Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Surfym@n

Surfym@n
(fanatikus tag)

Ezek is a netbookok példájára fognak elterjedni szerintem.
Minden gyártó kijön a sajátjával, viszont tartalomra szinte megegyeznek majd az Acer Timeline gépeivel.
Kiváncsi vagyok az asus ebből hány variációt fog készíteni :DD

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#2) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, végül is szépek, szép nagy áruk is van, de azt a hatalmas nagy erőt nem látom bennük, hogy megérné megvenni egy jófajta netbook ellenében. Minek kell egy ilyenbe 4, de akár még a 3 giga RAM is? Amihez kellene az a sok memória, azt úgysem futtatja egy ilyenen az ember. Amivel több, az a nagyobb merevlemez, meg a valamelyest modernebb integrált grafika (persze ION-nal fel nem venné a versenyt). A DVD író meg nekem mondjuk felesleges is lenne. Különben is, mennyivel ütősebb egy ilyen proci egy 1,6-os atomnál?

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#3) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Rettentő csúnyák, olyan öregesek. Persze elfogadnám. :B

(#4) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az áruk kezd elszállni :U

True Success is Blonde

(#5) erdoke válasza Kendek (#2) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Pont annyi különbség van, hogy ezen már tudsz HD videót (ill. Flash-t, pl. YouTube-ot) nézni + van rajta digitális kimenet is. Nameg a 11,6" alatt már elfogadható méretű a billentyűzet is.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#6) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

"Úgy tűnik, hogy a várakozásokat jócskán alulmúló eladási adatok ellenére a legtöbb gyártó továbbra is lát fantáziát a CULV processzorral szerelt, könnyű és vékony notebookokban. "

Hát, ja 700-800 dodóért nem lesz tömegtermék... :D

alba gu brath

(#7) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi az a CULV?

Megtaláltam: Alacsony fogyasztású proci.

[ Szerkesztve ]

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#8) Surfym@n válasza Kendek (#2) üzenetére

Surfym@n
(fanatikus tag)

Ha a CULV széria legerősebb tagját, a kétmagos 1,4-est teszik bele, azzal már teljes értékű a rendszer...

Olyan mint egy normál "kórkettes" laptop, mikor nincs bedugva... :DDD

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.7 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: IceArmor II ReBoRn (by Apeelme&Kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#9) marcias válasza Surfym@n (#8) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

CULV-ből i van Dual Core, csak tudják hogy az mennyivel jobb, így az már 1000 dollár lesz, vagy még több. Timeline esetén durván 200 dollár a feléra a plusz egy magnak (órajel azonos).

(#10) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem meg egy nagy kamu az egész, néhány Wattért (kb10-15W) ekkora felárat kérni, és köríteni gagyi cuccokkal. Persze, hogy látnak benne fantáziát, hisz most ezzel lehet lehúzni a vásárlókat.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#11) negyedes

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Majd ebbol is trend lesz, mint a netbookbol. :U Meg az arabol is.

powerd by mango, no more droid

(#12) erdoke válasza Depression (#10) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Miért lenne lehúzás? Ha ennyiért van rá kereslet, akkor mindkét félnek jó. Ha meg nincs rá kereslet, akkor be fogják szüntetni, vagy olcsóbban adják. Nem kötelező megvenni (vagy ahogy te fogalmazol: hagyni magad lehúzni).

(#13) evone válasza erdoke (#12) üzenetére

evone
(őstag)

Nem vetted észre hogy itt Prohardveren még azis lehuzas ha fizetnek neked hogy elvidd a termekuket?:)

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#14) devast

devast
(őstag)

2 napja írtátok, hogy nem fogynak ezek a cuccok :DDD Most meg már fellendülőben vannak... gyorsan változik az informatika :B

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#15) Depression válasza erdoke (#12) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért lehúzás, mert a tudatlan vevő csak a reklámokat látja, nem szoktak utánaolvasni.
Pont ilyen benne a 3 ill 4 giga memória. Mert az több, mint ami egy átlag notiban van, így biztosan jobb. Ez pont olyan húzás, mint a videókártyákat a memóriájukkal eladni.
Ismerősöm bement tavalyelőtt egy boltba, hogy vesz számítógépet: Kapott is, GF FX5200, 128MB RAM, és egy 2,66 GHz-es Celeront. Újonnan, garanciával kicsit több mint 100k-ért.
Szóval igen, vackot eladni nagyon drágán szerintem lehúzás. Ha van rá kereslet, ha nincs.

(#16) Surfym@n válasza Depression (#15) üzenetére

Surfym@n
(fanatikus tag)

Régebben is ugyanígy volt, mikor csak LV és ULV procik voltak (pl. dothan idején)
Beletették őket kis subnotiba, és azok 2 akksival elmentek 8 órákat...

Kis pénzű de leleményesebb embereknek meg ott volt a Notebook Hardware Control fesz.állítási opciója, mint alternatíva

Az én 2 GHz-es dothanom még kevesebbet is eszik 800 MHz-en mint egy ULV (csak 0,7V), max-on is beéri 1,15 V-al a gyári 1,43 V helyett.
(nem mindegy, hogy egy laptop 30-40 perccel tovább bírja a kis fogyasztás miatt, főleg ha egy mobil-prezentáció sikeressége múlik rajta - tudom sarkos a példa)

Lényeg, hogy a mobilitást régen keményebben megsarcolták.

Ma már kevésbé teszik ezt, ellenben a teljesítményből kell áldozni, de hamar rájöttek a gyártók, hogy az utóbbi a járható út a vevők pénztárcáihoz...

[ Szerkesztve ]

(#17) erdoke válasza Depression (#15) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Aki kiad 150-200e Ft-ot számítástechnikai eszközre úgy, hogy nem nézett/kérdezett utána (és ez az összeg számára jelentős), akkor meg is érdemli az átverést. A vevő teljes tudatlansága ne a gyártók hibája legyen már. :F

Ha megnézed az Acer árait, úgy 30-40% felárért kapsz nagyobb kijelzőt és billentyűzetet a HD videó lejátszásra alkalmas teljesítmény mellé, ha a netbookokhoz viszonyítasz. Azt kell mérlegelni, hogy megér-e neked ennyit, illetve hogy okoz-e gondot a nagyobb súly és méret a mindennapokban. Vagy a másik oldalról nézve: Elég-e az ULV proci teljesítménye a te felhasználói szokásaidra. Ha igen, kapsz egy könnyebb és vékonyabb, akkumulátorról többet bíró notit kb. ugyanannyiért, mint amiért egy átlagos népnotit (15,4", 2-3 GB memória, integrált grafika, valami félig asztali kétmagos proci, stb).

(#18) Tomcat

Tomcat
(őstag)

A Lenovo teteje tényleg kicsit öreges mintájú. :)

Tomcat

(#19) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Kiadták a sok ipari hulladék netbookot most jöhet a next generation... :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#20) misirulez válasza Tomcat (#18) üzenetére

misirulez
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyon gáz ez a Lenovo design... Milyen szép is lenne ez a noti IBM-es beütéssel...ill. minőséggel.

(#21) Gergo88

Gergo88
(fanatikus tag)

a kétmagos SU9400 bőven elég mindenre amit én akarok rajta csinálni, lehet hogy ha mindegyik gyártó kijött a sajátjával akkor kinézek egyet. 1 magos procival semmi pénzért nem kéne az tény. az acer féle változat pl elég jóra sikerült, csak valamelyest aggaszt az acer minőség. tény hogy nem a legolcsóbbak ezek a gépek, de azt már biztosan észrevették mások is hogy az extrákért mindenhol fizetni kell, akkor is ha az előállítási költség ugyanaz. különben a gyengébb minőségű cuccokat nem venné meg senki.

Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.

(#22) evone válasza misirulez (#20) üzenetére

evone
(őstag)

Hol latod a notira irva hogy ThinkPad?

(#23) radamsky

radamsky
(senior tag)

Csendben megjegyezm hogy a lenovo 500 dollár alatt van volt kinn :D

nincs 100 ezer forint, ha igy nézem akkor megéri az árát, igaz ez az alapverzio, de akkor már inkább ezt mint egy netbookot

más kérdés hogy az atomos verziok meg 300-350 dollár körül vannak söööt

Na most itt az kérdés hogy ennyit megér e vagy sem, mindjárt más igy a leányzo fekvése

nálunk azaz europába picivel drágább annyit lehet hogy nem ér meg,

a kijelző méret már elfogadhato, akksi is jöhet, és még pofás is:D tetejébe könnyü. Az alapdolgok benne vannak. Kérdés a procci mit tud a gyakorlatba
a proccit nem ismerem , de gondolom kiderül majd a gyakorlatba

biztos vagyok benne hogy 2-3 honap muva elfogadhatora megy le az ára és addig kiderül hogy hosszu távon mennyire strapabiro
olyan 110-130 ezernél tömegcikk lenne.

[ Szerkesztve ]

(#24) misirulez válasza evone (#22) üzenetére

misirulez
(senior tag)
LOGOUT blog

Ki mondta, hogy látom?
Azt mondtam jó lenne.

(#25) evone válasza misirulez (#24) üzenetére

evone
(őstag)

Mitol lenne jó? :S

Ha ilyen kell, akkor pl itt a ThinkPad X szeria...

[ Szerkesztve ]

(#26) fordfairlane válasza Gergo88 (#21) üzenetére

fordfairlane
(PH! addikt)

a kétmagos SU9400 bőven elég mindenre

Ilyen van az X301-ben is. Nem hinném, hogy olyan borzasztóan gyenge lenne...

my hovercraft is full of eels

(#27) Tomcat válasza misirulez (#20) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Én is visszasírom a T szériát. Volt kető is belőlük.

Tomcat

(#28) evone válasza Tomcat (#27) üzenetére

evone
(őstag)

Miert sirod vissza? Lehet kapni.

Thinkpad T400, T400s, T500

[ Szerkesztve ]

(#29) fordfairlane válasza Tomcat (#27) üzenetére

fordfairlane
(PH! addikt)

A T széria üzleti notebook, ez meg consumer. Egyébként én sem értem ezt a visszasírást, kapható.

my hovercraft is full of eels

(#30) Gergo88 válasza fordfairlane (#26) üzenetére

Gergo88
(fanatikus tag)

épp azt mondom hogy a kétmagos elegendő, de a core 2 solo-val már nem venném meg. az x301 kicsit drága azért

[ Szerkesztve ]

Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.

(#31) misirulez válasza evone (#25) üzenetére

misirulez
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem igazán érted a lényeget.
Nézd az árát és a teljesítményét.
X301. kb.2000dolcsi, u450p 800dolcsi.

De mégjobban leegyszerűsítem:
Az u450p, thinkpad designal tetszene nekem.

(#32) evone válasza misirulez (#31) üzenetére

evone
(őstag)

Hat ennek az egvilagon semmi ertelme. :) Ha az u45p ugy nezne ki mint egy ThinkPad akkor valszeg az is lenne. :)

(#33) i400 válasza misirulez (#31) üzenetére

i400
(fanatikus tag)

do it yourself! fekete festék teddi henger és az alkotás örömét összeadva megszületne a thinkideapad :DD

amúgy nem rossz ez a minta a fedlapon :) csak nem tudom miért egy pulóver jut róla az eszembe :DDD

(#34) misirulez válasza evone (#32) üzenetére

misirulez
(senior tag)
LOGOUT blog

Hat ennek tényleg semmi értelme.
Van egy noti, aminek a specifikációja tetszik, de a külsejétől frászt kapok.

Csili-vili plázacicafiúknak, és lányoknak való ez a design..."szerintem".

Üdv.:
Misi

(#35) Tomcat válasza evone (#28) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Sajnos az a tapasztalatom hogy az egykori eredeti IBM nem ugyanaz mint amit ma Lenovo-nak hívnak.

Tomcat

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.