Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) csƵ

csƵ
(senior tag)
LOGOUT blog

Eléggé várós.

Itt meg egy Intel fail. :DDD

[ Szerkesztve ]

"- Szolgának jó leszel, de sokat nem érsz, Túl büszke a szemed, és furcsán beszélsz."

(#2) BoC1ka

BoC1ka
(tag)

Hopp LLano-m már volt, (igaz rövid ideg de veszettül meg voltam vele elégedve) Kövi noti trinity-s lesz úgy néz ki. Nekem, mint casual gamernek (és jövendőbeli dio3 fannakÖ jobb választás lesz mint az Inteles megoldás. Hajrá:)

JOHN CENA -Rise Above Hate- pólók eladók:) -Me against the world-

(#3) HummeRC

HummeRC
(senior tag)
LOGOUT blog

Az komoly. :Y A jelenlegi (SB Pentium620) asztali gépemnek ezek a feladatok külön-külön komoly terhelést jelentenek. Itt pedig egy laptopon futnak egyszerre, minimális fogysztással. Tetszik a fejlődési irány. :C

[ Szerkesztve ]

(#4) Davserer

Davserer
(újonc)

Nagyon varos a reszemrol is a Trinity, nemsokara notebookot ujitok es vagy Trinity, vagy Ivy-s rendszert fogok venni, de nagyon hajlok az AMD APU-k iranyaban, mivel igazan CPU sebessegben egy a6-3400m is boven eleg lenne nekem..ha hozna a Trinity egy mobil i3 szintjet CPU sebessegben, az mar boven best buy lenne nekem :D

(#5) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon jól hangzik a Trinity, egyre kíváncsibb vagyok rá.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#6) echterion

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Hm, úgy tűnik, felül kell vizsgálnom egy korábbi cikkhez írt álláspontomat, mert ez rendkívül jól hangzik. :C

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#7) Móci válasza echterion (#6) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az az aláírás... :C

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#8) dangerzone válasza csƵ (#1) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Atyaég...Mekkora égés...:D:D

(#9) sMogyi86

sMogyi86
(kvázi-tag)

Szóval akkor most kuka az i3 -as projektem és inkább várjak erre... :(((

"Az alvónak fel kell ébrednie!"

(#10) petike2014

petike2014
(fanatikus tag)

Na,végre, valami értelme is lesz az APU-knak , erre már érdemes lesz befizetni, főleg 17W TDP-vel, media pc-nek vagy ultrabooknak...

(#11) echterion válasza Móci (#7) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi, az egyik kedvencem. De amúgy is ezeket a filmeket bármikor meg tudom nézni, és még századjára is nevetek rajtuk.

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#12) Day 'n' Nite

Day 'n' Nite
(fanatikus tag)

Intel: videó lejátszása egy játékról
AMD: videó lejátszás+játék+konvetálás
Most nem akarom vitatni melyik (termék) a jobb, csak úgy érzem, mintha a piacvezető cég bármit megethetne, mivel ~70%-át birtokolja piacnak... :(

A cucc nagyon ott a van a szeren, kellene egy ilyennel szerelt laptop. :K

[ Szerkesztve ]

“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/

(#13) Jack@l

Jack@l
(senior tag)

Azért várjuk még meg azokat a fogyasztás és prociteljesítmény méréseket is ,az árról nem is beszélve.
---
Ivy égéshez kapcsolódik még egy video(szerintem pont a reklám hype miatt csinálták a ces-es "performance" -t): [link]

(#14) G A M E R válasza csƵ (#1) üzenetére

G A M E R
(újonc)

Azon csodálkozom, hogy ez senkinek sem tűnt fel a közönségből. Még a videólejátszó sem ment akadás mentesen. :DD

Az AMD viszont nagyon odatette magát. Megfelelő teljesítmény lesz az átlag felhasználónak, még játékra is. Szerintem, ha ezt így folytatják, több mobil gépet adhatnak el, mint eddig bármikor. Csak legyen jó a kihozatal. :)

(#15) Jack@l válasza csƵ (#1) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Ja, majd elfelejtetem, mert most néztem vissza az első video-t, az utolsó mondat a lényeges. Aki ért hozzá, tudja mire kellett a VLC. Többiek meg becopták de legalább beszélnek jó sokat a "beégés" -ről :DDD

[ Szerkesztve ]

(#16) blackrulz válasza Jack@l (#15) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

mire kellett a vlc? hogy megmutassák nem tudják ezzel lejátszani a videót úgy, hogy ne szaggasson? számomra is egyértelmű hogy direkt szórakozás az egész, odacsődítenek egy rakat szakembert meg újságírót aki epekedve várja a csodát, erre betolnak egy ilyet. fricska, trollkodás, lekezelés. szándékos ehhez kétség nem férhet. csak iszonyat negatív kommunikáció a sajtó, a szakemberek, és a vásárlók felé.

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#17) grozam

grozam
(kvázi-tag)

Végre lesz egy kicsit nagyobb konkurenciaharc. Csak a forint erősödne már, hogy meg is lehessen fizetni.

(#18) Jack@l válasza blackrulz (#16) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

VLC a streaminghez kellett a backstage-ből. Azért is bufferelt az elején egy pár pillanatig.

[ Szerkesztve ]

(#19) Prof

Prof
(senior tag)

Hmm Ipon-os hírből egyáltalán nem jött le nekem, hogy mindez 1 gépen futott egyszerre.

Ez szép a Dirt 3 durván optimalizált lehet AMD-re akkor, vagy trükköztek a kábelekkel és ez is csak kamu marketing bemutató volt :D
Kiváncsi lennék egy WoW, (dx11)-ra mit tud az APU velük. Azzal kéne reklámozniuk szerintem mivel vagy kb. 30+ millió példányt adtak el a kiegjeivel együtt.

Amúgy most akkor 3-way Eyefinity-vel hajtotta meg a notebook alaplap a 3 kijelzőt vagy hogy? Trinity APU-s notikon 3 display port lesz?

[ Szerkesztve ]

(#20) syl5 válasza csƵ (#1) üzenetére

syl5
(őstag)

Azta... :W
És még úgy csinál bakker mintha játszana...

Go Hard or Go Home!

(#21) Jack@l válasza Prof (#19) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Nekem is egy pillanatra ez jutott eszembe, atán rájöttem, hogy videolejátszáás, meg kódolás simán mehet a 4 szálas procival is low priority-n. Mert egy rendes enkódolás ugyanazzal a videokártyával azért igencsak megcsappantaná a frameszámokat játék közben... (főleg ddr3-al)

[ Szerkesztve ]

(#22) Abu85 válasza Prof (#19) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen ez Eyefinity.

(#21) Jack@l: Le van írva a hírben a megfejtés, hogy mindez hogyan lehetséges így. A játék terheli a rendszert, a kódolás a VCE-t (Full módban), míg a videó az UVD-t.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#23) Taragas válasza Abu85 (#22) üzenetére

Taragas
(kvázi-tag)

Egy kérdés, lehet jó hülyén hangzik, de két videóval is működik ez, vagy azon már megfekszik az UVD? Tudom nehéz elképzelni olyan helyzetet amikor ez előfordulhat, de mégis. :DDD

(#24) Abu85 válasza Taragas (#23) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az órajeltől függ. Annyit biztosan tudok, hogy két Full HD-vel az UVD 3.0-nak 500 MHz-en korábban sem volt gondja.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#25) Jack@l válasza Abu85 (#22) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

És azok mit használnak ?:) Mert a semmiből nem fog mips előbújni.

(#26) Abu85 válasza Jack@l (#25) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezek fix-funciós egységek. Egy speciális futószalaggal dolgoznak dedikált feldolgozókkal. Pl. Quick Sync Video. A VCE ugyanez, azzal a különbséggel, hogy az AMD támogat hibrid módot, is vagyis nem kényszerít a fix futószalagra, de nyilván most full módban fut, mert másképp terhelné a shadereket.

[ Szerkesztve ]

(#27) Jack@l válasza Abu85 (#26) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Magyarul van egy rész, ami csa erre jó, de semmi egyéb általánosra nem lehet befogni? Vagy mondjuk video enkódolásnál be se tud gyorsabban menni a többi általános maggal?
(már látom megelőztél mielőtt :), thx)

[ Szerkesztve ]

(#28) Pikkolo^^

Pikkolo^^
(senior tag)

"A játék lényegében a magát a CPU-t és az IGP-t terhelte,"
A magát elé nem kell az a.

Intel C2D laptop processzorok eladók!

(#29) Abu85 válasza Jack@l (#27) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az UVD régóta van. Igen az a feladata, hogy dekódolja a videókat. Másra nem jó.
A VCE full módban olyan, mint a QSV. A hibrid módban természetesen befoghatók a shaderek. Ilyenkor a VCE-nek, csak az entrópia enkódoló része aktív.

(#28) Pikkolo^^: köszi, javítva. :R

[ Szerkesztve ]

(#30) Jack@l válasza Abu85 (#29) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Ok, értem, nem szoktam használni, inkább brute force opencl-es vagy cuda-s cuccot dijayom, ha nagyritkán kell.
UI: Biztos hogy jól használod azt a rengeteg idegen kifejezést ami a fejedben kavaro? Mert az entrópiát legutóbb fizikán hallottam, mint kifejezést.

(#31) Abu85 válasza Jack@l (#30) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezzel az is megy, csak természetesen úgy már a játék sebessége is megérezni. Viszont az enkódolást elvégzi a CPU helyett a dedikált egység.
Az entrópia kódolás az egy eljárás. Erre van a VCE-ben egy dedikált egység. [link] - itt ír róla Srevve

[ Szerkesztve ]

(#32) Srodney válasza csƵ (#1) üzenetére

Srodney
(senior tag)

naggyon gáz,hihetettlen miket meg nem enged magának az intel,bezzeg ha ez amd lenne,huh részvények esnének,csalás stb...

(#33) Davserer

Davserer
(újonc)

amugy ez az UVD mindenfele videot gyorsit? Mert a mostani gepemen gyakran van, hogy elinditok egy 720p-s youtube videot, pl zenet max hangon es amig veget nem er a szam befagy az egesz gep :D ezen segit az UVD?

(#34) Taragas válasza Davserer (#33) üzenetére

Taragas
(kvázi-tag)

Attól függ milyen kártyád van, mert az UVD 3 az, ami asszem flasht is gyorsít már. Bár ezt Abu jobban tudja. UVD 3 a 6000-es radeonokban van, de ott sem mindegyikben.

[ Szerkesztve ]

(#35) Davserer

Davserer
(újonc)

Jelenleg egy 6eves notebookom van, szoval a mostani tutira nem gyorsit semmit :D

(#36) Pug válasza Jack@l (#18) üzenetére

Pug
(őstag)

Ezt ugye még Te sem hiszed el? :DDD ;]
Ott fut a timebaron-on a kis csúszka, felvett anyagról van szó...
Főleg, hogy közvetlenül a gépre van kötve a proji, nem kell ennyire fanboynak lenni ;]

Ja és amúgy keverőről nem stream-elünk helyszínen, ha a fizikai összeköttetés nem könnyen kivitelezhető, akkor meg max marad a wireless adapter-adapter páros, szóval nem kell hülyíteni a kedves közönséget ;)

(#37) zseko : Magyarul nem játszott, csak a kedves fanboy fórumtárs próbálja hülyeségekkel mosdatni ezt a blamázst.

[ Szerkesztve ]

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#37) zseko válasza Jack@l (#18) üzenetére

zseko
(őstag)

Magyarul? Akkor ez most mit jelent? Nekem annyi jön le, hogy nem is játszott csak úgy tett, közben meg videolejátszás ment amit betanult, hogy hogyan lehet kanyarogni.

(#26) Abu85
Most AMD-n egyébként hogy működik ez a kódolás gyorsítás?? Mert énnálam sehogy. Az általuk kiadott szoftverrel se, ami ráadásul el se fogad akármilyen videót, gyakorlatilag csak néhány wmv-nél tudtam rávenni hogy csináljon valamit. Semmivel sem volt gyorsabb mint cpu-val. És a minőséget állítva a csúszkán, összevissza változott a kijelzett átkódolás utáni méret.

[ Szerkesztve ]

(#38) Taragas válasza zseko (#37) üzenetére

Taragas
(kvázi-tag)

Ennyit a témához: Nem elég, hogy egy Buta IGPjük van még mindig ami szinte semmit sem támogat, de még szédíteni is akarják a népet. Én nekem az utólagosan kiadott videó sem bizonyíték ezek után. Nagyon elkaszálták magukat. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#39) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Ügyes!
Drukkolok az AMD-nek!

(#40) Gusztáv válasza Abu85 (#31) üzenetére

Gusztáv
(senior tag)
LOGOUT blog

Arról nincs hír, hogy mikor lesz olyan program ami kihasználja az UVD-t encodolásnál és nem olyan egyszerű mint a faék (pl be lehet állítani többmenetes kódolást)? Ez a Trinity nagyon király lesz.

Laci

(#41) Abu85 válasza Davserer (#33) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem mindent. A verziótól függ, de az UVD 3.0 MPEG2, H.264, VC-1, DivX/Xvid (MPEG-4 Part 2) és MVC-t gyorsít. Az öregebb UVD 2.x-ből a DivX/Xvid (MPEG-4 Part 2) és az MVC hiányzik.
A Youtube az Flash, vagy H.264, szóval megy neki. Az tulajdonképpen minden új hardvernek megy.

(#37) zseko: A mai GPU-s transzkódolások rákfenéje az enkódolás, mely nem jól párhuzamosítható. Ezt oldja meg a VCE erre dedikált egysége. A régebbi rendszereken ezt az AMD a CPU-ra bízta, mert gyorsabban végzett, mint a GPU. Az újabbakon nyilván használva lesz a VCE.

(#40) Gusztáv: Olyan nem lesz, mert az UVD az egy dekódoló motor. Erre a VCE lesz jó. Az egy komplett futószalag videokódolásra. Azt majd ezzel is meg lehet csinálni, hogy lehessen állítani a minőséget. Nyilván a full mód fix minőség, mert a hardver bedrótozott. A hibrid mód lesz a programozható, ilyenkor a VCE-ből csak az enkódoló megy. A többi számítás a shader processzorokon futhat. A programon belül ki lehet választani, hogy melyik mód menjen, de elvileg a driverből is lehet ezt állítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett.

[ Szerkesztve ]

(#42) zseko válasza Taragas (#38) üzenetére

zseko
(őstag)

Sosem voltam intel párti. Már a legelső gépem is egy 5x86-os 133MHz-es AMD volt, szerintem az összeszereléskor injektálódhatott belém valami amd vírus :D Nem tetszett az intelnél többet között az se, hogy szinte minden procicsere miatt cseréljek teljes rendszert is, hogyne.

(#43) Jack@l válasza Pug (#36) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

A nagy helyzet, hogy egyáltalán nem vagyok "fanboy". Tedd fel, nézd meg, ingyenes, fröcsögés helyett szabadon próbálkozhat vele bárki. Én is azt választottam volna realtime videostreamingre.

[ Szerkesztve ]

(#44) Jack@l válasza zseko (#37) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Fel se tűnt ahogy bohóckodik? Kutya nem akart ott hitelesen playbackelni, a végén mutatja/mondja is. Tettem fel videót egy talán ivy-s laptopról, az nem videolejátszás(ami valószínű stream volt).

(#45) nandon

nandon
(tag)

Ötletes bemutató.. :) A Trinity 2012 első negyedévében jön az FM2 foglalatba DT-n?

[ Szerkesztve ]

RISC86 Power

(#46) Pug válasza Jack@l (#43) üzenetére

Pug
(őstag)

Tudom, hogy lehet streamelni a VLC-vel ( nekem valahogy ezt nem kell elmagyaráznod :DDD :N )...... ne játszd már a hülyét, egyszerűen blőd mosdatás amit csinálsz. Mint mondottam volt, helyszínen nem használunk streamelést helyi kijelzőre, ez alapszabály, attól hogy még Te ezzel nem foglalatoskodsz és ebből kifolyólag valószínűleg tapasztalatod sincs nagyon benne, arról én nem tehetek. Kettő, az előtte lévő képsorok érdekes módon nem VLC-ben futottak (nem csoda, mivel közvetlenül a gépre volt lőve egy projektor). Három: a VLC konkrétan egy felvett videót futatt a demonstráción, nézd meg újra :K

Szeretnél még további hülyeséget összehordani, vagy mára elég volt az Intel imádatodból? :U

[ Szerkesztve ]

"aki régóta foglalkozik számítógép karbantartással, az pontosan tudja, hogy az első számú szabály: a user hazudik. (az eseménynapló meg nem.)" by moonman

(#47) gyomordzsák válasza Pug (#46) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Na ezt aztán a vak is látja hogy mi történt. Az ipse elindította a lejátszást, majd ott is elcsúszott a hang. Egy darabig játszotta a hiteles személy, majd mentette a menthetőt hogy ez bizony csak előre felvett műsor.

Eladó Origen AE S10V fekete high-end HTPC ház

(#48) Gusztáv válasza Abu85 (#41) üzenetére

Gusztáv
(senior tag)
LOGOUT blog

Bocsi keverem a dolgokat :B . Természetesen amire gondoltam az a GPU gyorsított videó kódolás. Mert pl Powerdirector-ban szépen működik h264-et választva, csak a minősége nem az igazi (mivel kevés a beállítás).

Laci

(#49) zseko válasza Abu85 (#41) üzenetére

zseko
(őstag)

Értem, tehát gyakorlatilag semmit nem érek a 6850-el ezen a téren.

(#44) Jack@l feltűnt, de az angolt nem értem, így a (szinte) csak beszélős részekkel nem sokat tudok kezdeni (nem csak itt, máshol sem).

[ Szerkesztve ]

(#50) Jack@l válasza Pug (#46) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Kimaradnék az ovodás diskurálásból, leírtam amit gondolok, remélem a csőlátást hamar kinövöd. :)
UI: asszem te se tudod mivel fogtlalkozok/foglalkoztam. :D Elég távol áll bármilyen fanboykodástól vagy mosdatási kényszervízió gyártástól

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.