Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagy felbontás, nagy fényerő, nagy kontraszt.... és a színek vajon milyenek?

"Az új technológiával gyártott projektoroknak az üzleti prezentációkon kívül az osztálytermekben, az előadótermekben"
Ezeken nem tudom miért kellene ilyen nagy felbontás. Általában elég messziről nézik az emberek, így az apró részleteket senki nem látja.
(Mondjuk a múltkor egy 640x480-as fogadott... na az már problémás volt, főleg, hogy képekkel kapcsolatos téma volt, semmit nem lehetett látni abból, amit mutatni akartam... de már egy 1024x768-as is elég hozzá... nem tudom mihez kellhet a közel négyszerese)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#2) Geönczy

Geönczy
(fanatikus tag)

Otthonra erőteljesen drága lesz, bár gondolom sok iskola se vesz belőle egy csomót egyből.
Jó lesz az az építészeti tervezésnél ahova kell is.

CSS (Hun)Bloodkiller

(#3) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A japánok mikor is tervezik bevezetni ezt a felbontást broadcast-ba? 2012 rémlik nekem...
Nem semmi

sálálé

(#4) Trolluska

Trolluska
(kvázi-tag)

Mondjuk egy erősebb konfig is kell hozzá (pláne VGA), hogy használható legyen. És gondolom a vetítővászon sem mindegy. Mindenesetre bőven van felhasználási lehetősége.

(#5) orbano válasza Male (#1) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ahhoz kell, hogy ne haljanak éhen az epson mérnökei :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#6) jones965

jones965
(MODDER)
LOGOUT blog

Most csak én értem rosszul, vagy tényleg elírás az 1,64" képátló?
Nem 164 " akart lenni ?

[ Szerkesztve ]

Szeretni nem kell, arra van más! Tisztelni a másikat, az az erény igazán!

(#7) Male válasza orbano (#5) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:D

jones965: Az csak az LCD-nek az átmérője... szóval nem elírás.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#8) jones965 válasza Male (#7) üzenetére

jones965
(MODDER)
LOGOUT blog

Leesett, projektorrol van szó. :B

Szeretni nem kell, arra van más! Tisztelni a másikat, az az erény igazán!

(#9) wad

wad
(tag)

2800 dpi, nagyszerű, legyenek szívesek 24 collá összerakni, ide, az asztalomra.

(#10) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

4096x2160 képpontos natív felbontás
hubazeg:D
mit meg nem adnék h a kezemben tarthassak 1 ilyen kis panelt:)
betteg a telefonokban még mindig kiszúrják a szemünket 320x240 el vagy 640x480 al
/vagy csak nekem jó a szemem?/

(#11) Márton válasza szuper-t (#10) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

neked nem elég a telcsiben a 640x480? :F

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#12) kokyt

kokyt
(senior tag)

Hát megnézném azt a lakást ahová ilyet otthoni használatra vesznek. Ennek a felbontásnak a kihasználásához már kell egy belmagasság :U
Viszont tervezéshez tényleg nagyon jó lehet.

(#13) sysrq

sysrq
(senior tag)

És min megy át ekkora adatmenyiség? A HDMI még bírja? Vagy lesz rajta egy gigabites lan?

(#14) Gabesz84 válasza sysrq (#13) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

he?
a hdmi-nek nagyobb a savszelessege mint 1Gbit.
nini: [link]

(#15) Jim Tonic válasza szuper-t (#10) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

LOL. Aztán áruld el, milyen akkumulátorral hajtod meg?
Ezen kívül ezzel többméteres képeket jelenítenek meg. Nem csak arra az 5cm-re kell. :)

#1: Ez a full HD négyszerese, nem az SVGA-é. :-)

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#16) frankie!

frankie!
(őstag)

Ja, osztálytermekbe ideális 15 méterről nézni... :O

(#17) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Minek? Ez totál marketingfogás... Egy előadóban FullHD projectornál szerintem fizikailag sem lehet látni nagyobb felbontást, nagy távolságról.

Nem írom alá!

(#18) orbano válasza szuper-t (#10) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem sokra mennél a kezedben egy másfél colos projektorba való panellal :) kulcstartónak jó lehet esetleg :D
de remélem ez a felbontás hamarosan divat lesz a monitoroknál is...

A vér nem válik VAZZE!™

(#19) orbano válasza Ren Hoek (#17) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

és kis távolságról?

A vér nem válik VAZZE!™

(#20) aram01 válasza orbano (#18) üzenetére

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

úgy legyen :K

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#21) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha üzleti prezentáción pl. ki van rá rakva az 1024x768-as asztal képe rakva, akkor aztán tényleg sokat ér :) videóknál meg adathordozóra vetítve nem sokan mennek fullhd fölé... jó, hogy ilyen is van, de kicsi rétegnek lesz rá égető szüksége...

#19: közelről nézve az újságok is rondák :) nem pár centiről kell nézni, hanem optimális távolságból... mondjuk ha egy osztálytermet nézünk, akkor is a vászonhoz legközelebbi ember is 1.5-2méterre van... azok azért nem látják már fullhd-nál sem a pixeleket, a hátsók meg még annyira sem...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#22) Szemjuel válasza Male (#1) üzenetére

Szemjuel
(kvázi-tag)

számoljunk csak még egyszer :))

[ Szerkesztve ]

(#23) szuper-t válasza Márton (#11) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

hát nem :)
sajna nagyon nem :(

mire mennék vele ha a kezemben foghatnám?:) nem tudom érdekelne h látnék e rajta valamit:) + érdekelne h milyen vastag+nehéz...
ez iylen műszerész mánia mindent a kezébe venne az ember:D és közelebbről megszemlélné :U

(#24) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmmm.... :U

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#25) Ren Hoek válasza orbano (#19) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Hát lehet nekem rossz a szemem, de én FullHD-nál már "nemlátok" tovább ha monitort nézek. Ergo ha elémtesznek egy 4x nagyobb felbontású monitort, lehet nemérne annyit pénzben hogy azt válasszam. Ez tényleg csak nagy tv-knél érné meg, ahol már akkora a képátló, hogy nem tudod közelről nézni.

Mozikba megérné lehet amúgy, mert vannak már digitális mozikamerák amik 2K-4K-ban vesznek fel pl a RED ONE.

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#26) orbano válasza Ren Hoek (#25) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

próbálj meg DPI-t változtatni a desktopon. vagy zoomolj a böngészővel (mondjuk 75-, vagy 50%-ra). máris meglátod mire lenne jó a nagyobb felbontás. esetleg nézegess/szerkessz nagyfelbontású képeket.

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#27) Male válasza Jim Tonic (#15) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért, hát 4 x 1024 = 4096! :DDD
Jólvanna, egy aprócska szorzás a függőlegessel kimaradt még utána :B

Szemjuel: ...de azért kellett pár hsz, mire valakinek feltűnt, hogy elszámoltam :)

(#28) Szemjuel válasza Male (#27) üzenetére

Szemjuel
(kvázi-tag)

"hát 4 x 1024 = 4096!"
:DDD

amúgy igen, furcsálltam is, hogy pont itt nem figyelnek annyira a részletekre :)

(#29) geri|

geri|
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nha a hétvégén veszek egyet a keresztanyámnak. :DD

Think Different! 

(#30) shabbarulez

shabbarulez
(őstag)

Ez nem igazán mezei prezentációkhoz kellhet, vagy otthoni használatra, sokkal inkább digitális moziknak, ott ahol már a 4K digitális mozi szabványt akarják támogatni. Most még a digitális mozik döntően a 2K méret szabványt támogatják, de szép lassan a 4K is terjedésnek fog indulni, főleg ha a kivetítőkhoz kapnak ilyen eszközöket mint ezt az Epsonos. Persze tartalom nélkül ez nem sokat ér, de egy-két kamera gyártó már akad akik 4K felbontáshoz alkalmas eszközöket kínálnak, de az elterjedtségük még nem túl széleskörű.

A digitális mozi szabvány otthoni felhasználásra vagy broadcastra nem fog elterjedni, ez két teljesen más területnek szóló szabvány, így felesleges azon spekulálni hogy otthoni környezetbe mire lenne ez jó.

(#3) Ndruu:
Az UHD broadcast szabványt a japán NHK 2025-re tervezi hogy elindítja. Az még nagyon odább van. És ahogy a HDTV-nek is kellett több mint egy évtized mire szélesebb körben el tudott teljedni, úgy az UHDTV-nek is kell majd ugyanannyi. Szóval az még legalább 2-3 évtized távlata mire itt Európában is találkozol vele.

(#31) Márton válasza shabbarulez (#30) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Így van! :K

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#32) Hardzsi

Hardzsi
(kvázi-tag)

végre lesz értelme az ATI Eyefinity-nek, csak 4 HDMI-kábelt szigszalaggal kötegelve kell rávezetni a projektorra :D

Kreatív: "Köztudott rólad, hogy mindig nagyon elegáns vagy. A munkád miatt, vagy eleve fontos számodra az elegancia?" Schwarz Gábor (Ustream): "Ezzel azt kérdezed, hogy 'szarul áll a póló'"?

(#33) kariad

kariad
(senior tag)

Karácsonyra ilyet kérek a szobámba! :DD Köszi! :))

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#34) orbano válasza kariad (#33) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

és mit kezdesz egy pár centis kis üveglapocskával a szobádban? :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#35) Komplikato válasza Gabesz84 (#14) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Az lehet, de van az IBM-nek (T221) egy 22.2"os UHD (3840x2400?) kijelzője, és ott biza' 2db DVI kell neki bemenetként. Bár ennek lehet oka, hogy a legtöbb VGA (tudtommal) megjelenítőnként "csak" 2520-ig tud felbontást.

Close the World ..... Open the Next!

(#36) Komplikato válasza shabbarulez (#30) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Nem tudom, de rémlik, hogy az NHK nagyobb stúdióinak 1-2 éve már megvan az alap UHD felszerelése (kamerák pl.), ezek után a 2025 kissé túl távolinak tűnik nekem. A másik gyanús momentum, hogy 2008 tavaszán elég sok UHD projektort (Sony) meg LCD megjelenítőket mutogattak be, azért csak prezentációra elég drága lenne. Mennyire tuti ez a 2025?

Close the World ..... Open the Next!

(#37) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Otthoni használatra ilyen felesleges túlzás lenne.
A mi tantermeinkben viszont lehetett akármekkora a felbontás, a beszűrődő fény miatt örültünk, ha a 10 centis betűket eltudtuk olvasni.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#38) dabadab válasza Komplikato (#35) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Meg mondjuk az is oka lehet, hogy elfogyott a DVI sávszélessége, egy dual-link DVI-n is csak 30 Hz körüli frissítéssel érkezne egy ekkora kép :)

Mondjuk a 200 dpi-s felbontása az határozottan jól hangzik, ott már végre mindenképpen át kell térni rendes vektoros GUI-ra a pixeles helyett.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#39) bogyo112

bogyo112
(őstag)

Nem egy VGA-kártya fog 6 monitort hajtani, hanem 6 VGA egyetlen egyet, hogy ne szaggason A Crysis rajta.... :DD

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.