Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • forgonati

    őstag

    Többen kérték a dual SIM + SD megoldást. Berakom ide is meg a másik fórumba is.

    Először is a SIM-et le kell választani a műanyag részről. Ez eddig gondolom evidens. Ahogy Stimpy001 kolléga csinálta úgy nem lesz jó, mert nem vágott a lapkából, így az az SD alatt van, magasabban van az SD, nem fog visszamenni. Én is így kezdtem. Le kell vágni akkora méretűre hogy ne tartsa el az SD-t, azonkívül ha nem vágjátok le, akkor az érintkezők felfekszenek a tálcára ami fémből van, és zárlat lehet. Bár úgy látom van valami fehér bevonat a tálcán, lehet hogy ott pont nem vezet, de sose tudni. Figyelni kell, hogy valamivel kissebbre kell vágni a simet mint a tálca kerete, hogy az oldalai nehogy hozzáérjenek a tálca oldalaihoz. Kép:

    Sajnos így sem ment be. A lapka alján egy kis műanyag dumó van, ami védeni hivatott a chipet. Na ezt sajnos csiszolni kell, mert a SIM így kb. 1mm és egyszerűen nem megy be a helyére, illetve lehet hogy bemenne de én nem mertem erősen nyomni mert ha sérülnek benn az érintkezők, kuka a telefon. Én 600-as csiszolópapírral csináltam óvatosan, nagyjából 0,5mm-t le lehet szedni biztonságosan. Figyelni kell hogy nehogy túlszaladjon és sérüljön a chip alatta. Nem tudom kinek milyen a kártyáján ez a pötty, nekem áttetsző, így én láttam alatta a chipet, így nagyjából tudtam hogy mennyit csiszolhatok. Erről sajnos nincsen képem mert elfelejtettem lefotózni mielőtt ráragasztottam volna az SD-re :( A ragasztáshoz közönséges pillanatragasztót használtam. Még egyszer, vigyázni hogy a sim oldalai ne érjenek a tálca oldalaihoz. Zárlatba teszi a simet, simán kisülhet. Kép:


    Csiszolás után már szépen helyére ment a tálca, bár éreztem hogy egy picit nagyobb az ellenállás, de ez érthető, kb 0,5mm-el vastagabb lett az SD. De simán ki-be lehet szedegetni, nem akad. Utólag még annyit csináltam hogy a sim lapka befelé néző szélét kissé lecsiszoltam, hogy ne legyen ugrás benne, hanem kissé emelkedjen, így könnyebben felcsúszik rá az érintkező. Erről sincs képem de remélem világosan írtam le...


    [ Szerkesztve ]

    Keelah Se'lai!

Új hozzászólás Aktív témák