Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) konrad

konrad
(fanatikus tag)

Ahhoz képest hogy milyen kis darabszámot terveztek, ahhoz képest egész "olcsó" :C :DD .

Búcsúbeszéd a villanyszerelők főnökének temetéséről: - Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség. De most, hogy kiverted a biztosítékot, földelünk.

(#2) Pompi

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

11" - az eddigi OLED kijelzőkhöz képest tényleg előrelépés, de ez a méret manapság mondjuk egy digitális képkeretnek menne el, ahhoz viszont kicsit drága :)

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#3) vedini

vedini
(őstag)

brutális az 1 000 000:1 kontrasztarány, megnézném szívesen élőben
de tényleg észrevehető a 500000:1 és az 1000000:1 kontraszt arány közötti különbség egyáltalán?

érdekes ezeket a számokat elképzelni az 1000:1 meg a 800:1 mostani átlagokhoz képest

workworkwork...

(#4) Brekk

Brekk
(senior tag)

ELadnak belole egy rakattal, aztan elkezdik csinalni a nagyobbat, abbol is eladnak, es egy ev mulva mar lesz normalis aron elfogadhato meret. Valahol el kell kezdeni...

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#5) Mr. Green

Mr. Green
(kvázi-tag)

Tényleg elég picike, ezt aki megveszi biztos nem 3 méterről fogja nézni :DDD.

(#6) H.O.D.

H.O.D.
(senior tag)

Belegondolva, hogy egy átlag japó lakása kb. 20 négyzetméter, elég ez a méret.

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#7) SP!T

SP!T
(őstag)
LOGOUT blog

Kemény, 2 napja voltam a magyar Sonysoknál és azt mondták csak decemberben forgalmazzák! :D Még ők sem jól informáltak.. :D

(#8) pilóta

pilóta
(PH! kedvence)

Idő előtt? Szerintem úgy 3 évet késtek vele.
Legalábbis 5-6 éve kezdték el beharangozni, hogy majd mijen jó is lesz az OLED, meg mennyire olcsó gyártani, akár téntasugaras nyomtatóval készíthető, és gyorsan át lehet állni rá az LCD gépsorokkal stb. stb. stb.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#9) Peat;)

Peat;)
(PH! addikt)

Notebookba lehet jó móka, csak "kicsit" megdobná az árat.

(#10) vedini válasza SP!T (#7) üzenetére

vedini
(őstag)

hát sok eladót mintha puskából lőnének ki, mikor lejár a munkaidő, emiatt nem annyira guruk, hogy mindent megtegyenek a jól informáltságuk érdekében
persze tisztelet a kivételnek :R
egyébként 2 nap sok idő, lehet tegnap este pattant ki ez a hír a sony-nál ;)

workworkwork...

(#11) he7edik. válasza vedini (#10) üzenetére

he7edik.
(őstag)

ez a hozzászólás újabb hozzászólásokat fog szűlni ;]

Én egyszer megnéznék egy Unreal Engine 3.0-ás játékot komoly grafikával.

(#12) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ha drága, akkor keveset kell gyártani, hogy el lehessen adni. ha keveset gyártanak, drágáért lehet eladni :D ezt a párezer darabot "gyorsan" kiszórják, és ha már elkezdi behozni az árát, akkor továbblépnek.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#13) Hun'reeth válasza H.O.D. (#6) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

:DDD:C
Azért ez mindenképp az első lépés. Sorozatgyártásban OLED tv.
Racecam biztos örül. :)

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#14) xuldar válasza ngabor2 (#12) üzenetére

xuldar
(őstag)

Azért ez nem olyan technológia, amit még úgy kell bevezetni, hogy senki nem ismeri. Évek óta nagy várakozás előzi meg az OLED-et, itt szinte kizárólag a gyártási volumen és az ár számít.
Már leesett annyira a 244T ára, hogy elkezdjek gondolkodni rajta, és ahogy elnézem, meg is érné, mert egyhamar nem lesz elérhető áron normális méretben OLED monitor vagy tévé.

Nagyon off: Gábor, nem akarod mégis elkérni azt a szakállas avatart Borosztól? :DDD

[ Szerkesztve ]

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#15) Malachi

Malachi
(őstag)

Amíg nem lesz a 72"-os 200e alatt, addig marad az LCD... :)

(#16) (Kolombusz) válasza Malachi (#15) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

72"-os LCD-ből sincs 200e alatt. :DDD

(#17) lapa

lapa
(PH! kedvence)

45w? közben kiveszi a vízbül a zokszigént, vagy mivel foglalkozik?

úgy persze könnyű vékonyka kijelzőt csinálni, ha "elrejtik" az elektronyikát egy bazinagy talpba. mint a viccben "csak a k...a akkumlátor ne lenne olyan nehéz"

persze csak irígykedek. hajrá oled.

www.lapanet.hu

(#18) xuldar válasza Malachi (#15) üzenetére

xuldar
(őstag)

Ilyen szinte még LCD-ben sincs, nemhogy OLEDben :)

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#19) xuldar válasza lapa (#17) üzenetére

xuldar
(őstag)

11"-hoz képest a 45W szerintem sok, amikor a 17"-os TFT-k esznek 60W alatt. Pedig az alacsony fogyasztást emlegették az egyik fő erényeként. Remélem, ez nem a kijelző méretével arányosan növexik, hanem az elektronika saját étvágya miatt indul ilyen magasról.

(#20) GAlli

GAlli
(tag)

az a 45w a maximális, gondolom full fényerő + fehér háttér + max hang. Meg lehet a Tuner is fogyaszt , amit monitorban nincs.

[ Szerkesztve ]

(#21) Male válasza pilóta (#8) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jah, majd otthon nyomtatsz egyet magadnak... ezt próbálták beetetni az emberekkel ( ami elég nagy marhaság ).

11"-os 45W-os fogyasztással... mint egy CRT... ez illik rá leginkább: :O

Lehet, hogy az OLED lesz a nagy bukás? Hatalmas várakozás, de egyre csak csúsznak, és nem látni, hogy olyan rettenetesen fejlődne a dolog (élettartam, színek, méret stb. nagyon lassan javul ).

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#22) venember83 válasza Hun'reeth (#13) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kerdes, h vesz-e... Valoszinuleg nem. De a 11"-es OLED-ek akkor bizony megerkeztek :K

45W - ennyit eszik pl egy 19es LCD is, nem latom az attorest.

[ Szerkesztve ]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#23) Malachi válasza (Kolombusz) (#16) üzenetére

Malachi
(őstag)

öh, 72" wáá! :B
Legyen mondjuk 32, és ok. :D

(#24) Baskiria válasza vedini (#10) üzenetére

Baskiria
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Engem is puskából lőnek ki, ha lejár a munkaidő. Naponta 12 órát töltök el munkával kapcsolatban (felkel, utaz, meló, utaz), az a minimum hogy kiesik 5kor a kezemből minden. Szerintem kevesen dolgoznak szerelemből.

(#25) xuldar válasza venember83 (#22) üzenetére

xuldar
(őstag)

Nem hiszem, hogy az ára vagy a mérete miatt nem fog venni belőle, hanem mert nem lehet kapni Japánon kívül. Vagy az ő székhelye ott van?

(#26) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

1 000 000:1

Nagyon komoly... :DD

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#27) Fáraó

Fáraó
(őstag)

Azt hittem, hogy még vagy 2 évet várni kell rá. Kíváncsi vagyok meddig jutnak el vele 2 év alatt.
Mármint milyen fejlesztések lesznek még.

[ Szerkesztve ]

VIGYORRRGAZMUS.....

(#28) H.O.D. válasza Fáraó (#27) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Elérik, hogy valóban keveset fogyaszt majd.

(#29) dabadab válasza H.O.D. (#28) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Miert, te tudod, hogy mennyit fogyaszt ez a panel?

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#30) Gábor vitéz válasza Anubis_9 (#26) üzenetére

Gábor vitéz
(fanatikus tag)

Az. Komoly. De vajon mennyit lát egy mezei júzer ebből? Van egy sanda gyanúm hogy kb 10 000 : 1 fölött már nem nagyon látjuk a különbséget.

Másrészt: ki a franc fog tudni ilyen dinamika-tartományú képeket/videókat készíteni??? (tudtommal ilyen kamera még nem létezik...)

Maradnak a szerkesztett/renderelt grafikus tartalmak.

Vetkőzz szépen Tündérke! A kívánság az kívánság!... (o)(o) XD

(#31) flimo válasza Baskiria (#24) üzenetére

flimo
(őstag)

Csak akkor kelsz fel, ha dolgozol,különben egész nap alszol?:)

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#32) venember83 válasza xuldar (#25) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szurke-import, japan verzios Skyline-ok is vannak az orszagban, szoval lehetseges, csak akarni kell.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#33) xuldar válasza venember83 (#32) üzenetére

xuldar
(őstag)

Jó, de azért a Skyline más árkategória és más célközönségnek készül, ez nem nagyon fog kijutni Japánból szerintem, vagy ha igen, akkor se ide.

(#34) Rover623 válasza Gábor vitéz (#30) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De vajon mennyit lát egy mezei júzer ebből? Van egy sanda gyanúm hogy kb 10 000 : 1 fölött már nem nagyon látjuk a különbséget.
Pláne ha nem egy fekete lyukban ül...vagyis ha van némi környezeti megvilágítás...;]
Hiteles infó nem sok van, de 300-400cd/m2 körüli adatokat adnak meg erre a cumóra.
Osszuk ezt el millióval...aztán próbáljon meglátni vki ekkora "fényességet"...
Majd ha továbbfejleszik az embert és a pókokhoz hasonlóan nekünk is nyolc szemünk lesz, kombinálva a macskafélék "fényerősítős" felépítésével, talán értékelni is tudjuk majd az ekkora kontrasztot...:C

primus inter pares

(#35) Foglalt név válasza Rover623 (#34) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Nem tudom mit bántod az ízeltlábúakat :((( Neked is éppen annyi szemed van, mint lábad... :DDD

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#36) Kopi31415 válasza Rover623 (#34) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Wikipedia:"The retina has a static contrast ratio of around 100:1 (about 6 1/2 stops). As soon as the eye moves (saccades) it re-adjusts its exposure both chemically and by adjusting the iris. Initial dark adaptation takes place in approximately four seconds[citation needed] of profound, uninterrupted darkness; full adaptation through adjustments in retinal chemistry (the Purkinje effect) are mostly complete in thirty minutes[citation needed]. Hence, a dynamic contrast ratio of about 1,000,000:1 (about 20 stops) is possible. The process is nonlinear and multifaceted, so an interruption by light nearly starts the adaptation process over again. Full adaptation is dependent on good blood flow; thus dark adaptation may be hampered by poor circulation, and vasoconstrictors like alcohol or tobacco."

szerk.: a HDR cikkbol - "HDR images require a higher number of bits per color channel than traditional images, both because of the linear encoding and because they need to represent values from 10^−4 to 10^8 (the range of visible luminance values) or more"

[ Szerkesztve ]

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#37) Rover623 válasza Kopi31415 (#36) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Más kutatások szerint az emberi szem 0.0001 - 100.000 cd/m2 fénysűrűséghez tud alkalmazkodni. De normálisan max. 1-10.000 cd/m2 között látunk.
0.01cd/m2 alatt már akár egy óra is kell hogy a szem alkalmazkodni tudjon a viszonyokhoz.
Ha ebbe belevillan egy 300cd/m2 kaliberű megjelenítő, 30-60 percig nem fogunk észrevenni újból ilyen halvány képpontokat (kb. erről regél az angol szöveg is)...:C
És ez még mindig csak 30000:1 kontraszt...hol vagyunk még a milliótól...;]
De hát a marketing az marketing...:P

primus inter pares

(#38) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt a hírt hetekkel ezelőtt olvastam a Metró újságban... :P ;)

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#39) Rolcsi20 válasza Rover623 (#37) üzenetére

Rolcsi20
(senior tag)

ezt majdnem megtudom erősíteni....igen 100.000nél még látunk, nemrég volt laboron káprázás vizsgálatunk, ott 200.000nél már vakultam :DDD , az átlagos fénysűrűség amit látsz az valóban kb 10ezerig terjed....amúgy gondolom ennél az OLEDnél se használják ki az 1milliós kontrasztot, már ha lenne rá vmi program persze:D...itt is csak annyit tudnak kihasználni amennyit mi képesek vagyunk látni a megjelenítéséből :)

Amd X2 5600@3150+HyperTX, Giga M59SLI-S4, 2GB Kingmax 800, Asus 8800GTS 320, 500GB Maxtor11-300, LG-H50L, AeroEngine IIBBP, Enermax Liberty 400W, Samsung SM-931BF, Logitech Classic key, Logitech G7+Steelpad 5L.

(#40) H.O.D. válasza dabadab (#29) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Maximum 45 wattot.

(#41) H.O.D. válasza Rover623 (#34) üzenetére

H.O.D.
(senior tag)

Talán még akkor se...

(#42) dabadab válasza H.O.D. (#40) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Es a tuner, a HD MPEG2 dekoder, a jelprocesszor, az USB-t es ethernetet kezelo processzor, a hangrendszer es a tobbi cucc meg direkt termeli az aramot?...

Egyebkent az OLED-nel az energiatakarekossag nem arrol szol, hogy a max teljesitmenyfelvetele kisebb lenne, mint az LCD-ke, hanem arrol, hogy a tipikus kisebb.

(#43) REDeath válasza xuldar (#33) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

olde tv-t biztos lehet majd rendelni japánból, skylinet enyhén macerásabb. szóval nyugi :)

amúgy meg tudtommal ez az első "nagy" oled kijelző/tv szóval ne sírjon senki az ára miatt. Blu-Ray hogy is indult meg anno a cd írók stb??

[ Szerkesztve ]

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#44) xuldar válasza REDeath (#43) üzenetére

xuldar
(őstag)

Most csak erről az első, 2000db-os szériáról van szó. Később nyilván hozzánk is eljut, nem csak szürke importban. Ez a "szürke import" kifejezés is mekkora gagyi már. Elvégre nem lopott cuccokról van szó, hanem valahol valaki boltban fizetett értük.

(#45) venember83 válasza xuldar (#44) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, es ala is irt egy szerzodest, hogy nem adja tovabb. De megteszi. Ezert nem teljesen legalis.

(#46) dabadab válasza venember83 (#45) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Igen, es ala is irt egy szerzodest, hogy nem adja tovabb."

??? :F :Y

Milyen szerzodest?...

(#47) kovy79 válasza venember83 (#45) üzenetére

kovy79
(őstag)

Akkor mondjuk a Vatera, vagy az e-bay illegálisan működik? :U

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#48) venember83 válasza kovy79 (#47) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem, csupan akik ott arulnak, amennyiben alairtak egy vegfelhasznaloi (azt hiszem igy hivjak, de utananezek) szerzodest a forgalmazoval, akkor sajat hasznalatra veszik a bizonyos termeket, nem azert, hogy ujbol eladjak. Ezert az ujboli eladas illegalis.

dabadab: anno mi is alairtunk egy ilyet, lenyege, hogy te mint felhasznalo veszed meg s nem mint kereskedo. Utananezek, remelem meg megvan...

mod: nos, pechjetek van, ugy nezem azt a szerzodest kidobtuk. Lenyeg, hogy a forgalmazo ezzel vedi magat, hogy csak o forgalmazhassa mas orszagban a termeket. Ennyi a lenyege a szerzodesnek.

Legjobb pelda volt eme szerzodes megszegesere es a szurke-importra, mikor Dacia Loganokat vettek Magyarorszagon roman allampolgarok, <Romania unios tagsaga elott> mint maganember, Magyarorszagon mint roman allampolgar nem fizettek ra AFA-t. Romaniaba behoztak, vamot nem kellett erte fizetni, csak valami szimbolikus ugyintezesi dijat. Roman AFA-t mar ugye levontak a kocsi arabol, mikor kivittek Magyarorszagra a gepjarmuveket, igy a roman allampolgar joval olcsobban megvehette a kocsit, mivel sem magyar sem roman AFA nem terhelte.

Sokan pedig ugy hoztak at tobb kocsit, hogy eladtak Romaniaban, sokszor joval olcsobban mint az itteni Dacia markakereskedok, leven, hogy semmilyen AFA nem terhelte. Ez a markakereskedoknek nem tetszett. Pontosan ezt hivatott megakadalyozni az a szerzodes, amit emlitettem. Megveheted, de nem adhatod el mas orszagban. Tehat sajat felhasznalasra veszed az autot. Nem eladasra.

Ha most sem ertheto az altalam felhozott es tobbeket rendkivul meglepo szerzodes lenyege, akkor feladom.

[ Szerkesztve ]

(#49) dabadab válasza venember83 (#48) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Meglepodesem ket dolognak szolt:
1. Eleg sok cuccot vasaroltam mar eletemben, de soha nem irtam ala ilyen szerzodest, sot, nem is hallottam rola.
2. Egy ilyen papir fenektorlesen kivul masra nem nagyon jo, mivel kb barmelyik birosag kapasbol megallapitana, hogy teljesen jogtalan egy ilyen kitetel.

(#50) venember83 válasza dabadab (#49) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor az EULA-val is kitorolheti a segget mindenki? :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.