Jó sok belépő szintű CPU és GPU fogja elárasztani a piacot és feltételezhetően le fogja majd nyomni az árakat is.
Azt mindig szeretjük, ha a félvezető piacon gyártás technológiát fejlesztenek. 
Féláron eladó egy i5-2430M notebook processzor.
Jó sok belépő szintű CPU és GPU fogja elárasztani a piacot és feltételezhetően le fogja majd nyomni az árakat is.
Azt mindig szeretjük, ha a félvezető piacon gyártás technológiát fejlesztenek. 

Sztem előbb kifizettetik velünk az átállás költségeit... Aztán majd a nyereségüket növelik... És majd aztán esetleg picivel csökkennek az árak...
Alamuszi Nyuszi nagyot ugrik... :)
Mondanám, hogy pesszimista vagy, de be kell látnom ez realizmus 

Szép tervek!
Látszik, hogy a félvezetőiparban minden fejlesztés egyre költségesebb - ahogy közeledünk a technológiai korlátokhoz - ezért egyre több, és nagyobb konzorciumnak kell összefognia, hogy sikerrel járjanak.

A 200 mm-es wafereket mire használják?
Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

Etetni a régebbi gyártósorokat.
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Már értem miért nevezik felhőnek! Mindenki látja, ha akarod, ha nem!

Ugyanmár! Nem az árak fognak csökkenni, hanem mire csökkennének, addigra új szériát hoznak ki rajta, azt meg megint lehet drágán adni...
WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''

Addig rendben, de milyen chipeket gyártanak rajta?
Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

1-2 évvel ezelőtt még chipseteket gyártottak (mivel a csíkszélességek is nagyobbak voltak azoknál a gyártósoroknál, ahol használták).
---
200 -> 300 -> 450 -- értem én, hogy megmásfélszerezik, de ha ez ennyire nagy ugrás költségben, akkor miért nem előbb egy köztes méret, ami jó kompromisszum a kihozatalban és a fejlesztési költségben? Mondjuk 400 mm...

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

Én inkább a szikicium utáni technológiába pumpálnám a pénzt, a jelenlegit meg takarékon fejlesztgetném addig.

Köszi a felvilágosítást neked is meg .mf-nek is!
[ Szerkesztve ]

Lehet láma kérdés lesz, de piszkálja az agyamat. Miért kerek az ostya? Miért nem szögletes? Ha úgy is minden szögletes ami rajta van.

Ahol én dolgozom ott 6 es 8 inches waferek vannak.
Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

Mert így tudnak szílícium-egykristályt kihúzni az olvadt masszából. A kristályszerkezet folyamatos az egész hengerben, ez nagyon fontos. A hengert aztán szeletelik, polírozzák, és lőn a korong alakú ostya.

De ez a kis videó többet ér az én magyarázatomnál: [link]

Vagy ez a leírás.
<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>
Ha ez ilyen egyszerű, nem értem mit tökölnek?

Nem mindegyik gép tudja fogadni a wafereket feltehetőleg. Ez csak egy elképzelés. Nagyobb magazine kell, meg nagyobb felület ahova kihúzza a nagy wafert. Sok eurós beruházás lenne, ergó új beültető gép.
beültetés: [link]
[ Szerkesztve ]
Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.
Valószínűleg mert most a 300 után mondjuk 375-öst bevezetni szinte ugyan annyi lenne, mint 450-est, viszont akkor előbb kellene akkor a következő lépcső, nehezebben térülne meg a fejlesztés.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Lehet hogy az átmérő másfélszeresére nő, de ha jobban utánagondolunk akkor a területek között egész szép a különbség.
És itt az a lényeg gondolom én hogy több férjen el
300mm esetében: 282600 mm2 területen garázdálkodnak
450mm-nél pedig:635850 mm2-n, szóval azért az több mint kétszerese
Napi szőrszálhasogatás megvolt 
Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d - Csak a kettes Golf: aki tud hibátlan állapotút eladót szóljon
Azt se hagyd ki, hogy a kihasználható % is javul... (négyszögletű chipek vs kör alakú ostya)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
a cikk azt irja, hogy hozzávetőlegesen...
napi fail megvolt

asd fgh jkl éáű
Én fail ?
én a másfélszeresre írtam a matekozást
Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d - Csak a kettes Golf: aki tud hibátlan állapotút eladót szóljon
Gyanítom, hogy a rétegillesztés okozhat gondot. Sok lenne még így a selejt (Celeron
)
Ha jól tudom a fő probléma a 450-es egykristály legyártása, nem is a wafer feldolgozása.
Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

Nem semmik ezek a gépek, élmény nézni, ahogy dolgoznak! 

Nekem mondod.... Ahol en melozom ott mas fajta beültető gépek vannak ott vizszintes asztalról szedi föl a chipeket, de vegülis mindegy mert baromi draga cucc egy ilyen gép. ez az inteles videó nayon komoly szerintem is. Nagyon durva az a tiszta tér ahol dolgoznak a gépek. Ott a màkostésztát megeheted meg a lekvárt es a pudingot a padlóról nyalva.