Hát az valami hihetetlenül igényes kártya :Y
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
anaqer
(PH! addikt)
Na, az ilyen ''fícsörök''től jön az emberre a ''Kutyaf@szát! Nem látok!!!'' fíling... :(
If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

anaqer
(PH! addikt)
Az a Murmillo?! :U
If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

engusz
(PH! nagyúr)
Jó cikk lett, főleg az egészen egyedi képek miatt!
Viszont én nem vennék olyan közép- vagy felsőkategóriás videokártyát, amelyiken nincs borda a memóriákon.

Frigo
(őstag)
Nem igazán vágom ezt a 3d Mark-ot .Ugyanolyan konfigon mint az ,az én Inno-m 448/798-on csinált 6067 pötyöt ,ami egy kicsivel több .Viszont a frekik kisebbek voltak mint a cikkben szereplők.Ki érti ezt? :F

VladimirR
(PH! nagyúr)
1. ar? - jo figyelmetlen voltam
2. meg jo, hogy a belinkelt tesztben nincs 3dmark (jo lenne kialakitani valami ''PH! szabvanyt'' miszerint minden vga tesztben benne van egy adott program, az osszevethetoseg miatt)
3. miert kek? miert kek minden?
4. ez alatt elfer egy pci kartya, vagy a kijelzo belelog?
5. lehet en voltam figyelmetlen, de szamomra nem derult ki, hogy akkor ez a hutes most jo-e
6. frigo: az a smiley mit fejez ki:F - #1-ben
7. engusz: vedd meg ket ev mulva, akkor mar nem lesz kozepkategoria:DDD
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
- Privát
- 2004-06-13 13:08:25
Ezt a cikket csak azért nem érzem feleslegesnek, mert az 5900XT-s cikkben nem voltak húzott órajelek...

Frigo
(őstag)
Melyik Smiley ?Mindegyik hsz-ben van egy pár :B

anaqer
(PH! addikt)
hardwired.hu
(#11) Frigo válasza Alvin_ti4200 (#8) üzenetére
- Privát
- 2004-06-13 13:10:42

Frigo
(őstag)
Jól látom nagyúr ,hogy a procid mintha egy kicsit gyorsabb lenne :C :Y

vicces
(PH! addikt)
1.: kb 47000 forint. benne van az első oldali táblázatba
(#13) Alvin_ti4200 válasza Frigo (#11) üzenetére
- Privát
- 2004-06-13 13:15:48
jól

DonLeo
(őstag)
kár, hogy XT...
''Ez nem sörhas, hanem a szexgép üzemanyagtartálya.''

Frigo
(őstag)
Miért lenne kár?:F Hiszen csak a lassab órajelekben különbözik a nagytestvéreitől és azt viszont könnyen orvosolni lehet :)

DonLeo
(őstag)
mert butított, és nehezebb később eladni

Pentax
(fanatikus tag)
Valami nem stimmel... :( Nem jönnek be a képek :(
Kiszel Tünde egy komoly érv a homoszexualitás mellett.
Tesztből már 100000 volt itt a PROHARDVER!-en, itt most csak az volt a kérdés, hogy a többi kártyához képest mit tud a zsuga, az meg egyenlő a feature-ökkel és a tuninggal...
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

Frigo
(őstag)
''hardwired.hu''
Kapsz egy instant vizet ha kitalálod :P

anulu
(PH! nagyúr)
6000 pont?? asszem akkor a driveremmel van vmi gond, mert 5500 pötty fölé nem nagyon tudok menni :(
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!
Mindíg is szerettem volna 1 FX5900XT-t, na most lesz lehetőségem szerezni!
Nekem tetszik a kártya, nagyon... Ha lesz rá pénzem...:)

nap
(őstag)
Aham, en is szeretnek mar egy ideje egy 5900xt-t.
Talan majd jovore, ha meg aktualis lesz, lehet, lecserelem a 7500-ot.
http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag
- Privát
- 2004-06-13 17:07:32

StoneBridge
(senior tag)
Nekem beyön a kártya. :) Hasznos és jó a cikk.
Ha tényleg 47ezer pénz lesz, akkor jó vétel. Ebben az árban kapható kb. Sh 9600XT, nem? És annál szerintem ez jobb!
Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
(#24) Frigo válasza StoneBridge (#23) üzenetére
- Privát
- 2004-06-13 17:10:14

Frigo
(őstag)
Azért a 47K-t ne vedd fixnek mert mire ideér akár 55-60K-t is elkérhetnek érte :(
(#25) DonLeo válasza StoneBridge (#23) üzenetére
- Privát
- 2004-06-13 17:10:30

DonLeo
(őstag)
nem egészen, használtan már 30-ért is kapsz pl asus 9600XT-t (és itt ugye az xt nem butítást jelent, hanem épp ellenkezőleg), de boltban sincs ennyi.
45-50-ért meg inkább veszek egy használt 9800Pro-t :DDD
és a 9600XT-nél lehet, hogy jobb, de egy 9800Pro-nál már nem hiszem (ráadásul FX...)
[Szerkesztve]

anulu
(PH! nagyúr)
tuninggal az 5900XT-m megveri haver 9800PRO-ját...
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!
(#28) Alvin_ti4200 válasza anulu (#27) üzenetére
- Privát
- 2004-06-13 18:28:22
Én 5900XT után váltottam 9800Pro-ra és tanusíthatom, hogy mindenben gyorsabb a 9800...
(#29) Frigo válasza Alvin_ti4200 (#28) üzenetére
- Privát
- 2004-06-13 18:32:33

Frigo
(őstag)
Nem DX9-es és OpenGL alkalmazásokban egy kellően tuningolt 5900XT azért megtudja szorongatni 9800-at ;]
(#30) Alvin_ti4200 válasza Frigo (#29) üzenetére
- Privát
- 2004-06-13 20:08:40
Szorongatni igen, de verni nem...
(#31) Frigo válasza Alvin_ti4200 (#30) üzenetére
- Privát
- 2004-06-13 20:11:40

Frigo
(őstag)
Persze hogy csak szorongatni nem véletlenül drágább nála a 9800....:O

DonLeo
(őstag)
és ha a 9800 Pro-t is tuningolod??? :DDD
akkor már úgy fair...

Atlantis
(VIP)
Ritkán szoktam cikket bírálni, de nem értem a konklúziót. Miért írjátok hátránynak, hogy jelenleg nem a legjobb választás az FX( amivel talán egyet is értek), ha előtte meg kijelentitek, hogy 1 évig elegendő a teljesítménye még egy hardcore játékosnak is. Ez kissé ellentmondásos így, mert kb. 50k egy olyan kártyáért, ami 1 évig( szerintem tovább is) bírja szuflával, az nem rossz választás.
Maga a kártya tetszik, a hőmérséklet-kijelzőt leszámítva nem sokban különbözik a többitől. Az meg felesleges, mert általában úgysem nézegeti az ember sem az előlapon, se a kártyán a hőmérsékletet. Jobbnak tartom az ASUS Smartdoctor-ját.
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<
A kártya teljesítménye már elég jó ahhoz, hogy 1 év múlva is jó használható legyen.
Az FX-szériából talán ez a legjobb típus.
A kártyánál létezik összességében jobb és nem (sokkal) drágább megoldás (R9700+).
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

MLaca
(HÁZIGAZDA)
1. :)
2. A 3dmark lehetne kiskutyafülétmozgatósebességmérőteszt is, csak arra voltam kíváncsi, hogy az alap és a max tuning órajelek között milyen mértékű a mérhető sebességkülönbség. A 3dmarkot meg mindenki ismeri...
3. én is unom már egy kicsit, pedig eleinte megvesztem a kék LED-ekért én is :)
4. egyik alatt sem fér el és nem is baj, hiszen az AGP és az alatta lévő PCI egy IRQ-n osztoznak, s főleg 3D alkalmazás alatt nem lenne optimális, ha ott is lenne kártya..
5. jó
http://mlzphoto.blog.hu/

ptiboy
(senior tag)
nekem csak 1 kérdésem van
minek van rajt ''páncél'' ha a ramokon nincs még borda se, az a kis venti meg nemtom mennyi levegőt keverhet, na most akkor hogy van ez? még a végén kartondobozba rakom a radeon-omat :DDD
:)

MLaca
(HÁZIGAZDA)
Hát, az a fémburkolat megteremti a megfelelő légáramlatot a ramok fölött, így nincs is szükség bordákra. A fémdoboz és a kártya között egy ujjnyi hely van, ahol a levegő szabadon zsiványkodhat. Ócsó, s jó megoldás.

ptiboy
(senior tag)
szal vannak a doboz belsején ''légterelő barázdák'' ?
vagy csak üres...?
na mind1
:)

MLaca
(HÁZIGAZDA)
Vannak, de nem hinném, hogy azoknak köszönhető a hatásfok :) Ezek ugyanis eléggé ''laposak'', cca 1-2 mm magas betüremkedések (lásd burkolat külsejét).

arty
(senior tag)
háát, a 3dmark mint stabilitást mérő teszt nálam nem vált be :) 24 órákat is birta a kártyám anno vele (9600PRO) az 500/720at, egy átlag dx7 vagy dx8 prg viszont 1 perc alatt fagyasztotta le :)
ugyanez igaz a mostani 9800asomra is :) csak több napos/hetes intenziv használat után lehet elmondani egy kártyárol h mit bir...
persze egy tesztnél erre nyilván nincs idő :( namind1.

Frigo
(őstag)
Inkább arra érdemes használni ,hogy proci vagy gpu/mem tuningra hány százalékkal növekszik a teljesítmény.Bár nálam ezen a téren néha csődöt mond ,mert néha tuningra még kevesebb pontot kapok mint elötte lassab feszen :DD

BobMaster
(őstag)
Rövid hozzászólás a tesztkonfighoz:
Az alaplap nem DTK 865PA-EKRS, mivel ilyen nem létezik, hanem egy Foxconn 865A01-PE-6EKRS. [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=353[/L]
A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
9800 PRO tuningolva nálam 6300-6400 pont. Ne felejtsd el, hogy a 9800-akat is lehet tuningolni. :D
I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

Gianni27
(fanatikus tag)
Nem nagyon érdemes kizárólag 3dmark03 alapján megitélni egy kártyát, mert itt a Prohardveren fless tesztjéből is kiderült, hogy az FX-ek a DX9-es játékokban messze 9800 szint alatt teljesítenek, ahhoz, hogy megközelítsék azt, le kell butítani a grafikát (lásd Far Cry 1.0-1.1 patch, stb..)

anulu
(PH! nagyúr)
Alvin, ollie: jó, rendben, megadom magam... tényleg, lehet tuningolni, és akkor gyorsabb is. amúgy a srácnál meg lehet h vmi el volt cseszve, mert 2500+ Barton + 9800PRO max 5500 pontot csinált...
ha mostanság kicsit flame gyanús lennék ATi-val kapcsolatban, szóljatok, pls! ugyanis rájöttem, hogy nagyon sok szívástól megkímélhettem volna magam, ha nem veszek 9600PRO-t... (leginkább drivergondok vs ősz hajszálak...)
[Szerkesztve]

Aram
(tag)
Nos, a szkeptikusoknak, - akik mindenáron bordát akarnak a memóriákra - figyelmébe ajánlanám a memóriamodulok tokozását. Igen, ez BGA tokozású, mely sokkal jobb hőleadási tényezőkkel rendelkezik, mint a hagyományos TSOP tokozású modulok. Ergo, nem kell rá borda sem.
Üdv!
Aram
Ez a felirat 20byte!