Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Hosssszu

Hosssszu
(fanatikus tag)

Komoly! :Y

4MB-os SIMM RAM-ot keresek (386-os gépbe). Lehetőleg Vácon, vagy környékén.

(#2) Ja no válasza Hosssszu (#1) üzenetére

Ja no
(senior tag)

Most ebben tulképp mi is az a fejlesztés, amihez külsősöket kell bevonni és ezmiatt folyamtosan késik a megjelenés? Nagyméretű, érintésérzékeny kijelzők eddig is voltak a piacon, PDA-tól kezdve, az ipari konzolokig. :F

A legalsó képen lévő fícsör mondjuk tetszik...

[ Szerkesztve ]

(#3) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

omg lol, ha a hülyeség fájna ... sznoboknak jó is lesz :O

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#4) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Zajtalan billentyüzet :)

Kárhogy vaonirás eveszik rajta

(#5) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sznoboard... épp szezonban érkezik. :)

(#6) Zolaash

Zolaash
(senior tag)
LOGOUT blog

1257 juró
HAHAHA :W

Híven, becsülettel, vitézül! "Menni kell, ha nehéz maradni, egy helyben ülve nem lehet haladni!"

(#7) yetike

yetike
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Van lehetőség szerintem a technológiában, érdekes lesz, mit hoznak majd ki belőle.

(#8) janpotocki válasza Ja no (#2) üzenetére

janpotocki
(VIP)

ezek formatervezők, szóval a vezérlőelektronikát, a firmware-t meg persze a gyártást másoktól kellett megrendelniük. a gondok elsősorban az Optimus Maximusra vonatkoznak, még senki sem csinált olyan billentyűzetet korábban, amiben van 113 mozgó OLED kijelző is.

(#9) Rover623 válasza Ja no (#2) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Olvasd el még egyszer a cikket...lassan...;)

Az én gondom: mintha tegnap, vagy tegnapelőtt már láttam volna a témát...magyarul...nem "szakportálon"...szerintem égő...nem a PH!-nak kellene az élen járnia?;]

primus inter pares

(#10) Macilaci457

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Az egyetlen haszna a funkciók feliratozásában lenne, a fene se akarja a betűtípusokat ráhúzni a gombokra. Abban viszont lenne ötlet, pl. Photoshop, vagy Videóvágás közben, nem azt jegyezni meg, hogy control+alt+L, hanem egy megfelelően feliratozott funkciógombot használni. Erre speciel léteznek egyedi billentyűzetek, és matricakészletek is.

Hogy videót ki akarna a bullentyűzeten nézni, nem tudom.
Akkor már mi lenne, ha megcsinálnák a monitor nélküli PC-t, a billentyűzetben legyen a kijelző, úgy is sokan azt nézik gépelés közben is. :D

Támogatás nélkül nem tudom melyik tervező akarná a színskálát egy sokadik eszközön kiválasztani, arról nem is beszélve, hogy akkor már a billentyűázetet is kalibrálni kell? :D :DDD

(#11) Skynet258

Skynet258
(PH! addikt)

Látszik, hogy oroszok, egyből odarakták a tatu-s lányokat... :DDD
Maga a cucc szerintem szép jövő előtt állhat, persze idő kell hozzá (ami magával hozza az emberi árakat is).

Andro-ID BLOG: http://andro-id.info ** Powered by Samsung Galaxy SII **

(#12) RoyalFlush

RoyalFlush
(MODERÁTOR)

Egy ideig még azt hiszem nem cserélem le jelenlegi klaviatúrámat egy ilyenre .. nem túl design-os (karcsú) az ára számomra.

[ Szerkesztve ]

(#13) yetike válasza RoyalFlush (#12) üzenetére

yetike
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem is lenne sok értelme, még nagyon gyerekcipőben jár a dolog. De biztos vagyok benne, hogy amikor beindul, és jönnek a jobbnál jobb ötletek, továbbá már az ára sem lesz annyira borsos, sokan elgondolkodnak majd a beszerzésén.

(#14) syn7h37ic

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hmm. Arra volnék kiváncsi, hogyan viszik át a képtartalmat a bill-re. USB?
Nekem kifejezetten tetszik. Csak rohadt drága :O
Egy ilyen billentyű, plusz egy gamer bill, és egy durva egér, és a lanparty-n mindenki kicsi kínait fog játszani az irígységtől :DDD :DDD főleg, ha a legfontosabb infókat ki is lehet iratni vele. Repszimulátorokhoz pl. ideális volna.

(#15) Bibby válasza Macilaci457 (#10) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

"Hogy videót ki akarna a billentyűzeten nézni, nem tudom."

Azért ez egy súlyos mondat a számítástechnika történetében, nem sejtettem hogy eljutunk valaha ide. 5 év múlva a fülhallgatón fogunk gépelni? :Y

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#16) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ó, hogy ez mekkora trendiség már... Nem mintha lenne értelme 1251 euróért billt venni...
Nem lett volna olcsóbb 3-4 PDA érintésérzékeny kijelzőjét egymás mellé pakolni, írni mellé egy szoftvert, és 150-200 euróért árulni? Az is rajság, az sem jó gépelésre, de legalább több hülye megvehetné.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#17) Ja no válasza janpotocki (#8) üzenetére

Ja no
(senior tag)

janpotocki, rover623,
köszi, leesett :B

Az SG-n azt írták ugyanezen cikk fórumában, hogy a zindexen volt pár napja

[ Szerkesztve ]

(#18) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

imádom ezt a céget :C
remélem ez a mostani bill már tényleg - reálisabb áron - megvalósul
már csak az egeret kellene megoldaniuk a bill jobb szélére és meglenne a logi ellenfele ;)

True Success is Blonde

(#19) simonzé válasza syn7h37ic (#14) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A billre képet lehet vinni mondjuk egy S-VHS kábelen. Kell még mellé két (vagy 5) hangszóró, de akkor már magasabb lesz a ház, így elfér benne a proci, az SSD, a RAM, meg a többi izé is. Az eredményt pedig nevezzük el tabletPC-nek. Ja nem, vájá... azt már feltalálták, ráadásul ugyanennyibe kerül. Nabakker. Akkor mégse ilyen bill-t vegyek? :U

Einstein is megmondta, hogy a hülyeség végtelen (nem használtam idézőjelet!).

[ Szerkesztve ]

(#20) Ja no válasza Macilaci457 (#10) üzenetére

Ja no
(senior tag)

de ha nem is vágni akarnád, hanem mondjuk egy bejátszórendszeren a műsort átrendezni. Netán egy prezentáción ezzel levezérelni a bemutatót. Tudom minezt tudja egy táblaPC is, de ez mégiscsak kisebb meg "jópofább".

Szal sokakkal ellentétben én nem temetném zsigerből, vagy sütném rá a sznob jelzőt.

(#21) sekli

sekli
(PH! addikt)

Szerintem is jo otlet, remekul lehetne hasznalni egy csomo dologra...

[ Szerkesztve ]

(#22) azbest válasza syn7h37ic (#14) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Hmm. Arra volnék kiváncsi, hogyan viszik át a képtartalmat a bill-re. USB?"

http://prohardver.hu/hir/usb-t_is_hasznalhat_videobemenetkent_az_lg_uj_monitora.html

Egyébként meg nagyon is jó ötlet a szoftverhez igazodó beviteli eszköz.

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#23) Macilaci457 válasza Ja no (#20) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

de ez mégiscsak kisebb meg "jópofább".

Ez azért tetszett, mert kevés jopfa dolgot ismerek 1000 euró körül. :D

Szerintem ott bukik el, hogy amíg egyre nagyobb tévéket csinálnak, az emberek egyre kisebb sz@rokon akarnak videót nézni :DDD lásd mp4 lejátszók, meg telefon!

[ Szerkesztve ]

(#24) alien_

alien_
(őstag)
LOGOUT blog

Szvsz egy tablet pc-nek sokkal több értelme van, úgyis szép lassan érintőképernyő felé haladunk :U Inkább "billentyűzetet a display-be", mint display-t a billentyűzetbe..

[ Szerkesztve ]

Swarm is coming.

(#25) yetike

yetike
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azoknak, akik az ár miatt mocorognak: mintha nem tudnátok, hogy minden új technológia irreálisan drágán indul...

(#26) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

De ha már naon kell kötni a kutyust a répához, akkor már inkább holografikus billó, az a tuti - és nem lenne nagy cucc szabadon konfigurálhatóvá tenni

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#27) azbest válasza ]Phobos[ (#26) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

próbálj úgy gépelni hogy a tenyeredet nem támasztod meg... nem fárasztó egy kicsit a levegőben tartani a kezet? :P
Bár.. legalább izmosodnak az infós kockák :DDD

Egyébként annyiból jó is lehet akár, hogy nincs útja a billentyűknek :D
a logitech classicomon amit nem túl régóta nyúzok is sikerül kihagyni betűket mert gyorsabb gépelésnél nemérzem hogy teljesen benyomtam-e... mameg bizonyos temnál ez is elég hangos :B Lehet hogy mégis vennem kell egy kakaóbiztos gumi billt, hogy éjjel ne lincseljenek meg a szobatársak :DDD

[ Szerkesztve ]

(#28) Cefet

Cefet
(tag)

Szerintem is óriási ötlet és nagyon nagy jövő előtt áll.
Ki kell még alakulnia a dolognak, kell az olcsó megvalósítás, és néhány kreatív ötlet.
A távolkeleti userek nem tudom hogy gépelnek, de szerintem örülnének a plusz néhány ezer billentyűnek...
De az észérvektől függetlenül: olyan jól néz ki, hogy még ha semmi értelme nem lenne, akkor is sokan megvennék. Emberi áron (max 10-15E Ft) én is... :)

(#29) Ja no válasza Macilaci457 (#23) üzenetére

Ja no
(senior tag)

"mert kevés jopfa dolgot ismerek 1000 euró körül"
az alkalmazásfejlesztés árát még nem is adtad hozzá

"Szerintem ott bukik el,"
nadeha nem szórakozás a cél, hanem egy adott feladathoz szabadon és jól konfigurálható célhardver, ami még flexibilis is; akkor tud ez nyerő lenni is akár.

Ha vezérig. leszek, tuti beszerzek egyet. Plusz egy fejlesztőt, aki kiszedi belőle a keyloggert :)

(#30) alien_ válasza Cefet (#28) üzenetére

alien_
(őstag)
LOGOUT blog

Egy ekkora OLED kijelzőt nem nagyon fognak 10-15 körül osztogatni.
Egyébként mostanában az emberek mindenért rajonganak, amin kijelző van, de én már a digitális képkeretet sem értettem, meg hogy miért jó, ha videót nézhetek a hordozható zajkeltőmön. Pár év múlva úgy is egyetlen touchscreen lesz a pc, és a keyboard + egér mint olyan, megy a levesbe, vagy csak a hc FPS playereknek marad fent.

Swarm is coming.

(#31) blackrulz

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

de ha nem lesz benne multitouch akkor vérengzés lesz:D

[ Szerkesztve ]

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#32) ]Phobos[ válasza azbest (#27) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

Már amennyiben te a billón tartod a tenyered, nekem csak az ujjaim lógnak rá! A holobill figyeli a kézmozgásod( axem legalábbis, régen volt :)) )

(#33) azbest válasza ]Phobos[ (#32) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csuklótámasz :P (= a csukló nincs a levegőben, hanem pihen az asztalon)

A levegőben hadonászva, ahogy a filmekben csinálják eléggé fárasztó lehet, bár ha már kifejlődött a hozzá való izomzat, akkor boztos megszokható :DDD

[ Szerkesztve ]

(#34) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hogy mit nem képesek egyesek kitalálni, amiért megint mások komoly összegeket képesek fizetni... :DDD

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#35) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Nem tetszik sry :( :D

(#36) craine12 válasza simonzé (#19) üzenetére

craine12
(fanatikus tag)

Kábelből emlékeim szerint nincs S-VHS, csak S-Video, ne keverjük a kettőt.

A mechanikus verziójú billentyűzet már múlkoriban is tetszett, el tudnám magamnak képzelni, de a tiszta érintőképernyőből álló megszokást igényelne, hogy nem érzi az ember a nyomást. Biztos majd abból is csinálnak Force Feedback-eset, ami az üveglap mögül megremegteti a "gombot", mikor az ember megnyomja.

No woman. No cry. No kidding.

(#37) ]Phobos[ válasza azbest (#33) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

Nos hixed, vagy sem, nekem kifejezetten kényelmetlen a csiklótámax! :K

(#38) simonzé válasza craine12 (#36) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazad van, hülyeséget írtam. :B
Viszont ha "force feedbacket" vársz a bill.-től, akkor vegyél hagyományosat 10 euróért. Amellett, hogy 1240-et spórolsz, megkapod a valósághű visszajelzést. :)

(#39) macilaci78

macilaci78
(PH! addikt)

Na, ha ezt BT-on keresztül fogják megoldani madzag nélkül! :DDD

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#40) WonderCSabo válasza macilaci78 (#39) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy akkora energiát tudnának vezetni rádióhullámon, mint amennyit ez zabál. :)

Jó nehéz lehet ezzel írni.

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#41) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

olcsó OLED billentyűt!!! :DDD :Y

(#42) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Na, ne sznoboljatok már, csak irigykedtek, hogy nincs rá pénzetek :DDD
Szerintem jó ötlet, bejövös. Csillivilli meg minden.

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#43) ronaldo

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Szvsz az optimus maximus jó dolog. Vége a végtelen billentyűkombinációknak, nem kell ezernyi dolgot megjegyezni. Nem gondol bele senki, de milliónyi féleképp megkönnyítheti egy ilyen billentyű az életed. Például nem kell duplánkattintva ikonokat keresgélni az asztalon, vagy commanderben. Majdnem az összes program kis ikonja elfér a kis oledeken. nyomsz egy ctrlt-t és máris azok jelennek meg. Még csak a kezed se kell az egér közelébe vinned egy program elindításához. S ez csak _egy_ felhasználási példa. Nyilván sok van még. :) Más kérdés, hogy a huf-ban 300.000-et verő ára kicsit sok.

[ Szerkesztve ]

Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

(#44) cain69 válasza Macilaci457 (#23) üzenetére

cain69
(őstag)

sajnos a plazmatévét nem tudom zsebrevágni. nem a hozzá szükséges zseb mérete a gáz, hanem az a 140-160 Watt, amit egy ilyen megeszik.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#45) Supra

Supra
(újonc)

Hmmm... Még egy divat cucc, amivel gazdag arcok fel tudnak majd vágni... ezen felül szerintem nem sok mindenre jó..

Belegondolt már abba valaki is, hogy ezen hogy lehet gépelni pl. vakon? Az ilyen rendszerű cuccok - a technológiájukból adódóan - meg eleve kicsit bizonytalanok, ergó ezzel majd gizdulni lehet, gépelni aligha...
Volt már hasonló próbálkozás a számitástechnika hőskorában (lcd nélkül persze) és sokaknak okozott rémálmot, pedig az még egy kicsit mozgott, illetve pontosabb is volt (pl. Primo, van aki használt ilyet?)

Ezen felül ott van még ugye a karcolódás, kopás, nyomás kérdése, amit nem biztos hogy jól fog viselni, szóval elég sokismeretlenes a történet...

De állat jól néz ki, az tény :-) :R

CSillagkapu rajongók ide -> www.SG-1.hu

(#46) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Áh, ezen simán lehet vakon gépelni, igaz nem érzed a billentyűk határvonalait.

De mondjuk próbáld meg ezen a különösen szépre (:D) sikeredett Maltronon:

További okosságok itt: [link]

[ Szerkesztve ]

(#47) mynameis?!

mynameis?!
(kvázi-tag)

"Legolcsóbb változatán mindössze egyetlen „aktív” gomb van, ez 371 euróba kerül. Hasznosabb a tíz aktív funkciógombbal ellátott verzió 481 euróért; 47 kijelzős billentyű ára 802 euró, ám ha valaki az összes gombfeliratot módosítani akarja, 1257 eurót kell fizetnie."
Nem tudom én maradok a 2e-s Logitech klaviatúrámnál :U

b e s Z O o T á Á á ??

(#48) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez a bilentyűzet akkor lenne "hasznos" ha adnak mellé gondolatolvasót is hogy épp melyiket akarjuk tényleg megnyomni, és melyikhez értünk hozzá véletlenül.

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#49) Balika911 válasza simonzé (#46) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

És íme az árak. Hát, öhhmmm... mintha olyan sokkal olcsóbb lenne, mint az Optimus... :)

Elég durva.

[ Szerkesztve ]

(#50) MaSzKa

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

2-3 éve a Samsung-al közösen már csinaltak ilyen billentyűzetet
különban a cég régebben Samsung mikrokat is tervezett

Quake3-ba jól jöttek az OLED-re vetített kis ikonok

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.