Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) doc

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

WHQL :P ;]

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#2) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

Fejlődés, újítás minden áron :(
nem semmi munkát tudnak kiadni kezükből, grat
egyes munkahelyeken ilyenért komoly lefejezések várhatóak
vajon itt van e következmény?

(#3) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hogy ment át ez a WHQL teszteken?

(#4) Tommer

Tommer
(tag)

Igen! A hibák egy része ismeretes volt itt a ''Jelentősen változott az NVIDIA grafikus eszközmeghajtója'' című topicban is. Én is szendvedtem a dologgal akkor, és a megváltást az elmített 91.33 Beta driver hozta. Ott le is írtam nekem mi volt a problémám! Most nem linkelem be.
A lényeg hogy a feltelepített 91.33 Beta driver, amiből már régebben kijött egy magyarított változat is - ''international'' verzió ugyibár - tökéletesen működik! Legalább is nálam, minden szuper!

[Szerkesztve]

Core™ i7

(#5) Versus

Versus
(senior tag)

Egy link a beta driverre hogy segítsünk is :
[link]

Premium Vintage

(#6) mikk2000

mikk2000
(őstag)

Nvidia drága csak erősíti a hagyományt, sosem tudott még normális chipsetet készíteni :) Athlon64 alá mai napig nem kapható nem lángossütő chipset, a hardveres tűzfal bugos stb... persze a tesztekben mindez elsiklik :)

(#7) afterburner_

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

nem tudom, de nalam az nforce 4 sli driverek (tavaly aug. óta) mindig szétb....ták az ntfs.sys nevu file-t es persze a win nem allt fel :F es persze akkor kötögethettem ide oda a rendszert hogy atmasoljam azt az egy file-t és utana ment ujra a win.

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#8) max-pain válasza ftc (#3) üzenetére

max-pain
(senior tag)

Most ezt ugy kerdezed mintha a WHQL teszt valami hu de komoly dolog lenne...

(#9) slayer006 válasza mikk2000 (#6) üzenetére

slayer006
(PH! addikt)

egyszer szabaduljak meg tőle :(((
többet a portára ilyet be nem engedek ... :DDD

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

(#10) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Ez van. Néha a nagyok is meg tudnak botlani. Pedig nem szabadna.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#11) daa-raa válasza ftc (#3) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Gyanítom a WHQL teszt annyit jelent, hogy mennyit fizet a gyártó.

Jelen eset fényében ''kissé komikus'', hogy amikor az nVidia kap egy nagy ruhát az ATi-tól valamilyen tesztben, akkor egyből az az első dolguk, hogy felháborodjanak, hogy nem WHQL minősítésű Catalyst-et használtak a teszt során.

Si vis pacem, para bellum.

(#12) chaby7

chaby7
(fanatikus tag)

''....a még bétaállapotú 91.33-as verzióra (ez az elvégzett tesztek alapján már hibátlanul működik)....''

Olyan hibátlan hogy nekem ugyan úgy fagy... lol :(((

ABIT AN7_Barton 2500+@2200MHz_MSI 6600GT(VF700-AlCu)_1GB DDR

(#13) -FreaK- válasza max-pain (#8) üzenetére

-FreaK-
(őstag)

Hát én naívan azt hittem hogy ez egy komoly bevizsgálást/tesztelést jelent legalább...
Most már viszont mindenki tudja hogy az ég világon semmit sem ér...

(#14) Winner_hun válasza mikk2000 (#6) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nforce5:F

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#15) Winner_hun válasza afterburner_ (#7) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Amikor megkérdezi, hogy Kívánja telepíteni az NVIDIA IDE SW illesztő-programot akkor ugye a nemre mész rá? Mert az okoz ilyen galibát. Nem kell másolgatni, gép restart, csökkentett módban futtatás majd el kell távolítani az illesztőprogramot és újra felrakni, de az nélkül. Egy kis időmbe telt, míg rájöttem:)

(#16) daa-raa válasza Winner_hun (#14) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Na ennyit a nem melegedő nF5-ről: [link] És ez még nem is a csúcskategóriás változat...

(#17) Sianis

Sianis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bizony vannak ezzel a 91.31-essel bajok. Mikor feltettem minden indításkor nyögött, hogy SLI nincs beállítva. Gondoltam, jó pofa vagy, mikor AGP-s a kártya. :F Ellenben a BETA-val már szépen megy.

Sianis

"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"

(#18) daa-raa válasza Sianis (#17) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Aláírásodra: a by Kossuth Rádiót kicserélheted by Bödöcs Tibor-ra (az apját idézte).

(#19) Winner_hun válasza daa-raa (#16) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hmmmm

(#20) PuFFoK

PuFFoK
(tag)

Ez aztán ütős. :)
Éppen a héten akartam felnyomni :D.

A zöld üveges Köbányait szeretem

(#21) C^^

C^^
(őstag)
LOGOUT blog

Ami mukodik, es minden igenyunket kielegiti (bar ez relativ), arrol nem kell valtani (jelen esetben 8x.xx).
Aki meg a felhasznalo felulet miatt valt, hat az...valtson :P

(#22) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

elég vicces.... nem elég, hogy a készitüknek nem tünt fel, de egy minöségellenörzésen is átment :D ami meglepett az az, hogy egyböl mutogatnak a 955x chipsetre... tud valaki bármilyen problémárol ezzel kapcsolatban? nekem a gigabyte lapommal semmi gond nem volt :F

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#23) Fori23 válasza Ősember (#22) üzenetére

Fori23
(őstag)

Én elkezdtem számolni a bugokat, és a harmadik után már ugrott is le.

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#24) ftc válasza daa-raa (#11) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Idézet a microsoft.hu-ról

A Microsoft hardverkompatibilitást ellenőrző részlegének (WHQL) az a célja, hogy biztosítsa a hardvereszközöknek a Microsoft operációs rendszereivel való kompatibilitását. A WHQL az eszközök, rendszerek és kiszolgálók bevizsgálására alkalmas készleteket nyújt, hogy azok elnyerhessék a Designed for Windows-emblémát, és bekerüljenek a Windows katalógusba.
A hardver-illesztőprogramok katalógusa eszközök ezreihez tartalmazza a legfrissebb illesztőprogramokat. Ezeket az illesztőprogramokat a Microsoft alaposan tesztelte, hogy biztosítsa azok minőségét és a Windows operációs rendszerekkel, illetve a kapcsolódó összetevőkkel való kompatibilitását.

Akkor most nem teszteltek vagy ez csak a mese amit a WHQL-ről irnak..

(#25) polip

polip
(PH! addikt)

gyanítom ez a WHQL csak a lóvéról szól... :(

[Szerkesztve]

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

(#26) daa-raa válasza ftc (#24) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Régen tényleg volt értelme, de manapság...

Engem sosem érdekelt, hogy van-e WHQL tanúsítványa egy drivernek. Ha nincs, akkor csak simán nem találja meg a Win, ha vele keresteted. De kézzel simán felrakható.

(#27) ftc válasza daa-raa (#26) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Engem se érdekel,mert Hercules hangariké rendzseressen nem whql-es.De az ember elvárná ha megkapja a whql-t valami azért menjen normálissan...de ezekszerint ez is ugrott na mind1

(#28) Hequila

Hequila
(őstag)

Valaki elárúlná nekem, hogy a WHQL minek a mozaikszava?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#29) ftc válasza Hequila (#28) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Windows Hardware Quality Labs

(#30) atifarkas

atifarkas
(tag)

Arra mikor fognak vegre rajonni, hogy az osszes nvidias alaplap szar? Nem tudnak adat vesztes nelkul kezelni raidben ket vinyot. (Abit)nForce2 ultra 400 es (Asus) nForce 4 ultra-val tesztelve. 2-2 teljesen mas vinyoval. Raid 0-ban hibaznak, de kulon kulon nem. ERDEKES :D. Mondjuk van fejlodes, mivel az nForce2 mar 800mb utan hibazik, az 4es csak 1.5gb utan.

Ja es miert recsegnek a creative kartyak nforce alaplapban es masban nem?? Erre nem gondolt meg valaki, hogy akkor lehet nem a creative kartyak a szarok, hanem az alaplap?

Egy ''buszke'' nForce2, nForce4 tulaj.

[Szerkesztve]

(#31) Hequila válasza atifarkas (#30) üzenetére

Hequila
(őstag)

ftc: :R

Érdekes módon, én (és szerintem még sokan mások) nForce2-es lapban használok RAID0-ás tömböt, semmi gond nincs vele. ÉRDEKES :D

Nálad nem a chipset okozza a problémát!

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#32) nemtommi válasza atifarkas (#30) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Nekem utoljára nforce2-vel volt parám a RAID-del, 120GB-ot tükröztem. 40GB adatom bánta, amikor cseréltem a lapot.
Azóta nf3 és nf430-al sem volt gondom, pedig ATA-t és SATA-t is tükröztem mindkettővel (jelenleg 370 GB-t bíztam rájuk), igaz, az ATA-kat most már egy Adaptec karira kötöttem. Emellett 2x30GB volt egy évig RAID0-ban is....
Egyetlen bajom az nforce-okkal a lassú bootolás (mire elér windows csíkokig, kb. fél perc, onnan 5mp)

[Szerkesztve]

(#33) Jómagam

Jómagam
(újonc)

Üdv Urak!

Nekem is meggyűlt a bajom az új 91.31 driverrel. :O
Épp időszerűen újraraktam az xp-t (A8N-E Bios 1013), mely gond nélkül fel is ment.
Amikor is a következő hibák jelentkeztek:
(egyáltalán nem vagy csak részben)
-nem indult el az Windows Update,
-az Office 2003-at sem sikerült frissítésre bírnom, azokat letöltötte de telepíteni már nem tudta,
-ugyanígy a 2006 Norton Internet Security és a 2006 Norton SystemWorks sem volt frissíthető , a LiveUpdate letöltés után hibát jelzett és bezáródott,
-alternatívaként felrakott F-Secure 2006 sem akart frissülni a netről,
-semmilyen tömörítő progit sem tudtam müködésre bírni, (a fájlok sérültek és/vagy CRC hiba a fájlban hibaüzenet jelentkezett), a legkülönbözöbb helyről letöltött eltérő tartalmú tömörített fájlok esetén is jelentkezett ez a hiba,
-a letöltött tömörítettlen .exe állományok sem voltak futtathatók vagy telepíthetők,
-FireFox alatt nem települtek fel a bővítmények (pl.: FlashPlugin),
-az internet iszonyat módon belassult, illetve hibásan jelenítette meg az oldalakat.

Kb. így ennyi. Tájékoztatásul közlöm, a gép nem volt vírusos, és a spyware progik-tól is mentes volt. Hardver oldalról is minden rendben volt, mivel ugyanez a konfig, ezelőtt 1évig hiba mentesen futott.
Most a 6.70-es nForce4 driver-, és a régi 88.61 Forceware-rel hiba nélkül szakít a gép. :DD

Remélem másnál nem jelentkeztek ezen problémák. :F

ASUS A8N-E, Athlon 64 3500+ Venice, 2xKingmax 512MB 433MHz TinyBGA,
ASUS EN6600GT, Samsung SP0812N, 2xSP2004C, ASUS TV Card stb...

[Szerkesztve]

konfig: ASUS A8N-E, AMD S939 Athlon 64 X2 4400+, ASUS EN6600GT, KINGMAX SuperRam 2x512/400, Samsung SP0812N, 2xSP2004C, stb.

(#34) afterburner_ válasza Winner_hun (#15) üzenetére

afterburner_
(őstag)
LOGOUT blog

hat en probaltam anno de nekem csökkentett módban nem nyikkan meg :F esetleg cd-ről bütykölöd?
igen olvastam en is hogy az ide vezerlo drivert nem kell felrakni, de en azota nem frissitek:D iylen gondom nem volt azelott az intel , via chipsetekkel, de lehet veletlen egybeeses..ez az en szerencsem:D

Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

(#35) kovsol

kovsol
(PH! nagyúr)

nekem van NF2 400ultra lapom és NF3-250gb lapom és érdekes semmi bajom nincs vele

én 91.31 drivert használok igaz nem olyan a lapom mint amivel hibáznia ''kellene'' bár nekem 64bites verzió van

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#36) Jómagam

Jómagam
(újonc)

Ööö... akarom mondani 84.21 ForceWare ami fent van. :B

konfig: ASUS A8N-E, AMD S939 Athlon 64 X2 4400+, ASUS EN6600GT, KINGMAX SuperRam 2x512/400, Samsung SP0812N, 2xSP2004C, stb.

(#37) piqla

piqla
(őstag)

Na, ehhez csak gratulalni tudok :)

Szereted az állatokat?

(#38) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Minden chipkészletnél jelentkezhet a hiba, nekem nforce 4-x -em van és openGL játékból való kilépésnél pl. nem küld jelet csak feketeség láccik monitoron, de nem mindig. az új kezelőfelület meg szerintem elég szar lett, bocsi nVidia. maradok a 81.98-asnál, azzal még tuningolni is jobban tudom a 6600GT-met.

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#39) RpPRO

RpPRO
(őstag)

nf2 deszkammal semmi baj az XG altal kezelt 91.31-gyel. Gyors 3d alatt, semmi hiba, szep kep a gf6ommal.

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#41) Tanya-

Tanya-
(fanatikus tag)

Előre elnézést a kis buta kérdésé, de egy videokártya drivertől milyen adatok fognak elveszni? Elfelejti melyik pixel milyen szinű?

(#42) kneedeep

kneedeep
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nekem kétszer omlott össze a rendszerem 91.33 alatt... :U kb 100GB adatvesztésem volt, köszönjük Nvidia :R

(#43) kovsol válasza REDeath (#38) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

kezelőfelületet nem kötelező használni... énis a régit használom
és ez nem újdonság a z-tweked driverekben régóta ilyen van

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#44) jozsi

jozsi
(tag)

Saját tapasztalat, 939-es platform
A drága kifagy játékok alatt de keményen (prey, half life episode1), sőt ha közbe nézem a hömérsékletet, monitorozom jaték mellett akkor kb 20 percig bírja a rendszer, szánalmas de hogy még megkapta a whq minősítést.....jah és még 1 érdekes dolog, counter strike (1.6) alatt az ellenfél elé bejön egy lebegő fekete kocka, kurva érdekes és idegesítő is mert nem látom hogy hová kell lőni, sőt néha fakapu mögött is látom ezt a jelenséget, jól odapörköltem és holtan esett ki az ellen, kemény? Olyan mint vmi cheat, de ezt a driver csinálja, szép...

Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

(#45) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Remélem cod2 ben nincs ilyen, mert ugye én 1 napig se használtam 91.31-et. mert ha igen akkor waroknál előírás kéne legyen a korábbi driver, bazzeg tiszta wh feeling. nVidia módra. eddig az ATI gyártott legendásan szar drivereket de ahogy látom nVidia ezen a téren is versengeni akart az ATI val :U De legalább kárpótolnának. azt megértem hogy azt ha elvesztek egy wart ,mert csak feketeséget látok, mikor simán megvernénnk őket, de leszarom nem cb-war volt. De ha vkinek adatvesztést okoz, az elég durva, sőt olyat is hallottam hogy amerikában már körülbelül 150 pert indítottak az nVidia ellen, ezt egyik Amcsi ismerősőm mondta, unokatesóm, ügyvéd, hozzá is ment egy ember ilyennel :C :C :C :C Amúgy nVidia nem szokta tesztelni is a drivereit? mert hiába tesztei az asztalváltást meg egérfesztusokat, azok eccerű folyamatok, a Gameket kéne teszteljék vele, elvégre videokártya arra van, aki meg nem erre használja annak ugyse érdemes váltani a drivert, jó neki valami 4 éves is.

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#46) plömplöm válasza atifarkas (#30) üzenetére

plömplöm
(senior tag)
LOGOUT blog

á, Te ezt nem érted, a gaz szingapúri creative-os ninja mérnökök éjszaka beszivárogtak az nvidiához és meghekkelték ezt a forceware-t, hogy önkéntelenül is elgondolkodjon az ember most ezen az audigy dolgon, mert az nvidia biztosan jó és az audigy biztosan nemjó... :)

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#47) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Mit kell ezen ennyit témázni? ;] Mindíg voltak sz@rul sikerült driverek mindenhol. Jön majd másik ami jó lesz ezt meg nem kell használni és kész.

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#48) mikk2000 válasza Hun'reeth (#47) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Ha neked vesztek volna oda fontos adataid, valószínűleg nem intéznéd el egy vállrándítással a dolgot, azonkívül WHQL minősítésű volt a driver, tehát a WHQL cimke mint minősítő rendszer sokak számára lenullázódott értékileg.

(#49) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hehe, nVidia ismét előjött egy fos driverrel... pedig az eddigiek sem voltak jók, most meg... pfff... adatvesztés... Nonsense.

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.