Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bbandi

    tag

    válasz Gépötty #6424 üzenetére

    Az ambilight klónom többé-kevésbé remekül működik, xbmc vezérel boblight segítségével 104 ledet. Itt még tesztelés alatt. raspberry pi-ről ment (boblight helyett hyperionnal), közvetlen gpio-ról, azóta egy cubox-i-re van kötve az arduinon keresztül, aminek a forrását ezer éve fel kéne raknom githubra. A videókon látszik, hogy van egy kis késés, ez film alatt nem feltűnő. Mondjuk a hyperion->boblight váltás óta kicsit utána kéne állítanom, mert most mintha nem lenne olyan jó, de hyperion csak raspira van. Az egyetlen hibája, hogy néha egy blokknyi led (úgy 6-8) fehérre vált, lehet lejjebb kellene vennem az spi órajelet. Meg a ledcsík nem volt olcsó (a többi kütyühöz képest), az 70$. Ja, a táp kicsit overkill, főleg, hogy a ledek kb 20%-os max fényerőn mennek, de elvileg valahol 9A körül van a ledek max árama, és bár korábban egy 3A-es tápról ment, nem voltam nyugodt, és akkor már olyat vettem, ami biztosan elég, ráadásul a cubox is arról megy most.

    A raspi wifi rádió is működik, a hardverrel nincs is gond (még egy 20x4-es LCD van rajta, 3 gomb meg 2 enkóder, meg persze a raspi egy wifi sitckkel egy JVC minihifi hangfalába építve), de annyira elhúzódott a projekt, hogy közben elavult a hozzá írt sw (képtelen voltam megoldani a zajos hangkártya és erősítő problémáját, amíg rá nem találtam a fent linkelt remek kütyüre): jelenleg egy logitech squeezeboxot szimulál (squeezeslave nevű progi), de közben bejött a magyar piacra a spotify, és át akarok állni mopidy-ra. Ezzel csak annyi a gond, hogy a 20x4-es lcd-re gui-t írni szívás, nagyon rugalmatlan lett az sw, ezért úgy döntöttem, megy a kukába, lesz helyette egy 2.4-es touchscreen, ezzel a guival, és csak a fizikai gombok kezelését csinálom meg újra. Ha ez meglesz (már jön a touchscreen :) ), majd beszámolok róla.

    Még egy kis projekt volt, a Fok-Gyem TR9178 labortápomnak az egyik oldalában meghalt a beszerezhetetlen IC, az is ebayről érkezett, és mikor kiderült, hogy a mutatós (deprez) műszer is hibás azon az oldalon, akkor vettem a panelműszert. A pontossága tényleg ~1% körül van, de tápba elég az. Még volt vele egy kis szívás, mert hiába van külön vezetékezve, a táp- és mérőkör össze van földelve, én meg közös tápról terveztem üzemeltetni a kijelzőket, csoda, hogy nem öltem meg megint az ic-t. Végül ez lett belőle

    Bocs, kicsit hosszú lett :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák