25 watt,szép eredmény egy asztali procitól
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Bármelyik jobb példánnyal elérhető ekkora órajelen. Ez csak arról szól minél több pénzt húzzanak le azoktól akik nincsenek a szeren
vagy olyan megoldásokba ahol nem lehet manual feszt csökkenteni.
"A processzorban magonként egy, azaz összesen hat darab 512 kB-os L2 gyorsítótár kap majd helyet, az L3 gyorsítótár pedig 6 MB kapacitású lesz." Ha magonként 512kb a cache, akkor az összesen nem 6MB...valami nem stimmel.
Az x2 220 nem véletlenül 2x512kb cache-t tartalmaz? Mint a 215. Érdekes lenne, mert akkor 1:1-ben x2 240.
szerk: A legjobb és talán egyetlen E3300-am valahol 0.8V körül tudta a 2400mhz-ét, prime alatt az egész gép konnektorból 53-55W volt. A táp hatásfoka ugyan jó volt, de közel nem 100%, így a valós energiaigénye úgy 45W körül lehetett...ebből gazdálkodott ugye a cpu, NB, ramok, HDD és az optika, meg 1-2W a táp ventijének is kell..lehet számolni
[ Szerkesztve ]
New world...old thinking...IBM T60;)

ghostmat
(tag)
Engem már csak megzavar ez a fogysztási mizéria...
meg a sok típusjelzés, kezd inteles lenni az egész ahol még szérián belül is voltak eltérő csíkszélességen gyártott más magra épülő procik /dual core, core2duo, e7xxx, e8xxx/
egyszer próbáltam lerjazolni a "törzsfát" a ph! alapján... nem ment 
szerintem egy ideig most nem lesz nagy áttörés, 4 mag pont elég jó sokáig, 6 mag átlag usernek...
pont jó ez akis csendes piacradobálás

.mf
(PH! addikt)
Egyik L2 (512kB×6), másik L3 (6MB), tehát összesen 9MB L2+L3 cache...
Szép, hogy a 6magos 95W kategóriába belefért.
Elég vastagon fog a ceruzájuk azzal az underclockolt és undervoltolt procival... de szerintem jó irányú elmozdulás. Irodai, netezős, filmnézős gépbe nem kell nagy prociteljesítmény, halkság és alacsony fogyasztás pedig jól jön.

adorjant
(senior tag)
Persze hogy elérhető,de nem gyári kiadásban 
Lehet igazad van, nem mindig tudok elmenni abu megfogalmazásain..így nem lett volna egyszerűbb?
A processzorban magonként 512kb L2 cache van és 6MB L3. Pont.
adorjant: Hát gyáriban tényleg nem sűrűn fordul elő ilyen, de igazából létjogosultsága csak anti voltage lapban van, máshová én nem vennék ilyen szép felárral pláne.
Szerintem teljesen egyértelmű, és érthető a megfogalmazás. Ott van, hogy 6x512 L2, és 6Mb az L3, hogy lehetne ezt egyszerűbben?
[ Szerkesztve ]
..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

Joachim21
(fanatikus tag)
Jön még nemsokára egy sempron proci is 1 maggal, vmilyen Sargas magos változat Sempron 150-es jelzéssel. Ez kimaradt.
[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

Srodney
(senior tag)
nálam sem szempont a fogyasztás,kinemszarjale?!?!?! nagyobb a teljesítmény,akkor nagyobb táp.
mellesleg ezek a procik egy frissítés hullám eredményei,egy uolsó rugás az új bulldózerig.
#8:a fudzilla szerint
majd meglátjuk.... 
[ Szerkesztve ]
Ez van ott:
""A processzorban magonként egy, azaz összesen hat darab 512 kB-os L2 gyorsítótár kap majd helyet,..."
Talán egyszerűbben így nézne ki: A processzorban magonként 512kb L2 cache lesz, az L3 pedig 6MB. Pont. Ebbe nem lehet belekötni
De végül is oly mind1, csak némi ellentétet éreztem a mondatban. Nekem érdekesebb mi van az x2 220-szal? x2 240 új néven vagy csak 2x512kb benne a cache? lusta vagyok megnézni...
vagy...
A processzorban magonként 512kb L2 cache lesz, azaz összesen 3MB, az L3 pedig 6MB méretű lesz.
Aki nem hiszi kérdezze grécsi' tanárurat ![;]](/dl/s/v1.gif)

Szlopa
(kvázi-tag)
Az x2 240-ben 2x1MB L2 cache van, az új x2 220-ban meg 2X512KB. Hiába ugyanaz az órajel, a 220 valószínűleg lassabb lesz... Kivéve ha valamit lehet benne unlock-olni 
[ Szerkesztve ]
Sejtettem, de a cikkben 2x1 mega volt írva, már javította a szerző. Ebben nem lehet unlockolni semmit, ha jóval olcsóbban adnák mint a 240-et jó vétel is lehetne.
[ Szerkesztve ]
Kíváncsi vagyok, mikor fog megjelenni az újabb 95W-os X6-os... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Az 1055T-ből még májusban jelentették be 95W-os változatot.
Egy hónapja kapni Japánban... aztán máshol azóta sem.
Ebbe nem lehet belekötni
Mindenbe ele lehet kötni. (Kérdezd, csak meg vénember-t...
) Habitus kérdése az egész... 
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
Szépíteni lehetne rajta, de az értelmezhetőségébe nem lehet belekötni, aki megpróbálja beletörik a nyelve 
De nem mindenki nyúl bele a rendszerébe és csökkenti a feszültséget, hanem megveszi az e vagy u processzort... ne magadból indulj ki. 
[ Szerkesztve ]
PH semleges

cowboy_bebop
(őstag)
Nem tudsz olvasni. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nekem teljesen egyértelmű volt. a megfogalmazás.
Athlon II X2 260u: f@sza, azt hittem ker. forgalomba nem kerul, csak "OEM" lesz... 
alba gu brath

hunfatal
(PH! nagyúr)
""A processzorban magonként egy, azaz összesen hat darab 512 kB-os L2 gyorsítótár kap majd helyet, az L3 gyorsítótár pedig 6 MB kapacitású lesz." Ha magonként 512kb a cache, akkor az összesen nem 6MB...valami nem stimmel."
Magonként 512k L2 és 6MB L3.
Nálam AM2+ lapban PII X2 550 BE (C2) alap 3,1GHz-en is prime stabil 1,136V-on(!) És abban még L3 is van.
Szóval lehet alulfszelni ezeket a procikat. Tehát az energiatakarékos proci helyett jó a sima is (főleg C3), és inkább drágább, de minőségi alaplapot kell venni a proci árkülönbözet terhére...
Pár napon belül lesz egy Athlon II X2 240-es procim is. Azt is alulfeszelem majd...
[ Szerkesztve ]

Komplikato
(PH! addikt)
Az u260 tókióban már vagy 6 hete kapható, de erősen túl van árazva szerintem.
A szép fogyasztás asztali procinál szerintem meg a 4 magos Xeon 22W-al. 
Close the World ..... Open the Next!

daa-raa
(MODERÁTOR)
Csak arra nincs semmi garancia, hogy a Te vagy bárki más sima procija menni fog alacsonyabb feszültségen. A 260u viszont garantáltan tudja a specifikált paramétereket. Nagyon nem mindegy.
Si vis pacem, para bellum.

HaZsolt
(senior tag)
Remélem lenyomja a 4 magos procik árát a legújabb Thuban-ok.
Szlopa te nem mondassz hülyeséget
Xtreme 3D Team Hungary
Oké. Igaz amit mondasz. De akkor csak nekem volt szerencsém a K8 (G2 step) és K10 architektúrájú procikkal? Bár volt nekem 45W TDP-s A64 X2 4850e (2,5GHz) procim is, melynek 1,2V alapfeszt állított be a Giga lap, és ennyin ment 2,8GHz-et is. De ezt egy 4800+ G2 proci is tudhatta.
Nézem AMD oldalán az Athlon II X2 260u adatlapját. Itt C2 szerepel, de gyártják természetesen C3-ban is.
Nem rossz a 2x1 MB L2. Üzemi feszültség 0.85-1.15V közöttre van megadva. Max hőmérséklet 81 C fok(!) És ugye 25W TDP.
De! 1800 MHz-es sebességhez sima C2 v. C3 Phenom II v. Athlon II sem kér 1,1V-nál többet. De lehet, hogy csak 1V-ot... Persze gondolom akkor az nem 25W, hanem 26W
Nálam AM2+ lapban Phenom II X2 550 BE 0,8V-on 1000 MHz Prime stabil volt. Több beállításra nem emlékszem.
Pár nap múlva lesz egy Athlon II X2 240 nálam AM3 lapban. Majd kitesztelem azt mennyire alulfeszelni.
[ Szerkesztve ]
Az meg az ő bajuk, nem az enyém
szki: 1.056V-on volt stabil a 240-em, prime alatt 65W a teljes gép konnektorból..kár volt eladni 
daa-raa: Dehogy nincs garancia, még nem panaszkodott senki aki tőlem vett

nekem 4400+-os brisbane g2 x2 van (2,3ghz), az 1 volton megy 2 éve
1,6ghz-t 0,85voltal bírja, míg az 1 ghz nemjátszós letöltős, böngészős módban 0,8v-n megy.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

Pista0001
(senior tag)
Az X2 240-nek magonként 1 MB L2-je van úgyhogy a 220-as tuti kisebb teljesítményű (fele L2 cache)
http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

DRB
(fanatikus tag)
Nekem szépen elketyeg 100MHz-en 0,6v-al az X4 B55, ez a netezős beállítás(100-2600MHz és 0,6-1,1v). Gondolom így ez sem eszik sokkal többet mint 25 watt, főleg ha visszaállítom X2-re. 
Kép
[ Szerkesztve ]
Az idei tél egy szép februári szombatra esett... :D
Fogyasztást tudsz mondani? Nekem is 2300mhz-es x2-m van, de EE, 4450e, alapfesze 1.2V, de ugyanígy 1V-on tudja a 2300mhz-et.
Pista0001: Ezt én tudom, csak a cikkben nem helyesen volt feltüntetve a 220-as L2-je.

logarithm
(senior tag)
Szép, látom megoldottad okosba a dolgot 
||Volume up! ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █@sgs*Tsunamiics_v2.2*devil2_0.94_vc_xl*xdjv1||

torcsrent
(kvázi-tag)
Mekkora lehúzás részükről ez a X2 260u árazása. Bármelyik X2 sorozatú ennyit eszik 1800MHz-en.
Az 5050e-m pl. 0,9V-on viszi az 1800MHz-et.
Van nálam egy 4450e, az meg 0,95V-on a 2300MHz-et.
[ Szerkesztve ]
A privát üzenetben írd le, mivel kapcsolatban írsz. Köszi