milyen az a 10:1 kontraszt?
Kár, hogy tn paneles, egész jól néz ki.
szerk: gondolom 1000:1 akart lenni. Nekem a notiban is tn panel van, de a 160 foktól elég messze vannak a szögei.
[ Szerkesztve ]
Laptopba, Intel® Core™2 Duo Processor T7200 (4M Cache, 2.00 GHz, 667 MHz FSB, 64-bit)
CPU-t keresek notiba, lista: T2300, T2400, T2500, T2600, T2700
Új! Ventilátor fordulatszám szabályzó panel, fdd helyére 4 csatornás fekete, kék háttér világítás
Előlapi hang (sound) + USB kimenet, 1,44 ( floppy, 3,5" meghajtó helyére )

milyen az a 10:1 kontraszt?
Kár, hogy tn paneles, egész jól néz ki.
szerk: gondolom 1000:1 akart lenni. Nekem a notiban is tn panel van, de a 160 foktól elég messze vannak a szögei.
[ Szerkesztve ]

Szerintem a 10:1 kontraszt a 160 fokos betekintési szögre vonatkozik.
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

Mennyibe van a 24"-os?
Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

Ha valamit nem fogok megérteni, az az, minek a monitorba hangszóró 
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
mer irodába elmegy.

egy egészséges irodai alapzaj simán elnyomja a hangját 

a betekintési szögeket 10:1 vagy 5:1 kontrasztarányra szokták megadni

3ms nem is rossz egy ekkora TFT től.
Vmiért még mindenki leragadt a 8ms nál pedig játéknál nem igazán okés.... 
.::www.megadanceradio.hu::.

Anno 12ms-os TFT-nél, mikor használatba vettem kb 2 percig láttam a különbséget az addigi CRT-hez képest, és nem éppen vagyok szemüveges.
'am 22 years old and single!

Elég gyorsan alkalmazkodsz, nekem kb. 1 hónapig kellett TFT-t néznem, és mindvégig zavart az utánhúzás. 
A szemuvegesek azert szemuvegesek, mert szemuveggel latnak ugy, mint masok szemuveg nelkul.
The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX

szép, egészen jólnéz ki.
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
a 24-es árára én is kívácsni lennék, de félek nem áll meg 100k alatt
True Success is Blonde
Még mindig ez a TN... 
De a pistikéknek tökéletes, hogy villogjanak vele:
"nekem 26 colos monitorm van, neked meg csak 24
"
De vállalatoknak végülis ideális választás - ha jól árazzák be.
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

Nem ertem hogy kb csak az Apple meg a Dell ad a kulso kinezetre,mert ez a monitor no comment!
Bocs tudatlansagomert, de van valami akadalya annak, hogy a nagyobb kepatloju monitorok mar nem jonnek ki 4:3-as/5:4-es (nem wide) aranyban?
Vagy hulyeseget kerdeztem?
[ Szerkesztve ]
A vilagvege erdeklodes hianyaban elmarad...

átlagos monitor bámulási távolságból (~60 cm) elég zavaró lene egy nagy kockát bámulni, még talán másfél méterről is, hosszú időn át. 1 méter alatt simán be is szédülsz tőle akarár
Egyszerűen úgy lettünk tervezve hogy szélesvásznat jobban átlátjuk.
[ Szerkesztve ]
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

a kisebbik, 419Ph (xD) ára engem is érdekelne
meg furcsának tartom, h kisebb panelhez tartozik a nagyobb késés (persze ez van
)
[ Szerkesztve ]

Mert van rajta HDMI bemenet, az ugye meg atviszi a hangot.

26"-os árára lennék kíváncsi
szerintem a 24"-es megállhat 100-ból
[ Szerkesztve ]
workworkwork...

Még hányan fikázzák TN panel miatt?
______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))
De nekem olyan kell... 

pedig nekem 8milis MVA paneles moncsim van, és ugyanúgy alázok CSben mint crtvel... persze lehet te egy légy vagy 
A vér nem válik VAZZE!™

Nálam is 8as s-pva, mondjuk én cod4ben írtom a népet
(L) Atiradeonika (L)
érdekes akár pva-m akár Tn-em volt mindig engem aláztak Cs-ben, jah még Crt-n is 
True Success is Blonde

Lehet h. nem a monitoron múlik
Mára már ez az utánhúzos téma is csak a hc gamerek fantom kifogása h. miért nemjó a tft.
(L) Atiradeonika (L)

nincs akadalya, de teljesen ertelmetlen. semmire nem jo a 4:3-as felbontas.
A vér nem válik VAZZE!™

Na ez legalább akkora hülyeség, mint ahányan hangoztatják néha ;P
'am 22 years old and single!

Ez annak a kifogása aki sajnálja a pénzt egy jó monitorra 
Szemely szerint nekem szimpatikusabb mint a szelesvasznu...

wide formátumú panelekből nagyobb a kihozatal egy ostyából (azaz egy ostyára több panel fér rá, kevesebb a hulladék), ennyi az oka. gazdaságosság. na meg persze divatot is csináltak ebből.

egyértelmű, hogy a wide az jobb (most nem megyek bele a biológiai okaiba
), de mondjuk 24"-tól az igazi
mert akkor kellő magas, és jó széles, 2 weblap elfér egymás mellé, vagy egyik oldalon ph vagy msn, a másik oldalon meg egy filmet nyomatsz
workworkwork...
Egyertelmu, hogy az 5:4-es a jobb, mert programozasnal jobb minel tobb sort latni egyszerre, filmet meg nem nezek munka kozben.

Pivot mode. Komolyabb 24esek tudják.
(L) Atiradeonika (L)
Mindossze arra probaltam ravilagitani, hogy kulonbozo igenyeink vannak, nem lehet azt mondani, hogy ez, vagy az egyertelmuen jobb.
Egyebkent igen, 24"-nel mar lehet bevallalnam a wide-ot.

kösz, már ezt is tudom 
[ Szerkesztve ]

Ott sem mind1. Egy NB-ben sokkal jobban el lehet férni wide-on. Mindkét oldalon van panel akkor eléggé kicsi lesz az 5:4 ... És zavaró az állandó sortörés.
[ Szerkesztve ]
______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))
Attol fugg, mekkora a monitor
De igazat megvallva most nezem, hogy a wide 20"-as monitorok magassagra akkorak, mint a mostani 19"-es CRT-m, es szelesebbek 6 cm-el. Ez teljesen jo. Viszont - es most ellentmondok a korabbi hsz-emnek - 24"-bol lehet megiscsak 5:4-est vennek.
NB alatt gondolom NetBeans-t ertesz.

Suliban 19"tftk vannak és zavaró volt a panelek huzogatása h elférjek, sortörés, ami nem nem kellett volna. Itthon egy 19"wide sokkal kényelmesebb.
Pl 5:4-nél eleve a tálcát nagítani kell mert kicsi.
Az ablakok/panelok is úgy vannak kialakítva h téglalap alakú és lefele hosszabb. 4-5 a képernyőn és középen alig lesz hely.
Persze ugyan azt mindkét monitoron is meg lehet csinálni. Sőt még 640x480ban is.

[link]
Milyen jó lenne így nézni a ph-t.
(pár hiba van a képben de paint.exe és 5perces munka, szóval nem belekötni, és még lehetett volna szélesebb is.)

Nem jo, hogyha tul hosszuak a sorok. Nehezebb olvasni.
Egyebkent a Stylish kiegeszitovel es egy modositott stiluslappal nezheted igy, ha akarod.
Elozo hsz-edre reagalva pedig azt mondhatom, hogy szerintem a 20"-as wide-nal nem kell szelesebb monitor programozashoz. En legalabbis elfernek rajta eclipse-ben (meg a tobbi hasonlo programban). 42-43 cm szelesseg utan inkabb a magassagot tartanam szem elott. De izlesek es pofonok, ha nem is minden tekintetben, azert egy 24"-es wide kielegitene.
A talcas dolgot nem teljesen ertem. Arra tudok gondolni, hogy nem fernek el az ablakok rajta. En ilyen problemaval nem kuzdok, 6 asztalon eddig mindig kenyelmesen elfertem 

szintugy 
Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

Úgylátom nagyon rááltak a gyártósorok erre a TN-re. Ennyivel egyszerűbb és olcsóbb gyártani, hogy a pva-k már csak a prémium kategória?
Beginning is easy - Continuing is hard.
Egyszerűbb és olcsóbb gyártani, és átlagos felhasználásra tökéletesen megfelel. Lehet itt ugatni, meg divatmajomkodni a TN ellen, de költséghatékony, és óriásit fejlődött az elmúlt években. Persze a legjobb az S-IPS lenne, tudom én, csak valaki adjon fél millát rá 
A PVA pedig nem prémumkategória, csak nem rentábilis gyártani kommersz áron.
Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu
Vagy akár jobban, mert sokan rendelkeznek egy -0.5 dioptria körüli rövidlátással, csak nem tudnak róla, vagy nem foglalkoznak vele. (Aztán jönnek, hogy alig van különbség az SD és a HD között 3m-ről.) De ez persze csak az élesség, az érzékelésnek van más része is, ami ha az élesség adott.
(#22) eXodus: +1 
(#46) Cerebellum: Ezt nem mondanám. Vagy tedd hozzá: az emberek jelentős részének. Igencsak szembetűnő a különbség a paneltípusok között, és a TN a működéséből adódóan sosem lesz igazán jó.
Sokan jönnek, hogy mit számít, hogy 160 fok vagy 178, úgysem széltében nézzük. Aztán panaszkodnak, hogy vakít az LCD. Na ja, mert a TN a fény nagy részét egyenesen előre eregeti, és ettől eltérve rohamosan csökken a fénymennyiség. Mivel alig szórt a fénye. (Kb. mintha egy csak enyhén matt színes celofánon keresztül néznél egy nem mattüveges lámpába.) Az egyéb paneltípusok sokkal szórtabb fényt adnak, ezért csökken csak jóval kisebb mértékben eltérő irányban a fénymennyiség. Az S-IPS már teljesen papír-szerű.
A 6 bit(/színkomponens) + villogós kockás FRC sem túl szívderítő.
Ha a TN már kiveszett volna, tuti jóval olcsóbb lenne a többi. Piacszegmentálás...
[ Szerkesztve ]
Természetesen igazad van, az emberek jelentős részére, a felhasználók 70%-ára igaz, amit írtam. De a profit mindig a tömegtermelésből van, a maradék 30%-ban vannak a grafikusok, grafikai cégek, és az igényes felhasználók. Akinek a TN minősége nem elég, annak van alternatívája, ami természetesen többe kerül, én azt nem értem, hogy ezen mi a furcsa.
Hogy a TN-nek vannak javíthatatlan betegségei? Igen. De amíg a felhasználók nagy részének ez megfelel, addig a TN marad.
Nincs ezen semmi furcsa, csak arról van szó, hogy ha kevesebbnek felel meg, akkor kénytelenek a jobbakat is olcsóbban adni. A LCD-tévék ára is évről évre a felére esik, de nem azért, mert TN-esítenek -- a legújabb generációs S-PVA és S-IPS panelok vannak bennük (26" fölött). Szóval, most épp azért jóval drágábbak az ilyen paneles monitorok, mert (egy átmeneti időszak után újra) luxuskategóriának számítanak. Holott tuti nem kerül 2x többe ezek gyártása. 2008-ban már az S-PVA-nak kellene a normál kategóriának lenni, és csak az S-IPS-nek a high-end-nek [az Eizo kínálatában pl. éppen így van, és egy szál 15"-es TN-jük van -- csak az áraik vannak kissé elszállva, de minden téren].
Ez mind stimmel, amit írsz, de az a helyzet, hogy bármennyire is hányás a dolog így kívülről, ez a piac marketingje, jelen pillanatban így tudnak maximális profitot termelni. Ha az emberek rájönnek, hogy basszus 26"-nál már tényleg ocsmány a TN, és nem Teszkóanyuka és Teszkóapuka veszik majd az ilyen monitorok zömét nulla tudás alapján, hanem a célközönség is képzett lesz, akkor változnak az árak.
Egyébként az IPS-ről annyit, hogy egyszer volt egy Clevo szörnylaptopom, amiben 17"-os IPS panel volt. Hát barátom... az büntetett, olyan színei voltak...