka26
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem ezt.
Viszont annyi a különbség, hogy mkv-t még nem tudtam rávenni a gépet, hogy hardveresn dekódolja, ellenben avit tud. Mkv-t csak szoftveresen akarja, akárhány videolejátszóval próbáltam.
Igazából én voltm a hülye, hogy zt eddig nem írtam :B

(#47) devast válasza baluka26 (#46) üzenetére

devast
(őstag)

Ez a következő miatt van: A tegra2-ben nincs neon támogatás. Szinte az összes lejátszó a marketen neon-t használ a hardveres dekódoláshoz... Magyarul az az eset állt elő, hogy a lejátszók amik ismerik az mkv konténert, és ki tudják belőle olvasni az audio/video/felirat strem-eket, nem tudnak hardveresen dekódolni tegra2-őn.

ps: tegra3-ban ezek mind javítva lettek elvileg :) Tud neon-t, és high profile 1080p-t is.

[ Szerkesztve ]

(#48) decibel válasza Jhonny06 (#38) üzenetére

decibel
(fanatikus tag)

Erőltesd meg magad és keresd ki a negyedéves jelentésekből az idevágó részeket, ha cáfolatra vágysz. Én nem teszem meg helyetted.

"you are a monkey poo-poo"

(#49) Abu85 válasza stratova (#40) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

TDP osztályt nem szokás ezen a piacon megadni. Az AMD is csak azért adja meg, mert a PC-n szokás, de ahogy látod a valós adatokat lényegtelen információ, mert a Z670 jobb ebben a tekintetben a Tegra 2-nél is, de aztán amikor az átlagos fogyasztásra kerül sor a megadott számok értelmetlenné vállnak.

Összpontosítás szempontjából a tablet és a high-end telefon az első, de a Tegra persze eladható máshova is.

(#50) Abu85 válasza decibel (#48) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A legutóbbi negyedévben 45 millió dollár veszteséget termelt a CPB üzletág. A bevételek viszont szépen nőnek. Majdnem négyszeresére nőtt az üzletág az előző évhez képest. Valszeg idén már nem, de 2012-ben lehet, hogy eljön az első nyereséges negyedév. Ha más nem, akkor a Windows 8 előnybe hozhatja az NV-t. Sokat számít, hogy évek óta írnak grafikus drivert a WDDM felületre. Ennek sokan nem tulajdonítanak jelentőséget, de az új Atommal rá lehet jönni, hogy nagyon nem könnyű ezt kezelni. Ugye fél éve kész a hardver, de hitelesített grafikus driver nincs.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.