Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) .mf

.mf
(PH! addikt)

:C 90/30MBps-os pendrive, na ez már valami.
Mondjuk annak jobban örülnék, ha hasonló sebességű kis SSD-ket kezdenének HDD-kkel versenyképesebb áron adogatni (mondjuk 10k-ért 32GB-osat)

(#2) NoLF válasza .mf (#1) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

eljön annak is az ideje, konkuráljanak csak :)

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#3) deicide válasza .mf (#1) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A cikk az "Az pendrive-ok" mondatkezdéssel olyan Mátyás Királyos érzetet kelt bennem...:)

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#4) NoLF válasza deicide (#3) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

értékeld a történelmi nyelvezetet egy modern eszközökkel foglalkozó fórumon :)

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#5) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Latom, az USb + eSATA lesz a trendi.

(#6) Traxx

Traxx
(őstag)

No akkor a megjelenésig alighanem elhalasztom a pen vásárlását...aztán majd meglássuk, hogyért adják... :U

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#7) Kobaljov válasza twollah (#5) üzenetére

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, csak ezen éppen mini-USB van csak úgyhogy lehet majd mindig hurcolászni vele az átalakítót vagy a kábelt :( Igazán kerülhetett volna rá egy rendes USB csatlakozó mint a korábban már bemutatott Kangurunál..

(#8) Depression válasza Kobaljov (#7) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja, hát ez elég gáz.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#9) Yutani válasza twollah (#5) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És eljő az USB3.0, amely az eSATA mellett szintén nagy sebességet ígér. Viszont régebbi gépeken (a maiakon is) USB2.0 mellett jó lesz az eSATA.

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#10) bteebi válasza twollah (#5) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Egyelőre lehet. De az USB 3.0 majd elrendez pár dolgot ;). És erre már előttem is gondoltak :D.

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#11) spln válasza .mf (#1) üzenetére

spln
(fanatikus tag)

Végülis ez is lehet SSD is, csak egy pendrive házába építették bele.
Lesz belőle 32GB-s is, bár tuti nem úszod meg egy 10esből :) még egy jó ideig..

Egyébként jó kis cucc lehet, csak szerintem az USB 3.0 a visszafelé kompatibilitása miatt jobban el fog terjedni (sebességbe pedig nem lesz kompromisszum).
Meg persze majd lássuk az árát :))

Amikor gyors pendrive-ot kerestem én is gondoltam rá, hogy mért nincs eSata-s :B Hát most már van! ;]

[ Szerkesztve ]

"Danger! Avoid death!"

(#12) shteer válasza spln (#11) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

a pendrive-nak nem az a lényege h a lehető legtöbb eszközzel kompatibilis legyen?

ezt még mindig az usb 2.0 biztosítja a leginkább - eSata, usb3 elég specifikus gépeken használható majd, persze kinek mire kell...

nagy kapacitásban még mindig a mobilhdd a legjobb/olcsóbb :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#13) Ribi válasza Yutani (#9) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

eSATA-t szerintem senki sem hasznal, par nagyon ritka kiveteltol. inkabb usb3.0 mint eSATA, regi gepen sem biztos hogy van eSATA, viszont USB minden gepen van, ha lassu is, de tamogatja.

(#14) spln válasza shteer (#12) üzenetére

spln
(fanatikus tag)

De igen, ezért is írtam, hogy usb 3.0 életképesebb lesz, mert usb 2.0-ás eszközökön is menni fog.
eSata is egyre több lapon/notin jelen van, de nem egy elterjedt dolog.
ár/tár arányba egyértelműen külső hdd a nyerő ;]

"Danger! Avoid death!"

(#15) Traxx válasza Ribi (#13) üzenetére

Traxx
(őstag)

Tesóméknak gyakran hoznak cuccot vinyón. Neki olyankor áldás, hogy az alaplapomhoz adott eSATA kivezetést neki ajándékoztam, és nem kell a házat kiépíteni, vinyóval sokat bütykölni :D Igaz, nem mindennapos az eSATA használat, de amikor kell, akkor tény, hogy kényelmesebb.

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#16) bossvico válasza Traxx (#15) üzenetére

bossvico
(senior tag)

Erről akkor eSata portra dugva, akár oprendszert is lehetne futtatni?

„Attól, hogy templomba jársz, még nem leszel keresztény. Mint attól sem leszel Hamburger, hogyha eljársz a Mc Donald’s-ba.” (Keith Green)

(#17) Kopi31415 válasza shteer (#12) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

USB 2.0-3.0-1.1, nem mindegy? Az elozo vlatasnal sem votl semmi gond vele, hogy lassu pednriveot dugtal a gyors csatiba, vagy gyorsat a lassuba, mindig ugyanaz a lassu resz votl a korlat, es mindig ment a dolog. Legfeljebb figyelmeztetett xp, hogy a pen gyorsabb is lehetne egy masik csatin.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#18) .mf válasza spln (#11) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Nem teljesen. Egy SSD-be másfajta, összetettebb vezérlőchipet tesznek, amiben wear-leveling algoritmus is van. Az usb pendrive ilyen szempontból közelebb áll a cf és sd és társai flashchipes memóriakártyákhoz, mint az SSD-hez, legalábbis szerintem. Javítsatok ki, ha tévedek.

(#19) Ayg0 válasza bossvico (#16) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

Na ez engem is érdekelne. :) Céges használatra (is) remek ötlet. Pl nem kell mind a 10 alkalmazottnak külön laptop, hanem elég csak 2-3 HDD/SSD nélküli noti és amikor mennek ki terepre, mindenki viszi magával a saját pendrive-ját és kész a személyre szabott eszköz. Visszaérve az irodába csak áttölti PC-re az adatokat és pont.
Szerintem okosat húzott ezzel az OCZ, mert egy mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak költséghatékony alternatívát nyújthat. (ramjai mellett a másik értelmes terméke lehet)

[ Szerkesztve ]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#20) Kopi31415 válasza Ayg0 (#19) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vagy terepen hazsnalhatja a gep HDD-jen levo midnenkinek egyforma programkornyezetet, ami megegyezik a desktoppal, es mar nicns is gondja, adatokat meg halorol leszedi, ha kell neki.
Sot, nincs asztali gepe, csak noti. meg koltseghatekonyabb.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#21) Godefroy

Godefroy
(senior tag)

Ha e-Satán megy honna veszi az áramot?
Arra külön kábel kell, vagy be kell dugni az USB részbe is :F

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#22) .mf válasza Kopi31415 (#20) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Sőt, se céges asztali gépe, se céges notija sincs, hanem hozza a sajátját. Még költséghatékonyabb :DDD

(én is jelenleg így állok... :U )

(#23) Kopi31415 válasza .mf (#22) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt a céget akkor fel kell számolni, sóval behinteni, amelyik nem tud munkaeszközt biztosítani.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.