így profi szintre felejthető megoldás
Csak egy apró hiba. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Angel1981
(PH! addikt)
"Érdekes pletyka még a Haswell IGP-jéről, hogy képes lesz meghajtani azokat a kijelzőket is, amelyek a rendszerben található dedikált GPU-hoz tartozó kimenetekhez csatlakoznak."
Ez elsőre nem hangzik rosszul!
Akkor elképzelhető, hogy 2D-ben lekapcsol a a VGA, és csak az IGP adatait továbbítja a kijelző felé?
Attól még IDLE mennie kell a kártyának nem (lásd. VIRTU)? Vagy van erre lehetőség? Tehát egy "áramtalanított" kártyán is átmehet a videó jel? 
Az ellen nem véd! 
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!
a teljes mondatot olvasd el es ossze fog allni a kep 
"Maga az egység nem tud sokat, így profi szintre felejthető megoldás, de az átlagfelhasználóknak tökéletes, és ez is volt a cél, amellett, hogy gyors és energiatakarékos."
4 sale http://tiny.cc/aprok

Én úgy értelmeztem, hogy mivel az eszköz nem tud sokat, ezért profi szintre fejleszthető. Vagyis magyarul célhardver, keveset tud, de azt profin. 

Szlovi
(senior tag)
Azt már az Ivy Brigde is fogja tudni 
Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?
Akkor ugyan azt tudhatja. mint a Lucidlogix Virtu megoldása.
http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

Amacs
(tag)
De nem az van oda írva, és az utána következő mondatból se lehet arra következtetni, amire te következtetsz.

Angel1981
(PH! addikt)
Ez a kérdés számomra is. 

szabi__memo
(senior tag)
Hol olvastad?
[ Szerkesztve ]
ertem, hogy hogyan ertetted de nem ugy kell erteni 
4 sale http://tiny.cc/aprok

Szlovi
(senior tag)
Itt... 5. bekezdés (Intel logo feletti hasáb)
Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

szabi__memo
(senior tag)
Túl régi a cikk, el kell, hogy szomorítsalak: link
Pont ugyanaz várható mint a Sandy Bridge esetén.
[ Szerkesztve ]

Szlovi
(senior tag)
Már felfogtam egyszer is elég volt elmondani. #7-ben írtam már, hogy nem úgy értelmezem (még mindig), hanem úgy értelmeztem (múlt időben).
Csak munkahelyen átfutni volt időm. Azóta már elolvastam még egyszer rendesen.
[ Szerkesztve ]

szabi__memo
(senior tag)
Hát ez nem győzött meg arról, hogy tényleg tudja. Ugyanez az igérgetés ment a Sandy-re is.
Én úgy tudom a CESen még nem ment, azóta sem látni semmi hivatalost.
Abu mi biztosat tusz az ügyben?
[ Szerkesztve ]

ElEvEn11
(tag)
Szerintem, ha tud is valamit, az nagyon valószínű, hogy nem "biztos".
Szerintem most még a reklámkampányt erősítő pletykák vannak maximum, ami lehet igaz is, de legalább annyira lehet csupán feltételezés, vagy tényleg puszta hype.
Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

Ribi
(PH! kedvence)
Most itt arról van szó, hogy az Intel lemaradt a nagy "mindent egybegyúrunk" fejlesztésekkel, ezért huszárvágással inkább elindul a másik irányba és majd azt próbálja erőltetni?
Apple meg partner lesz ehhez és mivel ők a nagy iránymutatók, így megetetik mindenkivel, hogy az a jó formátum amit már tud natívan is dekódolni. Aztán szarhatunk az új (jobb) formátumokra, mert azokat nem támogatja natívan semmi ezért azok szarok. Jó kilátások.

Angel1981
(PH! addikt)
Én nem féltem az Intelt ilyen téren.
A grafikus mag kicsit valóban gyenge az AMD-hez képest, de a felhasználók 80%-nak az is bőven elég.
A Haswell-ben integrált VRM lesz, a Broadwell-be meg már a déli híd is beköltözik, nincs itt elmaradás az integrálás terén - szerintem.
[ Szerkesztve ]

T_Stark
(senior tag)
"Az AMD az elmúlt év közepén hasonló képstabilizációs szolgáltatást vezetett be Steady Video néven, de a vállalat sajnos ezt platformhoz köti, vagyis csak akkor érhető el a szolgáltatás, ha a felhasználó a Radeon grafikus vezérlő mellett AMD CPU-t, vagy APU-t használ."
Na akkor ezért nincs nekem Steady Video HD5670-nel, mert Core 2 procim van, kereshettem én a catalyst-ban... a szemetek
Legalább ezt is megtudtam, ma is tanultam valami újat 
Mindannyian tanulunk minden nap. Én például ma azt, hogy "ne szólj hozzá hírhez amíg nem olvasod el rendesen".
![;]](/dl/s/v1.gif)
Szerintem nem. Egyszerűen arról van szó, hogy az Intel jobbnak lát bizonyos feladatokra pár fix-funkciós feldolgozót. A QSV jó példa. Azt speciel az AMD is beépíti VCE néven, igaz ez a QSV-hez képest két módban is működik (egy teljes fix-funkciós, és egy hibrid programozható módban), míg az Intelé csak fix-funkciós módot támogat, persze átlagfelhasználók szintjén úgyis a Full Mode lesz a kedvelt. Na meg az AMD még a Blu-ray lejátszást is egy külön egységre bízza.
Nyilván a JPEG/MJPEG dekódolás még nem nagy kunszt, de amikor jönnek az Ultra HD tévék, akkor az lesz. Itt két megoldás jöhet. Egy fix-funkciós dekódoló, vagy az IGP általános számítási kapacitásával való dekódolás. Mindkettő opció jobb, mint a procit használni.
Az új formátumok bármikor megoldhatók CPU-val, vagy az IGP-ve például. Inkább az utóbbit fogják erősíteni.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Ribi
(PH! kedvence)
Hát, de pont ezaz, hogy az a hullám, hogy a vga desokmindenre jó, meg egy nagy mindent számoló maszlag legyen elmegy arra, hogy kb 10-20 féle fix vackot raknak bele. Lassan a cpu tényleg csak akkor kell, ha játszol, vagy virnyákot ellenőrzöl. Gyártják a dinnye tipusú procikat, csak ki tudnak rendelni egyes funkciókhoz 1 magot. Mindig az átlag felhasználó igényeit nézik, de egy átlag felhasználó eccerre 1 dolgot csinál, a cpu meg csak elvisz 1 valamit. Na nem szaporítom a szót, biztos szükség van ilyen dolgokra...

arn
(őstag)
ez kb idonyeres az intel reszerol...
http://project-brian.blogspot.com/

julius666
(őstag)
Nyilván a JPEG/MJPEG dekódolás még nem nagy kunszt, de amikor jönnek az Ultra HD tévék, akkor az lesz.
Ezt a cikkben sem értettem már. Mi köze van a képernyő felbontásának ahhoz hogy egy x felbontású képet mennyi erőforrást igényel dekódolni? Annak a képfájl felbontásához van köze max (de inkább az adott fájl kilobyte-okban mért méretéhez). A fotók meg (ugye a cikkben jpeg tömörítésről van szó) elég régen UHD felbontás felettiek is akár, nem valószínű hogy nagyon feljebb fog ez menni, a pixelháború véget ért.
Egyébként én az Intel fix funkciós egységeiből nem kérek, lásd ugye a 24p-t normálisan lejátszani nem tudó H264 dekódolója. Illetve ezeknek egyébként is max mobil gépeken van értelme mert a fogyasztásban tényleg segítenek (meg ott adott esetben megérződne a gyenge a processzorteljesítmény miatt is a hiányuk). Máshol viszont csak a szilíciumot meg a pénzemet foglalja mert a szoftveres alternatívák rávernek csúnyán minőségben meg rugalmasságban.
A felhasználó meg asztali gépen magasról leszarja szoftveres avagy hardveres az a dekóder/enkóder, az a lényeg hogy meg tudja csinálni amit akar minél gyorsabban és jobban. Persze ha az intel/amd marketingesei meg az it bulvár lapok cikkírói megetetik velük hogy ezektől mennyivel jobb lesz az életük, az más. 
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza
Semmi. Az a lényeg, hogy manapság elég Full HD felbontású kép, mert akkora egy átlag monitor. Ezt gyorsabb kikódolni, mint egy UHD-set, aminek ma még semmi értelme, de később lesz. A fix-funkciós egység azt szolgálja, hogy az extrém felbontásút is gyorsan kódolja ki, és még energiatakarékos is legyen. Főleg az utóbbi a cél, de az előbbi sem elhanyagolható.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Ueda
(kvázi-tag)
Végül is nem hülyeség, addig, amíg a tranzisztorszám nem nő drasztikusan. És ezek az MJPEG, JPEG, X264 funkciók akár erősen redundánsak is lehetnek.
[ Szerkesztve ]
"Ha kétmillióan is mondják a butaságot, az attól még butaság marad."

Ribi
(PH! kedvence)
Weboldalak úgyis 800x600ra vannak még midnig optimalizálva, szóval ott még most is csak pici jpegek vannak. Ha valaki meg nagy felbontású képekkel mahinál, az közben nem nagyon csinál mást, így a cpu-t ki tudja használni. A kép nézegetők meg viszonylag okosak és előre betöltik a következőt. Sehogy sem érzem hogy bármi haszna lenne ennek. Mint a vid dekódernek sem.