Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) gorlin

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

:)
Jó teszt ,gratulálok hozzá!
Lenne egy kérdésem.A teljesen szigetel HDD hűtőben mennyire volt hangtalan a hdd?
Tehát úgy hogy pl a táp is passzív mennyi hallatszana ki egy hangszigetelt házból?
Tehát a teljes csendet mennyire töri meg(pl miközben dolgozik)
A másik hogy említettétek hogy azért melegszik rendesen.Segítene ha nem a házban lenne hanem a házon kívül?Ugye ha van olyan alaplap kivezetés(mint említettétek) megoldható.És ha igen úgy mennyire lenne ''hangos''

Köszönettel

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#2) rudi válasza gorlin (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Drive-A-Way baromira halk volt, az eddigi leghalkabb keret amivel dolgom volt. Amikor kiszedtem a házból akkor sem volt semmi hangja, borzasztó jól fogja meg a vibrációt is. Mivel nincs benne semmi légáramlat, szerintem kiszedve is melegedni fog, kevésnek találom a hőátvevő csíkokat.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#3) zsoltee10

zsoltee10
(VIP)

hát érdekes. a tesztet olvasva elég vegyes érzések kavarogtak bennem. tetszett pl a ház úgy külsőre. azonban a légcsatorna kialakítása lol, már elnézést. se a hátlapon, se az előlapon nincs venti. :Y az összes meleg levegőt a tápnak kell kivinnie a házból. :(( mindemellett még csavarmentes rögzítési rendszer sincs benne. én elhiszem, hogy Nexus, meg minőség, meg presztízs, node attól még lehetne normális házat kínálni 28e Ft-ért. hiába hangszigetelt, ha a szerencsétlen táp felforr, ezért a venti fordulatszámét megemeli, vagyis ugyanott vagyunk, mintha egy normálisan szellőző, jóval olcsóbb házat veszünk, mert akkor a tápventi halkabban fog dolgozni. a procihűtő a másik, amin nagyon fel vagyok háborodva. 10e Ft-ért egy 7centi ventivel szerelt alacsony rézborda?? :Y hát azért a márka tiszteletének is vannak határai, ez a hűtő szintiszta átverés. ennyi pénzért bármelyik kevésbé marketingelt márka hűtője jobbat kínál. :(((
a vinyó halkító keret is érdekes. ugyan elhiszem, hogy semmi hang nem jön ki belőle, de huzamosabb használat után a vinyó szép csendben elhalálozik. minimális a hőátadás, szellőzés 0. pfff. :(

elnézést, leülök magamtól....

The Power of dreams - Honda Varadero ABS Tour

(#4) gorlin válasza rudi (#2) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

És ha valahogy ráoperálnék egy 8as ventit?:F
Vagy ezek szerint akkor nem igazán életképes ez a hűtő?

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#5) Scream007

Scream007
(őstag)

a winyóhütő, nagyon ötletes szép én is szeretnék majd venni egyet.

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

(#6) Sefter

Sefter
(őstag)

:Y normálisak ezek :F ....ennyit elkérni egy házért....a tápot külön nem sokallom, de a ház + táp szerintem irreálisan drága...

[Szerkesztve]

(#7) Jungleman

Jungleman
(lelkes újonc)

ezt a drive-a-way-t kiknek árulják?
mármint milyen felhasználási területhez ajánlják?

Mindig legyen nálad kanál!Sosem tudod,mikor kell megvakarnod a hátad.

(#8) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

szevasztok
az egyetlen, ami megfogott az a hdd tarto volt, de én is belegondoltam, hogy ez tutira felforr. nem hiszem, hogy ez a legfrankobb megoldás. a hangszigetelésrö lannyit, hogy inkább veszek magamnak 1cm vastag 1 négyzetméternyi polifoamot és a belsejét teljesen leszigetelem magamtol egy ezresért. a ventiket leszabályzom és kész. nekem chieftec házam van, de a vinyok nekem is gondot jelentenek. nagyon kihallatszanak. semmiféle rezgéscsillapito nincsen rajta. ezt hogyan lehet a legolcsobban megoldani ugy, hogy a vinyo mégis kap elég levegeöt? akinek van ötlete az megmondhatja! :))

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#9) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez nem teljesen ide tartozik, de itt is látszi a képen, szóval: a tápok miért vannak belül mindenfelé összekenve mindig azzal a ragasztótrutyival?

Ha a tetejére raknának mégegy 12-est, akkor a hűtési koncepciójuk nagyrészt változatlan maradna, viszont nem a tápon menne át minden meleg (esetleg az alsó ventinél a levegő egy részét elterelhetnék a vinyók felé egy lappal). Amúgy a saját elképzelésem is hasonló, én a ház aljába raknék 3 db 12-es ventit alacsony fordulatszámon, és az egész ház tetején rések vannak (ott áramlik ki a levegő), mondjuk egy olyan ferde takaróval, mint a P180-nál, hogy ne menjen be a por amikor áll. Elöl-hátul pedig teljesen hangszigetelve, lezárva. © Male :)

Ősember: a gumis megoldásomat már el se merem mondani, mert megint azzal jönnek, hogy az biztos elszakad... ha gondolod, a vinyóteszt topicjában leírtam a 0Ft-os lehetőséget.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#10) Ősember válasza Male (#9) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

˙''...a 0Ft-os lehetőséget.'' máris meggyöztél! :DD

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#11) Petya25

Petya25
(őstag)

Hát engem nem győzött meg a Nexus, de a ház belső hangszigetelő burlkolata és a zárt hdd keret az jó ötlet.
A proc hűtő után a tápot is a kukába dobták, mert nem visz egy komoly rendszert vagy miért a Cooler Master tápot használták?

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#12) Versus

Versus
(senior tag)

Én is vettem két ilyen DiscTwint 8 kemény ezresért ,ezt nevezhetjük tanulópénznek is mivel az elméletileg az optikai meghajtók helyére szerelhető keret furatait nem sikerült a gyártónak oda tervezni ahol az optikai meghajtókon vannak.Pechemre a házam gyártója meg figyelembe vette a szabványt.
Mielőtt valaki beleugrik nézze meg alaposan milyen házba akarja beletenni.

Premium Vintage

(#13) engusz válasza zsoltee10 (#3) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nekem volt Breeze 400-am. Valóban a tápnak kell kivinnie az összes meleg levegőt, de ez egyáltalán nem gond neki. Mondom ezt úgy, hogy 3 GHz-es Prescott-om és X800XT PE-m is volt a gépben. Léghűtéssel és vízzel is próbáltam, mindkettő szuperul ment. Azt aláírom, hogy néhány fokkal melegebb volt minden, de cserébe nem hallottam, hogy megy a gép.

(#14) engusz válasza Ősember (#8) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Amennyiben a ''hdd tarto'' alatt a DiskTwin-re gondoltál, nem igaz az, hogy felforr. Egészen biztosan létezik jobb megoldás, de az ára maitt eddig nem találtam ellenfelet neki. Breeze 400-ban 7-8 fokkal hűvősebben tartott egy Maxtor DiamonMax Plus 9-et. Ezek után szinte nulla hangja volt a szerkezetnek.

(#15) Domy válasza engusz (#14) üzenetére

Domy
(fanatikus tag)

Hangügyileg jó a Disktwin? Milyen lehet mondjuk egy Zalman heathpipe-os winyóhűtővel szemben? Mert a hangja nagyon, a hőfok nem annyira érdekel, az én winyóm szimplán a házba szerelve se több 40 foknál!

(#16) engusz válasza Domy (#15) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nálam ötöst kapott a hűtő. Ami sokaknak furcsa lehet, hogy a mély hangok elnyelése mellett zavaróak lehetnek a magasabb hangok (pl. seek).

(#17) Domy válasza engusz (#16) üzenetére

Domy
(fanatikus tag)

Raptorom van kettő is ami seek-el mint a barom:DDD nagyon nem zavar a dolog, de ha halkul hát halkuljon :D Ezért kérdeztem!

(#18) rudi válasza Petya25 (#11) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A CoolerMastert csak a többi tesztrendszerhez használtuk, a Brizaban a Nexus táp dolgozott.

(#19) Petya25 válasza rudi (#18) üzenetére

Petya25
(őstag)

Okés csak ide is azt írtátok.

Nem tudtok egy Aurorát próbára adni a konfigomhoz?
2x12-es radim van, megnézném, hogy hűsöl a teknőben.

[Szerkesztve]

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#20) Chieftec

Chieftec
(őstag)

Hány fokon tartotta a winyót?

(#21) dystopia

dystopia
(tag)

Megemelem a kalapom a szerző szakmai/szakírói munkássága előtt, de nekem kezd agyamra menni a Ph-s írásokban sokszor megjelenő modorosság, melynek eredménye a ''lapátos'' (=ventilátor), vagy most éppen ''hűsítés'' hűtés helyett (ki a fene szokta hűsíteni a gépét/vinyóját/processzorát, és kólával teszi-e vagy ''lapátossal''?), és ki tudja még mi lesz. Igaz a szóismétlés is igénytelen, de nem ennyire. Bocs hogy ezzel offolom ezt a témát, és megismétlem, hogy a szerzőt nagyon nagyra tartom (és ha nem tekinteném mérvadó szakújságírónak, hanem vmi sufnituningos sulinetcsávó blogjának fognám fel az írásait, akkor nem is lenne gond, de a léc magasabban van...)

aNaLyZe tHiS!

(#22) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

PostIT hozza a formáját árakat tekintve. Nevetséges cég, röhejes árakkal.
160€ 350W-os táppal, és 185€ 400W-os táppal kiskerben.
Táp nélkül 90-100€ körül van.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#23) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rudi: grat a cikkhez, szép munka. Az a ''drájvok'' kifejezés viszont olyan, mintha 220-ba nyúlnék - égnek áll tőle a hajam. Ugye csak véletlen tévesztés volt? :)

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#24) Csaba_20_

Csaba_20_
(PH! addikt)

Idézet a cikkből:
A Socket 478-ra illeszkedő PPR-1030 NF teljesen részből készült bordával és ma már szokatlanul pici, 7 centiméteres ventilátorral rendelkezik.

Meg alyumíniumból is készült bordával.:P:P:P

[Szerkesztve]

(#25) tomm107 válasza Petya25 (#11) üzenetére

tomm107
(újonc)

kedves petya25 miből gondolod hogy a táp nem visz el egy komolyabb konfigot talán próbáltad már? Nálam több mint 1 éve működik egy 400 w-os változat és elhiheted nincs vele gond. A cooler-master cm starckerben 8 db meghajtó 4 dvd író 4 olvasó + 4 db hddd + egy radeon x800 pro van és semmi gond nincs vele ja és amd 64 3500+ ha ez nem győz meg akkor semmi és sokkal halkabb mint más tipusok elhiheted

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

tomm107

(#26) Petya25 válasza tomm107 (#25) üzenetére

Petya25
(őstag)

Nézd vissza pontosan mit írtam. :U
Kérdés volt.... nem kijelentés. :P
Nekem volt hogy egy 350-es vitt egy P4 3,2-t és X800XTPE-t teljes nyugalomban.
Csak a tesztkörnyezet volt kétséges.

(#27) marcee

marcee
(PH! addikt)

Engem is számszerűsítve érdekelne a DiskTwin-ben illetve anélkül mért winchesterhőmérséklet.
Juteszembe, 3db 5 1/4-es meghajtó helyére építhető, keretbeszerelt 12cm ventiről nem tud valaki véletlenű? Az sem baj, ha porszűrős. :D Olyasmit szertnék kialakítani, mint a stacker winchester rekeszei, cask normál házban, például ilyen DiskTwin-ekkel.

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#28) rudi válasza marcee (#27) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

DiskTiwn nem sokat hűt a merevlelemzen, inkább a vibrációból keletkező hangját veszi el. Rendesen szellőző házban azért jó, mert az 5,25-ös hely, ahova berakható alul és felül is teret hagy a merevlemez körül.

(#29) Obi-1 válasza engusz (#14) üzenetére

Obi-1
(őstag)

Szerintem ő az A-way vinyóhűtőre gondolt, nem a Disk Twinre.

Only a Sith deals in absolutes.

(#30) Dracula

Dracula
(senior tag)

Hali!

Nekem eleve nem hangos a vinyóm, 2 samsung, de azért zavar a zaja... (P80 alapú és sata)

Próbálta valakiilyen 5,25'' helyre szerelhető 2 oldali izével ''halkítani''? Zalmannal vagy ezzel a DiskTwinnel akár...?

Az ok, hogy rezgéscsillapító, de mennyire jó a seek ''zaj'' ellen? Csak a mélyeket nyeli el, írtátok, de a seek hangra nem hat?

Ja és a házam sínes és nem csavaros... ilyen szempontból jó a cucc.. Coolermaster Centurion5, aminek jó a szellőzése mert lyukacsos de épp ezért kijön belőle a seek hang is.. :(

Üdv!

[Szerkesztve]

Dell E6410

(#31) shtml válasza dystopia (#21) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Na ja, meg pl. a ''légkavaró'' a ventilátor vagy ''rágcsáló'' az egér helyett. Első olvasásra még elmennek az ilyenek, de többedszerre már unalmas modorosságok.

De ne legyünk igazságtalanok, mert még az igényes sajtó is tele van hasonlókkal. A HVG-t feltétlenül ide sorolom, mégis rendszeresen előfordulnak benne olyan unalomig elcsépelt modorosságok, mint pl. ''a taláros testület'' az alkotmánybíróság helyett. Még mulatságosabb, amikor az USA külügyminiszterére gyakran a ''külpolitika irányítójaként'' hivatkoznak, holott épp az USA-ra fokozottan áll, hogy a külügyminiszter csak az elnöki utasításokat hajtja végre.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#32) gyilkos répa

gyilkos répa
(kvázi-tag)

sziasztok, tudom, hogy pofátlanság, mégis sok oldalnyi visszaolvasás nélkül kérdezek rá ( túl sok a vélemény én meg nem értek hozzá, ezért konkrét javaslatok kellenének :)): amd 939es 3000+ processzorhoz és egy ati x800gto kartyahoz keresek minél halkabb hűtést...óriási tornyok nem jöhetnek szóba, valami max 7-9ezres ventillátor viszont jó, ha halk...a vga-ra gondolom mehet valami passziv megoldás is. mivel nem nyúlok mellé?

előre is köszönöm szépen.

(#33) Obi-1 válasza gyilkos répa (#32) üzenetére

Obi-1
(őstag)

[link]

Nem vagyok egy nagy szakértő, de tudtommal evvel nem nyúlsz mellé.

Only a Sith deals in absolutes.

(#34) Dracula válasza gyilkos répa (#32) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Akkor én meg a CPU-hoz ajánljak, bár nem ide tartozik a téma!!!

AC Freezer64... nagyon jó árban, hőcsöves és halk. Csak ajánlani tudom.

Üdv!

Dell E6410

(#35) SteeWe

SteeWe
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van vkinek tapasztalata a nexus DiskTwin + Thermaltake Shark parossal? Azaz gond nelkul be lehet-e epiteni a hazba?
Esetleg hol lehetne legolcsobban megerendelni, leginkabb online bolt erdekelne, mert videken lakom. Vagy tudtok ajanlani mas hasonlo termeket? A lenyeg, h 5,25''-os helyre szeretnem beepiteni a hdd-t, s az lenne a legjobb, ha a huteset is segitene.
Neztem meg a glacialtech icecrown tipusu hutojet,de annyit nem akarok kiadni erte.

SteeWe

(#36) Dracula válasza SteeWe (#35) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Jó ez a nexus is... kiváncsi lennék rá, hogy nálam halkít-e...

Hasonló a Zalman vinyó hűtője, az is tompít és hűt. Azt ismered?

tts kft nél van még pár speckó hűtés.

Üdv!

Dell E6410

(#37) SteeWe válasza Dracula (#36) üzenetére

SteeWe
(fanatikus tag)

A zalmant nem ismerem...
Tegnap rajottem, h nem is jo nekem ez a megoldas, mert a hazba ugy kell 5,25''-os eszkozoket beepiteni, ha racsvarozok egy sin part es azt csusztatom be. Namost ha en megveszem pl. a nexust akkor a sin miatt nem tudom visszatenni a fekete munyag takarolemezt ( nem tudom pontosan hogy hivjak :) ).

De, koszonom a valasz!

SteeWe

(#38) SteeWe

SteeWe
(fanatikus tag)

Lehet, h nem pont ide kellene irnom, de megvan mi lenne pont jo:
coolermaster coolDrive Lite: [link]
Tapasztalat? Megeri a penzet, a kis venti mennyi ideig birja?

Steewe

(#39) rudi válasza SteeWe (#38) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem nézd meg a PH-s cikket, amiben szó volt róla ;)

(#40) SteeWe válasza rudi (#39) üzenetére

SteeWe
(fanatikus tag)

Azt mar olvastam, sot ott lattam eloszor es mar akkor is tetszett. Csak arra lettem volna kivancsi, h van-e vkinek szemelyes tapasztalata...

SteeWe

[Szerkesztve]

(#41) Dracula válasza SteeWe (#37) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Hello.

Épp a Nexusnál írják, hogy a sínes házakhoz is jó.. :S Tehát neked is jó lenne vsz.

A Zalman is jó oda szerintem.

(itt a kép, de ez OFF: http://www.zalman.co.kr/upload/product/zm_2hc2_f_p.jpg )

Üdv!

Dell E6410

(#42) Dracula válasza SteeWe (#38) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Rosszakat olvastam, bár nem erről, hanem mást CM ilyen 5.25''-os hűtőkről.

Ez nem tűnik rossznak. Vsz. jól hűt... de

- a kis ventik ált. zajosak, vagy hamar zajosodnak
- mivel nem zárt teljesen, sok zajt kienged majd vsz.

A cikk szerint jó... bár gondolom nem tesznek fel fikázós cikket a CM-ék a saját oldalukra..

Szóval vissz a Nexus cuccokhoz!

Üdv!

Dell E6410

(#43) SteeWe válasza Dracula (#42) üzenetére

SteeWe
(fanatikus tag)

thx

SteeWe

(#44) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Xerintetek mit szólna a yoó kis Raptorom, hogyha betuszakolnám egy Drive-A-Way -be? Mert jó kis vinyó, de nem hangtalan! Viszont tartok tőle, hogy túl sok hőt termel, bár most se hűti külön semmi és max langyos...

(#45) LukE válasza ByB (#44) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

emlekeim szerint a raptor nem termel annyi hot, es ha maradt meg valami a ''SCSI oroksegbol'', akkor bírnia kell.

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#46) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nexus Breeze házról várnék tapasztalatokat?! :F A Ph!-es cikket már olvastam, de az nem volt túl bőszavú... ;) Főleg az érdekelne, hogy a hátsó ventilátor hiánya mennyi plusz terhet ró a tápra, illetve emiatt milyen CPU hűtő lenne ideális? Ez utóbbinál leginkább a venitlátor elhelyezkedése lenne érdekes! Tényleg rendkívül csendes a ház, mert én emiatt venném...

előre is köszi a válaszokat

üdv

ui.: LuKE köszi a választ, xerintem kapni fog egy ilyen kuxlit magaköré! ;]

(#47) LukE válasza ByB (#46) üzenetére

LukE
(PH! kedvence)

hát. a tapon keresztuli kiszelloztetest leszamitva szimpatikus a haz. De pont az a resze a dolognak, amit en a nagyon alacsony fogyastasu gepeket leszamitva mindenkepp elkerulnek.
Ha vizzel van hutve minden, akkor jol elvna benne ket opteron:)

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#48) ByB válasza LukE (#47) üzenetére

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Engem is ez zavar! De a Ph!-es rövid tesztben korrektül helytállt, kérdés a tartós használat... :F

(#49) gantum

gantum
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Prolong:

totally looks like xbox 360 overcool :DDD

LOGOUT blogban az adásvételeimet rögzítem. // PÜ = Gyorsabb válasz!

(#50) Onishi

Onishi
(újonc)

Hát nemtudom. Én nemrég vettem egy ilyen Nexus Disktwin-t, és azt kell mondjam, hogy a zajcsillapításával egyáltalán nem vagyok megelégedve. Sőt úgy gondolom, hogy még hangosabb is lett a hdd morgása, mivel így az 5,25"-os helyre került amely sokkal öblösebb. Ha megfogom a ház oldalát, simán érezni a rezgéseket. Szerintem azok a távtartó gumik túl merevek, így nem képesek elnyelni normálisan a rezgéseket.
Viszont ha valakinek hűtésre kell arra kiválóan megfelel, nagyon jól elvezeti a hőt. 35 fok fölé nagyon ritkán kúszik föl.
Azért megtartom a hűtése miatt, de inkább ezt fogom alkalmazni:
http://garazs.de/szamgep/hddnoisekill.html
Lehet már nem él a topic, de valahova el kellett mondanom a véleményem.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.